X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 20:11

Lavenda lubi tę wiadomość

"A nadzieja zawieść nie może..."🍀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2024, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavenda wrote:
    Hej, u mnie biel. :(
    Bez grama wątpliwości.

Czekam na @ i staram się oczyścić głowę.
    Kochana przykro mi, ślę przytulasy.

Lavenda lubi tę wiadomość

• Speranza :) Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Ja za to dziewczyny dzisiaj jestem wrakiem.
    Pierwszy raz miałam ovitrelle. I to SonoHSG wczoraj…
    Bez sił, mdliło mnie, nie miałam siły wstać, bolała mnie prawa strona i nagle miałam 37.5. Poty i rozgrzanie. Ledwo dzisiaj dałam radę.
    Ile po zastrzyku macie owulację?

Z tego co pamiętam, to jakieś 24-48 h po podaniu
    Nic dziwnego, że źle się czujesz po tym sonoHSG... Podziwiam Cię, że mimo bólu nie odpuscilisxie starań w tym cyklu. Naprawdę. Jesteśmy wszystkie takie dzielne ☺️👌🏻

MagicznaNuta lubi tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"

Wysłany: 9 maja 2024, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa kochana, jak tata?
    W sprawie ciasta, to ja bym kupiła najtańsze i najgorsze, tak żeby mnie nikt już nigdy o to nie poprosił 😂 ale to ja... 😈

Dropsik, MagicznaNuta, Suzie, Prezesoowa, Majuna lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Prezesoowa kochana, jak tata?
    W sprawie ciasta, to ja bym kupiła najtańsze i najgorsze, tak żeby mnie nikt już nigdy o to nie poprosił 😂 ale to ja... 😈
    Mnie nikt o ciasto nie prosi, bo jakoś nie uchodzę za osobę uzdolnioną kulinarnie 🙈 Czasem biorę ciasto do teściów, ale rzadko ma branie 😆 No nie umiem ani gotować, ani piec 🤷‍♀️ Z kolei w mojej rodzinie tylko piernik na święta mogę robić, a tak to mam nic nie przywozić 🤣

Speranza :), Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

Wysłany: 9 maja 2024, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Mnie nikt o ciasto nie prosi, bo jakoś nie uchodzę za osobę uzdolnioną kulinarnie 🙈 Czasem biorę ciasto do teściów, ale rzadko ma branie 😆 No nie umiem ani gotować, ani piec 🤷‍♀️ Z kolei w mojej rodzinie tylko piernik na święta mogę robić, a tak to mam nic nie przywozić 🤣

Z dwojga złego lepiej mieć taką opinię i przynajmniej święty spokój 😂 A jak kiedyś coś wyjdzie to dopiero będzie szał 😁

MagicznaNuta, notsobadd, Zaczarowan lubią tę wiadomość

• Leśneintro Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejtka nie wiem co powiedzieć, ale jestem

KejtKa lubi tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam komplet, ale niestety nie jestem usatysfakcjonowana, bo chciałam taki model koszuli z kołnierzykiem. Ten bez nie do końca mi leży. Zobaczę jeszcze jutro w innym pepco za kolorkiem oliwkowym 😊 najwyżej ten zwrócę 😄 No i kupiłam jeszcze taki kombinezon. Mam jeszcze w czarnym kolorze i nie wiem na który się zdecyduje 😄
    IMG-5590.jpg
    IMG-5592.jpg

MagicznaNuta, notsobadd, Prezesoowa, Majuna, Zaczarowan, Speranza :), Dropsik, KejtKa, Gregorka, Leśneintro, Pati2804 lubią tę wiadomość

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 9 maja 2024, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Kupiłam komplet, ale niestety nie jestem usatysfakcjonowana, bo chciałam taki model koszuli z kołnierzykiem. Ten bez nie do końca mi leży. Zobaczę jeszcze jutro w innym pepco za kolorkiem oliwkowym 😊 najwyżej ten zwrócę 😄 No i kupiłam jeszcze taki kombinezon. Mam jeszcze w czarnym kolorze i nie wiem na który się zdecyduje 😄
    IMG-5590.jpg
    IMG-5592.jpg
    Fiu fiu ale laska z Ciebie :) ładne te rzeczy :)

elektro96 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2024, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Ja też mam dwie lewe ręce do gotowania ;)

Dropsik lubi tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    IMG-5590.jpg
    IMG-5592.jpg

No ewidentnie gotowa na ciepełko, ale jesteś laska ♥️
    Oliwkowy komplecik z tymi klapeczkami by super wyglądał 👌

elektro96, Majuna, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Tata mnie niepokoi, bo trochę tej wody mu ściągnęli, ale okropnie kaszle i nie wiem czy złapał jakąś infekcję, bo słychać, że coś mu się tam odrywa albo od tego, że na tym oddziale nie robią mu inhalacji. Ciagle też otwierają tam okno i robią przeciągi, a tata jest na to wrażliwy :( zobaczymy co bedzie jutro. Najważniejsze, żeby przy tym zabiegu nie było komplikacji i zeszła ta woda, potem jakoś sobie poradzimy..

A z ciastem mąż załatwił, bo napisał księżniczce, że ma bezpośrednio do mnie w tej sprawie napisać, więc po sprawie 😃😂

O nie, żeby tylko faktycznie mu nie dołożyli jakiegoś dziadostwa w jego stanie, dobrze że trzymasz rękę na pulsie 🙄

Rozumiem, że zrezygnowała z usług cukierniczych? 😅

Prezesoowa lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    IMG-5590.jpg
    IMG-5592.jpg

No eleganckie te ubrania 🥰 Super!

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    IMG-5590.jpg
    IMG-5592.jpg

No i chyba namówiłaś mnie żeby skoczyć jutro do Pepko :)
    Kochana a jak z materiałem, nie prześwitują spodenki? :)

age.png

Wysłany: 9 maja 2024, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, no daliby spokój z tym wietrzeniem, co to ma być.. ostatnie czego Twojemu ta od tak potrzeba to jakaś infencja

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    No i chyba namówiłaś mnie żeby skoczyć jutro do Pepko :)
    Kochana a jak z materiałem, nie prześwitują spodenki? :)
    Powiem Ci, że w tym kolorze nie zauważyłam, a miałam ciemną bieliznę pod spodem 😄 materiał raczej taki porządniejszy

Smerfetkaa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 9 maja 2024, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    W kontrze do tych wszystkich dobrych wieści - ja ich nie mam. Niestety jajo jest puste, brak rozwoju… mam odstawić proga i czekać na okres, a za 7 - 10 dni zgłosić się na kontrolę. Serce pękła mi na milion kawałków, jedyne na co mam teraz ochotę to upić się i umrzeć…
    Bardzo mi przykro 😭 mocno przytulam🫂🫂🫂

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    W kontrze do tych wszystkich dobrych wieści - ja ich nie mam. Niestety jajo jest puste, brak rozwoju… mam odstawić proga i czekać na okres, a za 7 - 10 dni zgłosić się na kontrolę. Serce pękła mi na milion kawałków, jedyne na co mam teraz ochotę to upić się i umrzeć…

Jaki masz duży ten pęcherzyk? Ja miałam z córką puste jajo 5+6 i lekarz mówił, żeby się nie cieszyć z ciąży. Teraz mi corka biega po domu. Mi kazał gin przyjść za tydzień. Może też jeszcze poczekasz?

Gregorka, Speranza :), MagicznaNuta, Leśneintro, Majuna, Prezesoowa lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kejtka zobacz, wklejam Ci moj post sprzed 5 lat

"Wczoraj miałam pierwsze USG (wg OM 5t6d). Nie było ani zarodka ani ciałka żółtego, ale sam pęcherzyk był dość duży - miał 16 mm. Beta robiona w poniedziałek (trzy dni przed USG) - 6900 i w stosunku do wcześniejszych podwaja się co ok 24h. Nie mogę nigdzie znaleźć takiego przypadku. Może któraś z Was miała podobny? Teraz czekam na kontrolę za 2 tygodnie."

Tydzień później było serduszko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2024, 21:10

elektro96, Speranza :), Liyss🧚🏻, MagicznaNuta, Leśneintro, Majuna, MummyYummy, Gregorka, CoffeeDream, Pati2804, Prezesoowa, Paima lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    IMG-5590.jpg
    IMG-5592.jpg

Fajny ten komplet 😁 a sama bym poszła do pepco, może męża wyślę. Ja na stronie widziałam właśnie zielone i różowe, nawet nie wiedziałam, że są inne!

elektro96, MagicznaNuta, damrade lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
‹‹ 536 537 538 539 540 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ