Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeśli chodzi o testy owulacyjne ja stosowałam z HorienMedical. Jeden cykl robiłam równocześnie te testy i testy Domowe Laboratorium i wychodziło mi dokładnie to samo. I owulację z HorienMedical potwierdził mi monitoring. Byłam do nich sceptycznie nastawiona (bo tanie 😄) ale u mnie się sprawdziły.
Prezesoowa, Majuna, MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶🏻od 2018 r.
nasz Cud 👼💔
Starania o kolejne👶🏻od 2023 r.
12/2024 8 tc. 👼💔 -
Majuna wrote:Oki, mamy jajeczko na lewym 19mm na prawym jakiś młodszy brat 13mm. Endometrium 12mm. Był zastrzyk na pęknięcie i teraz niech się dzieje wola nieba. 😁 To na pewno dzięki kciuczkom. Dziękuję. ❤
Prezesoowa, Majuna, notsobadd, damrade, Pati2804 lubią tę wiadomość
29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 18:22
Prezesoowa lubi tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
12.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
Majuna wrote:Oki, mamy jajeczko na lewym 19mm na prawym jakiś młodszy brat 13mm. Endometrium 12mm. Był zastrzyk na pęknięcie i teraz niech się dzieje wola nieba. 😁 To na pewno dzięki kciuczkom. Dziękuję. ❤
Wow, świetne wieści! Bardzo się cieszę 😊♥️
i piękne endo… marzę o takim. U mnie coś koło 7mm.
Zobaczymy w przyszłym cyklu na clo. Chyba, że nastanie cud i uda się wyczarować jakąś owu jeszcze w tym cyklu 🪄🤪
Teraz trzymamy mocne kciuki za owocne działania 🔥🤪🫶🏻Prezesoowa, Majuna lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Majuna wrote:Szczerze mówiąc ja nigdy nie wiedziałam, jakie powinno być. 🙈 Ale dzięki Tobie już wiem. 😁
Wcinacie coś dziewczyny na endo? Podobno są jakieś sposoby na pogrubienie.
@elektro @Suzie dzięki kochane. ❤
Mam jeszcze zbadać proga za 7 dni.Majuna, damrade, Amira, Gregorka lubią tę wiadomość
-
Monk@ wrote:Na endo to pamiętam, że miały być czerwone winko, suszone morele i migdały 🤔 ale niech mnie ktoś poprawi, jak się mylę albo coś trzeba dodać 😁
i orzechy brazylijskie 🤢 Mam wstręt na orzechy i morele, bo ciągle podjadam „na endo”. Jak uda mi się kiedyś może w końcu zajść to nigdy tego paskudztwa już nie ruszę 😂Majuna, Pati2804, KejtKa, Amira lubią tę wiadomość
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
Co do książek... Ja "Chłopki" i "Służące" przeczytałam w ciągu trzech dni. Bardzo mi odpowiada taka literatura. Ciekawa jest też "Doktórka z familoków". Z kryminałów - Puzyńska. A ostatnio przerzucilam się na Netflixa i mało czytam. Jakiś leń mnie ogarnął.
damrade, Monk@, elektro96, pp2018 lubią tę wiadomość
🧑 37. 🧔 40
1 ciąża 2008 r.
17 cs o 🤱
AMH 7.02 przy normie 6.96
LH. 8.96
FSH. 5.55
4 cykl z Clo + Ovi+ Duphaston
_________
📅
20.04 badania 7 dpo ✅
6.05 godz. 8:45 wizyta na NFZ
9.05 godz. 8:15 wizyta prywatnie -
Zapisuje sobie wszystkie polecajki i lecę na zakupy. Czas wrócić na właściwe tory i wesprzeć organizm 😁 mam już na liscie:
Natka pietruszki
Brokuł
Szpinak
Awokado
Borówki
Orzechy brazylijskie
Suszone morele
Cos jeszcze powinnam kupic dla uzupełnienia witamin i poprawę wszystkiego co się da? 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2024, 14:33
damrade, Ewelinka, Majuna, Pati2804, Amira lubią tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
notsobadd wrote:i orzechy brazylijskie 🤢 Mam wstręt na orzechy i morele, bo ciągle podjadam „na endo”. Jak uda mi się kiedyś może w końcu zajść to nigdy tego paskudztwa już nie ruszę 😂
-
Ewelinka wrote:Witam drogie kobitki. Czy testy płytkowe z porannego moczu 6 tygodni od zbliżenia intymnego (nie doszło do wytrysku w pochwie!!!) są wiarygodne jak mi dwa dziś wyszły negatywne (no po prostu biel wizira była pod światło dzienne) a mija dziś 44 dzień cyklu i brak okresu wywoływanego progesteronem w marcu bo mam PCOS i ogolnie wywoluje miesiączki progesteronem i luteiną. Mam też błękitne żyłki na piersiach czy możliwe to jest ze mi się coś w cyklu pochrzaniło i w hormonach? Nie planuje jeszcze zajść w ciążę ale po prostu się niepokoję a do lekarza dopiero za 2 tyg. Pozdrawiam i miłego czwartku wszystkim kobitkom życzę )
Ewelinka, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
Ewelinka wrote:Witam drogie kobitki. Czy testy płytkowe z porannego moczu 6 tygodni od zbliżenia intymnego (nie doszło do wytrysku w pochwie!!!) są wiarygodne jak mi dwa dziś wyszły negatywne (no po prostu biel wizira była pod światło dzienne) a mija dziś 44 dzień cyklu i brak okresu wywoływanego progesteronem w marcu bo mam PCOS i ogolnie wywoluje miesiączki progesteronem i luteiną. Mam też błękitne żyłki na piersiach czy możliwe to jest ze mi się coś w cyklu pochrzaniło i w hormonach? Nie planuje jeszcze zajść w ciążę ale po prostu się niepokoję a do lekarza dopiero za 2 tyg. Pozdrawiam i miłego czwartku wszystkim kobitkom życzę )
Nie ma możliwości ciąży.Ewelinka, Prezesoowa lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌problemy z tarczycą po zajściu w ciążę
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
📆 Kalendarz wizyt
13/01 - badania do endokrynologa
14/01 - endokrynolog
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi -
Prezesoowa wrote:Żeby się nie okazało, że w ciąży będziesz mieć smaczki akurat na to
Oj tam, przygarnę wszystkie najdziwniejsze zachcianki, ale w pakiecie z ciążą 🤭🤪damrade, Prezesoowa, elektro96, MummyYummy, Pati2804, Gregorka lubią tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Malinowysorbet wrote:Zapisuje sobie wszystkie polecajki i lecę na zakupy. Czas wrócić na właściwe tory i wesprzeć organizm 😁 mam już na liscie:
Natka pietruszki
Brokuł
Szpinak
Awokado
Borówki
Orzechy brazylijskie
Suszone morele
Cos jeszcze powinnam kupic dla uzupełnienia witamin i poprawę wszystkiego co się da? 😅Majuna, KejtKa lubią tę wiadomość
-
Hej hej, widziałam że Prezesoowa wpisałaś mi wizytę na pierwszej stronie na 24.04, akurat przed chwilą mi przenieśli te badania prenatalne na 02.05.2024 ❤️
Będę w kwietniu wpadać na Ad hoc’owe 1-2 wizyty luxmed żeby tylko podglądać maleństwo.
Jestem ciekawa czy to 02.05 nie będzie za późno na prenatalne, obecnie wg miesiączki jestem 9+4, a drugiego maja będzie 13+4. Ciąża jest około 4-5 dni młodsza, ale z tym to różnie bywa, może trochę “dogonić”. Mam nadzieję że będzie w sam raz, bo niestety nie mam na wpływu na wybranie terminu 🫢Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2024, 14:43
Prezesoowa, Majuna, MummyYummy, Pati2804, Zaczarowan, Amira, Gregorka lubią tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
Ewelinka wrote:A jest w ogóle sens powtórki badania Beta hcg w przyszłym tygodniu? Robiłam 29.03 przed świętami i wyszła <0,10 po prostu juz świruje a jeszcze nie planuje ciąży i się troche cykam😅
Czy powód żyłek na piersiach może być związany z zaburzeniami hormonalnymi, stresem i nieodpowiednią dietą w ostatnim czasie?Ewelinka lubi tę wiadomość
-
Ewelinka wrote:A jest w ogóle sens powtórki badania Beta hcg w przyszłym tygodniu? Robiłam 29.03 przed świętami i wyszła <0,10 po prostu juz świruje a jeszcze nie planuje ciąży i się troche cykam😅
Czy powód żyłek na piersiach może być związany z zaburzeniami hormonalnymi, stresem i nieodpowiednią dietą w ostatnim czasie?
Nie wkręcaj sobie objawów na siłę To na pewno nie ciąża. Pozostałe pytania zadaj lekarzowi na wizycie, nie zdiagnozujemy Cię po jednym zdaniu opisu…Ewelinka, elektro96, Prezesoowa, KejtKa lubią tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻