Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale cudownie od rana czytać tyle dobrych wiadomości
Wielkie gratulacje @NiedoszłaWielodzietna i @Eniana Dawajcie znać jeśli się wybierzecie na betę
@Leśneintro jeszcze nic straconego, trzymamy dalej kciuki!!
@Fermina szacun za postawę, ja jestem zawsze przerażona podejściem starszych ludzi i tekstami, że nie wpuszcza, bo ciaza to nie chorobaNiedoszlaWielodzietna, Fermina, Zbuntowana, Eniana, Zaczarowan lubią tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:To rzucam zaklęcie 👩🔬🧚♀️🪄
"wredna małpo, wredna małpo przychodź szybko ale już,
bo dziewczyny chcą Cię pożegnać na 9 miesięcy teraz tu"🪄Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Pati2804 wrote:Ja niestety ostatnio ćwiczę tylko leżenie i spanie 🙈 ale słyszałam że joga to super sprawa dla ciała i duszy 😊 także jeśli masz ochotę to śmiało korzystaj 😘
Nie mam haha, nie cierpie sportu, chyba że rower, ale chciałabym wprowadzić jakaś aktywność do życia.Pati2804 lubi tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
11 cs
9 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶3 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
🔜
10.02 - drożność
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
grazka0022 wrote:Dziewczyny, czy cwiczycie jogę? Znalazłam taką stronkę https://portalyogi.pl/wyzwania/joga_w_ciazy/ i zastanawiam się nad zakupem
Lauraa, elektro96, Mikea, KejtKa, Vienna lubią tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Malinowysorbet wrote:Ja ćwiczę, polecam Małgorzatę Mostowską na youtube ma bardzo dużo różnych filmików 😊
O też ją lubię! 🥰 -
CoffeeDream wrote:To ja podsyłam 😅 bo aktualnie już mam dość swojej małpy. Wymęczyła mnie w tym cyklu. 🙈
Niedługo sprawdzę czy przesyłka dotarła 😂CoffeeDream lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌problemy z tarczycą po zajściu w ciążę
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
📆 Kalendarz wizyt
13/01 - badania do endokrynologa
14/01 - endokrynolog
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi -
Pati2804 wrote:To rzucam zaklęcie 👩🔬🧚♀️🪄
"wredna małpo, wredna małpo przychodź szybko ale już,
bo dziewczyny chcą Cię pożegnać na 9 miesięcy teraz tu"🪄
😍 oby się spełniłograzka0022, Zbuntowana, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
14/01 - endokrynolog
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi -
nick nieaktualnyPrezesoowa wrote:Bardzo mi przykro z powodu straty robiłaś jakieś badania, poszukiwaliście przyczyny?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2024, 09:47
-
Malinowysorbet wrote:Ja ćwiczę, polecam Małgorzatę Mostowską na youtube ma bardzo dużo różnych filmików 😊
O fajnie dzięki za polecajkę Obczaję sobie w domuStart starania: Marzec 2024
11 cs
9 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶3 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
🔜
10.02 - drożność
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Prezesoowa wrote:Taki ból może być od torbieli, jakby Cię nadal męczyła to wybierz się na usgmięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
Ja nie chce zapeszać, ale z pewną dozą niepewności chyba mogę powiedzieć, że nareszcie pożegnałam małpę. Przetyrał mnie ten marzec… od 13 marca okres, potem plamienia i znowu okres. Nie pogniewam się jak to się już nigdy nie powtórzy 😂 Mam nadzieję, że to będzie normalny cykl, choć nie wzięłam clo więc na owu się nie nastawiam…
Przy okazji @Prezesoowa, nasza najlepsza doradczyni. Za Twoją radą odstawiłam Omega 3 po tej dziwnej akcjo, myślisz że wrócić teraz do niej? 🤔 bije się z myślami, że to może przez to… choć to średnio możliwe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2024, 10:03
elektro96, CoffeeDream, Malinowysorbet, Fermina, Monk@, Prezesoowa, Lauraa, Pati2804, MummyYummy, Majuna, KejtKa, Vienna, Gregorka, Platynova55 lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
CoffeeDream wrote:To ja podsyłam 😅 bo aktualnie już mam dość swojej małpy. Wymęczyła mnie w tym cyklu. 🙈mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
Nie wiem co mi wysłałyście, ale na razie dotarł do mnie pryszcz na twarzy 🤣
Monk@, Prezesoowa, Lauraa, Pati2804, Mikea, MummyYummy, Malinowysorbet, Majuna, KejtKa, Gregorka, elektro96, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
14/01 - endokrynolog
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi -
Leśneintro, przytulam, ale nie tracimy nadziei i nie puszczamy kciuków jeszcze ❤️
Eniana 🥹🥹🥹
Presesowa, ściskam mocno 🫂
Fermina, bo czekamy na rozwój wydarzeń 😈
Co do pakietów Luxmed/Medicover, to ci lekarze też właśnie nie zawsze podobno mogą wypisywać co sobie zażyczymy… koleżanki były był lekarzem w którejś sieciówce medycznej i opowiadała. Niestety takie czasy chyba nastały, że wszędzie wszystkiego pilnują, żeby za dużych kosztów nie zrobić 😵💫 choć i na takich lekarzy trafiałam, co bez większego problemu przepisywali, ale może im te wskazania wystarczały? Może mają jakieś zasady, a jedni się bardziej cykają i mocniej trzymają ich, a inni olewają? Ciężko powiedzieć, ale u mnie w medi szału jakiegoś raczej nie było ani z jakością lekarzy ani ze zlecanymi badaniami.
Rachelka, kciuki za wyniki 🤞🏼🤞🏼 dawaj znać, a jak będzie coś nie tak, to razem cos zaradzimy 😁 a na pewno będzie wszystko dobrze ❤️
Grażka, z mojego doświadczenia jeśli stronisz od sportu, to joga nie jest nagle magicznym rozwiązaniem. Ale myślę, że najlepiej spróbować z jakimiś samotnymi materiałami na YT i zobaczysz, bo może a nuż to coś dla Ciebie od siebie bardzo polecam kanał Gosi Mostowskiej 🥰
Pink Flowers, no hej 😁Prezesoowa, Eniana, Fermina, Rachelka23 lubią tę wiadomość
-
Co do książek, to jestem fanką literatury faktu i reportaży, więc nie wiem, czy kogoś moje polecajki zainteresują 🤪 ostatnio czyhałam „Śmierć all inclusive”, bardzo mi się podobała, ale no co kto lubi 😅 w każdym razie czytam też inne książki, chętnie się Wami zainspiruję, może coś mi się spodoba chciałam zabrać się za „Chłopki”, wszyscy polecają, ale po paru stronach już nie miałam na nią siły 😵💫
Prezesoowa, elektro96, Amira lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:A już skończyły Ci się plamienia i wszystko? Jeśli sytuacja się rozwiązała całkowicie to możesz spróbować
u mnie odkąd biorę omegę to przedłużają mi się plamienia po @ tak ze dwa dni i są takie jasno różowe, a zwykle miałam brązowe jeśli jakieś. No i wyczytałam, że ona może wpływać na rozrzedzenie krwi u wrażliwych ludzi
Tak, od wczoraj nic już mnie nie nawiedzało, więc odważyłam się dzisiaj wyjść z domu bez wkładki 😂
Spróbuję, bo podobno ważne jest jej przyjmowanie 😊Monk@, Prezesoowa lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Pati2804 wrote:😂🤣🙈 czyżby zapowiedź małpy? 🤣
Z pewnością 🤣 może od dziewczyn jeszcze dzisiaj doleci👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
14/01 - endokrynolog
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi