Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IMG-20240509-152715.jpg

Bobo pozdrawia wszystkie ovuciocie ♥️

notsobadd, Fermina, Zaczarowan, elektro96, Majlen, Malinowysorbet, KejtKa, Suzie, Leśneintro, Liyss🧚🏻, Smerfetkaa, Dropsik, MagicznaNuta, CoffeeDream, Prezesoowa, Speranza :), Majuna, Pati2804, Gregorka, Paima, Vienna lubią tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Dokładnie taki mam plan, żeby zająć głowę. Niedługo lecę na zakupy, a na wieczór tak jak mówisz - serial albo książka ♥️

A na co będziesz polować na zakupach? Pochwal się 😊

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    IMG-20240509-152715.jpg

Witaj Kruszynko! ♥️♥️♥️
    A ja znowu rozklejona… te zdjęcia z USG mnie tak rozczulają 🥹🥹

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2024, 15:30

MummyYummy lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik gratulacje vardzo się cieszę dziewczynka marzenie super cieszę sie

Dropsik lubi tę wiadomość

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    IMG-20240509-152715.jpg

Wzruszyłam się. Co za maluszek! 🥺

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    IMG-20240509-152715.jpg

Ooo super buzxiaczko od oviciotki... trzymaj się maleństwo i oszczędzaj mamusie 🥰❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🤎🤎🤎🤎🤎🤎💜💜💜💜💜💜💜

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    IMG-20240509-152715.jpg

Piękności małe! ❤️❤️

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Ja też po wizycie, Gratulacje Lyiss ❤️❤️

Zapomniałam z wrażenia (dużo się dzieje i to był bardzo emocjalny dzień dla mnie) ile ma bobo 😆 ale wszystko ma na miejscu. Pięknie bije serduszko -144 czegoś tam i dziewczynka 😁 Pan doktor bez wstydu pokazał łechtaczkę i wargi sromowe. Mówi, że dziewczynka jak nic. Muszę dzisiaj lub jutro zadzwonić i umówić się na połówkowe.
    Teraz mam za tydzień endokrynologa, ale już po wynikach TSH formalność. W drugiej połowie immunolog i zobaczymy czy dawka 0.6 heparyny zostaje czy zmieniamy.

Zjem konia z kopytami 🤭 Mam taki apetyt, że szok. Będę się w tej ciąży toczyć, bo taka ilość żarcia nie może mi ujść płazem 😆

Oooo.. czyli jednak! 🥰 Niech rośnie Malutka 🫂 Myślałaś już nad imieniem dla córeczki?

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    A na co będziesz polować na zakupach? Pochwal się 😊
    Jadę z siostrą wybrać nowe okulary do optyka, a oprócz tego mam w planach Pepco. 🤪 nie wiem czy widziałyście takie muslinowe komplety - koszula i krótkie spodenki? Chciałabym to upolować 🤪 no i jeszcze Rossmann, bo oczywiście skończyły mi się na raz wszystkie szampony i odżywki 😁

Zaczarowan, MagicznaNuta, Majuna, Prezesoowa, Pati2804, Gregorka lubią tę wiadomość

31 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 9 maja 2024, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Jadę z siostrą wybrać nowe okulary do optyka, a oprócz tego mam w planach Pepco. 🤪 nie wiem czy widziałyście takie muslinowe komplety - koszula i krótkie spodenki? Chciałabym to upolować 🤪 no i jeszcze Rossmann, bo oczywiście skończyły mi się na raz wszystkie szampony i odżywki 😁

Taaak, ja widziałam te komplety w necie, daj znać jak jakość! 😃

Zaczarowan, Prezesoowa lubią tę wiadomość

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Witaj Kruszynko! ♥️♥️♥️
    A ja znowu rozklejona… te zdjęcia z USG mnie tak rozczulają 🥹🥹

@notdobadd, wiem, że masz teraz gorszy czas, ale jestem pewna, że już niedługo będziemy podziwiać Twojego bobasa 🥺♥️

notsobadd, elektro96, MagicznaNuta, Majuna, Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:

Mam to samo - jak kończą mi się kosmetyki, to hurtowo 🤭 I nieważne, że odżywka jest dwa razy większa od szamponu 😅 A jak jeszcze trafię na promocję... Mąż się za głowie łapie już nawet nie na kwotę na rachunku, co na brak miejsca na półkach 😂

elektro96 lubi tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    @notdobadd, wiem, że masz teraz gorszy czas, ale jestem pewna, że już niedługo będziemy podziwiać Twojego bobasa 🥺♥️

Dziękuję Ci kochana ♥️ ja dzisiaj w to nie wierzę, ale wiem, że za kilka dni znowu obudzę się pełna wiary i będę walczyć nadal. To krótki bunt 🤪:*
    Jeśli kiedys nam się uda to zdjęciami USG wykleję chyba wszystkie ściany, uwielbiam na nie patrzeć 😅 Na razie cieszę oczy Waszymi 🫶🏻

MummyYummy, MagicznaNuta, Majuna, Prezesoowa lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Mam to samo - jak kończą mi się kosmetyki, to hurtowo 🤭 I nieważne, że odżywka jest dwa razy większa od szamponu 😅 A jak jeszcze trafię na promocję... Mąż się za głowie łapie już nawet nie na kwotę na rachunku, co na brak miejsca na półkach 😂

Boziu, mój też marudzi! W ogóle mam jakiegoś pierdolca na punkcie robienia zapasów żeli pod prysznic - gdzie nie wejdę tam cyk, żel do koszyka bo ✨chyba się kończy✨
    W efekcie mam w domu takie zapasy, że mogłybyście się wszystkie u mnie kąpać przez tydzień 😂

MummyYummy, elektro96, Zaczarowan, MagicznaNuta, Majuna, Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Dziękuję Ci kochana ♥️ ja dzisiaj w to nie wierzę, ale wiem, że za kilka dni znowu obudzę się pełna wiary i będę walczyć nadal. To krótki bunt 🤪:*
    Jeśli kiedys nam się uda to zdjęciami USG wykleję chyba wszystkie ściany, uwielbiam na nie patrzeć 😅 Na razie cieszę oczy Waszymi 🫶🏻

Zawsze można zrobić tapetę ze zdjęć 🤭 To byłoby coś ♥️

notsobadd lubi tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Boziu, mój też marudzi! W ogóle mam jakiegoś pierdolca na punkcie robienia zapasów żeli pod prysznic - gdzie nie wejdę tam cyk, żel do koszyka bo ✨chyba się kończy✨
    W efekcie mam w domu takie zapasy, że mogłybyście się wszystkie u mnie kąpać przez tydzień 😂

Jadę! Ja bardzo lubię eksperymentować z zapachami wszystkich tych płynów 🥰

notsobadd lubi tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2024, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    My wierzymy za Ciebie 😘

notsobadd, MummyYummy, MagicznaNuta, Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość

31 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 9 maja 2024, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    My wierzymy za Ciebie 😘

♥️♥️♥️

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2024, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Bobo ma 0,58 cm, bije serduszko i tak jak przypuszczałam ciąża jest starsza o 3 dni. Termin na 30.12 😁 zamknę ten rok z przytupem!

Na USG byłam z mężem, jak pokazała nam maluszka i bijące serce to po prostu tak się ucieszyłam. Potem jak już wyszliśmy z tej kliniki to płakaliśmy z mężem. Takie piękne chwile, wzruszenie i szczęście. Mąż mówił, że już płakał w poczekalni jak czekał na mnie. Dziękuję dziewczyny za kciuki i wsparcie. To małe bobo to nasz cud kochany, lekarka powiedziała, że mam anioła nad sobą 🥹

A teraz lecę Was nadrabiać, bo człowieka nie ma chwilę a już tyle stron 😂

Jak cudownie 🥹 bardzo, bardzo się cieszę ♥️

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2024, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Ja też po wizycie, Gratulacje Lyiss ❤️❤️

Zapomniałam z wrażenia (dużo się dzieje i to był bardzo emocjalny dzień dla mnie) ile ma bobo 😆 ale wszystko ma na miejscu. Pięknie bije serduszko -144 czegoś tam i dziewczynka 😁 Pan doktor bez wstydu pokazał łechtaczkę i wargi sromowe. Mówi, że dziewczynka jak nic. Muszę dzisiaj lub jutro zadzwonić i umówić się na połówkowe.
    Teraz mam za tydzień endokrynologa, ale już po wynikach TSH formalność. W drugiej połowie immunolog i zobaczymy czy dawka 0.6 heparyny zostaje czy zmieniamy.

Zjem konia z kopytami 🤭 Mam taki apetyt, że szok. Będę się w tej ciąży toczyć, bo taka ilość żarcia nie może mi ujść płazem 😆

♥️♥️♥️
    Co do jedzenia to witam w klubie 🤣

‹‹ 532 533 534 535 536 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ