Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Prezesoowa wrote:Przytulam Cię mocno :* może to jakiś gorszy dzień i za dużo obowiązków na raz.. Wierzę, że na pewno świetnie sobie poradzisz, wszystko przypomnisz i będziesz śmigać jak przed przerwą od pracy :*
-
MummyYummy wrote:🤤🤤🤤🤤
Ja ostatnio mam mega fazę na zupy! Jeszcze chyba na styczniowym wątku któraś z Dziewczyn polecała zupę meksykańską z batatami i to dzięki temu przepisowy tak się wkręciłam ♥️
Dzięki za link, coś czuję, że będzie gotowane w weekend 💪
Szefowa, wpiszesz mi jutro lekarza? Pati miała rację, jednak mi się zachciało 😂 już odwołałam swoją wizytę, ale zwolnił się termin do takiej fajnej lekarki, u której byłam ostatnio, więc się przejdę jednak 🙈Prezesoowa, MummyYummy, Majuna, elektro96, pp2018, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 18:21
MummyYummy, Dropsik, Prezesoowa, Monk@, Fermina, grazka0022, elektro96, pp2018, ellevv, Vienna, Malinowysorbet, Pati2804, KejtKa, Amira, Gregorka, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
12.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
Prezesoowa wrote:Wygląda przepysznie jak spróbujesz to daj znać czy smakuje tak dobrze jak wygląda
Dziewczyny, czy tylko mnie tak dziś boli głowa?
Mnie też boli, od 3 dni. Może to przez ten pył afrykański i kijowe powietrze?
U mnie dziś 29 dc i biel na teście, także tak to.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2024, 13:06
38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)
6.09, 8.09 ⏸️
9.09 beta 704, prog 39,50
11.09 beta 1861, prog 43
18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
🩺 8.11 12+5 prenatalne
🩺 3.01 połówkowe
🩷🩷🩷🩷
Euthyrox 50
KIR AA
-
Ooo boziu, ale miałam do nadrobienia, 8 stron 😆😆
GRATULACJE dla dziewczyn z ⏸️🫶
Piękny widok dzisiejszego dnia 😘 napewno wszystko będzie dobrze z kropkami ❤️
Ja się obudziłam niedawno, bo odsypiałam po nocnej zmianie. Co do tego mojego posta z nocy, o testach owulacyjnych, to przyznam szczerze, że najbardziej wierzę tym z Domowego Laboratorium, no i znalazłam 25 sztuk za 43zł, to spoko cenowo wychodzi
Ktoś tu mówił, że chce żeby @ juz przyszła
To ja bardzo chętnie oddam już swoją 😃
Idź idź 🐒🫡Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2024, 13:11
NiedoszlaWielodzietna, Suzie, Majuna, grazka0022, notsobadd, pp2018, Pati2804, CoffeeDream, Amira lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka od marca 2024 🩷
♀️28 ♂️33
- po odstawieniu AH (8lat) brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna
Cykle z owulacją od 09.2024.
Od 10.2014 przebyte 3 stymulowane cykle Lamettą, w każdym cyklu po 2 pęcherzyki, ale niestety nie udane.
➡️14.01.2025 - Drożność sono-hsg
✨️2025 jest nasz!✨️ -
MummyYummy wrote:Jeśli o książki chodzi, to kocham kryminały ♥️♥️♥️ Do Agathy Christie wracam do dziś, szczególnie do serii z Herkulesem Poirot. Lubię też Mroza, choć niekoniecznie serię z Chyłką - za dużo tam prawniczenia, to nie na moją głowę 🤭 Z polskich autorów to na mojej liście jest jeszcze Puzyńska, a w kwestii lżejszych kryminałów komediowych polecam Małgorzatę Starostę. Za to nie lubię Bondy, no jakoś mi z nią nie po drodze, ale podobno kto lubi Mroza, ten nie przepada właśnie za Bondą 😅
Ooo, ja miałam fazę na kryminały w liceum i na studiach. Kocham Agathę Christie do tej pory! 😍 Mroza kiedyś próbowałam i nie lubię, Bondy nie czytałam bo siedzę w fantasy ale z tego co piszesz, pewnie by mi się spodobała. 😅pp2018, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Może i ja zacznę czytać książki.... 🤔 ale ja lubię takie wesołe, pozytywne historie jeśli chodzi o filmy, komedie lub filmy akcji , nie znam się na książkach 🙈
Ostatnio mam dużo planów (filmy, seriale, joga, czytanie) a jakoś niezbyt znajduje na to czas mimo że mam go w **uj dużo 😂 nie wiem jak to robię, serio 😳 mam wrażenie że jak pracowałam to miałam więcej czasu niż na wolnym.. I więcej zrobiłam w domu , byłam bardziej zorganizowana , a teraz robię pranie kilka dni 🙄🤭
Może Chmielewska? To klasyk jest. Na Lesiu płaczę do tej pory ze śmiechu. Fun fact, mój wujek poznał "oryginał" Lesia i mówi, że jest kropka w kropkę jak w książce. 😅pp2018, Pati2804, Gregorka lubią tę wiadomość
-
@Majuna, trzymam kciuki!
Trochę Wam zepsuję dzisiejszą statystykę, bo oczywiście rano do tych badań moczu zrobiłam betę, jak już byłam w tym labie i nie ma tam nic, niestety, także to nie to u mnie a objawy, z plamieniem włącznie chyba sobie wymyślam znowu. Postaram się tego nie robić w kolejnym cyklu ale jak wyjdzie, nie jestem w stanie przewidzieć.Majuna, pp2018 lubią tę wiadomość
-
Fermina wrote:@Majuna, trzymam kciuki!
Trochę Wam zepsuję dzisiejszą statystykę, bo oczywiście rano do tych badań moczu zrobiłam betę, jak już byłam w tym labie i nie ma tam nic, niestety, także to nie to u mnie a objawy, z plamieniem włącznie chyba sobie wymyślam znowu. Postaram się tego nie robić w kolejnym cyklu ale jak wyjdzie, nie jestem w stanie przewidzieć.Fermina, pp2018 lubią tę wiadomość
-
Fermina wrote:@Majuna, trzymam kciuki!
Trochę Wam zepsuję dzisiejszą statystykę, bo oczywiście rano do tych badań moczu zrobiłam betę, jak już byłam w tym labie i nie ma tam nic, niestety, także to nie to u mnie a objawy, z plamieniem włącznie chyba sobie wymyślam znowu. Postaram się tego nie robić w kolejnym cyklu ale jak wyjdzie, nie jestem w stanie przewidzieć.
Przytulam Cię, w takim razie niech małpiszon szybko przychodzi i przyniesie nową szansę… ♥️Fermina, pp2018 lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
MummyYummy wrote:Ja polecam serię z Sewerynem Zaorskim, bardzo mi się spodobała 🙂
I seria z Wiktorem Forstem też jest świetna, tylko tutaj jest dużo więcej części. Za to serialem byłam bardzo rozczarowana, ledwie przebrnęłam przez pierwszy odcinek i sobie odpuściłam - pewne rzeczy jednak powinny zostać wyłącznie na kartach powieści 😉pp2018, MummyYummy lubią tę wiadomość
29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Ja ostatnio mam mega fazę na zupy! Jeszcze chyba na styczniowym wątku któraś z Dziewczyn polecała zupę meksykańską z batatami i to dzięki temu przepisowy tak się wkręciłam ♥️
Dzięki za link, coś czuję, że będzie gotowane w weekend 💪pp2018, MummyYummy lubią tę wiadomość
29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Ja lubię książki Pauliny Świst ewentualnie jak ktoś lubi literature obyczajową to Samantha Young, Penelope Douglas - Punk57 też fajna książka. Kate Robert Neon Gods też szybko wciągnęłam. Pewnie coś się znajdzie jeszcze ale krótka pamięć do nazw i autorów 😅
Prezesoowa lubi tę wiadomość
PCOS cykle między 31 a 37 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻
🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %
🔹️wizyta w klinice - połowa lutego
🔹️wizyta u drugiego ginekologa od problemów z płodnością pod koniec stycznia (druga opinia)
🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 18:22
Monk@, Malinowysorbet, Prezesoowa, Fermina, Suzie, Vienna, elektro96, Leśneintro, notsobadd, MummyYummy, ellevv, NiedoszlaWielodzietna, damrade, Pati2804, KejtKa, Amira, Gregorka, Pink_Flowers, Liyss🧚🏻, Paima lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
12.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
Majuna wrote:Oki, mamy jajeczko na lewym 19mm na prawym jakiś młodszy brat 13mm. Endometrium 12mm. Był zastrzyk na pęknięcie i teraz niech się dzieje wola nieba. 😁 To na pewno dzięki kciuczkom. Dziękuję. ❤
Brzmi obiecująco, trzymam dalejPrezesoowa, Majuna lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌problemy z tarczycą po zajściu w ciążę
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
📆 Kalendarz wizyt
13/01 - badania do endokrynologa
14/01 - endokrynolog
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi -