Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Suzie wrote:Ja też, widzę tego psa
https://knowyourmeme.com/memes/awkwardly-staring-dogs
Bez kitu 😂😂😂👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
MagicznaNuta wrote:Dziewczyny co polecacie na obiad, żeby zrobić to ekspresowo? Albo co dziś macie na obiad?
U mnie dzisiaj domowy kebab na talerzu poleca się na obiad! 🫢 Frytki, piers z kurczaka, dużo świeżych warzyw i jakiś sos. Szybko i smacznieLiyss🧚🏻, MagicznaNuta, elektro96 lubią tę wiadomość
-
MagicznaNuta wrote:dziękuję za przywitanie
jak się czujesz?
To miłe że pytasz :* aktualnie mam zawroty głowy 💫 i dużo śpię, ale staram się być ciągle na bieżąco aby wiedzieć co u Was 😻
MagicznaNuta lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
ja mam w robocie sajgon dzisiaj. Wszyscy nagle wszystko chcą, dramat. Także nie bardzo mam czas tu zaglądać. Widziałam tylko, że Vienna trafiła na laparoskopie - oby wszystko było dobrze i lekarze jej pomogli. Dzisiaj dokupiłam kolejne testy owu i chyba zbliżam się do piku. Wczoraj podziałaliśmyPrezesoowa, Fermina, Malinowysorbet, MagicznaNuta, Pati2804, Vienna lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Fermina wrote:To dlatego, że po owulacji tego czasu jest dosłownie kilka godzin. Komórka jajowa niby max 24 h ale zdna do przyjęcia plemnika jest ponoć 12h, tylko w wyjątkowych sytuacjach inaczej a plemnik najpierw pół godziny płynie sobie do komórki a potem 6 godzin siedzi jak ten osioł i się nie może zdecydować więc naprawdę trzeba mega precyzji, żeby po owu trafić. Lepiej jak ta sierota już czeka na miejscu i wypatruje😅
Hahahaaaaa, padłamFermina lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Prezesoowa wrote:Proszę powoli szykować obiadki, zaraz jedziemy na podgląd bobasa do @Zaczarowan
Siedzę już gotowa z obiadem 🚂 😀Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Ok Kochane zapisałam się prywatnie na 20.05 do nowego lekarza, który będzie prowadził moja ciążę 🥰 Prezesowa :* możesz wpisać na pierwszą stronę - przydadzą się kciuki i Wasze wsparcie
Mam nadzieję że będę zadowolona z nowego lekarza 🤞🏻
Suzie, notsobadd, Prezesoowa, Fermina, MagicznaNuta, Pati2804, Majuna lubią tę wiadomość
-
Suzie wrote:Moim zdaniem najgorsza rada to (razem z wyluzowaniem) że trzeba codziennie a najlepiej rano i wieczorem.
Ja jak zapytałam kiedyś swojego lekarza, że kiedy najlepiej to powiedział że wtedy kiedy jest ochota 😀 od razu polubiłam tego lekarza 😀MagicznaNuta, elektro96 lubią tę wiadomość
-
Smerfetkaa wrote:U mnie dzisiaj domowy kebab na talerzu poleca się na obiad! 🫢 Frytki, piers z kurczaka, dużo świeżych warzyw i jakiś sos. Szybko i smacznie
♀️28 ♂️33
- Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
- Marzec 2024 - początek starań
• brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
⬇️
• aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
- badanie nasienia ✅️
➡️Starania "na poważnie "
• październik 2024
- 3 cykle lametta + duphaston ❌️
- styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
- 4 cykl - lametta + duphaston ❌️
- ❤️ 5 cykl - lametta + ovitrelle + duphaston
⏸️ 🥰🤰
1.03 betaHCG 222,70 mIU/ml prog 19,38 ng/mL (13dpo)
3.03 betaHCG 664,10 mIU/ml prog 21,24 ng/ml
5.03 betaHCG 1873,70 mIU prog 29,00 ng/ml
• 18 marca - 1 wizyta usg
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Siedzę już pod gabinetem dziewczyny, dam znać godzinke po wizycie. Chce jak najszybciej ruszyć po wizycie, by ominąć największe korki 😂😂
Prezesoowa, Fermina, Speranza :), Malinowysorbet, Smerfetkaa, Liyss🧚🏻, MummyYummy, notsobadd, Dropsik, Suzie, MagicznaNuta, elektro96, Pati2804, Majuna lubią tę wiadomość
-
Ja dziś wizytuję u endo ale nie trzeba siadać pod gabinetem bo to w sumie tylko formalnosc, nic ekscytującego. Muszę potwierdzić dawkę Letroxu i umówić się na badania kontrolne.
Od moich plamień mija tydzień, zaczynam wierzyć, że to naprawdę były resztki po implantacji a nie zadem problem z maluchem ❤️MagicznaNuta, KejtKa, Pati2804, Majuna lubią tę wiadomość
-
@san, teksty w stylu: "bez presji, odpuść i zaskoczy" należą do moich ulubionych 🙄 I to najczęściej mówią osoby, które nie wiedzą nawet, jako jest stan zdrowia przyszłych rodziców...
@Prezesoowa, nie szkodzi, wszystko umieszczę w stopce 🥰
@Zaczarowan, skarpetki nad łóżkiem mnie rozczuliły 🥺 A teraz już czekają na właściciela!
@Leśneintro, mocno Cię przytulam 🫂 Na pewno jest skutek, ale cieszę się, że dziś już trochę lepiej 😘
@Smerfetka, dziękuję 😘
@Coffee, od weekendu do wtorku nie tak daleko 💪 Przykro mi z powodu Twojego samopoczucia 🫂 A mąż ma możliwość zmniejszenia częstotliwości wyjazdów?
@Pati, trzymam kciuki, żeby drzemka pomogła ✊
@Dropsik, mam to samo, nawet miewam już wyrzuty sumienia, że nie jestem na bieżąco 🤭 Dzisiaj na pewno wszystkiego nie nadrobię.
@PaulaG, ja brałam jakiś czas. Od jakiej dawki zaczęłaś?
@Fermina, olipis absolutnie genialny ♥️ W mojej głowie teraz wszystkie plemniki mają głowy osiołków 😂
@Smerfetka, jak radzisz sobie z zawrotami głowy? Masz jakieś mdłości?Fermina, Prezesoowa, Zaczarowan, Pati2804, Leśneintro lubią tę wiadomość
-
Widzę, że dzisiaj spaghetti rządzi. U mnie rowniez😁
Zaczarowan czekamy na sweet focie bąbla 😌MagicznaNuta, Prezesoowa, Liyss🧚🏻, MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
nick nieaktualnyDropsik wrote:Podczytuje was z partyzanta. Teraz mam chwilkę, ale widzę, że dużo czasu mi forum zjada, a okoliczności w domu takie, że nie mam na to przestrzeni. Muszę oddać trochę tej energii synkowi. Będzie mnie tu mniej zdecydowanie, ale kciuki nieustannie są na pokładzie i "lubię" postaram się klikać na bieżąco 😁
Spróbuję nie znikać całkowicie, ale nie ukrywam że ciężko jest być tutaj na pół gwizdka i ciągnie mnie, żeby być na bieżąco z wami 💚Dropsik lubi tę wiadomość
-
MummyYummy- jeżeli mam zawroty głowy to wtedy idę sobie poleżeć i czekam aż się ustabilizuje
mdłości mam, raz mniejsze raz większe, pojawiają się jak jestem głodna albo zaraz po jedzeniu
a Ty też masz mdłości?
-
nick nieaktualny
-
Ja już po swojej wizycie,ale nic nie wiem 😆 Dzisiaj lekarz jakiś był taki małomówny. Nie wiem ani ile ma, ani co i jak. Ale pokazał mi bąbelka na ekranie. Jutro mam lekarza prywatnie to ogarnę sobie konkrety 😁
Chyba zobaczył siniaka na brzuchu i się zaczaił, że chodzę do innego lekarza i mam heparynę. O nic nie pytał, ale tak łączę kropki. Poza tym na pierwszych prenatalnych było w moim opisie info o clexane 0.6 i chyba stąd taki dzisiaj obrażony jakiś. Ale kij z nim, już prawie połowa ciąży za mną. Nie zostało wiele badań z krwi a tylko po to tam chodzę do tej przychodni.Fermina, notsobadd, MagicznaNuta, Prezesoowa, Malinowysorbet, MummyYummy, Zaczarowan, CoffeeDream, Pati2804 lubią tę wiadomość