Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Speranza :) wrote:Tak trochę zmieniając temat... Wiecie co mnie wkurza na naszym wątku, ale też na innych... Może wyjdę na dziwną, ale mnie denerwuje jak pojawiają się czasem osoby, które się nawet nie przedstawią, nie opowiedzą swojej historii, nie udzielają się w ogóle, a wrzucą pozytywny test ciążowy. Potem też się już nie odzywają. Ja to odbieram niefajnie, bo tutaj są osoby, które naprawdę długo się starają, czasem miesiące, a czasem już długie lata. Dla mnie to było trochę jakby ktoś przyszedł i wrzucił zdjęcie dwóch kresek z podtekstem - patrzcie, udało mi się w pierwszym cyklu. No nie wiem, może jestem niesprawiedliwa, bo może ktoś też miał swoją historię, tylko się tym nie dzielił tutaj wcale. Takie mam mieszane uczucia, bo dzisiaj znowu zobaczyłam coś takiego.
Rozumiem, jeżeli ktoś się przedstawi i będzie chciał z nami po prostu być. Ale dla mnie takie sytuacje to też jak policzek…Speranza :), Malinowysorbet, Prezesoowa, notsobadd, Vienna, Platynova55, MummyYummy lubią tę wiadomość
35 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Speranza :) wrote:Tak trochę zmieniając temat... Wiecie co mnie wkurza na naszym wątku, ale też na innych... Może wyjdę na dziwną, ale mnie denerwuje jak pojawiają się czasem osoby, które się nawet nie przedstawią, nie opowiedzą swojej historii, nie udzielają się w ogóle, a wrzucą pozytywny test ciążowy. Potem też się już nie odzywają. Ja to odbieram niefajnie, bo tutaj są osoby, które naprawdę długo się starają, czasem miesiące, a czasem już długie lata. Dla mnie to było trochę jakby ktoś przyszedł i wrzucił zdjęcie dwóch kresek z podtekstem - patrzcie, udało mi się w pierwszym cyklu. No nie wiem, może jestem niesprawiedliwa, bo może ktoś też miał swoją historię, tylko się tym nie dzielił tutaj wcale. Takie mam mieszane uczucia, bo dzisiaj znowu zobaczyłam coś takiego.
Speranza :), Prezesoowa, elektro96, CoffeeDream, notsobadd, Platynova55, MummyYummy lubią tę wiadomość
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Ufff, super, że macie podobne zdanie
Bo już myślałam, że jestem jakaś pokręcona
To znaczy jestem, ale to akurat w granicach tzw. normy
elektro96, Malinowysorbet, Prezesoowa, CoffeeDream, notsobadd, Zaczarowan, Platynova55, MummyYummy, Majuna, ellevv lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Muszę Wam się pochwalić, ze wczoraj byłam na pierwszej lekcji tenisa. Dzisiaj mam zakwasy na tyłku, ale przyjemnie w końcu to poczuć 🤪 zaniedbałam się bardzo pod względem jakiejkolwiek aktywności fizycznej. Mam nadzieję, że to będzie taka dyscyplina, która spodoba mi się na dłużej. Niestety często mam słomiany zapał… 🫠
Leśneintro, Prezesoowa, CoffeeDream, Malinowysorbet, Liyss🧚🏻, Dropsik, Zaczarowan, ultramaryna_, Platynova55, Chmurka21, MummyYummy, Pati2804, Majuna, Zbuntowana lubią tę wiadomość
35 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Ja też podzielam Wasze zdanie, rozumiem radość i gratuluję, ale ciąża tej osoby nic dla mnie nie znaczy. Nie znam tej dziewczyny ani jej historii, ale uważam że rozpoczynanie działalności w tej grupie od postu z dwiema kreskami bez żadnego przywitania jest po prostu totalnym brakiem kultury i empatii
Speranza :), Prezesoowa, CoffeeDream, elektro96, notsobadd, Malinowysorbet, Katsue, Liyss🧚🏻, Zaczarowan, Platynova55, MummyYummy, Pati2804, Majuna, PaulaG, ellevv lubią tę wiadomość
-
Kochane czytam Was ale mało zapamiętuje, mam zawroty głowy 💫
Odnosnie nowych osób - ja lubię nawiązywać nowe znajomości, ale tak mi dobrze w naszym gronie, już się trochę znamy
i jesteśmy ovusiostrami :*
grazka0022, notsobadd, elektro96, Malinowysorbet, Prezesoowa, Zaczarowan, Anonim1992, Pati2804, Majuna, Zbuntowana, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
elektro96 wrote:Muszę Wam się pochwalić, ze wczoraj byłam na pierwszej lekcji tenisa. Dzisiaj mam zakwasy na tyłku, ale przyjemnie w końcu to poczuć 🤪 zaniedbałam się bardzo pod względem jakiejkolwiek aktywności fizycznej. Mam nadzieję, że to będzie taka dyscyplina, która spodoba mi się na dłużej. Niestety często mam słomiany zapał… 🫠
Ooooo, superZawsze mnie ciekawił tenis, ale nigdy w życiu tego nie próbowałam
Jak Ci się podobało? Będziesz chodzić? Ile trwała lekcja?
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Prezesoowa wrote:Super! I jak było? To Twoje pierwsze doświadczenie z tenisem?
Jestem fanką jeżeli chodzi o oglądanie tenisa w tv, także bardzo fajnie spróbować własnych sił 😁Prezesoowa, Speranza :), Liyss🧚🏻, Pati2804, Majuna lubią tę wiadomość
35 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Ja sądzę, że nasz wątek powinien być otwarty na wszystkie, ale tak jak mówicie, parę słów, przywitanie by się przydało. A co do takich wrzuconych testów pozytywnych to całkowicie je ignoruje, nie obchodzą mnie.
elektro96, CoffeeDream, Prezesoowa, notsobadd, Speranza :), Liyss🧚🏻, Zaczarowan, Platynova55, MummyYummy, Pati2804, Majuna, ellevv lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki
2 cykle przerwy - transfer koniec września
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Nie widziałam mojego męża już 1,5 tyg i mam motyle w brzuchu jak pomyślę, że go zobaczę w końcu 🥹🥰
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2024, 11:47
elektro96, Malinowysorbet, Prezesoowa, Speranza :), Liyss🧚🏻, Dropsik, Zaczarowan, Chmurka21, MummyYummy, Paima, Anonim1992, Pati2804, Majuna, Zbuntowana, ellevv, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Speranza :) wrote:Ooooo, super
Zawsze mnie ciekawił tenis, ale nigdy w życiu tego nie próbowałam
Jak Ci się podobało? Będziesz chodzić? Ile trwała lekcja?
Speranza :) lubi tę wiadomość
35 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
CoffeeDream, notsobadd, Speranza :), Platynova55, Pati2804 lubią tę wiadomość
35 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kurcze dziwnie zwyczajnie się czuje. Według apki za 3 dni mam mieć okres a ja właściwie nic nie czuje. Zawsze łamało mnie w krzyżu i miałam brzuch jak bańka a teraz nic. W tym cyklu jedynie zaczęłam brac acard i witaminy metylowane. Czy to może mieć aż taki wpływ? Już się zaczęłam martwić, że się zepsułam 😆
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2024, 11:49
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Prezesoowa wrote:Nie wiem, kiedy ten czas tak leci.. Zwykle to maj był moim ulubionym miesiącem w roku, ale i rok temu i ten jest wyjątkowo ciężki, więc muszę wybrać nowego ulubieńca
Aby czerwiec był już tym szczęśliwym dla CiebiePrezesoowa, Speranza :), Pati2804, Zbuntowana, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Malinowysorbet wrote:Kurcze dziwnie zwyczajnie się czuje. Według apki za 3 dni mam mieć okres a ja właściwie nic nie czuje. Zawsze łamało mnie w krzyżu i miałam brzuch jak bańka a teraz nic. W tym cyklu jedynie zaczęłam brac acard i witaminy metylowane. Czy to może mieć aż taki wpływ? Już się zaczęłam martwić, że się zepsułam 😆
Spokojnie. Ja w tym cyklu nawet owulki nie czułam za bardzo jak zawsze. Jedynie po progu i estradiolu nogę stwierdzić, że unormowały się w tym cyklu, wiec może dlatego nic nie czuję 😄
W ogóle to jak ktoś ma problem z estradiolem to polecam jeść marchewki i pić siemię lniane 😛 Nie wiem czy to akurat to, ale w moim przypadku estradiol możliwe, że dzięki temu wyregulował się.Malinowysorbet, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Nie wiem, kiedy ten czas tak leci.. Zwykle to maj był moim ulubionym miesiącem w roku, ale i rok temu i ten jest wyjątkowo ciężki, więc muszę wybrać nowego ulubieńca
A mój to październik, a ulubione święto to Halloween (wiem, że mogą być dziewczyny wierzące, nieuznające tego święta) 🧛♂️ A w zeszłym roku byłam z moim w labiryncie strachu w kukurydzyPrezesoowa, CoffeeDream, Zaczarowan, Pati2804, ellevv lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki
2 cykle przerwy - transfer koniec września
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Prezesowa - wiesz jak fajnie że tu jesteś :* nie sądziłam że tak można tęsknić za kimś kogo w sumie się nie zna osobiście
Widziałam post, że pisałaś że jak sa jakieś sugestie co do pierwszej strony to żeby pisać, więc może warto dodać serduszka niebieskie/ różowe przy mamuśkach, bo niektóre już wiedzą kto mieszka w brzuszku 🥹❤️
Na innych forach widziałam też taką sekcję:
Pamiętamy 🪽
Dziewczyny miłego dnia, ja lecę na drzemkę bo mam takie zawroty głowy, że czuję się jak pijana 😅
elektro96, Katsue, Speranza :), Prezesoowa, CoffeeDream, notsobadd, Vienna, Zaczarowan, Pati2804, Zbuntowana, ellevv, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Malinowysorbet wrote:Kurcze dziwnie zwyczajnie się czuje. Według apki za 3 dni mam mieć okres a ja właściwie nic nie czuje. Zawsze łamało mnie w krzyżu i miałam brzuch jak bańka a teraz nic. W tym cyklu jedynie zaczęłam brac acard i witaminy metylowane. Czy to może mieć aż taki wpływ? Już się zaczęłam martwić, że się zepsułam 😆
Ja wg temperatury jestem 5dpo, a też nie czuję zupełnie nic… a zwykle w tym czasie mialam już dość silny ból piersi. Chyba faktycznie trafił mi się jakiś rozjechany cykl, bo owulki też kompletnie nie odczułam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2024, 12:01
35 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia