X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Mąż wrócił z pepco i mam 3 koszule nocne m.in różową 😜 i teraz robi mi pomidorówkę i naleśniki z dżemem. kocham tego człowieka i poprawia mi humor bo dziś znowu miałam trochę gorsze samopoczucie

Oj dobrego masz tego męża ❤️

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Dropsik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Mam wynik. Tsh 0,55 (ostatnio było 2,06) ft4 1,40 (było 1,28). Chyba przegielam 😒
    Widzę, że wzięłaś sobie do serca obniżenie TSH 😆 kiedy masz endo? Jakoś na dniach idziesz z tego co pamiętam,czy mylę Cię z kimś?

• Fermina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:
    Panowie dziś mają gest 😎
    Super ale narobiłaś mi smaka na pomidorówkę 😄

Też bym jadła! 🤤

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Paima Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za kciuki ❤️
    Czekam ale jest opóźnienie o pół godziny 🥹

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę pod prysznic i się ogarniać przed wizytą. Nadrobię wieści od Ciebie pod moim gabinetem. :)

Zaczarowan, Prezesoowa, Liyss🧚🏻, Majuna, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro opóźnienie to ode robić mężowi obiad do pracy 🙈 będę zaglądać co chwilę na wieści 😁✊🍀😘

Suzie, Zaczarowan, Prezesoowa lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Widzę, że wzięłaś sobie do serca obniżenie TSH 😆 kiedy masz endo? Jakoś na dniach idziesz z tego co pamiętam,czy mylę Cię z kimś?

No chyba za bardzo 🤣
    Nie mylisz, mam w czwartek wizytę 🙈

Dropsik lubi tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @suzie kiedy idziesz do endokrynologa?

Już widzę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2024, 17:06

Suzie lubi tę wiadomość

• Speranza :) Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój facet właśnie oświadczył, że jednak nie będzie powtarzał badania nasienia, bo przecież miał super wyniki, to nie będzie znowu przez to przechodził. No super. Ręce opadają. To nie jest mój dzień. Zdecydowanie nie jest. Mam wrażenie, że wszyscy chcą mnie dzisiaj wnerwic... Żeby nie powiedzieć dosadniej. Idę zaraz na fitness, może przestanę zwracać uwagę na to co ludzie mówią/piszą.

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż twierdzi, że mam tak niskie, bo przegielam z suplami xD

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    A mój facet właśnie oświadczył, że jednak nie będzie powtarzał badania nasienia, bo przecież miał super wyniki, to nie będzie znowu przez to przechodził. No super. Ręce opadają. To nie jest mój dzień. Zdecydowanie nie jest. Mam wrażenie, że wszyscy chcą mnie dzisiaj wnerwic... Żeby nie powiedzieć dosadniej. Idę zaraz na fitness, może przestanę zwracać uwagę na to co ludzie mówią/piszą.

Kurczę.. kiepsko. Powiedziałaś mu co o tym myślisz? :/ jak się czujesz z taką informacją?

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Paima kciuki są cały czas 🤞🏻
    @Liyss aleee się chłopak stara, trzeba Ci przyznać, że dobry materiał na ojca wybrałaś 🤪
    @Speranza przykro mi :( czy narzeczony to jakoś uargumentował? Bo to, że półtora roku temu miał ok wyniki to nie znaczy, że nadal ma. Ty jednak ostro się poświęcasz, robisz kupe niekoniecznie przyjemnych badan… Przedstawiłaś mu jak to wygląda z Twojej perspektywy? Ja użyłam argumentu drożności, żeby do końca przekonać męża. Opowiedziałam mu jak to wygląda i poczytałam opinie dziewczyn o tym jaki to potrafi być ból. A następnie grzecznie poprosilam o umówienie się na bezinwazyjne badanie ;). Może on nie jest do końca świadomy tego jakie rzeczy Ty przechodzisz szukając ciągle przyczyny u siebie…

Dropsik, Prezesoowa, Liyss🧚🏻, Speranza :), MagicznaNuta lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻

Wysłany: 13 maja 2024, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Kurczę.. kiepsko. Powiedziałaś mu co o tym myślisz? :/ jak się czujesz z taką informacją?

Powiedziałam, ale to niczego nie zmienia. Nie mam siły. To i tak niewiele zmieni, bo u mnie nic nie ma szansy się zagnieździć. Może czas zmienić marzenie i skupić się np na zrzuceniu kilku kilogramów. Dochodzę do wniosku, że kończą się badania i możliwości na te ciążę. Sorki, że Wam dzisiaj marudzę.

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zdecydowanie nie jest też mój dzień.
    Zadzwoniłam do przyjaciolki (choć nie wiem czy to odpowiednie słowo) żeby się umówić na jakiś wspólny dzień. Co prawda nie odzywałam się przez ostatni tydzień, ale to u nas nic nadzwyczajnego, czasami po kilka tyg nie mamy kontaktu. A ona od samego „halo” z fochem… Nie będę Wam przytaczać całej rozmowy, ale odniosłam wrażenie że traktuje mnie jakoś tak z góry (?) bo ona teraz jest w ciąży, a ja nie i w ogóle nie rozumiem teraz jej spraw. No pewnie trochę tak jest, ale myślałam że można to jakoś wypośrodkować.
    Zapytała jak nasze starania i coś tak zaczęłam opowiadać to usłyszałam, że mam skończyć biegać po lekarzach i faszerować się jakimś gownem, bo sama sobie wmawiam (!) że nie mogę zajść. A w ogóle to każdy ma zapisane co innego i nie dla każdego jest plan posiadania dziecka. Super motywująco, nie? 😎
    Pożegnałyśmy się tak ozięble, że nie wiem kiedy ten lód się stopi…

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻

Wysłany: 13 maja 2024, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy San i Vienna się odzywały? Ciekawe co u nich.

Wysłany: 13 maja 2024, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    To zdecydowanie nie jest też mój dzień.
    Zadzwoniłam do przyjaciolki (choć nie wiem czy to odpowiednie słowo) żeby się umówić na jakiś wspólny dzień. Co prawda nie odzywałam się przez ostatni tydzień, ale to u nas nic nadzwyczajnego, czasami po kilka tyg nie mamy kontaktu. A ona od samego „halo” z fochem… Nie będę Wam przytaczać całej rozmowy, ale odniosłam wrażenie że traktuje mnie jakoś tak z góry (?) bo ona teraz jest w ciąży, a ja nie i w ogóle nie rozumiem teraz jej spraw. No pewnie trochę tak jest, ale myślałam że można to jakoś wypośrodkować.
    Zapytała jak nasze starania i coś tak zaczęłam opowiadać to usłyszałam, że mam skończyć biegać po lekarzach i faszerować się jakimś gownem, bo sama sobie wmawiam (!) że nie mogę zajść. A w ogóle to każdy ma zapisane co innego i nie dla każdego jest plan posiadania dziecka. Super motywująco, nie? 😎
    Pożegnałyśmy się tak ozięble, że nie wiem kiedy ten lód się stopi…

Uuuuuu.... To niezła franca... Milutko, nie ma co. Dla mnie to byłaby prawdopodobnie ostatnia rozmowa z nią. Szkoda to nawet bardziej komentować.

Chmurka21, Prezesoowa, MummyYummy, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedziałam, ale to niczego nie zmienia. Nie mam siły. To i tak niewiele zmieni, bo u mnie nic nie ma szansy się zagnieździć. Może czas zmienić marzenie i skupić się np na zrzuceniu kilku kilogramów. Dochodzę do wniosku, że kończą się badania i możliwości na te ciążę. Sorki, że Wam dzisiaj marudzę.

A skąd pomysł, że nic nie ma szansy się zagnieździć? Wydaje mi się, że badanie się jeszcze nie odbyło, halo!
    Dobrze wiesz o tym, że wszystkich możliwości nie wykorzystałaś, masz jeszcze sporo w zanadrzu kochana😎 Główna do góry i czekamy na biopsję 🤞🏻
    A dla narzeczonego dzisiaj koniecznie bacik, warto byłoby go znowu sprawdzić

Speranza :) lubi tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuuuuu.... To niezła franca... Milutko, nie ma co. Dla mnie to byłaby prawdopodobnie ostatnia rozmowa z nią. Szkoda to nawet bardziej komentować.

Zatkało mnie, serio. Rozumiem, że może targają nią jakieś hormony ciążowe, może jest na mnie o coś zła.
    No ale sprowadziła wszystkie moje problemy do słynnego „musisz odpuścić” tylko ubranego w trochę brzydsze słowa.

Chmurka21 lubi tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @speranza mówią, że zdyt duża waga nie sprzyja zajściu, to może faktycznie warto się zająć tym tematem? Chociaż z autopsji wiem jakie to trudne

@notsobad aż się wkurzyłam jak to przeczytałam. Czy długo starała się o dziecko?

• Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 21:34

notsobadd, Prezesoowa lubią tę wiadomość

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
‹‹ 582 583 584 585 586 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ