Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Uff, dziękuję za ten głos rozsądku 🤣
    Już zaczęłam wierzyć, że jestem swiruska 🤪

Ja to dużo osób prostuję tutaj na forum - nie jestem w stanie czytać wszystkiego ale jak coś mi się rzuci w oczy to piszę;)

Paima, elektro96, nick nieaktualny, Chmurka21, notsobadd, Majuna lubią tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Dziewczyny, przepraszam za off top; ale jeszcze mi się przypomniało 😂 bo ogółem to mam plamienia przed okresem i po i tez w związku z powyższym leżałam w szpitalu oraz miałam biopsje endometrium. Oczywiście nic nie wyszło, dostałam zalecenie rezonansu miednicy, ale na razie mam to gdzieś. I dziś ten lekarz do mnie, ze bez sensu robić rezonans, ze w moim przypadku to histeroskopia. I zbaranialam, bo ja gdzieś ostatnio czytałam, ze od tego się odchodzi? Macie wiedzę na ten temat?

Jak Ci chce zrobić histeroskopię na NFZ to idź i całuj go po rękach - to fantastyczne badanie - tylko od razu niech Ci przy tym drożność zrobią... A rezonans może pokazać endometriozę to też fajne badanie ;)
    Odchodzi się od laparoskopi diagnostycznych a nie histeroskopi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2024, 13:26

elektro96, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Chmurka21 lubią tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Dziewczyny, przepraszam za off top; ale jeszcze mi się przypomniało 😂 bo ogółem to mam plamienia przed okresem i po i tez w związku z powyższym leżałam w szpitalu oraz miałam biopsje endometrium. Oczywiście nic nie wyszło, dostałam zalecenie rezonansu miednicy, ale na razie mam to gdzieś. I dziś ten lekarz do mnie, ze bez sensu robić rezonans, ze w moim przypadku to histeroskopia. I zbaranialam, bo ja gdzieś ostatnio czytałam, ze od tego się odchodzi? Macie wiedzę na ten temat?
    Od laparoskopii diagnostycznej się odchodzi :) Histero jest ok, ale zakładam że rezonans szukałbyś endometriozy a tego histero może nie wyłapać. To są dwa bardzo ważne i potrzebne badania, ale do różnych celów. Tak ja to rozumiem :)

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Z Warszawy
    To bym szła do Maksyma jak w dym, W Instytucie Rodziny.

Chmurka21 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2024, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    No dobra ten kombinezon nie jest w brązie, tylko taki nude? Nie wiem jaki to kolor 😅
    Nie przestraszcie się moich tatuaży 😅😇
    20240513-125324.jpg
    20240513-125304.jpg
    20240513-125004.jpg
    fiu fiu ale laseczka :D a te tatuaże się uzupelniają z tymi wzorami na kombinezonie :D

ale nogi - petarda :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2024, 13:30

Majlen lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2024, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Mężuś dziś pojedzie mi do Pepco kupić jakieś koszule nocne, żebym miała i do spania i do chodzenia po domu. Bo brzucha jeszcze nie mam bo za wcześnie ale jakoś spodenki mnie cisną 😅 jestem ciekawa co kupi
    kolejny mąż na medal :)

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2024, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Dzień dobry po raz drugi :D Poszłam na drzemkę.

Jajnik mnie dziś boli okropnie i moje myśli o ciąży pozamacicznej nie chcą się uspokoić.

Twoja tarczyca sobie leci w kulki, @Prezesowa. Naprawdę ktoś powinien jej walnąć.

Super łupy, @Majlen!

Mam dziecko wiosenne i zimowe. Jak wracam pamięcią do czasu z noworodkiem to nie pamiętam niegododnosci tylko to, że było pięknie. Za to bardzo rozumiem preferencję miesięcy. Ja mam tak, że nie chciałabym, żeby się urodziło w dzień urodzin osób, których nie lubię. Także ww kwietniu, w urodziny byłego trzymałam nogi skrzyżowane.🤣

Coś jeszcze miałam komuś napisać, zapomniałam. :/
    niedługo wizyta, będzie dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2024, 13:34

Fermina lubi tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    To bym szła do Maksyma jak w dym, W Instytucie Rodziny.
    A nie znasz może nikogo w Wlkp? 😁 kojarzę tylko nazwisko Laury Grześkowiak…

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe

💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
    ❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 13 maja 2024, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny.. jesteście niemożliwe, chwile człowieka nie było na forum i już tyle stron! 😂😘

Leśneintro początkowo miałam preferencje, ale nie co do miesiąca, a bardziej do płci.. do pół roku starań chciałam synka, później do tego 14 cyklu starań miałam myśl żeby po prostu Bóg dał zdrowe dziecko.

Urodzinki też mam w marcu! Sporo nas tutaj 😊 rybeczki :)

Speranza cieszę się, że pogadaliście z partnerem, trzymam mocno kciuki za biopsje! 🫂

Paima oooo to już niedługo! Super, że mogliście odpocząć 😊

Prezesowa testowanko już niedługo, proszę kupić testy 😘

Chmurka nic innego nie powiem, powtórzę myśl- uciekaj. Dziewczyny, nie siedźcie u lekarzy, którzy Was nie rozumieją. Wiadomo.. nawet ten zajebisty może pomyśleć, że już wariujemy, presja czasu itp. ale jest coś takiego jak empatia i wyczucie.
    Trzymam kciuki 🫂

Majlen super wyglądasz 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2024, 13:36

nick nieaktualny, Chmurka21, Speranza :), Majlen, Paima, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    Jak Ci chce zrobić histeroskopię na NFZ to idź i całuj go po rękach - to fantastyczne badanie - tylko od razu niech Ci przy tym drożność zrobią... A rezonans może pokazać endometriozę to też fajne badanie ;)

Tak, coś sugerował, ze można to będzie zrobić na fundusz 🫣 ale w invicta

Boże dziewczyny, dziekuje za wszystkie odpowiedzi 😂

👩31l.
    👱‍♂️34l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    27cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: ciężki OAT

beta 9dpt: 248,1. 11dpt: 735,4 🥰

preg.png
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Może przy okazji badań nasienia niech od razu zrobi fragmentację i HBA? Wtedy już będzie "czysty" i będziecie mogli się zająć Twoją diagnostyką na 100%.
    Ja tak swego czasu zrobiłam, że przebadalismy nasienie męża wzdłuż i wszerz. A potem już tylko co miesiąc ja sobie coś dokładałam i badałam.
    Myślę, że biopsja endometrium i sprawdzenie czy nie ma stanu zapalnego to dobry kierunek. Bo zakładam, że drożność i histeroskopię już miałaś? Immunolog na tym etapie, kiedy inne sprawy mają się dobrze to też dobra droga.
    Bo krew z pierwszej strony masz ogarniętą? Hormony, witaminy i krzywe?

Narzeczony miał 1,5 roku temu wszystkie możliwe badania - włącznie z fragmentacją i HBA i wszystkie wyszły super - zdaniem czterech lekarzy :D Problem niestety jest ze mną. Miałam drożność, w sumie trzy histeroskopie, jedną laparoskopię z usuwaniem zmian endomendy i udrożnieniem jednego jajowodu. Witaminy, hormony ok, tarczyca ok (ale chcę po roku znowu sprawdzić niedługo). Z pierwszej strony zostały mi obie krzywe do zrobienia, bo tego nikt nigdy mi nie zlecił. Immunologia w znacznej części też jest już u mnie przebadana, do tego nasze KIRy, badania na trombofilię i geny też zbadane (to akurat w klinice było robione). A do tego kał na pasożyty jest w trakcie wykonywania w laboratorium. Mogłam coś pominąć, bo mam całą teczkę tego :D Stan zapalny endometrium był i leczyłam go dwa miesiące antybiotykami... Ta biopsja ma sprawdzić m.in. czy jest już wyleczony ten stan.

Dropsik lubi tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Majlen, ale masz dziarek! <3 Ja na razie mam tylko 4 :D
    I ciuszki też eleganckie
    Dziękuję ☺️

grazka0022 lubi tę wiadomość

♀️29
    PCOS

🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
    ( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )

✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    A nie znasz może nikogo w Wlkp? 😁 kojarzę tylko nazwisko Laury Grześkowiak…
    Chyba też tylko dr Laura mi przychodzi do głowy 🤔

elektro96 lubi tę wiadomość

• Frutellka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:

To jak na NFZ to bierz - to badanie dużo pokazuje ;)

elektro96, Chmurka21 lubią tę wiadomość

• Speranza :) Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:

Tyle że specjalistów od endometriozy, którzy robią opis wyniku rezonansu jest bardzo mało i niestety najczęściej niewiele ten opis wnosi. Słyszałam, że we Wrocławiu i w Krakowie są jakieś dwa ośrodki, które dobrze potrafią oceniać endometrioze po wyniku rezonansu. Są też przypadki - i ja niestety jednym z nich, gdzie w badaniu prawie nic nie wyszło, a w trakcie histero lekarz trochę tych zmian pousuwał... Problem endo jest coraz częstszy, a specjalistów niewielu niestety. Przynajmniej ja mam takie doświadczenia na Śląsku.

Chmurka21 lubi tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za tyle miłych słów 😚
    Wiem, że zdarzają się ludzie, którzy nie akceptują tatuaży, bądź im się to nie podoba, i rozumiem to ☺️

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

♀️29
    PCOS

🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
    ( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )

✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P
  • elektro96 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    To jak na NFZ to bierz - to badanie dużo pokazuje ;)
    Też myślę, że nie zaszkodzi. Jeżeli masz skierowanie, to warto skorzystać 😊

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe

💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
    ❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:

Ja miałam w Invicta Histero na fundusz. Jestem z tego bardziej niż zadowolona. Super komfort. Badanie w znieczuleniu- narkoza. Kilka badań krwi, rozmowa telefoniczna z anastezjologiem i już tylko wizyta docelowa. Jak doszłam do siebie to mąż mnie odebrał do domu. Lekarz przy wypisie powiedział co widział i co teraz.

elektro96, Chmurka21, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    No dobra ten kombinezon nie jest w brązie, tylko taki nude? Nie wiem jaki to kolor 😅
    Nie przestraszcie się moich tatuaży 😅😇
    20240513-125324.jpg
    20240513-125304.jpg
    20240513-125004.jpg

Przecież z taką figurą to Ty byś mogla w worku po ziemniakach chodzić i dalej wyglądałabyś cudnie🤪
    Super naprawdę 😎

elektro96, Speranza :), Chmurka21, nick nieaktualny, Majlen, Pati2804, Majuna, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Tyle że specjalistów od endometriozy, którzy robią opis wyniku rezonansu jest bardzo mało i niestety najczęściej niewiele ten opis wnosi. Słyszałam, że we Wrocławiu i w Krakowie są jakieś dwa ośrodki, które dobrze potrafią oceniać endometrioze po wyniku rezonansu. Są też przypadki - i ja niestety jednym z nich, gdzie w badaniu prawie nic nie wyszło, a w trakcie histero lekarz trochę tych zmian pousuwał... Problem endo jest coraz częstszy, a specjalistów niewielu niestety. Przynajmniej ja mam takie doświadczenia na Śląsku.

Endometrioza - ogniska endometriozy są poza macicą , więc tutaj podczas samej histeroskopii, bo to jest grzebanie w jamie macicy a nie na zewnątrz; zmian endometriozy nie można usunąć można usunąć ewentualnie polipy endometrialne - a to już zupełnie coś innego. Chyba, że lekarz robi histerolaparoskopię;) Endometriozę wykryje podczas specjalistycznego USG robionego pod tym kątem dobry specjalista od endometriozy. A rezonans najlepszy to Skanex Wrocław z tego co pamiętam ;)

Speranza :) lubi tę wiadomość

‹‹ 579 580 581 582 583 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ