X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Powiem Ci, że gdybym czekała, aż mnie zaproszą - zwłaszcza ten starszy brat - to bym dzieci widziała max. dwa razy w roku, na świątecznym obiedzie u rodziców. I tyle. Teraz dziewczynki od tego starszego brata są już nastolatkami to tak nie wyglądają, żeby ciotka przyjechała, ale jak były młodsze to po prostu dzwoniłam dzień wcześniej i jak byli w domu to jechałam. Im nie zawracałam głowy, bo wiadomo po pracy, ale pobawiłam się i potuliłam z dziećmi, wymieniłam kilka zdań z bratową i wracałam do domu :P

No ja ostatnio od swojej bratowej usłyszałam słynne, że nie zrozumiem, bo nie mam dzieci :P no, ale cóż.

Wspaniała bratowa... Super tekst, aż cycki opadają.

elektro96, CoffeeDream lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"

Wysłany: 23 maja 2024, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    O, ta mata to rewelacja! 💕 Ale faktycznie nie wiem też jak w ciąży 😕
    Fajnie, że Twoja mama interesuje się takimi rzeczami 😊 Moja w sumie też robi często jakieś mikstury, ale do jakichś masaży to ciężko ją przekonać 🙄

Też mam tę kłującą matę i świetna jest :) Tylko ja się na niej cała kładę zawsze bez koszulki i w samych majtach :D

CoffeeDream lubi tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Też mam tę kłującą matę i świetna jest :) Tylko ja się na niej cała kładę zawsze bez koszulki i w samych majtach :D

Ja też muszę bez koszulki, bo inaczej na mnie nie działa. Mam dość wysoki próg bólu 😅

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    @elektro trzymam kciuki za zdrowe 🍒

@Gregorka - trzymam kciuki za monit 🤞 co u Ciebie Kochana? jak się udał grill no i jak się zaprezentowała piąta (szósta? :P) narzeczona? :D
    Dziękuję, bardzo dużo pracy, a grill super😁 Byli też teście. Kolegą rodziców wszyscy zachwyceni,bo część towarzystwa jeszcze go nie znalazła. Narzeczona bardzo milcząca, próbowalyśmy zagadywać,ale nie chciała jakoś rozmawiać, wolała słuchać 🤔 i sporo młodsza od niego, poznali się w Turcji na wakacjach, są rok że sobą, (widziałam go z inną jeszcze w wakacje 🙈) tak że ciekawie🤭 Ogólnie schemat ten sam jak zawsze, ale zobaczymy, może to ta jedyna 🤭

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Staram się nad tym nie zastanawiać. Wczoraj nam już całkowicie odebrali nadzieję, bo nawet taty klinika nie chce go przejąć twierdząc, że już nic się nie da zrobić, a jakoś trzeba grać przed nim, żeby nie widział. Nie wiem, chyba jednak jestem złym człowiekiem, bo jakoś mnie to bardzo nie ruszyło, nie wiem czy dlatego, że już wcześniej to czułam/wiedziałam, czy dlatego, że nie dopuszczam tego do siebie. Jakoś trzeba żyć, dzień za dniem :)
    Odliczam dni do mojej wizyty u lekarki, wezmę to chorobowe, może nawet cały czerwiec :P zobaczymy. Jeszcze 6 dni roboczych :D
    Kochana, bardzo mi ciężko, że takie trudne doświadczenia przed Tobą, bardzo Ci współczuję 🫂😥 Odchodzenie to też część życia, ale dlaczego to musi być takie trudne… 🙏

@Majuna piękne testy, naciesz oko 😊❤️

@notsobadd Może parę dni przerwy i braku rozmowy dobrze zrobi w tej sytuacji? Może do taty dopiero muszą dotrzeć Twoje słowa? 🫂

@CoffeeDream dużo cierpliwości dla Ciebie 🫂

Prezesoowa, CoffeeDream, notsobadd, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Powiem Ci, że gdybym czekała, aż mnie zaproszą - zwłaszcza ten starszy brat - to bym dzieci widziała max. dwa razy w roku, na świątecznym obiedzie u rodziców. I tyle. Teraz dziewczynki od tego starszego brata są już nastolatkami to tak nie wyglądają, żeby ciotka przyjechała, ale jak były młodsze to po prostu dzwoniłam dzień wcześniej i jak byli w domu to jechałam. Im nie zawracałam głowy, bo wiadomo po pracy, ale pobawiłam się i potuliłam z dziećmi, wymieniłam kilka zdań z bratową i wracałam do domu :P

No ja ostatnio od swojej bratowej usłyszałam słynne, że nie zrozumiem, bo nie mam dzieci :P no, ale cóż.

U nas to ten problem, że dzieli nas od siebie sporą odległość. Ponad 200km, więc nie moge tak po prostu pojechać na kawę. Ale teraz jak będę u rodziców kilka dni to będzie bliżej , to może akurat się wyrwę.
    No zobaczymy...

Ale ten tekst to.... Bez komentarza. Ze ludzie dalej nie rozumieją jak takie teksty mogą być krzywdzące. 🙁

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Staram się nad tym nie zastanawiać. Wczoraj nam już całkowicie odebrali nadzieję, bo nawet taty klinika nie chce go przejąć twierdząc, że już nic się nie da zrobić, a jakoś trzeba grać przed nim, żeby nie widział. Nie wiem, chyba jednak jestem złym człowiekiem, bo jakoś mnie to bardzo nie ruszyło, nie wiem czy dlatego, że już wcześniej to czułam/wiedziałam, czy dlatego, że nie dopuszczam tego do siebie. Jakoś trzeba żyć, dzień za dniem :)
    Odliczam dni do mojej wizyty u lekarki, wezmę to chorobowe, może nawet cały czerwiec :P zobaczymy. Jeszcze 6 dni roboczych :D
    Mocno przytulam 🫂❤️ wierzę w jakiś cud dla Waszej rodziny ❤️❤️❤️

Speranza :), Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Szczerze, to nie spodziewałam się po niej niczego innego. Kiedyś już mnie dopytywała, kiedy będziemy mieć dzieci to jej kulturalnie odpowiedziałam, że nie każdy może i nie każdy chce mieć dzieci. To stwierdziła, że w takim razie po co nam był ślub :P no to powiedzieliśmy zgodnie z mężem, że nie mieliśmy na co rozwalić 90 tysięcy i z losowania zapałek wyszło, że na wesele :D
    Dobrze jej odpowiedzialas👏👏
    Rozwala mnie ten brak taktu i ludzi 🤯

Prezesoowa lubi tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️

Wysłany: 23 maja 2024, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Szczerze, to nie spodziewałam się po niej niczego innego. Kiedyś już mnie dopytywała, kiedy będziemy mieć dzieci to jej kulturalnie odpowiedziałam, że nie każdy może i nie każdy chce mieć dzieci. To stwierdziła, że w takim razie po co nam był ślub :P no to powiedzieliśmy zgodnie z mężem, że nie mieliśmy na co rozwalić 90 tysięcy i z losowania zapałek wyszło, że na wesele :D

Niezła z niej franca... CO jeden tekst to głupszy. Fajnie odpowiedzieliście z mężem :)

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Ja pier... Co za baba i co za mentalność. Płytkie to bardzo... No tak, ślub jest tylko po to, żeby mieć dzieci, bo bez tego to ludzie w ogóle ich nie mają 🫣😒 Zagotowalo się we mnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2024, 11:06

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Wiesz co, ja już myślałam o tym... Ale odkąd urodziło im się drugie dziecko to już nie są chętni do zapraszania. Ja nie chce im się wpraszać, ale chyba będę musiała 🙄 bo to tak łatwo powiedzieć, że lato i więcej okazji do spotkań... Jasne, okazją będą urodziny mojej chrzesniaczki i na tym się skończy. Ja ich zapraszałam do siebie już wielokrotnie jak byli i coś załatwiali, to nie zajechali nawet na kawę. Tak ciężko. Ale do jej rodzeństwa to jeżdżą i nie ma problemu. Nie wiem, nie mamy dzieci i może nudni jesteśmy dla nich...😞

Edit: tylko broń Boże nie myślcie, że ja jestem do nich uprzedzona czy coś. Bardzo ich kocham, szanuję, ale nie zawsze jestem w stanie zrozumieć. Ja staram się dopasować zawsze tak do reszty, żeby i innym pasowało. A tu jak widać różnie bywa.

Kurde dla mnie to takie przykre, jak w małżeństwie jeździ się głównie tylko do rodziny po jednej stronie 😪 u nas też kiedyś w rodzinie tak było, że żona kuzyna tak sobie go owinęła wokół palca, że nasza rodzina była zła a jej najlepsza i z nami przestał się widywać a nie było żadnego konfliktu ani nic.
    Mam nadzieję, że uda Ci się pogadać z bratem i powiedzieć mu co o tym myślisz i jak się z tym czujesz. Buziaki 😘

CoffeeDream lubi tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Ja pier... Co za baba i co za mentalność. Płytkie to bardzo... No tak, ślub jest tylko po to, żeby mieć dzieci, bo bez tego to ludzie w ogóle ich nie mają 🫣😒 Zagotowalo się we mnie...

Tak samo jak nie ma szczęsliwych bezdzietnych małżeństw xD

CoffeeDream, Prezesoowa, Liyss🧚🏻, Zaczarowan, Chmurka21, MummyYummy, Majuna, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

A no tak, czego tu nie rozumieć. Przecież to wiadomo nie od dziś, że żeby zajść w ciążę trzeba mieć ślub bo inaczej się nie da 🤪🤪

Masakra takie teksty, jak ja nie lubię takich przemądrzałych i pouczających wszystkich ludzi 🥲

Malinowysorbet, Prezesoowa, CoffeeDream, notsobadd lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • Malinowysorbet Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Ale wspaniala bratowa, a jaka miła i mądra...takiej to tylko ze świecą szukać...🙄

Prezesoowa, CoffeeDream, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mnie kiedy bratową, ta od szwagra też tak po prostu spytała czy nie planujemy dzieci... Wydaje mi się, że tym, którym udało się tak szybko to nie są w stanie zrozumieć, albo chociaż pomyśleć, że ktoś może mierzyć się z problemami i tych dzieci nie będzie miał szybko. A tu tak po prostu, pytanie zadała, jakby dzieci można było pójść i ot tak zrobić. Wydaje się proste, ale niekoniecznie jest tak w praktyce.
    Zresztą, już tyle razy tutaj ten temat wałkowałysmy 😅 Są ludzie i taborety.

grazka0022, Malinowysorbet, Prezesoowa, Chmurka21, MummyYummy, Pati2804, Majuna, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

Wysłany: 23 maja 2024, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak trochę zmieniając temat... Wiecie co mnie wkurza na naszym wątku, ale też na innych... Może wyjdę na dziwną, ale mnie denerwuje jak pojawiają się czasem osoby, które się nawet nie przedstawią, nie opowiedzą swojej historii, nie udzielają się w ogóle, a wrzucą pozytywny test ciążowy. Potem też się już nie odzywają. Ja to odbieram niefajnie, bo tutaj są osoby, które naprawdę długo się starają, czasem miesiące, a czasem już długie lata. Dla mnie to było trochę jakby ktoś przyszedł i wrzucił zdjęcie dwóch kresek z podtekstem - patrzcie, udało mi się w pierwszym cyklu. No nie wiem, może jestem niesprawiedliwa, bo może ktoś też miał swoją historię, tylko się tym nie dzielił tutaj wcale. Takie mam mieszane uczucia, bo dzisiaj znowu zobaczyłam coś takiego.

notsobadd, CoffeeDream, Malinowysorbet, Vienna, Katsue, Prezesoowa, Leśneintro, Liyss🧚🏻, Dropsik, Zaczarowan, Majlen, Platynova55, Chmurka21, MummyYummy, Anonim1992, Pati2804, Majuna, PaulaG, ellevv lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak trochę zmieniając temat... Wiecie co mnie wkurza na naszym wątku, ale też na innych... Może wyjdę na dziwną, ale mnie denerwuje jak pojawiają się czasem osoby, które się nawet nie przedstawią, nie opowiedzą swojej historii, nie udzielają się w ogóle, a wrzucą pozytywny test ciążowy. Potem też się już nie odzywają. Ja to odbieram niefajnie, bo tutaj są osoby, które naprawdę długo się starają, czasem miesiące, a czasem już długie lata. Dla mnie to było trochę jakby ktoś przyszedł i wrzucił zdjęcie dwóch kresek z podtekstem - patrzcie, udało mi się w pierwszym cyklu. No nie wiem, może jestem niesprawiedliwa, bo może ktoś też miał swoją historię, tylko się tym nie dzielił tutaj wcale. Takie mam mieszane uczucia, bo dzisiaj znowu zobaczyłam coś takiego.

Podpisuję się pod tym. Na tym forum jest naprawdę wiele miejsc, w którym można się z bomby podłączyć z pozytywnym testem, przecież widać jak toczą się nasze rozmowy tutaj, też jestem tym trochę zniesmaczona.
    Choć oczywiście rozumiem radość i chęć podzielenia się nowiną, no ale… tak jak mówię- jest tyle innych wątków…
    Ale u mnie to może tylko frustracje bezdzietnej lambadziary 😂

CoffeeDream, elektro96, Katsue, Malinowysorbet, Speranza :), Prezesoowa, Leśneintro, Zaczarowan, Platynova55, Chmurka21, MummyYummy, Majuna, ellevv lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Kurde dla mnie to takie przykre, jak w małżeństwie jeździ się głównie tylko do rodziny po jednej stronie 😪 u nas też kiedyś w rodzinie tak było, że żona kuzyna tak sobie go owinęła wokół palca, że nasza rodzina była zła a jej najlepsza i z nami przestał się widywać a nie było żadnego konfliktu ani nic.
    Mam nadzieję, że uda Ci się pogadać z bratem i powiedzieć mu co o tym myślisz i jak się z tym czujesz. Buziaki 😘

No cóż... Ja do niczego go nie zmuszę. Wproszę się któregoś razu i tyle. 😊
    Brakuje mi właśnie takiego spontanu czasami. Wiem, że to przy dzieciach jest ciężkie... Chociaż ostatnio jak byłam u przyjaciółki na weekend, to jakoś tak na luzie z tym synkiem. Cieszyła się nawet, że zajmowaliśmy się nim 😊 w ogole to przy nas zaczął gadać 😳 Mówiła, że wcześniej nic, a przy nas jak się rozgadal "mama" "tata" na zmianę to szok 😳😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2024, 11:25

Prezesoowa, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

Wysłany: 23 maja 2024, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Podpisuję się pod tym. Na tym forum jest naprawdę wiele miejsc, w którym można się z bomby podłączyć z pozytywnym testem, przecież widać jak toczą się nasze rozmowy tutaj, też jestem tym trochę zniesmaczona.
    Choć oczywiście rozumiem radość i chęć podzielenia się nowiną, no ale… tak jak mówię- jest tyle innych wątków…
    Ale u mnie to może tylko frustracje bezdzietnej lambadziary 😂

Notsobadd - mnie to nadal boli jako jeszcze bezdzietną lambadziarę :D Zawsze mam ochotę zbanować taką osobę :D

notsobadd, elektro96, Prezesoowa, Zaczarowan, Platynova55 lubią tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Notsobadd - mnie to nadal boli jako jeszcze bezdzietną lambadziarę :D Zawsze mam ochotę zbanować taką osobę :D

Czasami zastanawiam się czy to nie jakieś trolle i czy nie robią tego specjalnie. Ale jeśli tak, to ktoś ma naprawdę nudne życie...

Speranza :), Prezesoowa, Platynova55, MummyYummy lubią tę wiadomość

‹‹ 764 765 766 767 768 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ