X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Tak trochę zmieniając temat... Wiecie co mnie wkurza na naszym wątku, ale też na innych... Może wyjdę na dziwną, ale mnie denerwuje jak pojawiają się czasem osoby, które się nawet nie przedstawią, nie opowiedzą swojej historii, nie udzielają się w ogóle, a wrzucą pozytywny test ciążowy. Potem też się już nie odzywają. Ja to odbieram niefajnie, bo tutaj są osoby, które naprawdę długo się starają, czasem miesiące, a czasem już długie lata. Dla mnie to było trochę jakby ktoś przyszedł i wrzucił zdjęcie dwóch kresek z podtekstem - patrzcie, udało mi się w pierwszym cyklu. No nie wiem, może jestem niesprawiedliwa, bo może ktoś też miał swoją historię, tylko się tym nie dzielił tutaj wcale. Takie mam mieszane uczucia, bo dzisiaj znowu zobaczyłam coś takiego.
    Zgadzam się z Tobą 😊 tym bardziej jeżeli to jest samo zdjęcie testu, zupełnie z dupy…
    Rozumiem, jeżeli ktoś się przedstawi i będzie chciał z nami po prostu być. Ale dla mnie takie sytuacje to też jak policzek…

Speranza :), Malinowysorbet, Prezesoowa, notsobadd, Vienna, Platynova55, MummyYummy lubią tę wiadomość

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 23 maja 2024, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak trochę zmieniając temat... Wiecie co mnie wkurza na naszym wątku, ale też na innych... Może wyjdę na dziwną, ale mnie denerwuje jak pojawiają się czasem osoby, które się nawet nie przedstawią, nie opowiedzą swojej historii, nie udzielają się w ogóle, a wrzucą pozytywny test ciążowy. Potem też się już nie odzywają. Ja to odbieram niefajnie, bo tutaj są osoby, które naprawdę długo się starają, czasem miesiące, a czasem już długie lata. Dla mnie to było trochę jakby ktoś przyszedł i wrzucił zdjęcie dwóch kresek z podtekstem - patrzcie, udało mi się w pierwszym cyklu. No nie wiem, może jestem niesprawiedliwa, bo może ktoś też miał swoją historię, tylko się tym nie dzielił tutaj wcale. Takie mam mieszane uczucia, bo dzisiaj znowu zobaczyłam coś takiego.
    Zgadzam się. Rozumiem, że nowe osoby zaczynające na tym forum może nie wiedzą do końca jak się odnaleźć i gdzie się odezwać ale żeby tak bez żadnego cześć, dzien dobry czy za przeproszeniem pocałuj mnie w d*** wrzucać pozytywny test? Oczywiście gratuluję tej osobie, cieszę się ale po co tak od razu rzucać testem w twarz 😅

Speranza :), Prezesoowa, elektro96, CoffeeDream, notsobadd, Platynova55, MummyYummy lubią tę wiadomość

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff, super, że macie podobne zdanie :) Bo już myślałam, że jestem jakaś pokręcona :) To znaczy jestem, ale to akurat w granicach tzw. normy :D

elektro96, Malinowysorbet, Prezesoowa, CoffeeDream, notsobadd, Zaczarowan, Platynova55, MummyYummy, Majuna, ellevv lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę Wam się pochwalić, ze wczoraj byłam na pierwszej lekcji tenisa. Dzisiaj mam zakwasy na tyłku, ale przyjemnie w końcu to poczuć 🤪 zaniedbałam się bardzo pod względem jakiejkolwiek aktywności fizycznej. Mam nadzieję, że to będzie taka dyscyplina, która spodoba mi się na dłużej. Niestety często mam słomiany zapał… 🫠

Leśneintro, Prezesoowa, CoffeeDream, Malinowysorbet, Liyss🧚🏻, Dropsik, Zaczarowan, ultramaryna_, Platynova55, Chmurka21, MummyYummy, Pati2804, Majuna, Zbuntowana lubią tę wiadomość

35 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 23 maja 2024, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też podzielam Wasze zdanie, rozumiem radość i gratuluję, ale ciąża tej osoby nic dla mnie nie znaczy. Nie znam tej dziewczyny ani jej historii, ale uważam że rozpoczynanie działalności w tej grupie od postu z dwiema kreskami bez żadnego przywitania jest po prostu totalnym brakiem kultury i empatii

Speranza :), Prezesoowa, CoffeeDream, elektro96, notsobadd, Malinowysorbet, Katsue, Liyss🧚🏻, Zaczarowan, Platynova55, MummyYummy, Pati2804, Majuna, PaulaG, ellevv lubią tę wiadomość

• Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane czytam Was ale mało zapamiętuje, mam zawroty głowy 💫 :) Odnosnie nowych osób - ja lubię nawiązywać nowe znajomości, ale tak mi dobrze w naszym gronie, już się trochę znamy <3 i jesteśmy ovusiostrami :*

grazka0022, notsobadd, elektro96, Malinowysorbet, Prezesoowa, Zaczarowan, Anonim1992, Pati2804, Majuna, Zbuntowana, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

age.png
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to możliwe że jeszcze trochę i zaraz czerwiec? Czyli jestem z moich ulubionych miesięcy 🤪

CoffeeDream, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość

age.png
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Muszę Wam się pochwalić, ze wczoraj byłam na pierwszej lekcji tenisa. Dzisiaj mam zakwasy na tyłku, ale przyjemnie w końcu to poczuć 🤪 zaniedbałam się bardzo pod względem jakiejkolwiek aktywności fizycznej. Mam nadzieję, że to będzie taka dyscyplina, która spodoba mi się na dłużej. Niestety często mam słomiany zapał… 🫠

Ooooo, super :) Zawsze mnie ciekawił tenis, ale nigdy w życiu tego nie próbowałam :) Jak Ci się podobało? Będziesz chodzić? Ile trwała lekcja?

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Super! I jak było? To Twoje pierwsze doświadczenie z tenisem? :)
    Właściwie pierwsze, bo jakieś trzy razy byliśmy z mężem sami, tak po prostu sobie poodbijać. A taka lekcja to super doświadczenie, bo przynajmniej ktoś nauczy wszystkiego od podstaw i zwróci uwagę na techniczne kwestie.
    Jestem fanką jeżeli chodzi o oglądanie tenisa w tv, także bardzo fajnie spróbować własnych sił 😁

Prezesoowa, Speranza :), Liyss🧚🏻, Pati2804, Majuna lubią tę wiadomość

35 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sądzę, że nasz wątek powinien być otwarty na wszystkie, ale tak jak mówicie, parę słów, przywitanie by się przydało. A co do takich wrzuconych testów pozytywnych to całkowicie je ignoruje, nie obchodzą mnie. :D

elektro96, CoffeeDream, Prezesoowa, notsobadd, Speranza :), Liyss🧚🏻, Zaczarowan, Platynova55, MummyYummy, Pati2804, Majuna, ellevv lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • CoffeeDream Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie widziałam mojego męża już 1,5 tyg i mam motyle w brzuchu jak pomyślę, że go zobaczę w końcu 🥹🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2024, 11:47

elektro96, Malinowysorbet, Prezesoowa, Speranza :), Liyss🧚🏻, Dropsik, Zaczarowan, Chmurka21, MummyYummy, Paima, Anonim1992, Pati2804, Majuna, Zbuntowana, ellevv, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo, super :) Zawsze mnie ciekawił tenis, ale nigdy w życiu tego nie próbowałam :) Jak Ci się podobało? Będziesz chodzić? Ile trwała lekcja?
    Myślę, że będę. Byłam na lekcji razem z siostrą i umówiłyśmy się już na kolejną na przyszły tydzień 😁 lekcja trwała pełna godzinę

Speranza :) lubi tę wiadomość

35 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Nie widziałam moje męża już 1,5 tyg i mam motyle w brzuchu jak pomyślę, że go zobaczę w końcu 🥹🥰
    To na pewno będzie gorące przywitanie 🤪 🔥

CoffeeDream, notsobadd, Speranza :), Platynova55, Pati2804 lubią tę wiadomość

35 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Nie widziałam moje męża już 1,5 tyg i mam motyle w brzuchu jak pomyślę, że go zobaczę w końcu 🥹🥰

Ojj jakie to słodkie 🥹❤️

CoffeeDream, Speranza :) lubią tę wiadomość

age.png
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziwnie zwyczajnie się czuje. Według apki za 3 dni mam mieć okres a ja właściwie nic nie czuje. Zawsze łamało mnie w krzyżu i miałam brzuch jak bańka a teraz nic. W tym cyklu jedynie zaczęłam brac acard i witaminy metylowane. Czy to może mieć aż taki wpływ? Już się zaczęłam martwić, że się zepsułam 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2024, 11:49

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Nie wiem, kiedy ten czas tak leci.. Zwykle to maj był moim ulubionym miesiącem w roku, ale i rok temu i ten jest wyjątkowo ciężki, więc muszę wybrać nowego ulubieńca :P

Aby czerwiec był już tym szczęśliwym dla Ciebie :)

Prezesoowa, Speranza :), Pati2804, Zbuntowana, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

age.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Kurcze dziwnie zwyczajnie się czuje. Według apki za 3 dni mam mieć okres a ja właściwie nic nie czuje. Zawsze łamało mnie w krzyżu i miałam brzuch jak bańka a teraz nic. W tym cyklu jedynie zaczęłam brac acard i witaminy metylowane. Czy to może mieć aż taki wpływ? Już się zaczęłam martwić, że się zepsułam 😆

Spokojnie. Ja w tym cyklu nawet owulki nie czułam za bardzo jak zawsze. Jedynie po progu i estradiolu nogę stwierdzić, że unormowały się w tym cyklu, wiec może dlatego nic nie czuję 😄

W ogóle to jak ktoś ma problem z estradiolem to polecam jeść marchewki i pić siemię lniane 😛 Nie wiem czy to akurat to, ale w moim przypadku estradiol możliwe, że dzięki temu wyregulował się.

Malinowysorbet, Prezesoowa lubią tę wiadomość

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Nie wiem, kiedy ten czas tak leci.. Zwykle to maj był moim ulubionym miesiącem w roku, ale i rok temu i ten jest wyjątkowo ciężki, więc muszę wybrać nowego ulubieńca :P

A mój to październik, a ulubione święto to Halloween (wiem, że mogą być dziewczyny wierzące, nieuznające tego święta) 🧛‍♂️ A w zeszłym roku byłam z moim w labiryncie strachu w kukurydzy :D

Prezesoowa, CoffeeDream, Zaczarowan, Pati2804, ellevv lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesowa - wiesz jak fajnie że tu jesteś :* nie sądziłam że tak można tęsknić za kimś kogo w sumie się nie zna osobiście <3

Widziałam post, że pisałaś że jak sa jakieś sugestie co do pierwszej strony to żeby pisać, więc może warto dodać serduszka niebieskie/ różowe przy mamuśkach, bo niektóre już wiedzą kto mieszka w brzuszku 🥹❤️

Na innych forach widziałam też taką sekcję:
    Pamiętamy 🪽

Dziewczyny miłego dnia, ja lecę na drzemkę bo mam takie zawroty głowy, że czuję się jak pijana 😅

elektro96, Katsue, Speranza :), Prezesoowa, CoffeeDream, notsobadd, Vienna, Zaczarowan, Pati2804, Zbuntowana, ellevv, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

age.png
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    A testowałaś jeszcze? 🤔
    Ja wg temperatury jestem 5dpo, a też nie czuję zupełnie nic… a zwykle w tym czasie mialam już dość silny ból piersi. Chyba faktycznie trafił mi się jakiś rozjechany cykl, bo owulki też kompletnie nie odczułam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2024, 12:01

35 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ