X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Staram się nad tym nie zastanawiać. Wczoraj nam już całkowicie odebrali nadzieję, bo nawet taty klinika nie chce go przejąć twierdząc, że już nic się nie da zrobić, a jakoś trzeba grać przed nim, żeby nie widział. Nie wiem, chyba jednak jestem złym człowiekiem, bo jakoś mnie to bardzo nie ruszyło, nie wiem czy dlatego, że już wcześniej to czułam/wiedziałam, czy dlatego, że nie dopuszczam tego do siebie. Jakoś trzeba żyć, dzień za dniem :)
    Odliczam dni do mojej wizyty u lekarki, wezmę to chorobowe, może nawet cały czerwiec :P zobaczymy. Jeszcze 6 dni roboczych :D

Oj, jak możesz tak myśleć... Już wielokrotnie Ci powtarzaliśmy, że jesteś takim dobrym duszkiem. Masz tyle na głowie, że naprawdę nic dziwnego, że miotają Tobą różne emocje.
    Bardzo, bardzo mi przykro 🫂 Ale Ty pamiętaj, twarda z Ciebie kobietka! 🩷 Dasz radę Kochana!
    I bierz to chorobowe, bo zdecydowanie komu jak komu, ale Tobie odpoczynek się należy 🫂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2024, 10:02

elektro96, Prezesoowa, MagicznaNuta, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesowa, nie mów nawet tak o sobie. Nasze umysły mają takie mechanizmy obronne, których się nie spodziewamy… Może ten Twój spokój to właśnie klucz do spokojnych dni taty, choć wiadomo że nie jest łatwo nie dać po sobie poznać że sytuacja jest poważna…
    A jak mama się trzyma w tym wszystkim?

Przytulam Cię kochana, jesteś bardzo silna 🫶🏻

elektro96, Prezesoowa, MagicznaNuta, Gregorka, Zaczarowan, MummyYummy lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2024, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    Oj tak, ja niezmiennie odliczam dni do mojego urlopu. Jeszcze tylko 10 dni roboczych... 😂
    to będzie Kochana niezapomniany urlop :) z Kropuniem w środku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2024, 10:28

Speranza :), CoffeeDream lubią tę wiadomość

• Speranza :) Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Wiesz, rozumiem całkowicie… bo gdyby mi się takie kreseczki przydarzyły, to chyba bym w to nie uwierzyła… 🙄

Przydarzą Ci się, przydarzą :) Jestem tego pewna i tylko czekam kiedy :)

elektro96 lubi tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    O 15:15 mam USG 🍒 🤪
    Kciuki Kochana :)

elektro96 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2024, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    U nas wczoraj to padało od 16 do 22, tzn lało :D
    I teraz znowu leje :D
    u nas wczoraj padało, dziś zachmurzone, ale trawa rzeczywiście sucha, może trochę odżyje

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2024, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Dzień dobry 😘
    U mnie też pada od rana i to mocno 🌧
    Elektro96 kciuki za usg 😘✊🍀

Ja zasnęłam z bólem głowy i obudziłam się też z bólem.. ogólnie to była najgorsza noc ever .. najpierw bolał mnie brzuch tak mocno że nie mogłam chodzić i musiałam wziąć nospe, później budziłam się co chwilę bo byłam głodna a nic mi nie smakowało, nie było chleba białego a tylko on mi smakuje od dwóch dni.. Więc jadłam płatki z mlekiem, ogólnie płakać mi się chciało na maxa z głodu I bólu, chyba wszystko mi się rozciąga bo boli i rwie.. 😔 no i hormony robią swoje bo marudzę aż sama siebie nie mogę słuchać🥺 wyżalilam się mężowi przez telefon ale jest w pracy i za bardzo nie miał jak pisać , ehh
    Napisałam do przyjaciółki ale ona wcale nie ma lepiej bo jeszcze pracuje i też jest zmęczona bardziej niż ja pewnie , więc nie chce jej dokładać ☹
    Ten ból głowy mnie dziś wykończy.. no i jeszcze jak pomyślę że muszę wstać na zastrzyk i garść witamin to jest mi słabo 🤢

Pomarudziłam a teraz pora wziąć się w garść bo inni przecież mają gorzej i tak nie marudzą jak ja ..
    Jestem wdzięczna za kolejny dzień ciąży, ale czasem to wszystko potrafi przytłoczyć.

P.s. Chyba dziecko zabiera mi ostatnio wszystkie moje siły 🙈

Miłego dnia dziewczyny, chociaż Wam 😘
    marudz ile trzeba, przykro, mi że tak źle się czujesz, obyś szybko poczuła się lepiej

Pati2804 lubi tę wiadomość

Wysłany: 23 maja 2024, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Staram się nad tym nie zastanawiać. Wczoraj nam już całkowicie odebrali nadzieję, bo nawet taty klinika nie chce go przejąć twierdząc, że już nic się nie da zrobić, a jakoś trzeba grać przed nim, żeby nie widział. Nie wiem, chyba jednak jestem złym człowiekiem, bo jakoś mnie to bardzo nie ruszyło, nie wiem czy dlatego, że już wcześniej to czułam/wiedziałam, czy dlatego, że nie dopuszczam tego do siebie. Jakoś trzeba żyć, dzień za dniem :)
    Odliczam dni do mojej wizyty u lekarki, wezmę to chorobowe, może nawet cały czerwiec :P zobaczymy. Jeszcze 6 dni roboczych :D

Jakim złym człowiekiem? No co Ty kochana... To strasznie trudna sytuacja, nawet sobie tego nie umiem wyobrazić, to normalne że masz w sobie miks różnych emocji... Idź na to chorobowe jak tylko masz możliwość, wypocznij, spędź czas z bliskimi. Jest Ci to teraz bardzo potrzebne. 6 dni roboczych, to już malutko i zleci szybko :)

elektro96, Prezesoowa, MagicznaNuta, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"

Wysłany: 23 maja 2024, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    To się dzieje naprawdę! Czas już w to uwierzyć <3 a jak narzeczony? :)

Narzeczony szczęśliwy :) Liczy na bliźniaki, stwierdził, że albo grubo albo wcale :D Tak bardzo się tym cieszymy oboje, że najchętniej byśmy wszystkim już o tym mówili, ale przecież jeszcze dużo, dużo za wcześnie. Nie mogę się doczekać piątkowej wizyty, wcześniej jeszcze w środę zrobię znowu bete i proga.

Prezesoowa, elektro96, CoffeeDream, MagicznaNuta, notsobadd, Dropsik, ultramaryna_, Malinowysorbet, Gregorka, Vienna, Pati2804, Zaczarowan, Platynova55, Chmurka21, MummyYummy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2024, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    Hejka ❤️

Elektra kciuki za bimbalki 🤭🤞❤️
    Ja dziś idę na monitoring na 18, wczoraj coś tam czułam jajniki, chociaż przy poprzednich stymulacjach w ogóle,a były dominujące🤔, we will see😬😊

Calą noc i ranek padalo🌧 a od południa zapowiadają burze⛈️
    Notsobadd kochana przesyłam trochę deszczyku, zeby odpowiednio trawke i krzaczki nawodnilo ❤️😊ja mam cały balkon przemoczony, a niedawno co kupiłam nowy dywanik 😬🙈 dobrze,że pranko w nocy zabrałam 😊
    Dobrego dnia 💛💚💙🩵🧡
    kciuki za monitoring :)

Gregorka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2024, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    To ten sam brat, który tak wyskoczył z tym weekendem majowym?

Rozumiem Twój żal i przykro mi, że tak to wygląda.. Może jestem uprzedzona, ale czy to nie jest robota Twojej bratowej?
    tez tak pomyślałam

Coffe przykro mi

CoffeeDream lubi tę wiadomość

Wysłany: 23 maja 2024, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka i Elektro - kciuki za dzisiejsze wizyty :)

Pati - lepiej już trochę się czujesz? Wzięłaś coś przeciwbólowego?

elektro96, Gregorka, Pati2804 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2024, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Kochana czy Ty jesteś na lekach? bo tak pisałaś, leki mogą sprawiać, że człowieka czasem coś nie rusza

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesowa współczuję tej całej trudnej sytuacji. Jesteś takim dobrym człowiekiem i silnym 🫂 myślę o Tobie ciepło 😘

Prezesoowa, Speranza :) lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2024, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    @Majuna, pięknie ciemnieje! Nie może Ci byś głupio, my tu kochamy takie widoki u którejś z nas 🥹♥️

@Prezesowa dzięki, że pytasz, ale rozmowa nie poszła wcale. Jest dramat, nie moge się porozumieć z tym człowiekiem. Dodatkowo z mężem wczoraj się pokłóciłam ostro, nie rozmawialiśmy wcale i tak mi się okropnie zasypiało, ale nie mogę odpuścić tym razem.
    Chyba jestem kłębkiem nerwów ostatnio faktycznie.

A dziś biorę przykład z @Nutki i też będę musiała chyba trochę bardziej popracować, więc będę więcej lajkować. Poza tym nie chce smęcić, a chodzę jak chmura gradowa.

@Gregorka, kciukasy za monit 🤞🏻🤞🏻🤞🏻🫶🏻
    jak widać ciągle tutaj piszę między robotą ;)

Kochana przytulam Cię

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2024, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Wiesz, rozumiem całkowicie… bo gdyby mi się takie kreseczki przydarzyły, to chyba bym w to nie uwierzyła… 🙄
    i Ty Kochana je niedługo ujrzysz

Speranza :) lubi tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Narzeczony szczęśliwy :) Liczy na bliźniaki, stwierdził, że albo grubo albo wcale :D Tak bardzo się tym cieszymy oboje, że najchętniej byśmy wszystkim już o tym mówili, ale przecież jeszcze dużo, dużo za wcześnie. Nie mogę się doczekać piątkowej wizyty, wcześniej jeszcze w środę zrobię znowu bete i proga.
    Ekscytuję się Waszym szczęściem 🥹💕 Cudownie!

Speranza :), Prezesoowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2024, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Mama się trzyma, bo nie ma wyjścia. Jakoś powoli to do nas dociera wszystko. Boję się też o nią, bo też jest mocno schorowana, a bierze na siebie zbyt dużo. Dobrze, że jestem na miejscu, bo sama nawet mówiła, że we dwie jesteśmy w tym wszystkim same :/
    Kochana bardzo mocno Cię przytulam, tak dużo musicie znieść

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Gregorka kciuki za monit o 18 😘✊🍀
    Zaintrygowałas mnie moczeniem stop na ból głowy, pierwsze słyszę 🤔 w ciepłej wodzie ?
    U mnie to raczej ból migrenowy więc tabletki słabo działają.. no i nie chce brać tabletek.. no chyba że nie będę mogła tego bólu już znieść..
    Tak, plus olejek eteryczny ja mam lawendę i pomarańcze z czymś. Na macie z igiełkami też fajnie postać,ale nie wiem jak w ciąży,ale masazyk na pewno wskazany🤗 W stopach są tysiące zakonczen nerowowych, na pewno wiele z nich odpowiada za głowę 🤔😊 Moja mama jest kotem,jeśli chodzi o medycyne naturalną🤩 caly czas jakies ciekawostki opowiada o ziolach,przyprawach, olejkach 🤩 Warto Pati spróbować 🤞🤗

Pati2804 lubi tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2024, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Już nie :) mam takie doraźne. Na razie ogarniam się sama :)
    to bardzo dobrze, że tylko doraźne

‹‹ 763 764 765 766 767 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ