Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Katsue kochana, niczego sobie nie wyrzucaj, bo nie mogłaś temu zapobiec. Tak czasem bywa niestety. Czasem mamy bardziej wyboistą drogę do celu i musimy ją przejść. Przytulam Cię wirtualnie
Dobrze, że wróciłaś
Katsue lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
elektro96 wrote:A może wcale by nie ciągnęło… 🤪
Speranza i Majunka też chyba były zaskoczone 🤣
Potwierdzam, ja nic nie czułam i byłam najbardziej zaskoczoną osobą na świecieNa pytanie mojego lekarza - jak to się stało, odpowiedziałam, że zupełnie nie wiem
elektro96, Malinowysorbet, Eniana, Pati2804 lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Vienna - masz mądrego męża, bardzo dobrze powiedział, dobrze że jest dla Ciebie wsparciem
elektro96, Vienna, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość
Prezesoowa wrote:Brzmi super
Halloween mi się ogólnie bardzo podoba, ale od dawna nie świętowałam, może czas do tego wrócić
Kto was gonił w tym labiryncie?
O kochana, kto nas nie gonił. Ogólnie było strasznie, tam były postacie z horrorów. Ten z piły na rowerku, gnijąca Panna młoda i nie zapomne jak mi stary z resztą ekipy zrobili żart, bo ja szłam pierwsza i biegł za nami wilkołak, a oni go przepuścili, żeby mnie złapał.. No powiem tak, posrałam się
O jeszcze był jakiś powieszony gościu i ja myślałam, że to kukła, ale to był żywy koleś. Nie mam pojęcia jak go powiesiliWiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2024, 13:28
Prezesoowa, Dropsik, Speranza :), Katsue lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki
2 cykle przerwy - transfer koniec września
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
CoffeeDream wrote:Oj, jak możesz tak myśleć... Już wielokrotnie Ci powtarzaliśmy, że jesteś takim dobrym duszkiem. Masz tyle na głowie, że naprawdę nic dziwnego, że miotają Tobą różne emocje.
Bardzo, bardzo mi przykro 🫂 Ale Ty pamiętaj, twarda z Ciebie kobietka! 🩷 Dasz radę Kochana!
I bierz to chorobowe, bo zdecydowanie komu jak komu, ale Tobie odpoczynek się należy 🫂CoffeeDream lubi tę wiadomość
-
Speranza :) wrote:Gregorka i Elektro - kciuki za dzisiejsze wizyty
Pati - lepiej już trochę się czujesz? Wzięłaś coś przeciwbólowego? -
Gregorka wrote:Tak, plus olejek eteryczny ja mam lawendę i pomarańcze z czymś. Na macie z igiełkami też fajnie postać,ale nie wiem jak w ciąży,ale masazyk na pewno wskazany🤗 W stopach są tysiące zakonczen nerowowych, na pewno wiele z nich odpowiada za głowę 🤔😊 Moja mama jest kotem,jeśli chodzi o medycyne naturalną🤩 caly czas jakies ciekawostki opowiada o ziolach,przyprawach, olejkach 🤩 Warto Pati spróbować 🤞🤗
-
Prezesoowa wrote:Ja w takiej sytuacji niestety albo stety, ale obwiniałabym kuzyna. Co to on jest marionetka, że nie potrafi się postawić? Tzn. postawić. Po prostu powiedzieć, że mu to nie pasuje. A skoro się nie odzywa to widocznie mu pasuje
ja to bym z takim chłopem nie wytrzymała, który by się zawsze zgadzał i przytakiwał, nawet jeśli planowałabym coś pod siebie, a jemu by nie pasowało
Ale ona też jest winna temu, że go tak nastawia, że nawet nie chce przyjeżdżać, a przez tel rozmawia jak z obcą osobą, a nie z kobietą, która go urodziła i wychowała. PrzykrePrezesoowa lubi tę wiadomość
♀️29 ♂️34
-tabletki anty 8 lat, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9,
- wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️
- 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
- 18.03 - 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
- 28.04 - 12+2 I prenatalne super 🥰 brak ryzyk 🥹
- 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
- 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
- 16.07 - 23+3 663g 🎀
- 05.08 - 26+3 900g 🩷
- 26.08 - 29+3 1422g 🌸 III prenatalne - córeczka rozwija się prawidłowo ☺️
- 10.09 - 31+4 1946g💪
cytologia ✅️USG piersi ✅️brak cukrzycy ciążowej ✅️
- 01.10- wizyta
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Pozniej Was nadrobię, bo już muszę lecieć do pracy.
Miłego dnia ! U mnie gorąco 🌞🌞🌞🌞Dropsik, Katsue lubią tę wiadomość
♀️29 ♂️34
-tabletki anty 8 lat, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9,
- wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️
- 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
- 18.03 - 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
- 28.04 - 12+2 I prenatalne super 🥰 brak ryzyk 🥹
- 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
- 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
- 16.07 - 23+3 663g 🎀
- 05.08 - 26+3 900g 🩷
- 26.08 - 29+3 1422g 🌸 III prenatalne - córeczka rozwija się prawidłowo ☺️
- 10.09 - 31+4 1946g💪
cytologia ✅️USG piersi ✅️brak cukrzycy ciążowej ✅️
- 01.10- wizyta
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Miałabym wielką ochotę dzisiaj z wami usiąść przy kawie czy herbacie i poplotkować 🥰 Brakuje mi takich babskich rozmów przy ciastku, więc daje ciastka, a kto ma ekspres i podzieli się kawą? To ten jeden z niewielu dni w roku, gdzie wypiłabym kawę 😂
Prezesoowa, Katsue, Vienna, notsobadd, elektro96, Malinowysorbet, Zaczarowan, Liyss🧚🏻, ultramaryna_, Majlen, Platynova55, Smerfetkaa, CoffeeDream, Speranza :), MummyYummy, Pati2804, Zbuntowana, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
grazka0022 wrote:O kochana, kto nas nie gonił. Ogólnie było strasznie, tam były postacie z horrorów. Ten z piły na rowerku, gnijąca Panna młoda i nie zapomne jak mi stary z resztą ekipy zrobili żart, bo ja szłam pierwsza i biegł za nami wilkołak, a oni go przepuścili, żeby mnie złapał.. No powiem tak, posrałam się
O jeszcze był jakiś powieszony gościu i ja myślałam, że to kukła, ale to był żywy koleś. Nie mam pojęcia jak go powiesili -
Katsue wrote:Na tydzień z kawałkiem - jadę jutro i wracam w kolejną niedzielę 😊 a jedziemy w okolice Trójmiasta 😊 nie mamy jakichś konkretnych planów, ja bym na pewno chciała zajrzeć na Dar Pomorza, bo jest wystawa o zwierzakach na statkach, między innymi o kotkach 🐈 a tak to myślę, że relaks
Oczywiście, rozumiem, że nie będziesz sama, więc to bardzo luźna propozycja, ale jestem w razie co 😁 Na pączki, lody albo kawę mam miejscówki 😉 Pogoda ma być super, więc będzie pięknie:)
elektro96, Katsue, Liyss🧚🏻, MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
O rany… 🤤🤤 już lecę !
Zbuntowana lubi tę wiadomość
35 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Katsue, Dropsik, Prezesoowa, MummyYummy, Pati2804, Majuna lubią tę wiadomość
35 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Szczerze mówiąc sama nie wiem. Są momenty, że w ogóle się nie trzymam i mam wrażenie, że zaraz się rozpadnę. Chwilę później zalewa mnie obojętność wobec wszystkiego. Do tego dochodzą wyrzuty sumienia, że coś mogłam zrobić albo czegoś nie zrobić. Dodatkowe wyrzuty sumienia związane są jeszcze z tym, że minął ledwo tydzień od zabiegu, a mi już brakuje bliskości z mężem - ostatni raz był jeszcze przed pozytywnym testem. Poza tym tęsknota. Żal. Też wobec teścia, bo gdy im powiedzieliśmy o ciąży to zaraz później rozpeplał wszystkim sąsiadom na wiosce więc nie czuję się na siłach by tam w najbliższym (albo i dalszym) czasie tam jechać, mimo że lubię tam być. Więc straciłam jakiś tam azyl.
W oczekiwaniu na kontrolną wizytę zrobiłam badania na trombofilię. Poza tym w sumie nic… Nie mam ochoty wychodzić, z nikim się spotykać. Wierzę, że pewnego dnia będzie dobrze, po prostu jeszcze nie dziś. Zatracam się trochę w pracy, żeby nie myśleć. Byłam w tym tygodniu kilka dni w biurze i jak normalnie tego nie lubię, to jakoś mi to paradoksalnie pomogło w nierozpadaniu się choć przez pare godzin - trzymałam się, bo musiałam.
Kochana, cieszę się że jesteś ❤️ Proszę, nie rób sobie wyrzutów, zrobiłaś wszystko, co mogłaś zrobić na tamten moment! 🫂🫂Katsue, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Dropsik wrote:
Nie mam kawy w domu ale na ciastko wbijam, wezmę herbatę 😂😘Dropsik lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️