Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 20:11

Lavenda lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2024, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavenda wrote:
    Hej, u mnie biel. :(
    Bez grama wątpliwości.

Czekam na @ i staram się oczyścić głowę.
    Kochana przykro mi, ślę przytulasy.

Lavenda lubi tę wiadomość

• Speranza :) Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Ja za to dziewczyny dzisiaj jestem wrakiem.
    Pierwszy raz miałam ovitrelle. I to SonoHSG wczoraj…
    Bez sił, mdliło mnie, nie miałam siły wstać, bolała mnie prawa strona i nagle miałam 37.5. Poty i rozgrzanie. Ledwo dzisiaj dałam radę.
    Ile po zastrzyku macie owulację?

Z tego co pamiętam, to jakieś 24-48 h po podaniu
    Nic dziwnego, że źle się czujesz po tym sonoHSG... Podziwiam Cię, że mimo bólu nie odpuscilisxie starań w tym cyklu. Naprawdę. Jesteśmy wszystkie takie dzielne ☺️👌🏻

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"

Wysłany: 9 maja 2024, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa kochana, jak tata?
    W sprawie ciasta, to ja bym kupiła najtańsze i najgorsze, tak żeby mnie nikt już nigdy o to nie poprosił 😂 ale to ja... 😈

Dropsik, nick nieaktualny, Suzie, nick nieaktualny, Majuna lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Prezesoowa kochana, jak tata?
    W sprawie ciasta, to ja bym kupiła najtańsze i najgorsze, tak żeby mnie nikt już nigdy o to nie poprosił 😂 ale to ja... 😈
    Mnie nikt o ciasto nie prosi, bo jakoś nie uchodzę za osobę uzdolnioną kulinarnie 🙈 Czasem biorę ciasto do teściów, ale rzadko ma branie 😆 No nie umiem ani gotować, ani piec 🤷‍♀️ Z kolei w mojej rodzinie tylko piernik na święta mogę robić, a tak to mam nic nie przywozić 🤣

Speranza :), nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Wysłany: 9 maja 2024, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Mnie nikt o ciasto nie prosi, bo jakoś nie uchodzę za osobę uzdolnioną kulinarnie 🙈 Czasem biorę ciasto do teściów, ale rzadko ma branie 😆 No nie umiem ani gotować, ani piec 🤷‍♀️ Z kolei w mojej rodzinie tylko piernik na święta mogę robić, a tak to mam nic nie przywozić 🤣

Z dwojga złego lepiej mieć taką opinię i przynajmniej święty spokój 😂 A jak kiedyś coś wyjdzie to dopiero będzie szał 😁

nick nieaktualny, notsobadd, Zaczarowan lubią tę wiadomość

• Leśneintro Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejtka nie wiem co powiedzieć, ale jestem

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam komplet, ale niestety nie jestem usatysfakcjonowana, bo chciałam taki model koszuli z kołnierzykiem. Ten bez nie do końca mi leży. Zobaczę jeszcze jutro w innym pepco za kolorkiem oliwkowym 😊 najwyżej ten zwrócę 😄 No i kupiłam jeszcze taki kombinezon. Mam jeszcze w czarnym kolorze i nie wiem na który się zdecyduje 😄
    IMG-5590.jpg
    IMG-5592.jpg

nick nieaktualny, notsobadd, nick nieaktualny, Majuna, Zaczarowan, Speranza :), Dropsik, nick nieaktualny, Gregorka, Leśneintro, Pati2804 lubią tę wiadomość

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ zapalenie endometrium? -> ⏳ histeroskopia z biopsją - luty 2026
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe
    💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
    ❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 9 maja 2024, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Kupiłam komplet, ale niestety nie jestem usatysfakcjonowana, bo chciałam taki model koszuli z kołnierzykiem. Ten bez nie do końca mi leży. Zobaczę jeszcze jutro w innym pepco za kolorkiem oliwkowym 😊 najwyżej ten zwrócę 😄 No i kupiłam jeszcze taki kombinezon. Mam jeszcze w czarnym kolorze i nie wiem na który się zdecyduje 😄
    IMG-5590.jpg
    IMG-5592.jpg
    Fiu fiu ale laska z Ciebie :) ładne te rzeczy :)

elektro96 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2024, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Ja też mam dwie lewe ręce do gotowania ;)

Dropsik lubi tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    IMG-5590.jpg
    IMG-5592.jpg

No ewidentnie gotowa na ciepełko, ale jesteś laska ♥️
    Oliwkowy komplecik z tymi klapeczkami by super wyglądał 👌

elektro96, Majuna, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Tata mnie niepokoi, bo trochę tej wody mu ściągnęli, ale okropnie kaszle i nie wiem czy złapał jakąś infekcję, bo słychać, że coś mu się tam odrywa albo od tego, że na tym oddziale nie robią mu inhalacji. Ciagle też otwierają tam okno i robią przeciągi, a tata jest na to wrażliwy :( zobaczymy co bedzie jutro. Najważniejsze, żeby przy tym zabiegu nie było komplikacji i zeszła ta woda, potem jakoś sobie poradzimy..

A z ciastem mąż załatwił, bo napisał księżniczce, że ma bezpośrednio do mnie w tej sprawie napisać, więc po sprawie 😃😂

O nie, żeby tylko faktycznie mu nie dołożyli jakiegoś dziadostwa w jego stanie, dobrze że trzymasz rękę na pulsie 🙄

Rozumiem, że zrezygnowała z usług cukierniczych? 😅

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    IMG-5590.jpg
    IMG-5592.jpg

No eleganckie te ubrania 🥰 Super!

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    IMG-5590.jpg
    IMG-5592.jpg

No i chyba namówiłaś mnie żeby skoczyć jutro do Pepko :)
    Kochana a jak z materiałem, nie prześwitują spodenki? :)

age.png

Wysłany: 9 maja 2024, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, no daliby spokój z tym wietrzeniem, co to ma być.. ostatnie czego Twojemu ta od tak potrzeba to jakaś infencja

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    No i chyba namówiłaś mnie żeby skoczyć jutro do Pepko :)
    Kochana a jak z materiałem, nie prześwitują spodenki? :)
    Powiem Ci, że w tym kolorze nie zauważyłam, a miałam ciemną bieliznę pod spodem 😄 materiał raczej taki porządniejszy

Smerfetkaa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ zapalenie endometrium? -> ⏳ histeroskopia z biopsją - luty 2026
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe
    💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
    ❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 9 maja 2024, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    W kontrze do tych wszystkich dobrych wieści - ja ich nie mam. Niestety jajo jest puste, brak rozwoju… mam odstawić proga i czekać na okres, a za 7 - 10 dni zgłosić się na kontrolę. Serce pękła mi na milion kawałków, jedyne na co mam teraz ochotę to upić się i umrzeć…
    Bardzo mi przykro 😭 mocno przytulam🫂🫂🫂

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    W kontrze do tych wszystkich dobrych wieści - ja ich nie mam. Niestety jajo jest puste, brak rozwoju… mam odstawić proga i czekać na okres, a za 7 - 10 dni zgłosić się na kontrolę. Serce pękła mi na milion kawałków, jedyne na co mam teraz ochotę to upić się i umrzeć…

Jaki masz duży ten pęcherzyk? Ja miałam z córką puste jajo 5+6 i lekarz mówił, żeby się nie cieszyć z ciąży. Teraz mi corka biega po domu. Mi kazał gin przyjść za tydzień. Może też jeszcze poczekasz?

Gregorka, Speranza :), nick nieaktualny, Leśneintro, Majuna, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kejtka zobacz, wklejam Ci moj post sprzed 5 lat

"Wczoraj miałam pierwsze USG (wg OM 5t6d). Nie było ani zarodka ani ciałka żółtego, ale sam pęcherzyk był dość duży - miał 16 mm. Beta robiona w poniedziałek (trzy dni przed USG) - 6900 i w stosunku do wcześniejszych podwaja się co ok 24h. Nie mogę nigdzie znaleźć takiego przypadku. Może któraś z Was miała podobny? Teraz czekam na kontrolę za 2 tygodnie."

Tydzień później było serduszko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2024, 21:10

elektro96, Speranza :), Liyss🧚🏻, nick nieaktualny, Leśneintro, Majuna, MummyYummy, Gregorka, CoffeeDream, Pati2804, nick nieaktualny, Paima lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    IMG-5590.jpg
    IMG-5592.jpg

Fajny ten komplet 😁 a sama bym poszła do pepco, może męża wyślę. Ja na stronie widziałam właśnie zielone i różowe, nawet nie wiedziałam, że są inne!

elektro96, nick nieaktualny, damrade lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    23.12 zarodek z serduszkiem ❣️
    13.01 2,17 cm bobaska 🥰
    04.02 5,28 cm szczęścia, wiemy kim jesteś 🥰
    12.02 7 cm skaczącego bejbika ❣️

preg.png
‹‹ 536 537 538 539 540 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ