X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Tata mnie niepokoi, bo trochę tej wody mu ściągnęli, ale okropnie kaszle i nie wiem czy złapał jakąś infekcję, bo słychać, że coś mu się tam odrywa albo od tego, że na tym oddziale nie robią mu inhalacji. Ciagle też otwierają tam okno i robią przeciągi, a tata jest na to wrażliwy :( zobaczymy co bedzie jutro. Najważniejsze, żeby przy tym zabiegu nie było komplikacji i zeszła ta woda, potem jakoś sobie poradzimy..

A z ciastem mąż załatwił, bo napisał księżniczce, że ma bezpośrednio do mnie w tej sprawie napisać, więc po sprawie 😃😂

Może faktycznie jak nie robią mu tych inhalacji to przez to ten kaszel :(
    Dobrze załatwiłaś z tym ciastem 😂

Prezesoowa lubi tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Jaki masz duży ten pęcherzyk? Ja miałam z córką puste jajo 5+6 i lekarz mówił, żeby się nie cieszyć z ciąży. Teraz mi corka biega po domu. Mi kazał gin przyjść za tydzień. Może też jeszcze poczekasz?
    Takie właśnie historie zawsze napawają wiarą❤️🤞

Fermina, MagicznaNuta, elektro96, Speranza :), Liyss🧚🏻, Prezesoowa lubią tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2024, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesowa a co ordynator mówił?

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2024, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Fajny ten komplet 😁 a sama bym poszła do pepco, może męża wyślę. Ja na stronie widziałam właśnie zielone i różowe, nawet nie wiedziałam, że są inne!
    Uwielbiam niebieski, więc chyba tez skoczę do pepco :)

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2024, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, o której jutro odjazd pociągu?

• damrade Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, tęsknię strasznie i jestem tu ale w ciszy, czytam was średnio raz na trzy dni i kibicuję każdej. Praca mnie tak mocno przytłacza że trochę jestem wykończona i nieobecna w internecie

Prezesowa, trzymałam i nadal trzymam kciuki za twojego Tatę ❤️ myślę że kaszel musi być skoro woda była, ważne żeby lekarze mieli to pod kontrolą. Wierzę że będzie lepiej 🙏🏼 inhalacje nie wszystkie są ok, bo większość nawilża, chyba że jakieś wykrztuśne bądź sterydowe, ale to lekarze wiedzą co lepiej dla niego po wszystkich przeżyciach i co wolno ❤️

KejtKa, Odnośnie pustego jaja płodowego - u mnie było to ryzyko do 6tc z hakiem, później się okazało że przez kiepska jakość aparatu usg. Za tydzień był i dzidziuś i serducho i wszystko.🤪 a ja już bylam załamana, jak widać trzeba było się uzbroić w cierpliwość. Nie chcesz iść sprawdzić na innym aparacie? Najlepiej u lekarza który ma specjalizację badań prenatalnych? Tacy mają najlepsze aparaty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2024, 21:47

Majuna, elektro96, Speranza :), Gregorka, MagicznaNuta, Pati2804, Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość

👩🏻28
    👨🏼31

👦🏼 12.2019 syn

11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞

od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼

02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼

26.02 ⏸️
    27.02 beta 18.13
    29.02 beta 71.04
    04.03 beta 428
    06.03 beta 1191.42
    08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
    25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
    02.05 badania prenatalne
    preg.png
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 20:11

elektro96, Liyss🧚🏻, damrade, Dropsik, Gregorka, MagicznaNuta, Pati2804, Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość

"A nadzieja zawieść nie może..."🍀
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 20:11

damrade, Zaczarowan, Liyss🧚🏻, elektro96, MagicznaNuta, Prezesoowa lubią tę wiadomość

"A nadzieja zawieść nie może..."🍀
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    damrade wrote:
    Hej dziewczyny, tęsknię strasznie i jestem tu ale w ciszy, czytam was średnio raz na trzy dni i kibicuję każdej. Praca mnie tak mocno przytłacza że trochę jestem wykończona i nieobecna w internecie

Prezesowa, trzymałam i nadal trzymam kciuki za twojego Tatę ❤️ myślę że kaszel musi być skoro woda była, ważne żeby lekarze mieli to pod kontrolą. Wierzę że będzie lepiej 🙏🏼 inhalacje nie wszystkie są ok, bo większość nawilża, chyba że jakieś wykrztuśne bądź sterydowe, ale to lekarze wiedzą co lepiej dla niego po wszystkich przeżyciach i co wolno ❤️

KejtKa, Odnośnie pustego jaja płodowego - u mnie było to ryzyko do 6tc z hakiem, później się okazało że przez kiepska jakość aparatu usg. Za tydzień był i dzidziuś i serducho i wszystko.🤪 a ja już bylam załamana, jak widać trzeba było się uzbroić w cierpliwość. Nie chcesz iść sprawdzić na innym aparacie? Najlepiej u lekarza który ma specjalizację badań prenatalnych? Tacy mają najlepsze aparaty
    Super Cię widzieć 😘 jak się czujesz ?

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 9 maja 2024, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    6+2. Szczerze to nie mam siły na to by iść gdzieś indziej… i nawet nie wiem czy jest sens. Mam wydruk, nic tam nie ma…
    6+2 to bardzo malutko. Mój lekarz z kiepskim aparatem przy 6 z hakiem skierował mnie na betę, policzył wg jakieś metody i powiedział że jest szansa że się rozwija. Tydzień później wszystko było. Prawie równy miesiąc po teście pozytywnym dopiero na tym jego aparacie wyszło!
    Że już nie wspomnę o przesunięciu owulacji - też może sporo namieszać. Bądź dobrej myśli jeśli masz na to siłę 🙏🏼 tulę mocno 🫂🫂🫂

Edit: ale w przypadku bety uprzedzę że to jest jakiś inny kalkulator niż przyrosty %, jakieś projekcje i inne cuda na kiju. Zapomniałam już jakich słów używał

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2024, 22:04

👩🏻28
    👨🏼31

👦🏼 12.2019 syn

26.02 ⏸️
    27.02 beta 18.13
    29.02 beta 71.04
    04.03 beta 428
    06.03 beta 1191.42
    02.05 badania prenatalne
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2024, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    @Kejtka zobacz, wklejam Ci moj post sprzed 5 lat

"Wczoraj miałam pierwsze USG (wg OM 5t6d). Nie było ani zarodka ani ciałka żółtego, ale sam pęcherzyk był dość duży - miał 16 mm. Beta robiona w poniedziałek (trzy dni przed USG) - 6900 i w stosunku do wcześniejszych podwaja się co ok 24h. Nie mogę nigdzie znaleźć takiego przypadku. Może któraś z Was miała podobny? Teraz czekam na kontrolę za 2 tygodnie."

Tydzień później było serduszko.

Z tego co wyczytała z opisu Cezarowa 5 - 8 mm, więc dużo mniej 🥲 na nic się już nie nastawiam… i szczerze nie czuję się na siłach by iść gdzieś indziej…

• damrade Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Super Cię widzieć 😘 jak się czujesz ?
    Czuję się dobrze, dziękuję ❤️ mdłości ustąpiły.

Mam wyniki prenatalnego i NIFTY, niskie ryzyko po tych wszystkich parametrach.

A płeć - to będzie chłopiec 😁 powiększenie męskiej ekipy u nas w domu ❤️

Łapcie wiruski na chłopczyka 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2024, 22:57

Majlen, notsobadd, Liyss🧚🏻, Zaczarowan, Leśneintro, Majuna, Dropsik, Chmurka21, Speranza :), Zimozielona, Gregorka, MagicznaNuta, KejtKa, CoffeeDream, Suzie, Pati2804, Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość

👩🏻28
    👨🏼31

👦🏼 12.2019 syn

26.02 ⏸️
    27.02 beta 18.13
    29.02 beta 71.04
    04.03 beta 428
    06.03 beta 1191.42
    02.05 badania prenatalne
    preg.png
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    damrade wrote:

A płeć - to będzie chłopiec 😁 powieszenie męskiej ekipy u nas w domu ❤️

Super słyszeć takie dobre wieści 😊 a wiruski chętnie przygarniam!

damrade lubi tę wiadomość

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 9 maja 2024, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Kupiłam komplet, ale niestety nie jestem usatysfakcjonowana, bo chciałam taki model koszuli z kołnierzykiem. Ten bez nie do końca mi leży. Zobaczę jeszcze jutro w innym pepco za kolorkiem oliwkowym 😊 najwyżej ten zwrócę 😄 No i kupiłam jeszcze taki kombinezon. Mam jeszcze w czarnym kolorze i nie wiem na który się zdecyduje 😄
    IMG-5590.jpg
    IMG-5592.jpg

Wow, super kompleciki 🥰 mogłam iść do pepco wczoraj jak byłam w robocie :p pewnie już wszystko rozebrane.

@damrade miło Cię widzieć i gratuluje synka 🥳

damrade lubi tę wiadomość

👩31l.
    👱‍♂️34l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    27cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: ciężki OAT

beta 9dpt: 248,1. 11dpt: 735,4 🥰
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    Z tego co wyczytała z opisu Cezarowa 5 - 8 mm, więc dużo mniej 🥲 na nic się już nie nastawiam… i szczerze nie czuję się na siłach by iść gdzieś indziej…

Wg mnie to jest dobra wiadomość, że pęcherzyk jest jeszcze mniejszy. U mnie był problem bo on był już taki duży a jeszcze nic nie było widać i to było niepokojące. Rozumiem, ze Ci teraz trudno, sama pamiętam jak się bałam ale bardzo wierzę, że Twoja historia ma dobre zakończenie. Mocno Cię przytyłam. Odpocznij sobie, bo to był bardzo trudny dzień.

Speranza :), damrade, KejtKa, Prezesoowa lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2024, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    Chyba u elektro musimy być z samego rańca o 7. 🤞🏻
    W takim razie melduję się ;)

Majuna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2024, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    Stary zrobił mi brownie ale z bananem. 🥲 Wolę zdecydowanie bez, którejś kawałeczek? 😅
    Dawaj :)

Majuna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2024, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    damrade wrote:

A płeć - to będzie chłopiec 😁 powieszenie męskiej ekipy u nas w domu ❤️

Łapiemy:) super wieści:)

• Cezarowa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @KejtKa jeszcze tylko chciałam coś dodać i już Ci nie truje :). Po pierwsze jestem trochę zła na tego lekarza, bo patrząc na usg, wielkość jajeczka i wiek z wyliczeń to naprawdę jest wcześnie na takie prognozy. Po drugie z plusów sytuacji to to, że jesteście płodni, bo doszło do zapłodnienia. Tutaj naprawdę macie szczęście.
    Żyj kobieto i będę czekać na informacje za parę dni :)

@elektro96 ten strój z Pepco przewija się też na innym forum i coś czuję, że jutro będą przebrane rozmiary. A, że wybieram się na zakupy to zajrzę też do Pepco 😂😁. Ktoś napisał, że jest kolor oliwkowy i na taki był polowała 😏

Speranza :), damrade, Prezesoowa, elektro96, MagicznaNuta, Gregorka, Zaczarowan lubią tę wiadomość

👩'88 🧔‍♂️'86

2023 💔 puste jajo płodowe
    2024 🤰 ⏸️ 17.10.2024 🎀 🩷

Wysłany: 9 maja 2024, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cezarowa wrote:
    @KejtKa jeszcze tylko chciałam coś dodać i już Ci nie truje :). Po pierwsze jestem trochę zła na tego lekarza, bo patrząc na usg, wielkość jajeczka i wiek z wyliczeń to naprawdę jest wcześnie na takie prognozy. Po drugie z plusów sytuacji to to, że jesteście płodni, bo doszło do zapłodnienia. Tutaj naprawdę macie szczęście.
    Żyj kobieto i będę czekać na informacje za parę dni :)

@elektro96 ten strój z Pepco przewija się też na innym forum i coś czuję, że jutro będą przebrane rozmiary. A, że wybieram się na zakupy to zajrzę też do Pepco 😂😁. Ktoś napisał, że jest kolor oliwkowy i na taki był polowała 😏

Właśnie tym samym próbuje pocieszać mnie mój mąż (choć w tym momencie jest to dla mnie takie pocieszenie-niepocieszenie) 🥲 naprawdę dziękuję Ci, bo wiele wiedzy wniosłaś ♥️

Cezarowa, Speranza :) lubią tę wiadomość

‹‹ 537 538 539 540 541 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ