Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 8 maja 2024, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Smerfetka, przez kilka dni było lepiej, teraz znów się nasiliły, ale daje radę 💪
    @Dropsik, to widzę, że u Ciebie na NFZ też tak "kolorowo" 🤭 Naprawdę ciężko prowadzić ciążę bez lekarze prywatnego, ja chyba bym nie wytrzymała takiego ciśnienia.
    @MagicznaNuta, kciuki za męża ✊ Jakiś konkretny powód rezonansu? Jeśli nie chcesz, to oczywiście nie odpowiadaj 😉
    @Chmurka, jest reakcja organizmu na leki, to już dobre wieści 💪

Ja tak samo raczej stronię od gotowych sosów, choć kiedyś udało mi się znaleźć w Lidlu taki z dobrym składem, ale akurat trwał tydzień włoski. A tak to stawiam na passatę albo na świeże pomidory - jak się mocno spieszę, to ze skórką, a jak mam więcej czasu, to lubię jednak bez 😉

Liyss🧚🏻, Chmurka21, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 8 maja 2024, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dojechałam do domu! :) Doktor zrobił USG przez brzuch, aparat ma kiepski, wiec zdjęcia też takie średnie, ale są 🥰 W piątek mam wizytę u prowadzącego z lepszym sprzętem, wiec liczę że da konkretniejsze fotki.

https://ibb.co/ydFBCLQ

Widziałam nawet już ptaszka mojego Maleństwa, taki mało proporcjonalny do jego małej postury 😂 Najważniejsze, że spokojny i dał się zbadać, ma już 11 cm! :) Dodatkowo dostałam skierowania na te badania, które chciałam i tak zleciało 15 minut.
    A i umówiłam się na połówkowe 28.05 :D Byłabym wdzięczna Prezesowa jakbyś wpisała w kalendarz ❤️❤️ na 11:40

Dziękuje za obecność dziewczyny ❤️❤️❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2024, 16:11

elektro96, notsobadd, Suzie, Fermina, MummyYummy, Malinowysorbet, Liyss🧚🏻, Chmurka21, nick nieaktualny, CoffeeDream, Gregorka, Pati2804, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Majuna lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 8 maja 2024, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pieprzę, babka w autobusie chciała wysiąść, specjalnie się odsunęliśmy do tyłu (bo stałam) by ja przepuścić do drzwi, a ta z całej siły wlazła na mnie i się przepycha, i ani be ani me ani przepraszam 😡

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 8 maja 2024, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Właśnie dojechałam do domu! :) Doktor zrobił USG przez brzuch, aparat ma kiepski, wiec zdjęcia też takie średnie, ale są 🥰 W piątek mam wizytę u prowadzącego z lepszym sprzętem, wiec liczę że da konkretniejsze fotki.

Widziałam nawet już ptaszka mojego Maleństwa, taki mało proporcjonalny do jego małej postury 😂 Najważniejsze, że spokojny i dał się zbadać, ma już 11 cm! :) Dodatkowo dostałam skierowania na te badania, które chciałam i tak zleciało 15 minut.
    A i umówiłam się na połówkowe 03.06 :D

No hej chłopczyku 🥳

Zaczarowan lubi tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 8 maja 2024, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:

A i umówiłam się na połówkowe 03.06 :D

Jaki duży bobas! 11 cm! Nie do wiary! :D

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 - 👶🏼

1cs o 4 bobasa.
    09.04 ⏸️ beta: 11.28
    11.04 beta: 39.47 prog: 23.9
    15.04 beta: 418,41 prog: 27,5 😍
    05.05 - ❤️ + crl: 1.05cm💗
    26.06 - wizyta
    15.06 - prenatalne I trym

preg.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 8 maja 2024, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Ja pieprzę, babka w autobusie chciała wysiąść, specjalnie się odsunęliśmy do tyłu (bo stałam) by ja przepuścić do drzwi, a ta z całej siły wlazła na mnie i się przepycha, i ani be ani me ani przepraszam 😡

Zawsze znajdą się takie „agentki”-.-

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 8 maja 2024, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:

A i umówiłam się na połówkowe 28.05 :D Byłabym wdzięczna Prezesowa jakbyś wpisała w kalendarz ❤️❤️ na 11:40

To już całkiem spore bobo 🤪🫶🏻🫶🏻🫶🏻

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 8 maja 2024, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Jaki duży bobas! 11 cm! Nie do wiary! :D

No duży! 😂 A ty kochana kiedy masz umówioną wizytę? Rozgladalas się już za prowadzącym? ;)

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 8 maja 2024, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:

Jaki duży 😍😍😍

Edit: Widzę, że wszystkie tak myślimy 🤭♥️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2024, 16:15

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2024, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Nam ostatnio najbardziej smakuje taki z lidlomixa, czyli z przesmażonym boczkiem i warzywami - seler, pietruszka, marchewka, cebula, czosnek. Z przypraw dodaje, co mi się nawinie 😁 zioła prowansalskie, bazylia, oregano, papryka słodka i ostra…

Ostatnio go robiłam, nie jadłam takiego pysznego spaghetti wcześniej 🥰

elektro96 lubi tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 8 maja 2024, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to tak u mnie:
    6dzien cyklu więc wystraszona na maksa ze już po owulacji i że będę musiała przekładać sonoHSG bo śluz wybitnie płodny od 2 dni.
    No i na lewym jajniku pęcherzyk 26mm. Dostałam ovitrelle żeby pękł dziś i mamy działać oraz ten lepszy progesteron mocniejszy.
    A sonoHSG?
    Lewy pięknie przeszedł i drożny i bez bólu. Jazda zaczęła się przy prawym. Przy ujściu niedrożny. Ból okropelny. Zapytał się po drugim podejściu czy wytrzymam raz jeszcze. I udało się za trzecim podejściem. Odblokował się. Był niedrożny…

Zaczarowan, Dropsik, notsobadd, Fermina, MummyYummy, Gregorka, Malinowysorbet, Pati2804, nick nieaktualny, nick nieaktualny, PaulaG, Majuna lubią tę wiadomość

preg.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2024, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Nam ostatnio najbardziej smakuje taki z lidlomixa, czyli z przesmażonym boczkiem i warzywami - seler, pietruszka, marchewka, cebula, czosnek. Z przypraw dodaje, co mi się nawinie 😁 zioła prowansalskie, bazylia, oregano, papryka słodka i ostra…

Mmm z boczkiem 🥹 muszę spróbować takiej wersji! 😁

elektro96 lubi tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    23.12 zarodek z serduszkiem ❣️
    13.01 2,17 cm bobaska 🥰
    04.02 5,28 cm szczęścia, wiemy kim jesteś 🥰
    12.02 7 cm skaczącego bejbika ❣️
    05.03 156 g dzidziusia 🥰
    25.03 292g kuleczki, widzieliśmy Twoją buźkę 🥰
    01.04 20cm i 344g malutkiego człowieczka 🫶🏻
    22.04 564g naszego cudu 🥰
    20.05 1197g ludzika 🥰

preg.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 8 maja 2024, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    No to tak u mnie:
    6dzien cyklu więc wystraszona na maksa ze już po owulacji i że będę musiała przekładać sonoHSG bo śluz wybitnie płodny od 2 dni.
    No i na lewym jajniku pęcherzyk 26mm. Dostałam ovitrelle żeby pękł dziś i mamy działać oraz ten lepszy progesteron mocniejszy.
    A sonoHSG?
    Lewy pięknie przeszedł i drożny i bez bólu. Jazda zaczęła się przy prawym. Przy ujściu niedrożny. Ból okropelny. Zapytał się po drugim podejściu czy wytrzymam raz jeszcze. I udało się za trzecim podejściem. Odblokował się. Był niedrożny…

Jejku! To naprawdę dobra informacja, mimo chwilowego bólu, to powód do radości! SUPER ❤️ Owocnych starań 😊

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2024, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan to już kawał chłopa 🥹♥️

Dziękuję dziewczyny za przepisy na sos 😘
    Ja polecam pomidory z puszki z firmy Mutti są najlepsze 🥹

Chmurka to dobre informacje 🥹

Zielona dobrze, że już po drożności, kciuki ✊🏻

Zaczarowan, Chmurka21, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    23.12 zarodek z serduszkiem ❣️
    13.01 2,17 cm bobaska 🥰
    04.02 5,28 cm szczęścia, wiemy kim jesteś 🥰
    12.02 7 cm skaczącego bejbika ❣️
    05.03 156 g dzidziusia 🥰
    25.03 292g kuleczki, widzieliśmy Twoją buźkę 🥰
    01.04 20cm i 344g malutkiego człowieczka 🫶🏻
    22.04 564g naszego cudu 🥰
    20.05 1197g ludzika 🥰

preg.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 8 maja 2024, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Zaczarowan to już kawał chłopa 🥹♥️

Dziękuję dziewczyny za przepisy na sos 😘
    Ja polecam pomidory z puszki z firmy Mutti są najlepsze 🥹

Chmurka to dobre informacje 🥹

Zielona dobrze, że już po drożności, kciuki ✊🏻
    Ja też kocham Mutti i dość często na promocji w Stokrotce w trzy-paku :)

Liyss🧚🏻, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2024, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @zaczarowana jaki już duży! Czas tak szybko leci….

@zimnozielona, o kurczę, to dobrze, ze się udrożnił, współczuje bólu. Aż się zastanawiam, co u mnie będzie :/

👩31l.
    👱‍♂️34l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    27cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: ciężki OAT

beta 9dpt: 248,1. 11dpt: 735,4 🥰

preg.png
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 8 maja 2024, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    @zaczarowana jaki już duży! Czas tak szybko leci….

@zimnozielona, o kurczę, to dobrze, ze się udrożnił, współczuje bólu. Aż się zastanawiam, co u mnie będzie :/
    Ja nie z tych co panikują ale popłakałam się mocno. Lewy nawet nie poczułam mocno a prawy to jakby bomba mi rozrywała brzuch.
    Cieszę się że prawy udało się udrożnić i cieszę się że ten benesis będę brała a nie katowala sie dupkiem. No i ciekawe czy ten pęcherzyk na lewym to nowy czy stary. Bo jak nowy to jest szansa. Mamy działać dziś po sonoHSG i przez dwa dni a od soboty Benesis i czekać 14dni na test. Cieszę się ogromnie że jest plan działania. Potrzebowałam tego.

Chmurka21, Dropsik, MummyYummy, Gregorka, Malinowysorbet, Pati2804, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Majuna lubią tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2024, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan, jaki chłopak! ♥️

Liyss, co prawda sporo przepisów się już pojawiło, ale się poodziele, a co - ja zawsze korzystam tego > https://www.kwestiasmaku.com/przepis/spaghetti-bolognese
    Już przed bobo nie dodawałam wina i zawsze daje więcej przecieru 😅

Zaczarowan, Liyss🧚🏻, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Majlen Autorytet

Wysłany: 8 maja 2024, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, mam wyniki , beta <2,30
    Mimo wszystko, spodziewałam się takiego wyniku, tylko teraz pytanie..gdzie ta @

♀️29
    PCOS

🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
    ( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )

✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 8 maja 2024, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Ok, mam wyniki , beta <2,30
    Mimo wszystko, spodziewałam się takiego wyniku, tylko teraz pytanie..gdzie ta @
    Przytulam..

preg.png
‹‹ 515 516 517 518 519 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ