Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
elektro96 wrote:Uff, dziękuję za ten głos rozsądku 🤣
Już zaczęłam wierzyć, że jestem swiruska 🤪
Ja to dużo osób prostuję tutaj na forum - nie jestem w stanie czytać wszystkiego ale jak coś mi się rzuci w oczy to piszęPaima, elektro96, MagicznaNuta, Chmurka21, notsobadd, Majuna lubią tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵
❄️- czeka na Nas na zimowisku;) -
Chmurka21 wrote:Dziewczyny, przepraszam za off top; ale jeszcze mi się przypomniało 😂 bo ogółem to mam plamienia przed okresem i po i tez w związku z powyższym leżałam w szpitalu oraz miałam biopsje endometrium. Oczywiście nic nie wyszło, dostałam zalecenie rezonansu miednicy, ale na razie mam to gdzieś. I dziś ten lekarz do mnie, ze bez sensu robić rezonans, ze w moim przypadku to histeroskopia. I zbaranialam, bo ja gdzieś ostatnio czytałam, ze od tego się odchodzi? Macie wiedzę na ten temat?
Jak Ci chce zrobić histeroskopię na NFZ to idź i całuj go po rękach - to fantastyczne badanie - tylko od razu niech Ci przy tym drożność zrobią... A rezonans może pokazać endometriozę to też fajne badanie
Odchodzi się od laparoskopi diagnostycznych a nie histeroskopi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2024, 13:26
elektro96, Prezesoowa, MagicznaNuta, Chmurka21 lubią tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
Chmurka21 wrote:Dziewczyny, przepraszam za off top; ale jeszcze mi się przypomniało 😂 bo ogółem to mam plamienia przed okresem i po i tez w związku z powyższym leżałam w szpitalu oraz miałam biopsje endometrium. Oczywiście nic nie wyszło, dostałam zalecenie rezonansu miednicy, ale na razie mam to gdzieś. I dziś ten lekarz do mnie, ze bez sensu robić rezonans, ze w moim przypadku to histeroskopia. I zbaranialam, bo ja gdzieś ostatnio czytałam, ze od tego się odchodzi? Macie wiedzę na ten temat?
Histero jest ok, ale zakładam że rezonans szukałbyś endometriozy a tego histero może nie wyłapać. To są dwa bardzo ważne i potrzebne badania, ale do różnych celów. Tak ja to rozumiem
-
nick nieaktualnyMajlen wrote:
a te tatuaże się uzupelniają z tymi wzorami na kombinezonie
ale nogi - petardaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2024, 13:30
Majlen lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLiyss🧚🏻 wrote:Mężuś dziś pojedzie mi do Pepco kupić jakieś koszule nocne, żebym miała i do spania i do chodzenia po domu. Bo brzucha jeszcze nie mam bo za wcześnie ale jakoś spodenki mnie cisną 😅 jestem ciekawa co kupi
Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFermina wrote:Dzień dobry po raz drugi
Poszłam na drzemkę.
Jajnik mnie dziś boli okropnie i moje myśli o ciąży pozamacicznej nie chcą się uspokoić.
Twoja tarczyca sobie leci w kulki, @Prezesowa. Naprawdę ktoś powinien jej walnąć.
Super łupy, @Majlen!
Mam dziecko wiosenne i zimowe. Jak wracam pamięcią do czasu z noworodkiem to nie pamiętam niegododnosci tylko to, że było pięknie. Za to bardzo rozumiem preferencję miesięcy. Ja mam tak, że nie chciałabym, żeby się urodziło w dzień urodzin osób, których nie lubię. Także ww kwietniu, w urodziny byłego trzymałam nogi skrzyżowane.🤣
Coś jeszcze miałam komuś napisać, zapomniałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2024, 13:34
Fermina lubi tę wiadomość
-
Dropsik wrote:To bym szła do Maksyma jak w dym, W Instytucie Rodziny.35 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Leśneintro początkowo miałam preferencje, ale nie co do miesiąca, a bardziej do płci.. do pół roku starań chciałam synka, później do tego 14 cyklu starań miałam myśl żeby po prostu Bóg dał zdrowe dziecko.
Urodzinki też mam w marcu! Sporo nas tutaj 😊 rybeczki
Speranza cieszę się, że pogadaliście z partnerem, trzymam mocno kciuki za biopsje! 🫂
Paima oooo to już niedługo! Super, że mogliście odpocząć 😊
Prezesowa testowanko już niedługo, proszę kupić testy 😘
Chmurka nic innego nie powiem, powtórzę myśl- uciekaj. Dziewczyny, nie siedźcie u lekarzy, którzy Was nie rozumieją. Wiadomo.. nawet ten zajebisty może pomyśleć, że już wariujemy, presja czasu itp. ale jest coś takiego jak empatia i wyczucie.
Trzymam kciuki 🫂
Majlen super wyglądasz 😘
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2024, 13:36
Prezesoowa, Chmurka21, Speranza :), Majlen, Paima, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Frutellka wrote:Jak Ci chce zrobić histeroskopię na NFZ to idź i całuj go po rękach - to fantastyczne badanie - tylko od razu niech Ci przy tym drożność zrobią... A rezonans może pokazać endometriozę to też fajne badanie
Odchodzi się od laparoskopi diagnostycznych a nie histeroskopi.
Tak, coś sugerował, ze można to będzie zrobić na fundusz 🫣 ale w invicta
Boże dziewczyny, dziekuje za wszystkie odpowiedzi 😂👩31l.
👱♂️34l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
27cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: ciężki OAT
beta 9dpt: 248,1. 11dpt: 735,4 🥰 -
Dropsik wrote:Może przy okazji badań nasienia niech od razu zrobi fragmentację i HBA? Wtedy już będzie "czysty" i będziecie mogli się zająć Twoją diagnostyką na 100%.
Ja tak swego czasu zrobiłam, że przebadalismy nasienie męża wzdłuż i wszerz. A potem już tylko co miesiąc ja sobie coś dokładałam i badałam.
Myślę, że biopsja endometrium i sprawdzenie czy nie ma stanu zapalnego to dobry kierunek. Bo zakładam, że drożność i histeroskopię już miałaś? Immunolog na tym etapie, kiedy inne sprawy mają się dobrze to też dobra droga.
Bo krew z pierwszej strony masz ogarniętą? Hormony, witaminy i krzywe?
Narzeczony miał 1,5 roku temu wszystkie możliwe badania - włącznie z fragmentacją i HBA i wszystkie wyszły super - zdaniem czterech lekarzyProblem niestety jest ze mną. Miałam drożność, w sumie trzy histeroskopie, jedną laparoskopię z usuwaniem zmian endomendy i udrożnieniem jednego jajowodu. Witaminy, hormony ok, tarczyca ok (ale chcę po roku znowu sprawdzić niedługo). Z pierwszej strony zostały mi obie krzywe do zrobienia, bo tego nikt nigdy mi nie zlecił. Immunologia w znacznej części też jest już u mnie przebadana, do tego nasze KIRy, badania na trombofilię i geny też zbadane (to akurat w klinice było robione). A do tego kał na pasożyty jest w trakcie wykonywania w laboratorium. Mogłam coś pominąć, bo mam całą teczkę tego
Stan zapalny endometrium był i leczyłam go dwa miesiące antybiotykami... Ta biopsja ma sprawdzić m.in. czy jest już wyleczony ten stan.
Dropsik lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
grazka0022 wrote:Majlen, ale masz dziarek!
Ja na razie mam tylko 4
I ciuszki też eleganckiegrazka0022 lubi tę wiadomość
♀️29 ♂️34
-tabletki anty 8 lat, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9,
- wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️
- 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
- 18.03 - 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
- 28.04 - 12+2 I prenatalne super 🥰 brak ryzyk 🥹
- 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
- 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
- 16.07 - 23+3 663g 🎀
- 05.08 - 26+3 900g 🩷
- 26.08 - 29+3 1422g 🌸 III prenatalne - córeczka rozwija się prawidłowo ☺️
- 10.09 - 31+4 1946g💪
cytologia ✅️USG piersi ✅️brak cukrzycy ciążowej ✅️
- 01.10- wizyta
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Chmurka21 wrote:Tak, coś sugerował, ze można to będzie zrobić na fundusz 🫣 ale w invicta
Boże dziewczyny, dziekuje za wszystkie odpowiedzi 😂
To jak na NFZ to bierz - to badanie dużo pokazujeelektro96, Chmurka21 lubią tę wiadomość
Frutellka wrote:Jak Ci chce zrobić histeroskopię na NFZ to idź i całuj go po rękach - to fantastyczne badanie - tylko od razu niech Ci przy tym drożność zrobią... A rezonans może pokazać endometriozę to też fajne badanie
Odchodzi się od laparoskopi diagnostycznych a nie histeroskopi.
Tyle że specjalistów od endometriozy, którzy robią opis wyniku rezonansu jest bardzo mało i niestety najczęściej niewiele ten opis wnosi. Słyszałam, że we Wrocławiu i w Krakowie są jakieś dwa ośrodki, które dobrze potrafią oceniać endometrioze po wyniku rezonansu. Są też przypadki - i ja niestety jednym z nich, gdzie w badaniu prawie nic nie wyszło, a w trakcie histero lekarz trochę tych zmian pousuwał... Problem endo jest coraz częstszy, a specjalistów niewielu niestety. Przynajmniej ja mam takie doświadczenia na Śląsku.Chmurka21 lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Dziękuję dziewczyny za tyle miłych słów 😚
Wiem, że zdarzają się ludzie, którzy nie akceptują tatuaży, bądź im się to nie podoba, i rozumiem to ☺️MagicznaNuta lubi tę wiadomość
♀️29 ♂️34
-tabletki anty 8 lat, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9,
- wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️
- 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
- 18.03 - 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
- 28.04 - 12+2 I prenatalne super 🥰 brak ryzyk 🥹
- 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
- 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
- 16.07 - 23+3 663g 🎀
- 05.08 - 26+3 900g 🩷
- 26.08 - 29+3 1422g 🌸 III prenatalne - córeczka rozwija się prawidłowo ☺️
- 10.09 - 31+4 1946g💪
cytologia ✅️USG piersi ✅️brak cukrzycy ciążowej ✅️
- 01.10- wizyta
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Frutellka wrote:To jak na NFZ to bierz - to badanie dużo pokazuje35 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Boże dziewczyny, dziekuje za wszystkie odpowiedzi 😂elektro96, Chmurka21, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Majlen wrote:
Przecież z taką figurą to Ty byś mogla w worku po ziemniakach chodzić i dalej wyglądałabyś cudnie🤪
Super naprawdę 😎elektro96, Speranza :), Chmurka21, Prezesoowa, Majlen, Pati2804, Majuna, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Speranza :) wrote:Tyle że specjalistów od endometriozy, którzy robią opis wyniku rezonansu jest bardzo mało i niestety najczęściej niewiele ten opis wnosi. Słyszałam, że we Wrocławiu i w Krakowie są jakieś dwa ośrodki, które dobrze potrafią oceniać endometrioze po wyniku rezonansu. Są też przypadki - i ja niestety jednym z nich, gdzie w badaniu prawie nic nie wyszło, a w trakcie histero lekarz trochę tych zmian pousuwał... Problem endo jest coraz częstszy, a specjalistów niewielu niestety. Przynajmniej ja mam takie doświadczenia na Śląsku.
Endometrioza - ogniska endometriozy są poza macicą , więc tutaj podczas samej histeroskopii, bo to jest grzebanie w jamie macicy a nie na zewnątrz; zmian endometriozy nie można usunąć można usunąć ewentualnie polipy endometrialne - a to już zupełnie coś innego. Chyba, że lekarz robi histerolaparoskopięEndometriozę wykryje podczas specjalistycznego USG robionego pod tym kątem dobry specjalista od endometriozy. A rezonans najlepszy to Skanex Wrocław z tego co pamiętam
Speranza :) lubi tę wiadomość
❄️- czeka na Nas na zimowisku;)