Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Speranza :) wrote:Narzeczony miał 1,5 roku temu wszystkie możliwe badania - włącznie z fragmentacją i HBA i wszystkie wyszły super - zdaniem czterech lekarzy
Problem niestety jest ze mną. Miałam drożność, w sumie trzy histeroskopie, jedną laparoskopię z usuwaniem zmian endomendy i udrożnieniem jednego jajowodu. Witaminy, hormony ok, tarczyca ok (ale chcę po roku znowu sprawdzić niedługo). Z pierwszej strony zostały mi obie krzywe do zrobienia, bo tego nikt nigdy mi nie zlecił. Immunologia w znacznej części też jest już u mnie przebadana, do tego nasze KIRy, badania na trombofilię i geny też zbadane (to akurat w klinice było robione). A do tego kał na pasożyty jest w trakcie wykonywania w laboratorium. Mogłam coś pominąć, bo mam całą teczkę tego
Stan zapalny endometrium był i leczyłam go dwa miesiące antybiotykami... Ta biopsja ma sprawdzić m.in. czy jest już wyleczony ten stan.
).
Dobrze, że sprawdzisz czy ten stan zapalny został wyleczony. Chyba został Ci mądry immunolog do kompletu i potem już tylko zajść w ciążęMoże jeszcze dietetyk kliniczny, który by pomógł tą endomende troche utemperować i poprawił jakość komorek. Nic innego nie przychodzi mi do głowy teraz.
Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Frutellka wrote:Endometrioza - ogniska endometriozy są poza macicą , więc tutaj podczas samej histeroskopii, bo to jest grzebanie w jamie macicy a nie na zewnątrz; zmian endometriozy nie można usunąć można usunąć ewentualnie polipy endometrialne - a to już zupełnie coś innego. Chyba, że lekarz robi histerolaparoskopię
Endometriozę wykryje podczas specjalistycznego USG robionego pod tym kątem dobry specjalista od endometriozy. A rezonans najlepszy to Skanex Wrocław z tego co pamiętam
Właśnie tak, miałam robioną laparoskopię z usiwaniem ognisko endometriozy, któe były w różnych miejscachW trakcie histero miałam usuwane polipy, ale to było kiedy indziej.
Teraz się połapałam, że w poprzedniej wiadomości pisałam o histeroskopii zamiast o laparo i stąd narobiłam zamieszaniaWybaczcie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2024, 13:57
Frutellka lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
notsobadd wrote:Przecież z taką figurą to Ty byś mogla w worku po ziemniakach chodzić i dalej wyglądałabyś cudnie🤪
Super naprawdę 😎
Dziekuje haha♀️29 ♂️34
-tabletki anty 8 lat, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9,
- wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️
- 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
- 18.03 - 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
- 28.04 - 12+2 I prenatalne super 🥰 brak ryzyk 🥹
- 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
- 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
- 16.07 - 23+3 663g 🎀
- 05.08 - 26+3 900g 🩷
- 26.08 - 29+3 1422g 🌸 III prenatalne - córeczka rozwija się prawidłowo ☺️
- 10.09 - 31+4 1946g💪
cytologia ✅️USG piersi ✅️brak cukrzycy ciążowej ✅️
- 01.10- wizyta
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Speranza :) wrote:Właśnie tak, miałam robioną laparoskopię z usiwaniem ognisko endometriozy, któe były w różnych miejscach
W trakcie histero miałam usuwane polipy, ale to było kiedy indziej.
Niestety endometrioza lubi szybko wraca擯ycie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵
❄️- czeka na Nas na zimowisku;) -
Dropsik wrote:A Broda z Poznania?35 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
DziękiWiedziałam to już wcześniej od lekarza, na to się po prostu choruje.
Wiem, że marne szanse na cokolwiek u mnie"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Speranza :) wrote:Dzięki
Wiedziałam to już wcześniej od lekarza, na to się po prostu choruje.
Wiem, że marne szanse na cokolwiek u mnie
Dobrze, że masz usunięte ogniska; po prostu trzeba zapobiegać dalszemu rozwojowi dietą i suplementacją i będzie dobrze; sama z tym żyję mam to ni nie daje żadnych objawówEndometrioza nie przekreśla zajścia w ciąże ale niestety utrudnia;)
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
elektro96 wrote:Też właśnie przemknęło mi gdzieś to nazwisko i widziałam dobre opinie na znanym lekarzu 😊
Pewnie się chwilę czeka na pierwszą wizytę. A u Laury byłaś? Ja mam takie mieszane uczucia po tym co czytałam o niej. Jeszcze mi nazwisko Dmochowski mignęło. Nie są to "sławy" naprotechnologii, ale może akurat trafisz. Do Wrocka możesz podjechać albo Wawy jeszcze ewentualnie jak będziesz bardziej przekonana 🤔 Bo w Łodzi Maksyma już chyba nie ma. Robiłam research i go nie znalazłam tam.
-
Frutellka wrote:Dobrze, że masz usunięte ogniska; po prostu trzeba zapobiegać dalszemu rozwojowi dietą i suplementacją i będzie dobrze; sama z tym żyję mam to ni nie daje żadnych objawów
Endometrioza nie przekreśla zajścia w ciąże ale niestety utrudnia;)
Sorki, że się wtrącam ale widzę że jestem jeszcze totalnie zielona w temacie. Endometrioza może nie dawać żadnych objawów?👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:Sorki, że się wtrącam ale widzę że jestem jeszcze totalnie zielona w temacie. Endometrioza może nie dawać żadnych objawów?
U mnie nie dawała i nie daje do tej pory“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
Dropsik wrote:Można spróbować się zapisać i zdecydujesz
Pewnie się chwilę czeka na pierwszą wizytę. A u Laury byłaś? Ja mam takie mieszane uczucia po tym co czytałam o niej. Jeszcze mi nazwisko Dmochowski mignęło. Nie są to "sławy" naprotechnologii, ale może akurat trafisz. Do Wrocka możesz podjechać albo Wawy jeszcze ewentualnie jak będziesz bardziej przekonana 🤔 Bo w Łodzi Maksyma już chyba nie ma. Robiłam research i go nie znalazłam tam.
35 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Może nie dawać. U mnie po prostu któregoś dnia wykryto zmianę na jajniku, która okazała się potem torbielą endometrialną i powodowała niedrożność jajowodu. Na szczęście udało się te torbiel nieco zmniejszyć podczas laparo i teraz jest już drożny ten jajowód"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Dropsik wrote:Można spróbować się zapisać i zdecydujesz
A Tobie ten Maksym pomógł? Bo ogółem koleżanka się u niego leczyła i była średnio zadowolonadziecka po 3 latach nadal brak. Oni nie uznają in vitro.
👩31l.
👱♂️34l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
27cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: ciężki OAT
beta 9dpt: 248,1. 11dpt: 735,4 🥰 -
Chmurka21 wrote:A Tobie ten Maksym pomógł? Bo ogółem koleżanka się u niego leczyła i była średnio zadowolona
dziecka po 3 latach nadal brak. Oni nie uznają in vitro.
Chmurka21 lubi tę wiadomość
-
Wiem że lubicie takie smaczki… 🤪
Wpadłam do lidla po spożywkę i wyszło jak wyszło… spodenki i kolarki po 14,99, bluzka 29,99♥️Liyss🧚🏻, Prezesoowa, Dropsik, Fermina, Zaczarowan, Suzie, notsobadd, Pati2804, Malinowysorbet, Chmurka21, Majuna, MummyYummy, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
35 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Oooo, kocham kolarki i miałam sobie kupić. Odwiedzę Lidla po wizycie!Zaczarowan, elektro96 lubią tę wiadomość
-
Mam wynik. Tsh 0,55 (ostatnio było 2,06) ft4 1,40 (było 1,28). Chyba przegielam 😒
-
Dzisiaj byłam w lumpie, kupiłam sporo sukienek 🥰 akurat na te porę 😊 Ogólnie dziewczyny czy Wy też tak macie, że nie lubicie chodzić w czapkach/kapeluszach? 🙄
Niestety zauważyłam, że nawet jak chwilkę posiedzę na słońcu, to zaczyna mnie boleć głowa i potem cały wieczór mam wypieki i kiepsko się czuję.. 🤯😬
Paima ma wizytę o 16:30, tak? 😎 -
Suzie wrote:Ale mamy tutaj hot laski 🥹
Majlen super ciuchy, spódniczka i bluzka totalnie w moim stylu 😍❤ tatuaże super też masz 😍 w ogóle laska na maxa ! 🔥😁Majlen lubi tę wiadomość