Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Prezesoowa wrote:Musi się pochwalić, że ma domowe, bo jest eko fit itp
To jej zawieź prosto z jakiejś szemranej cukierni, ale takie wiesz, tłuste, cholernie słodkie i wypchane chemią 😂 Będzie miała eko i fit.Dropsik, Prezesoowa, Zaczarowan, Zbuntowana, MagicznaNuta, Majuna lubią tę wiadomość
-
Ja też po wizycie, Gratulacje Lyiss ❤️❤️
Zapomniałam z wrażenia (dużo się dzieje i to był bardzo emocjalny dzień dla mnie) ile ma bobo 😆 ale wszystko ma na miejscu. Pięknie bije serduszko -144 czegoś tam i dziewczynka 😁 Pan doktor bez wstydu pokazał łechtaczkę i wargi sromowe. Mówi, że dziewczynka jak nic. Muszę dzisiaj lub jutro zadzwonić i umówić się na połówkowe.
Teraz mam za tydzień endokrynologa, ale już po wynikach TSH formalność. W drugiej połowie immunolog i zobaczymy czy dawka 0.6 heparyny zostaje czy zmieniamy.
Zjem konia z kopytami 🤭 Mam taki apetyt, że szok. Będę się w tej ciąży toczyć, bo taka ilość żarcia nie może mi ujść płazem 😆elektro96, MummyYummy, Prezesoowa, Fermina, Paima, Malinowysorbet, notsobadd, Zaczarowan, Zbuntowana, KejtKa, Liyss🧚🏻, MagicznaNuta, CoffeeDream, Majuna, Pati2804, Vienna lubią tę wiadomość
-
Piękne informacje dzisiaj! Ciesze się Waszym szczęściem, dziewczyny ♥️
Prezesoowa, Zbuntowana, Liyss🧚🏻, Dropsik, MagicznaNuta, Majuna, Pati2804 lubią tę wiadomość
31 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Na USG byłam z mężem, jak pokazała nam maluszka i bijące serce to po prostu tak się ucieszyłam. Potem jak już wyszliśmy z tej kliniki to płakaliśmy z mężem. Takie piękne chwile, wzruszenie i szczęście. Mąż mówił, że już płakał w poczekalni jak czekał na mnie. Dziękuję dziewczyny za kciuki i wsparcie. To małe bobo to nasz cud kochany, lekarka powiedziała, że mam anioła nad sobą 🥹
A teraz lecę Was nadrabiać, bo człowieka nie ma chwilę a już tyle stron 😂
Płakłam trochę, gratulacje ♥️♥️♥️♥️Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
-
MummyYummy wrote:A jak się czujesz przed jutrem?
Wcześniej nie miałam za bardzo głowy i czasu, żeby o tym myśleć, a dzisiaj zaczynam rozkminiać… 😁31 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Zapomniałam z wrażenia (dużo się dzieje i to był bardzo emocjalny dzień dla mnie) ile ma bobo 😆 ale wszystko ma na miejscu. Pięknie bije serduszko -144 czegoś tam i dziewczynka 😁 Pan doktor bez wstydu pokazał łechtaczkę i wargi sromowe. Mówi, że dziewczynka jak nic. Muszę dzisiaj lub jutro zadzwonić i umówić się na połówkowe.
Teraz mam za tydzień endokrynologa, ale już po wynikach TSH formalność. W drugiej połowie immunolog i zobaczymy czy dawka 0.6 heparyny zostaje czy zmieniamy.
Zjem konia z kopytami 🤭 Mam taki apetyt, że szok. Będę się w tej ciąży toczyć, bo taka ilość żarcia nie może mi ujść płazem 😆
Ojeju, dziewczynka 🥰 Ale super! Jak się z tym czujesz?
Już połówkowe 🤯 -
Vienna wrote:Chyba jeszcze trochę to wszystko wypieram. Póki o tym piszę to tak jakby nie dotyczyło to mnie i jest mi łatwiej. Póki co nie jestem w stanie rozmawiać o tym na głos. Wiem, że mama i mój brat bardzo chcieliby mnie odwiedzić albo chociaż zadzwonić, ale boję się że rozsypię się na milion kawałków jak tylko usłyszę ich głos. Jest mi przykro że musieli się dowiedzieć w takich okolicznościach, nie tak sobie wyobrażałam powiadomienie rodziny o mojej pierwszej ciąży. Mój mąż jest moim wielkim wsparciem. Bez niego nie dałabym rady przez to przejść. Wiem że wyjdziemy z tej sytuacji silniejsi. Chciałabym tu z Wami zostać, mimo że na razie raczej odpuszczę starania 😞
Kochana, tak mi przykro…. 🥺
Odzywaj się, jak będziesz tylko miała siły, wszystkie na ciebie czekamy 🥰Vienna lubi tę wiadomość
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
elektro96 wrote:No właśnie chyba zaczyna dopadać mnie stresik 😬
Wcześniej nie miałam za bardzo głowy i czasu, żeby o tym myśleć, a dzisiaj zaczynam rozkminiać… 😁
To może daj się ponieść jakiejś książce albo serialom, żeby za dużo nie myśleć? Ja wiem, że to trudne, ale może chociaż trochę uda się zająć głowę 🙂MagicznaNuta lubi tę wiadomość
-
MummyYummy wrote:To może daj się ponieść jakiejś książce albo serialom, żeby za dużo nie myśleć? Ja wiem, że to trudne, ale może chociaż trochę uda się zająć głowę 🙂
Prezesoowa, MummyYummy, Zaczarowan, MagicznaNuta, Majuna, Pati2804 lubią tę wiadomość
31 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
@Lyiss sama się wzruszyłamPrezesoowa, Liyss🧚🏻, Dropsik, Speranza :), Majuna, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 💙
📆 Kalendarz wizyt
13/03 - endokrynolog
20/03 - dermatolog
01/04 - urofizjo
07/04 - ginekolog
28/04 - połówkowe
-
Fermina wrote:Też bym nie zrobiła. W wersji bardziej light: wysłałabym męża do cukierni
Ej no nie głupie.
Jego poprosiła, to niech bierze z cukierni 😄😄Prezesoowa, Zaczarowan, MagicznaNuta, Majuna, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Liyss🧚🏻 wrote:Bobo ma 0,58 cm, bije serduszko i tak jak przypuszczałam ciąża jest starsza o 3 dni. Termin na 30.12 😁 zamknę ten rok z przytupem!
Na USG byłam z mężem, jak pokazała nam maluszka i bijące serce to po prostu tak się ucieszyłam. Potem jak już wyszliśmy z tej kliniki to płakaliśmy z mężem. Takie piękne chwile, wzruszenie i szczęście. Mąż mówił, że już płakał w poczekalni jak czekał na mnie. Dziękuję dziewczyny za kciuki i wsparcie. To małe bobo to nasz cud kochany, lekarka powiedziała, że mam anioła nad sobą 🥹
❤️❤️❤️ Ale cudnie.Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:O której jutro zaczynasz?
Zaczarowan, Dropsik, Prezesoowa, Majuna, Pati2804 lubią tę wiadomość
31 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Prezesoowa wrote:I masz rację. Sama mam takie podejście, ale mój mąż niestety nie. Jego mama zmarła jak był niemowlęciem przez co był odsunięty od ojca i siostry, bo ona była starsza. No i tak już zostało. Jak dziadkowie, którzy się nim opiekowali zmarli to mąż szukał akceptacji wśród ojca i siostry, ale oni zawsze razem. Tak ogólnie mój mąż jest do roboty, a ona do brania. I on się nie przyzna, ale nadal chciałby mieć więź z tatą i siostrą, i walczy o to jak może. Coraz częściej - dzięki mnie, tej wrednej lafiryndzie - widzi, że go wykorzystują, ale nadal widzę w nim to pragnienie należenia do rodziny. Chciałam, żeby poszedł na terapię, ale on nie widzi potrzeby. Dlatego jemu jest ciężko im czegokolwiek odmówić, bo czuje się znowu jak ten "gorszy"
Ja to rozumiem i w ogóle rozumiem, że za wszystkim co robimy coś stoi, bardzo często dzieciństwo i ciągly głód tego, czego wtedy nie dostaliśmy. Jednak jest tez prawdą, że największą motywację do pracy nad sobą jak i zdolność zauważenia, że coś jest nie tak, nabywamy w dyskomforcie, więc może na pierwszy rzut oka nie ale myślę, że lepiej dla męża nie chronić tego jego schematu tylko dać mu go zauważać. No a już kończąc to wymądrzanie się to naprawdę rozumiem jakie to trudne. Sama codziennie walczę ze schematami wyniesionymi z domu i nie mogę, niestety, przyznać że zawsze wygrywam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2024, 15:27
Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Liyss🧚🏻 wrote:Bobo ma 0,58 cm, bije serduszko i tak jak przypuszczałam ciąża jest starsza o 3 dni. Termin na 30.12 😁 zamknę ten rok z przytupem!
Pięknie się to czyta, moje gratulacje! 🫶🏻🫶🏻♥️Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Dropsik wrote:Ja też po wizycie, Gratulacje Lyiss ❤️❤️
Zjem konia z kopytami 🤭 Mam taki apetyt, że szok. Będę się w tej ciąży toczyć, bo taka ilość żarcia nie może mi ujść płazem 😆
No to będzie u Ciebie parka 🫶🏻
Ale super wiadomości dzisiaj ♥️👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻