X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 8 maja 2024, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Ja też, widzę tego psa :P

https://knowyourmeme.com/memes/awkwardly-staring-dogs

Bez kitu 😂😂😂

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2024, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta wrote:
    Dziewczyny co polecacie na obiad, żeby zrobić to ekspresowo? Albo co dziś macie na obiad?

U mnie dzisiaj domowy kebab na talerzu poleca się na obiad! 🫢 Frytki, piers z kurczaka, dużo świeżych warzyw i jakiś sos. Szybko i smacznie :)

Liyss🧚🏻, MagicznaNuta, elektro96 lubią tę wiadomość

age.png
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2024, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta wrote:
    dziękuję za przywitanie :)

jak się czujesz? :)

To miłe że pytasz :* aktualnie mam zawroty głowy 💫 i dużo śpię, ale staram się być ciągle na bieżąco aby wiedzieć co u Was 😻

MagicznaNuta lubi tę wiadomość

age.png
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 8 maja 2024, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

ja mam w robocie sajgon dzisiaj. Wszyscy nagle wszystko chcą, dramat. Także nie bardzo mam czas tu zaglądać. Widziałam tylko, że Vienna trafiła na laparoskopie - oby wszystko było dobrze i lekarze jej pomogli. Dzisiaj dokupiłam kolejne testy owu i chyba zbliżam się do piku. Wczoraj podziałaliśmy :D

Prezesoowa, Fermina, Malinowysorbet, MagicznaNuta, Pati2804, Vienna lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 8 maja 2024, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    To dlatego, że po owulacji tego czasu jest dosłownie kilka godzin. Komórka jajowa niby max 24 h ale zdna do przyjęcia plemnika jest ponoć 12h, tylko w wyjątkowych sytuacjach inaczej a plemnik najpierw pół godziny płynie sobie do komórki a potem 6 godzin siedzi jak ten osioł i się nie może zdecydować więc naprawdę trzeba mega precyzji, żeby po owu trafić. Lepiej jak ta sierota już czeka na miejscu i wypatruje😅

Hahahaaaaa, padłam :D

Fermina lubi tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2024, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Proszę powoli szykować obiadki, zaraz jedziemy na podgląd bobasa do @Zaczarowan :D

Siedzę już gotowa z obiadem 🚂 😀

Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

age.png
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2024, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok Kochane zapisałam się prywatnie na 20.05 do nowego lekarza, który będzie prowadził moja ciążę 🥰 Prezesowa :* możesz wpisać na pierwszą stronę - przydadzą się kciuki i Wasze wsparcie <3 Mam nadzieję że będę zadowolona z nowego lekarza 🤞🏻

Suzie, notsobadd, Prezesoowa, Fermina, MagicznaNuta, Pati2804, Majuna lubią tę wiadomość

age.png
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2024, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Moim zdaniem najgorsza rada to (razem z wyluzowaniem) że trzeba codziennie a najlepiej rano i wieczorem. :P

Ja jak zapytałam kiedyś swojego lekarza, że kiedy najlepiej to powiedział że wtedy kiedy jest ochota 😀 od razu polubiłam tego lekarza 😀

MagicznaNuta, elektro96 lubią tę wiadomość

age.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 8 maja 2024, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    U mnie dzisiaj domowy kebab na talerzu poleca się na obiad! 🫢 Frytki, piers z kurczaka, dużo świeżych warzyw i jakiś sos. Szybko i smacznie :)
    Zrobię chyba dziś na kolację 😋😋

♀️29 ♂️34
    -tabletki anty 8 lat, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9,
    - wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.

🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️
    - 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
    - 18.03 - 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
    - 28.04 - 12+2 I prenatalne super 🥰 brak ryzyk 🥹
    - 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
    - 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
    - 16.07 - 23+3 663g 🎀
    - 05.08 - 26+3 900g 🩷
    - 26.08 - 29+3 1422g 🌸 III prenatalne - córeczka rozwija się prawidłowo ☺️
    - 10.09 - 31+4 1946g💪

cytologia ✅️USG piersi ✅️brak cukrzycy ciążowej ✅️

- 01.10- wizyta

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 8 maja 2024, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę już pod gabinetem dziewczyny, dam znać godzinke po wizycie. Chce jak najszybciej ruszyć po wizycie, by ominąć największe korki 😂😂

Prezesoowa, Fermina, Speranza :), Malinowysorbet, Smerfetkaa, Liyss🧚🏻, MummyYummy, notsobadd, Dropsik, Suzie, MagicznaNuta, elektro96, Pati2804, Majuna lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 8 maja 2024, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Siedzę już pod gabinetem dziewczyny, dam znać godzinke po wizycie. Chce jak najszybciej ruszyć po wizycie, by ominąć największe korki 😂😂

Jesteśmy z Tobą 😘

Prezesoowa, Dropsik, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

• Fermina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś wizytuję u endo ale nie trzeba siadać pod gabinetem bo to w sumie tylko formalnosc, nic ekscytującego. Muszę potwierdzić dawkę Letroxu i umówić się na badania kontrolne.

Od moich plamień mija tydzień, zaczynam wierzyć, że to naprawdę były resztki po implantacji a nie zadem problem z maluchem ❤️

MagicznaNuta, KejtKa, Pati2804, Majuna lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • MummyYummy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Vienna, myślę o Tobie! Trzymam kciuki ✊♥️

Vienna lubi tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 8 maja 2024, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @san, teksty w stylu: "bez presji, odpuść i zaskoczy" należą do moich ulubionych 🙄 I to najczęściej mówią osoby, które nie wiedzą nawet, jako jest stan zdrowia przyszłych rodziców...
    @Prezesoowa, nie szkodzi, wszystko umieszczę w stopce 🥰
    @Zaczarowan, skarpetki nad łóżkiem mnie rozczuliły 🥺 A teraz już czekają na właściciela!
    @Leśneintro, mocno Cię przytulam 🫂 Na pewno jest skutek, ale cieszę się, że dziś już trochę lepiej 😘
    @Smerfetka, dziękuję 😘
    @Coffee, od weekendu do wtorku nie tak daleko 💪 Przykro mi z powodu Twojego samopoczucia 🫂 A mąż ma możliwość zmniejszenia częstotliwości wyjazdów?
    @Pati, trzymam kciuki, żeby drzemka pomogła ✊
    @Dropsik, mam to samo, nawet miewam już wyrzuty sumienia, że nie jestem na bieżąco 🤭 Dzisiaj na pewno wszystkiego nie nadrobię.
    @PaulaG, ja brałam jakiś czas. Od jakiej dawki zaczęłaś?
    @Fermina, olipis absolutnie genialny ♥️ W mojej głowie teraz wszystkie plemniki mają głowy osiołków 😂
    @Smerfetka, jak radzisz sobie z zawrotami głowy? Masz jakieś mdłości?

Fermina, Prezesoowa, Zaczarowan, Pati2804, Leśneintro lubią tę wiadomość

• Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 8 maja 2024, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że dzisiaj spaghetti rządzi. U mnie rowniez😁
    Zaczarowan czekamy na sweet focie bąbla 😌

MagicznaNuta, Prezesoowa, Liyss🧚🏻, MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2024, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Podczytuje was z partyzanta. Teraz mam chwilkę, ale widzę, że dużo czasu mi forum zjada, a okoliczności w domu takie, że nie mam na to przestrzeni. Muszę oddać trochę tej energii synkowi. Będzie mnie tu mniej zdecydowanie, ale kciuki nieustannie są na pokładzie i "lubię" postaram się klikać na bieżąco 😁
    Spróbuję nie znikać całkowicie, ale nie ukrywam że ciężko jest być tutaj na pół gwizdka i ciągnie mnie, żeby być na bieżąco z wami 💚
    Ja tu jestem od wczoraj ,a chcę zaglądać bez przerwy, więc rozumiem doskonale :)

Dropsik lubi tę wiadomość

• Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2024, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy- jeżeli mam zawroty głowy to wtedy idę sobie poleżeć i czekam aż się ustabilizuje :) mdłości mam, raz mniejsze raz większe, pojawiają się jak jestem głodna albo zaraz po jedzeniu :) a Ty też masz mdłości?

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2024, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Nie mam zdjęć przy sobie, ale jedna to taka typowa w stylu pin up - biała w czarne kropeczki, a te dwie takie

Bez-tytu-u-2.png
    Bez-tytu-u.png
    Ale śliczne, takie dziewczęce, romantyczne :)

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2024, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan - tuptamy pod gabinetem 😀
    Czekamy i jemy między czasie. Niezbyt ładnie ułożone, ale już głodna byłam! 🫢

IMG-0121.jpg

Dropsik, Suzie, MagicznaNuta, notsobadd, elektro96, Prezesoowa, Liyss🧚🏻, Malinowysorbet, MummyYummy, Zaczarowan, Pati2804 lubią tę wiadomość

age.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 8 maja 2024, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po swojej wizycie,ale nic nie wiem 😆 Dzisiaj lekarz jakiś był taki małomówny. Nie wiem ani ile ma, ani co i jak. Ale pokazał mi bąbelka na ekranie. Jutro mam lekarza prywatnie to ogarnę sobie konkrety 😁
    Chyba zobaczył siniaka na brzuchu i się zaczaił, że chodzę do innego lekarza i mam heparynę. O nic nie pytał, ale tak łączę kropki. Poza tym na pierwszych prenatalnych było w moim opisie info o clexane 0.6 i chyba stąd taki dzisiaj obrażony jakiś. Ale kij z nim, już prawie połowa ciąży za mną. Nie zostało wiele badań z krwi a tylko po to tam chodzę do tej przychodni.

Fermina, notsobadd, MagicznaNuta, Prezesoowa, Malinowysorbet, MummyYummy, Zaczarowan, CoffeeDream, Pati2804 lubią tę wiadomość

‹‹ 513 514 515 516 517 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ