Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Majlen wrote:Wiem wiem które, ostatnio też ich używałam, ale cena 20zl za 5 sztuk 😃 a te co znalazłam, ceny od 8,90 do 12.90 😃
Te ostatnie z tego co wiem, wyglądają identycznie jak facelle, na marcowym ktoś pisał pamiętamMajlen, Amira lubią tę wiadomość
-
Monk@ wrote:No jakie piękności z rana! 🤩 to musi być dobry dzień 🥰 czy można już gratulować? 😍
Fermina, Leśneintro, notsobadd, Suzie, Malinowysorbet, Eniana, elektro96, Vienna, Majuna, martysiaczki, Prezesoowa, Pati2804, CoffeeDream, Liyss🧚🏻, Lauraa, Rachelka23, MummyYummy, Mikea, Gregorka, Amira lubią tę wiadomość
Start starań: Czerwiec 2023
4 x 💔
W domu 2 zdrowych dzieci -
KejtKa wrote:Dzień dobry! Kciuki za testujące 🤞🏻
Coś mi ovu wariuje - wczoraj pokazywała mi owulację na za parę dni, a dziś pokazała, że była… WCZORAJ 🙈 ani skoku tempki ani pozytywnych testów, nie wiem o co chodzi 🙈
Czyli ovu znowu się psuje👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌problemy z tarczycą po zajściu w ciążę
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
📆 Kalendarz wizyt
13/01 - badania do endokrynologa
14/01 - endokrynolog
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi -
@Leśneintro, czy Ty powtarzałaś dzisiaj?
Leśneintro, elektro96, Prezesoowa lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
NiedoszlaWielodzietna wrote:No pewnie. Wiecie ja przeszłam przez dwa poronienia, za każdym razem cieszyłam się z ciąży - nawet jak coś się miałoby wydarzyć to nie odbieram sobie prawa do tej radości teraz. Jestem przebadana wzdłuż i wszerz, wierzę że będzie dobrze.
NiedoszlaWielodzietna, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
NiedoszlaWielodzietna wrote:Dziewczyny, witam Was. Zrobiłam test aż cała się trzęsę:
https://ibb.co/JntQcpy
Suuuuper! ❤️ lecisz na betę?NiedoszlaWielodzietna lubi tę wiadomość
-
NiedoszlaWielodzietna wrote:Dziewczyny, witam Was. Zrobiłam test aż cała się trzęsę:
https://ibb.co/JntQcpyNiedoszlaWielodzietna lubi tę wiadomość
29.04.2024 beta 380 ml
02.05.2024 beta 1246 ml
16.05.2024 💖
10.06.2024 3,63 cm (10+4)
19.06.2024 5,5 cm (11+6) , prenatalne - wszystko okej
21.08.2024 360 g (20+4) połówkowe - wszystko okej -
https://ibb.co/JntQcpy
Piękne!!! Gratuluję!
Dziewczyny, byłam z Wami w marcowym, na tym się nie udzielałam bo nie chciałam Wam się tu wcinać, a mało się udzielam. Ale stęskniłam się 😅. Podczytuje Was trochę z ukrycia 😁. Wiem że ten wątek miał być dla tych z Was bardziej aktywnych, ale czy mogłabym czasami do Was zaglądać? 😀
Ja byłam ostatnio u nowego lekarza, ale jednak to nie to i szukam dalej. Trochę mnie to podłamało. ale robiłam też w tym cyklu monitoring i mam potwierdzona owulację, więc tu chociaż ok. Planuje testować 13.04.
A no i śniły mi się dwie kreski. Chyba NiedoszłejWielodzietnej wyśniłam, bo test też taki podobny 😄.NiedoszlaWielodzietna, notsobadd, elektro96, KejtKa, Majuna, Prezesoowa, Pati2804, CoffeeDream, Lauraa, MummyYummy, Vienna, Gregorka lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶🏻od 2018 r.
nasz Cud 👼💔
Starania o kolejne👶🏻od 2023 r.
12/2024 8 tc. 👼💔 -
https://ibb.co/JntQcpyNiedoszlaWielodzietna lubi tę wiadomość
07.2016 cp zakończona laparoskopowo
11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
05.2019 👨👩👧 córka
07.2022 kolejne starania
01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
04.2023 cb
08.2023 cb
01.2024 15tc 👼 córka
04.2024 II
06.06.2024 Badania prenatalne -
Hejka ☀️
Pięknego słonecznego dnia dla Was dziewczyny 😃
Ja dziś jakaś bez sił jestem, wczoraj i przedwczoraj czułam się choćbym była przeziębiona albo coś mnie zbierało. Może przez święta mnie przewiało na tarasie trochę 🙄 aczkolwiek dziś już jest ok nie czuję się chora ani nic.
Mam taką rozkminę od wczoraj jak to jest czy zawsze czujecie tą owulację? Ja zazwyczaj zawsze czułam, w tym cyklu jakoś tak nie specjalnie, gdzieś raz za jakiś czas coś zakłuje delikatnie ale czy to jajnik to nie jestem pewna 🤔 stąd właśnie moje podejrzenie że cykl bezowulacyjny. -
Zaczarowan wrote:Suuuuper! ❤️ lecisz na betę?
Eniana, Fermina, Prezesoowa, Pati2804, Liyss🧚🏻, Lauraa, Rachelka23, MummyYummy, Vienna, Gregorka, Zaczarowan lubią tę wiadomość
4 x 💔
Eniana wrote:Wow ale krecha!! Który to dzień cyklu? Gratulacje
Prezesoowa, Lauraa, Vienna lubią tę wiadomość
4 x 💔
magdalena321 wrote:Hejka ☀️
Ja dziś jakaś bez sił jestem, wczoraj i przedwczoraj czułam się choćbym była przeziębiona albo coś mnie zbierało. Może przez święta mnie przewiało na tarasie trochę 🙄 aczkolwiek dziś już jest ok nie czuję się chora ani nic.
Mam taką rozkminę od wczoraj jak to jest czy zawsze czujecie tą owulację? Ja zazwyczaj zawsze czułam, w tym cyklu jakoś tak nie specjalnie, gdzieś raz za jakiś czas coś zakłuje delikatnie ale czy to jajnik to nie jestem pewna 🤔 stąd właśnie moje podejrzenie że cykl bezowulacyjny.
W moim przypadku niestety nie zawsze. Z lewego jajnika czuję, z prawego nie👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌problemy z tarczycą po zajściu w ciążę
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
📆 Kalendarz wizyt
13/01 - badania do endokrynologa
14/01 - endokrynolog
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi -
Fermina wrote:Czuję się dziś super bohaterką, bo czekam do labu na badanie moczu mojego i córeczki, jest z 15 osób. Przyszła dziewczyna w ciąży, pyta kto jest ostatni i oczywiście nikt okiem nie mrugnie. Ja nie mam problemu z wychodzeniem przed szereg, wiec oznajmiłam wszystkim zebranym, że ta Pani wchodzi pierwsza
W nowoczesnych laboratoriach tych z robotem nie ma takich provlemów, czekam aż wszystkie takie bedą i kłutnie z kolejki odejdą w niepamięć.Fermina, Prezesoowa, Lauraa, Rachelka23, Monk@, Gregorka lubią tę wiadomość
07.2016 cp zakończona laparoskopowo
05.2019 👨👩👧 córka
07.2022 kolejne starania
04.2023 cb
08.2023 cb
01.2024 15tc 👼 córka
04.2024 II
magdalena321 wrote:Hejka ☀️
Mam taką rozkminę od wczoraj jak to jest czy zawsze czujecie tą owulację? Ja zazwyczaj zawsze czułam, w tym cyklu jakoś tak nie specjalnie, gdzieś raz za jakiś czas coś zakłuje delikatnie ale czy to jajnik to nie jestem pewna 🤔 stąd właśnie moje podejrzenie że cykl bezowulacyjny.
A owulacji w ogóle nie czuje. Czasami jak jajnik prawy pracuje to coś poczuje. A w tym cyklu miałam potwierdzona owulację z lewego a nie czuła kompletnie nic.Starania o pierwsze 👶🏻od 2018 r.
nasz Cud 👼💔
Starania o kolejne👶🏻od 2023 r.
12/2024 8 tc. 👼💔 -
NiedoszlaWielodzietna wrote:To 26dc, prawdopodobnie 11/12 dpo (nie robiłam owulakow, ale owulacje mam tak 13-14dc)
Też przestałam robić betę, sprawdzam tylko czy test ciemnieje i tyle. U mnie beta przyrastała na początku prawidłowo a i tak kończyło się poronieniem07.2016 cp zakończona laparoskopowo
05.2019 👨👩👧 córka
07.2022 kolejne starania
04.2023 cb
08.2023 cb
01.2024 15tc 👼 córka
04.2024 II
Eniana wrote:Brawo ty! Też miałam kiedyś taka sytuacje, diewczyna była na krzywej cukrowej i miala wchodzic na 2 pobranie i pyta ludzi w kolejce czy ją przepuszczą (wiekszość emerytów oczywiście) a ja na głos że nikt nie przepuści bo jak ma wchodzić na czas to niech wchodzi i nie trzeba nikogo pytać. Uśmiechneła sie i weszła a emeryci zjedli mnie wzrokiem tak samo jak przepuściłam matk÷ z małym dzieckiem
W nowoczesnych laboratoriach tych z robotem nie ma takich provlemów, czekam aż wszystkie takie bedą i kłutnie z kolejki odejdą w niepamięć.