X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Narzeczony miał 1,5 roku temu wszystkie możliwe badania - włącznie z fragmentacją i HBA i wszystkie wyszły super - zdaniem czterech lekarzy :D Problem niestety jest ze mną. Miałam drożność, w sumie trzy histeroskopie, jedną laparoskopię z usuwaniem zmian endomendy i udrożnieniem jednego jajowodu. Witaminy, hormony ok, tarczyca ok (ale chcę po roku znowu sprawdzić niedługo). Z pierwszej strony zostały mi obie krzywe do zrobienia, bo tego nikt nigdy mi nie zlecił. Immunologia w znacznej części też jest już u mnie przebadana, do tego nasze KIRy, badania na trombofilię i geny też zbadane (to akurat w klinice było robione). A do tego kał na pasożyty jest w trakcie wykonywania w laboratorium. Mogłam coś pominąć, bo mam całą teczkę tego :D Stan zapalny endometrium był i leczyłam go dwa miesiące antybiotykami... Ta biopsja ma sprawdzić m.in. czy jest już wyleczony ten stan.
    No to dużo tego przez te 1.5 roku uzbierałaś. Krzywe zrób koniecznie obie i trzy punktowe (na pewno wiesz z resztą:) ).
    Dobrze, że sprawdzisz czy ten stan zapalny został wyleczony. Chyba został Ci mądry immunolog do kompletu i potem już tylko zajść w ciążę ;) Może jeszcze dietetyk kliniczny, który by pomógł tą endomende troche utemperować i poprawił jakość komorek. Nic innego nie przychodzi mi do głowy teraz.

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• Speranza :) Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    Endometrioza - ogniska endometriozy są poza macicą , więc tutaj podczas samej histeroskopii, bo to jest grzebanie w jamie macicy a nie na zewnątrz; zmian endometriozy nie można usunąć można usunąć ewentualnie polipy endometrialne - a to już zupełnie coś innego. Chyba, że lekarz robi histerolaparoskopię;) Endometriozę wykryje podczas specjalistycznego USG robionego pod tym kątem dobry specjalista od endometriozy. A rezonans najlepszy to Skanex Wrocław z tego co pamiętam ;)

Właśnie tak, miałam robioną laparoskopię z usiwaniem ognisko endometriozy, któe były w różnych miejscach :) W trakcie histero miałam usuwane polipy, ale to było kiedy indziej.

Teraz się połapałam, że w poprzedniej wiadomości pisałam o histeroskopii zamiast o laparo i stąd narobiłam zamieszania :) Wybaczcie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2024, 13:57

Frutellka lubi tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Przecież z taką figurą to Ty byś mogla w worku po ziemniakach chodzić i dalej wyglądałabyś cudnie🤪
    Super naprawdę 😎
    Uśmiałam się 😅😅
    Dziekuje haha

♀️29 ♂️34
    -tabletki anty 8 lat, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9,
    - wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.

🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️
    - 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
    - 18.03 - 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
    - 28.04 - 12+2 I prenatalne super 🥰 brak ryzyk 🥹
    - 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
    - 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
    - 16.07 - 23+3 663g 🎀
    - 05.08 - 26+3 900g 🩷
    - 26.08 - 29+3 1422g 🌸 III prenatalne - córeczka rozwija się prawidłowo ☺️
    - 10.09 - 31+4 1946g💪

cytologia ✅️USG piersi ✅️brak cukrzycy ciążowej ✅️

- 01.10- wizyta

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie tak, miałam robioną laparoskopię z usiwaniem ognisko endometriozy, któe były w różnych miejscach :) W trakcie histero miałam usuwane polipy, ale to było kiedy indziej.

Niestety endometrioza lubi szybko wracać ;)

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    A nie znasz może nikogo w Wlkp? 😁 kojarzę tylko nazwisko Laury Grześkowiak…
    A Broda z Poznania?

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    A Broda z Poznania?
    Też właśnie przemknęło mi gdzieś to nazwisko i widziałam dobre opinie na znanym lekarzu 😊

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 13 maja 2024, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    Niestety endometrioza lubi szybko wracać ;)

Dzięki :) Wiedziałam to już wcześniej od lekarza, na to się po prostu choruje.
    Wiem, że marne szanse na cokolwiek u mnie :)

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :) Wiedziałam to już wcześniej od lekarza, na to się po prostu choruje.
    Wiem, że marne szanse na cokolwiek u mnie :)

Dobrze, że masz usunięte ogniska; po prostu trzeba zapobiegać dalszemu rozwojowi dietą i suplementacją i będzie dobrze; sama z tym żyję mam to ni nie daje żadnych objawów ;) Endometrioza nie przekreśla zajścia w ciąże ale niestety utrudnia;)

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Też właśnie przemknęło mi gdzieś to nazwisko i widziałam dobre opinie na znanym lekarzu 😊
    Można spróbować się zapisać i zdecydujesz :) Pewnie się chwilę czeka na pierwszą wizytę. A u Laury byłaś? Ja mam takie mieszane uczucia po tym co czytałam o niej. Jeszcze mi nazwisko Dmochowski mignęło. Nie są to "sławy" naprotechnologii, ale może akurat trafisz. Do Wrocka możesz podjechać albo Wawy jeszcze ewentualnie jak będziesz bardziej przekonana 🤔 Bo w Łodzi Maksyma już chyba nie ma. Robiłam research i go nie znalazłam tam.

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    Dobrze, że masz usunięte ogniska; po prostu trzeba zapobiegać dalszemu rozwojowi dietą i suplementacją i będzie dobrze; sama z tym żyję mam to ni nie daje żadnych objawów ;) Endometrioza nie przekreśla zajścia w ciąże ale niestety utrudnia;)

Sorki, że się wtrącam ale widzę że jestem jeszcze totalnie zielona w temacie. Endometrioza może nie dawać żadnych objawów?

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Sorki, że się wtrącam ale widzę że jestem jeszcze totalnie zielona w temacie. Endometrioza może nie dawać żadnych objawów?

U mnie nie dawała i nie daje do tej pory ;)

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Można spróbować się zapisać i zdecydujesz :) Pewnie się chwilę czeka na pierwszą wizytę. A u Laury byłaś? Ja mam takie mieszane uczucia po tym co czytałam o niej. Jeszcze mi nazwisko Dmochowski mignęło. Nie są to "sławy" naprotechnologii, ale może akurat trafisz. Do Wrocka możesz podjechać albo Wawy jeszcze ewentualnie jak będziesz bardziej przekonana 🤔 Bo w Łodzi Maksyma już chyba nie ma. Robiłam research i go nie znalazłam tam.
    Nie byłam. Czytałam trochę o niej trochę na wątku naprotechnologii, ale mam też mam jakieś mieszane uczucia. Mam wrażenie, że stosuje podobny schemat leczenia w każdym przypadku… 😬

35 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 13 maja 2024, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:

Może nie dawać. U mnie po prostu któregoś dnia wykryto zmianę na jajniku, która okazała się potem torbielą endometrialną i powodowała niedrożność jajowodu. Na szczęście udało się te torbiel nieco zmniejszyć podczas laparo i teraz jest już drożny ten jajowód

• Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:

A Tobie ten Maksym pomógł? Bo ogółem koleżanka się u niego leczyła i była średnio zadowolona :/ dziecka po 3 latach nadal brak. Oni nie uznają in vitro.

👩31l.
    👱‍♂️34l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    27cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: ciężki OAT

beta 9dpt: 248,1. 11dpt: 735,4 🥰
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    A Tobie ten Maksym pomógł? Bo ogółem koleżanka się u niego leczyła i była średnio zadowolona :/ dziecka po 3 latach nadal brak. Oni nie uznają in vitro.
    Nie, bo ja z Trójmiasta. Czytałam o nim pod kątem diagnostyki, że jest dobrym specjalistą i diagnostą. Powinien Cię dobrze przebadać przynajmniej. A czy dziecko będzie czy nie to gwarancji nawet ivf nie da 🤷‍♀️ Jakbym miała tego lekarza bliżej to na 99% bym u niego była na fotelu.

Chmurka21 lubi tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IMG-5597.jpg
    Wiem że lubicie takie smaczki… 🤪
    Wpadłam do lidla po spożywkę i wyszło jak wyszło… spodenki i kolarki po 14,99, bluzka 29,99♥️

Liyss🧚🏻, Prezesoowa, Dropsik, Fermina, Zaczarowan, Suzie, notsobadd, Pati2804, Malinowysorbet, Chmurka21, Majuna, MummyYummy, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

35 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 13 maja 2024, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    IMG-5597.jpg
    Wiem że lubicie takie smaczki… 🤪
    Wpadłam do lidla po spożywkę i wyszło jak wyszło… spodenki i kolarki po 14,99, bluzka 29,99♥️

Oooo, kocham kolarki i miałam sobie kupić. Odwiedzę Lidla po wizycie! :D

Zaczarowan, elektro96 lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wynik. Tsh 0,55 (ostatnio było 2,06) ft4 1,40 (było 1,28). Chyba przegielam 😒

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj byłam w lumpie, kupiłam sporo sukienek 🥰 akurat na te porę 😊 Ogólnie dziewczyny czy Wy też tak macie, że nie lubicie chodzić w czapkach/kapeluszach? 🙄

Niestety zauważyłam, że nawet jak chwilkę posiedzę na słońcu, to zaczyna mnie boleć głowa i potem cały wieczór mam wypieki i kiepsko się czuję.. 🤯😬

Paima ma wizytę o 16:30, tak? 😎

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Ale mamy tutaj hot laski 🥹
    Ooo zgadzam się 😁
    Majlen super ciuchy, spódniczka i bluzka totalnie w moim stylu 😍❤ tatuaże super też masz 😍 w ogóle laska na maxa ! 🔥😁

Majlen lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
‹‹ 580 581 582 583 584 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ