Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2024, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejtka czekamy na wieści ❤

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2024, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kontrze do tych wszystkich dobrych wieści - ja ich nie mam. Niestety jajo jest puste, brak rozwoju… mam odstawić proga i czekać na okres, a za 7 - 10 dni zgłosić się na kontrolę. Serce pękła mi na milion kawałków, jedyne na co mam teraz ochotę to upić się i umrzeć…

• Suzie Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Mummy kremówki nie mam ale mam szarlotkę 😁

Pati, po owu brałam acard a heparynę od pozytywnego testu. Bardzo się cieszę, że zdecydowałam się na te badania na trombo 🥹

Dziś druga część Eurowizji 😁

Właśnie szykuje kąpiel, ogarniam się i jedziemy na oglądanie do znajomych.

Przez poranny epizod odpuściłam taniec, zrobiłam za to pieszo 5km :D

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
    ✅ jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌IO u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 💙

📆 Kalendarz wizyt
    20/03 - dermatolog
    01/04 - urofizjo
    07/04 - ginekolog
    08/04 - endokrynolog
    28/04 - połówkowe
    preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    W kontrze do tych wszystkich dobrych wieści - ja ich nie mam. Niestety jajo jest puste, brak rozwoju… mam odstawić proga i czekać na okres, a za 7 - 10 dni zgłosić się na kontrolę. Serce pękła mi na milion kawałków, jedyne na co mam teraz ochotę to upić się i umrzeć…

Kochana 😭😭😭😭
    Bardzo mi przykro :(((((

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
    ✅ jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌IO u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 💙

📆 Kalendarz wizyt
    20/03 - dermatolog
    01/04 - urofizjo
    07/04 - ginekolog
    08/04 - endokrynolog
    28/04 - połówkowe
    preg.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejtka idź jeszcze do innego lekarza, moja koleżanka dostała taką informację, że puste jajo i była już w szpitalu na zabiegu a teraz jest w 8 miesiącu ciąży i zaraz rodzi bo lekarz się pomylił. Tule mocno i trzymam kciuki ✊🏻

Prezesoowa lubi tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2024, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    Kejtka Kochana tak mi przykro...ale który to tydzień? Może jeszcze nie wszystko stracone

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2024, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6+2. Szczerze to nie mam siły na to by iść gdzieś indziej… i nawet nie wiem czy jest sens. Mam wydruk, nic tam nie ma…

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2024, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    6+2. Szczerze to nie mam siły na to by iść gdzieś indziej… i nawet nie wiem czy jest sens. Mam wydruk, nic tam nie ma…
    Nie ma szans że owulacja sie przesunela? Tak mi przykro Kochana

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2024, 18:25

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:

Tak jak Liyss mówi, u mnie bardzo późno pojawił się zarodek*.. Miałam czarne wizje przed oczami, że to puste jajo itp., może jeszcze da radę coś skonsultować? Proszę.. spróbuj..

🫂🫂🫂🫂

Specjalnie zajrzałam do swojej dokumentacji i w moim przypadku było tak, że 6w+3d wciąż nie było zarodka.. 6+5 dopiero pojawił sie pęcherzyk żółciowy i kilka dni później dopiero Kropek..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2024, 18:26

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:

Koniecznie skonsultuj to z kimś jeszcze, domyślam się że świat Ci się teraz zawalił i nie czujesz się na siłach, ale zanim odstawisz proga upewnij się, że Twój lekarz się nie myli. Jest mi tak cholernie przykro 🥹

Speranza :), Prezesoowa, elektro96, MummyYummy lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejtka... 🫂

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 20:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2024, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale w tym momencie i tak średnio jest sens, skoro nic nie było widać. Proga miałam dobrego (39,9 przy 1 becie i 27,55 przy drugiej), był jak to powiedział gin dla mojego spokoju, a nie do podtrzymania więc on sam w sobie nic raczej nie zmieni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2024, 18:40

• Cezarowa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:

KejtKa wiem, że nie masz nawet pewnie ochoty tego czytać, ale 6+2 nie przesądza, że zarodka nie ma albo nie będzie. Może teraz nie być ze względu na małe rozmiary czy też sprzęt. A na wydruku jest jajeczko w macicy tak? Masz jego rozmiar? Bo może rzeczywiście owulacja się przesunęła i jeśli jajeczko jest mniejsze niż na sugerowany wiek ciąży z okresu to nie byłabym tak pewna diagnozy lekarza. Pomyłki też mogą się zdarzyć.
    Zarodek niby pojawia się POD KONIEC 5 tygodnia, ale z tym jest różnie wystarczy opóźnienie owulacji i już wynik jest przekłamany. Doedukowałam się u lekarzy, bo u mnie było puste jajo między 7/8 tyg na badaniu ale też beta nie miała prawidłowego przyrostu i tu już wiedziałam, że nie jest okej.
    To był straszny dla mnie czas, rozumiem co przeżywasz. Może to wyda się głupie i nie ulży w emocjach jakie teraz w sobie masz, ale w moim przypadku i z rozmowy z lekarzami drugi raz nie powinno się puste zdarzyć. A mój organizm bym nawet powiedziała, że po tym poronieniu ustabilizował się (okres po tym miałam równo co 29 dni i dosyć szybko zaszłam w ciążę, w 2cs)

👩'88 🧔‍♂️'86

2023 💔 puste jajo płodowe
    2024 🤰 ⏸️ 17.10.2024 🎀 🩷

Wysłany: 9 maja 2024, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chcę po prostu usłyszeć tego jeszcze raz, bo rozpadnę się jeszcze bardziej. Jeśli coś ma się zmienić to okaże się na wizycie za tydzień. Najgorsze jest to, że wiedziałam, że coś jest nie tak już w momencie, gdy włożył we mnie USG… po minie…

• Majlen Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta wrote:
    Super, czekamy, żeby przyszły II, nie 🐒 :)
    Mój mózg wgl przeszedł na inny level 😅 level staraczkowy 101%
    Snuję już sobie scenariusz, że może ta niby druga owulacja była i nam się udało, bo 2 dni przed było ❤️ rano i wieczorem i dzień po owu też, i że ta wczorajsza beta, która wyniosła 2,30 jeszcze wzrośnie, bo dziś mam teoretycznie 6dpo 😅 A przecież hcg niby wzrasta około 10 dni po zapłodnieniu
    Ehh wiem, że to gruba przesada, ten mój scenariusz. Chyba za bardzo chcę i mi się nie uda szybko

♀️28 ♂️33

- Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
    - Marzec 2024 - początek starań
    • brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
    ⬇️
    • aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
    - badanie nasienia ✅️

➡️Starania "na poważnie "
    • październik 2024

- 3 cykle lametta + duphaston ❌️
    - styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
    - 4 cykl - lametta + duphaston ❌️
    - ❤️ 5 cykl - lametta + ovitrelle + duphaston
    ⏸️ 🥰🤰
    1.03 betaHCG 222,70 mIU/ml prog 19,38 ng/mL (13dpo)
    3.03 betaHCG 664,10 mIU/ml prog 21,24 ng/ml
    5.03 betaHCG 1873,70 mIU prog 29,00 ng/ml

• 18 marca - 1 wizyta usg

✨️2025 jest nasz!✨️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2024, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cezarowa wrote:
    KejtKa wiem, że nie masz nawet pewnie ochoty tego czytać, ale 6+2 nie przesądza, że zarodka nie ma albo nie będzie. Może teraz nie być ze względu na małe rozmiary czy też sprzęt. A na wydruku jest jajeczko w macicy tak? Masz jego rozmiar? Bo może rzeczywiście owulacja się przesunęła i jeśli jajeczko jest mniejsze niż na sugerowany wiek ciąży z okresu to nie byłabym tak pewna diagnozy lekarza. Pomyłki też mogą się zdarzyć.
    Zarodek niby pojawia się POD KONIEC 5 tygodnia, ale z tym jest różnie wystarczy opóźnienie owulacji i już wynik jest przekłamany. Doedukowałam się u lekarzy, bo u mnie było puste jajo między 7/8 tyg na badaniu ale też beta nie miała prawidłowego przyrostu i tu już wiedziałam, że nie jest okej.
    To był straszny dla mnie czas, rozumiem co przeżywasz. Może to wyda się głupie i nie ulży w emocjach jakie teraz w sobie masz, ale w moim przypadku i z rozmowy z lekarzami drugi raz nie powinno się puste zdarzyć. A mój organizm bym nawet powiedziała, że po tym poronieniu ustabilizował się (okres po tym miałam równo co 29 dni i dosyć szybko zaszłam w ciążę, w 2cs)

Mam takie coś
    IMG-0729.jpg

• Majlen Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    O Boże 😭😭😭😱 teraz dopiero przeczytałam
    Baaardzo ci współczuję 😭

♀️28 ♂️33

- Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
    - Marzec 2024 - początek starań
    • brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
    ⬇️
    • aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
    - badanie nasienia ✅️

➡️Starania "na poważnie "
    • październik 2024

- 3 cykle lametta + duphaston ❌️
    - styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
    - 4 cykl - lametta + duphaston ❌️
    - ❤️ 5 cykl - lametta + ovitrelle + duphaston
    ⏸️ 🥰🤰
    1.03 betaHCG 222,70 mIU/ml prog 19,38 ng/mL (13dpo)
    3.03 betaHCG 664,10 mIU/ml prog 21,24 ng/ml
    5.03 betaHCG 1873,70 mIU prog 29,00 ng/ml

• 18 marca - 1 wizyta usg

✨️2025 jest nasz!✨️
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    Nie chcę po prostu usłyszeć tego jeszcze raz, bo rozpadnę się jeszcze bardziej. Jeśli coś ma się zmienić to okaże się na wizycie za tydzień. Najgorsze jest to, że wiedziałam, że coś jest nie tak już w momencie, gdy włożył we mnie USG… po minie…

O kurczę 😢 bardzo mi przykro i przytulam🫂

Sama wiesz, co jest dla Ciebie obecnie najlepsze i co Ci podpowiada intuicja, wiec w sumie masz racje, ze skoro progresteron miałaś dobry, to za tydzień wszystko się okaże. Może jednak jest jeszcze nadzieja.
    Przytulam jeszcze raz 🫂

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)

Walczymy dalej!
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:

KejtKa z całego serca wierzę, że jak pójdziesz za tydzień to zobaczysz Kropka. Wiem, co teraz czujesz.. naprawdę, sama przez to przechodziłam. A później przechodziłam przez chwile wielkiego wzruszenia, gdy dowiedziałam się, że Kropek jednak jest.
    U Ciebie też tak będzie.. wierzę w to! 🫂🫂
    Ten tydzień będzie dla Ciebie długi, ale bądź dobrej myśli.. 🫂

KejtKa, Prezesoowa lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
‹‹ 534 535 536 537 538 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ