Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Monk@ wrote:Leśneintro, przytulam, ale nie tracimy nadziei i nie puszczamy kciuków jeszcze ❤️
Eniana 🥹🥹🥹
Presesowa, ściskam mocno 🫂
Fermina, bo czekamy na rozwój wydarzeń 😈
Co do pakietów Luxmed/Medicover, to ci lekarze też właśnie nie zawsze podobno mogą wypisywać co sobie zażyczymy… koleżanki były był lekarzem w którejś sieciówce medycznej i opowiadała. Niestety takie czasy chyba nastały, że wszędzie wszystkiego pilnują, żeby za dużych kosztów nie zrobić 😵💫 choć i na takich lekarzy trafiałam, co bez większego problemu przepisywali, ale może im te wskazania wystarczały? Może mają jakieś zasady, a jedni się bardziej cykają i mocniej trzymają ich, a inni olewają? Ciężko powiedzieć, ale u mnie w medi szału jakiegoś raczej nie było ani z jakością lekarzy ani ze zlecanymi badaniami.
Rachelka, kciuki za wyniki 🤞🏼🤞🏼 dawaj znać, a jak będzie coś nie tak, to razem cos zaradzimy 😁 a na pewno będzie wszystko dobrze ❤️
Grażka, z mojego doświadczenia jeśli stronisz od sportu, to joga nie jest nagle magicznym rozwiązaniem. Ale myślę, że najlepiej spróbować z jakimiś samotnymi materiałami na YT i zobaczysz, bo może a nuż to coś dla Ciebie od siebie bardzo polecam kanał Gosi Mostowskiej 🥰
Pink Flowers, no hej 😁
Ja raz nawet byłam na jodze w szkole i bylo beznadziejnie Lubie ćwiczyć sobie w domu, sama, jak mam czasem chęci,jeździć na rowerze i spacerować. Kiedyś chodziłam na zumbe i w sumie było fajnie, ale na wakacje była przerwa i po wakacjach już nie wróciłam oczywiście Ogolnie jesli chodzi o cwiczenia to w samotności, bo tak to się wstydze i źle sie czuje.Start starania: Marzec 2024
11 cs
9 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶3 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
🔜
10.02 - drożność
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
A w temacie puszczania w kolejkę… w ciąży raz zostałam przepuszczona w kolejce do publicznej toalety. Było to już pod koniec ciąży i przez chwilę nie ogarnęłam, o co chodzi, bo jakoś nie byłam nauczona, że ktoś mnie puszcza gdzieś w kolejce 😂 w labie brałam po prostu numerki ciążowe, całe szczęście u nas takie są i nie trzeba się pytać, kto następny i kombinować, czaić sie czy co. Oczywiście, nienawistne spojrzenia też są, wiadomo. One już się pojawiają na samym wejściu, jak idzie kobieta w ciąży albo z dzieckiem, to już widać niezadowolenie wszystkich w poczekalni, ale no 🤷🏼♀️ szczerze mówiąc, jak byłam już na zwolnieniu, to nie zawsze korzystałam z tych numerków, bo mi bez większej różnicy było, czy będę się źle czuć przy książce w domu czy w labie, a wiem, że ludzie nieraz spieszą się do pracy czy coś, ale różnie bywa, w ciąży jednak bywa różnie.
Za to z dzieckiem często jestem zauważana. W autobusie bardzo często ktoś mi ustępuje miejsca (albo chce, ja rzadko siadam), ostatnio nawet w sklepie kobieta mnie puściła w kolejce, jak miałam młodego na rękach. A to żabka, więc małe zakupy miała, wiadomo. I mówię, że dziękuję, poczekam a ona że nie, sama ma dzieci i wie, jak to jest 🥹 jejku, to było takie miłe! I gdzieś tam wiara w ludzi wraca. Za to wczoraj w markecie z marudnym dzieckiem na ręku stanęłam w kolejce, kupowałam trzy pieczarki. Babka przede mną z całym koszykiem, popatrzyła na moją rękę z tymi pieczarkami i odwróciła się i podała rzeczy do kasowania. Wiecie, ja jeszcze przed ciążą, od zawsze przepuszczam kogoś, kto kupuje 2-3 produkty, jak mam więcej. No i inna kasjerka otwierała drugą kasę i jakiejś swoje znajomej, która stała za mną, mówi, żeby podeszła sobie od razu do tej drugiej. Mnie też olała 😵💫 ale już zapytałam, czy bym mogła tylko z tymi pieczarkami… to skasowała, ale jakoś tak niezbyt chętnie, za to przepuszczająca była miła, że oczywiście i mam przed nią iśćPrezesoowa, Majuna, KejtKa, Gregorka lubią tę wiadomość
-
Ale piękny poranek! NiedoszłaWielodzietna i Eniana gratulacje! 😊
Co do Luxmedu, to oni mają "z góry" zakaz diagnozowania i leczenia niepłodności. Lekarz wypisując jakiekolwiek badanie musi je uzasadnić i nie może wpisać - niepłodność lub życzenie pacjentki, bo to zwyczajnie nie przejdzie.
U mnie w Luxmedzie jest ginekolog, który pracuje też w klinice leczenia niepłodności i mówi, że może mi co najwyżej zrobić monitoring. A badania tylko jeśli zgłaszam nieprawidłowości, ale i tak najczęściej po prostu wypiszą AH.Liyss🧚🏻, NiedoszlaWielodzietna lubią tę wiadomość
Starania od 07.23
👩🏻 '88 👨🏻'89 -
Monk@ wrote:Co do książek, to jestem fanką literatury faktu i reportaży, więc nie wiem, czy kogoś moje polecajki zainteresują 🤪 ostatnio czyhałam „Śmierć all inclusive”, bardzo mi się podobała, ale no co kto lubi 😅 w każdym razie czytam też inne książki, chętnie się Wami zainspiruję, może coś mi się spodoba chciałam zabrać się za „Chłopki”, wszyscy polecają, ale po paru stronach już nie miałam na nią siły 😵💫
O, to ja zupełnie na odwrót. 🤣Dla rozrywki czytam prawie wyłącznie fantastykę. Także jakby ktoś lubił książki o wiedźmach, wampirach i magii to mogę coś polecić. Chłopki czytałam ale bardzo powoli, jakoś nie umiałam nad tym dłużej przysiąść.Amira lubi tę wiadomość
-
Fermina wrote:O, to ja zupełnie na odwrót. 🤣Dla rozrywki czytam prawie wyłącznie fantastykę. Także jakby ktoś lubił książki o wiedźmach, wampirach i magii to mogę coś polecić. Chłopki czytałam ale bardzo powoli, jakoś nie umiałam nad tym dłużej przysiąść.
O ja chętnie! Ja teraz dręczę Pana Harrego Pottera, 6 część Długo mi idzie,bo nie mam czasu, ale ogolnie jestem fanką.Amira lubi tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
11 cs
9 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶3 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
🔜
10.02 - drożność
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Prezesoowa wrote:Ten pryszcz to pewnie ode mnie, bo mój dziwnym trafem zniknął...
No masz!Prezesoowa lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌problemy z tarczycą po zajściu w ciążę
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
📆 Kalendarz wizyt
13/01 - badania do endokrynologa
14/01 - endokrynolog
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi -
Ja teraz czytam "Myszy i ludzie" Steinbecka
Amira lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌problemy z tarczycą po zajściu w ciążę
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
📆 Kalendarz wizyt
13/01 - badania do endokrynologa
14/01 - endokrynolog
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi -
grazka0022 wrote:O ja chętnie! Ja teraz dręczę Pana Harrego Pottera, 6 część Długo mi idzie,bo nie mam czasu, ale ogolnie jestem fanką.
To polecam Heksealogię o wiedźmię Anety Jadowskiej na początek. -
Pati2804 wrote:Jaką dawkę omega brałaś?
Trzymam kciuki za normalny cykl ✊🍀😘
Brałam 1000 mg. dzięki za kciuki 😘Pati2804 lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Fermina wrote:Czuję się dziś super bohaterką, bo czekam do labu na badanie moczu mojego i córeczki, jest z 15 osób. Przyszła dziewczyna w ciąży, pyta kto jest ostatni i oczywiście nikt okiem nie mrugnie. Ja nie mam problemu z wychodzeniem przed szereg, wiec oznajmiłam wszystkim zebranym, że ta Pani wchodzi pierwsza
MummyYummy, Pati2804, Fermina lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Czytałam opis i brzmi super, ale obawiam się, że jak mąż zobaczy to już nigdzie nigdy na wakacje nie pojedziemy 😅 😅 😅
Fermina, a jak te „Chłopki” Twoim zdaniem? Jak wrażenia?Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Widać 2 kreseczki 🤩🤩🤩
-
MummyYummy wrote:Jeśli o książki chodzi, to kocham kryminały ♥️♥️♥️ Do Agathy Christie wracam do dziś, szczególnie do serii z Herkulesem Poirot. Lubię też Mroza, choć niekoniecznie serię z Chyłką - za dużo tam prawniczenia, to nie na moją głowę 🤭 Z polskich autorów to na mojej liście jest jeszcze Puzyńska, a w kwestii lżejszych kryminałów komediowych polecam Małgorzatę Starostę. Za to nie lubię Bondy, no jakoś mi z nią nie po drodze, ale podobno kto lubi Mroza, ten nie przepada właśnie za Bondą 😅
MummyYummy lubi tę wiadomość
-
Vienna wrote:Ja polecam Małgosie Mostowską na yt, każdy znajdzie coś dla siebie 😊
Edit. Właśnie doczytuje, że już kilka osób poleciło ❤️Prezesoowa, Vienna, CoffeeDream lubią tę wiadomość