Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Ja właśnie zjadłam sushi, bo dziewczyny z pracy zamawiały. To jest coś co kooooocham i nigdy nie odmówię! Mogłabym jeść codziennie 🤪🤣
    Tez kocham sushi, jedliśmy ostatnio i bylo taaaakie dobre 🤤 krewetka w tempurze na górze z opalanym łososiem, sosem mango i listkiem mięty oesuuuu🤤

elektro96, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Miałabym wielką ochotę dzisiaj z wami usiąść przy kawie czy herbacie i poplotkować 🥰 Brakuje mi takich babskich rozmów przy ciastku, więc daje ciastka, a kto ma ekspres i podzieli się kawą? To ten jeden z niewielu dni w roku, gdzie wypiłabym kawę 😂
    IMG20240523133802.jpg
    Prezesowa nie kupuj, wezmę ekspres z domu tylko pomożesz nieść i lecimy na bułeczki do Dropsika😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2024, 14:13

elektro96, nick nieaktualny, Dropsik, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Katsue przeżyj ten czas tak, jak potrzebujesz ❤️ Nie zastanawiaj się, co powinnaś - Ty nic nie musisz i nic nie powinnaś! Dbaj o siebie ❤️🫂
    Czasem potrzebny jest nowy początek, wiem coś o tym 🫂

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Tak trochę zmieniając temat... Wiecie co mnie wkurza na naszym wątku, ale też na innych... Może wyjdę na dziwną, ale mnie denerwuje jak pojawiają się czasem osoby, które się nawet nie przedstawią, nie opowiedzą swojej historii, nie udzielają się w ogóle, a wrzucą pozytywny test ciążowy. Potem też się już nie odzywają. Ja to odbieram niefajnie, bo tutaj są osoby, które naprawdę długo się starają, czasem miesiące, a czasem już długie lata. Dla mnie to było trochę jakby ktoś przyszedł i wrzucił zdjęcie dwóch kresek z podtekstem - patrzcie, udało mi się w pierwszym cyklu. No nie wiem, może jestem niesprawiedliwa, bo może ktoś też miał swoją historię, tylko się tym nie dzielił tutaj wcale. Takie mam mieszane uczucia, bo dzisiaj znowu zobaczyłam coś takiego.
    Ja też tak uważam :(
    I to już któryś raz z kolei, ktoś tu przychodzi i wrzuca pozytyw tak jakby chciał się pochwalić, a jest osobą tu nie znaną..to co my niby mamy z tą informacją zrobić? Po co wgl ten wpis..zawsze mnie to tak irytuje

Speranza :) lubi tę wiadomość

♀️29
    PCOS

🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
    ( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )

✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Muszę Wam się pochwalić, ze wczoraj byłam na pierwszej lekcji tenisa. Dzisiaj mam zakwasy na tyłku, ale przyjemnie w końcu to poczuć 🤪 zaniedbałam się bardzo pod względem jakiejkolwiek aktywności fizycznej. Mam nadzieję, że to będzie taka dyscyplina, która spodoba mi się na dłużej. Niestety często mam słomiany zapał… 🫠
    Super !! Też zawszę chciałam sprobowac🥰

elektro96 lubi tę wiadomość

♀️29
    PCOS

• Majlen Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    Hej, wybaczcie, że tak zniknęłam i usunęłam konto… w pewnym momencie poczułam, że muszę się odciąć i odpocząć żeby to jakoś udźwignąć. I też uznałam, że dość niefortunny był ten nick, może jestem paranoiczką, ale doszłam do wniosku, że gdyby ktoś chciał to mógłby mnie dość łatwo zidentyfikować 😬

Wczoraj już nie wytrzymałam i zaczęłam was podczytywać z krzaków - niedawno skończyłam. Nie dam już rady się do wszystkiego odnieść, ale wiedzcie, że myślałam o was 🥹
    Dobrze, że wróciłaś ❤️❤️❤️

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

♀️29
    PCOS

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik! Nie no muszę zjeść drożdżówkę, nie ma bata! :D

Dropsik lubi tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, nadrobiłam was po kilku godzinach 😂🫡 nudy nie było, a teraz tak..

Z całym szacunkiem do tej osoby, co udostępniła test i elo, to uważam podobnie jak Wy. Oczywiście nie chciałabym też żeby ta osoba poczuła, że My to jakieś gwiazdki i spadaj z Naszego wątku, ale tak jak słusznie napisałyście- gdyby się przedstawiła, dała coś od siebie.. by po prostu nastąpiła harmonia i równowaga, a nie tak o z dupy 😂🫣

Majlen, Eniana, notsobadd, Platynova55, nick nieaktualny, Speranza :), MummyYummy, Majuna, ellevv, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Ja właśnie zjadłam sushi, bo dziewczyny z pracy zamawiały. To jest coś co kooooocham i nigdy nie odmówię! Mogłabym jeść codziennie 🤪🤣
    A ja tak dawno nie jadłam... Drożdżówka za sushi? 🤣

• Majlen Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Dobra, nadrobiłam was po kilku godzinach 😂🫡 nudy nie było, a teraz tak..

Z całym szacunkiem do tej osoby, co udostępniła test i elo, to uważam podobnie jak Wy. Oczywiście nie chciałabym też żeby ta osoba poczuła, że My to jakieś gwiazdki i spadaj z Naszego wątku, ale tak jak słusznie napisałyście- gdyby się przedstawiła, dała coś od siebie.. by po prostu nastąpiła harmonia i równowaga, a nie tak o z dupy 😂🫣
    Tak tak, ja też nie mam nic przeciwko wpadania tu nowych osób, a nawet super jakby zostały. No ale ludzie kochani..parę słów o sobie, cokolwiek, a nie z dupy wrzuca zdjęcie i czeka na oklaski

Dropsik, notsobadd, Zaczarowan, Platynova55, nick nieaktualny, Speranza :), MummyYummy, Majuna, ellevv, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

♀️29
    PCOS

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Tak tak, ja też nie mam nic przeciwko wpadania tu nowych osób, a nawet super jakby zostały. No ale ludzie kochani..parę słów o sobie, cokolwiek, a nie z dupy wrzuca zdjęcie i czeka na oklaski
    Noo dokładnie. Tym bardziej, że to podforum "Starając się" gdyby to było "W ciąży" i wątek o tym, że wrzucamy zdjęcia testów to ok. A tak to nie wiadomo co z tą informacją mamy zrobić? 🤷‍♀️
    Tylko nie zesraj się mi przychodzi do głowy 🤣🤣 Sorry, już drugi raz dzisiaj 🙈 ale jestem wredna😆

grazka0022, notsobadd, nick nieaktualny, Vienna, Zaczarowan, Platynova55, CoffeeDream, nick nieaktualny, Speranza :), MummyYummy, Pati2804, Majuna, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Stoi 🤪

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe

💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
    ❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 23 maja 2024, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Noo dokładnie. Tym bardziej, że to podforum "Starając się" gdyby to było "W ciąży" i wątek o tym, że wrzucamy zdjęcia testów to ok. A tak to nie wiadomo co z tą informacją mamy zrobić? 🤷‍♀️
    Tylko nie zesraj się mi przychodzi do głowy 🤣🤣 Sorry, już drugi raz dzisiaj 🙈 ale jestem wredna😆
    Taak!! Haha "nie zesraj się " pomaga 🤣🤣🤣

P.S wyślij mi taką tą pyszną bułę na Śląsk 😅❤️❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2024, 14:30

♀️29
    PCOS

• Eniana Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    I to już któryś raz z kolei, ktoś tu przychodzi i wrzuca pozytyw tak jakby chciał się pochwalić, a jest osobą tu nie znaną..to co my niby mamy z tą informacją zrobić? Po co wgl ten wpis..zawsze mnie to tak irytuje[/QUOTE
    Ciężko zgadnąć może nie wiedzą jak się "wbić" w rozmowę, może długo czytają ale się nie odzywają. A znikają bo nie ma nimi zainteresowania...
    Ja też nie odzywam się codziennie ale jestem i czytam :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

07.2016 cp zakończona laparoskopowo
    11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
    05.2019 👨‍👩‍👧 córka
    07.2022 kolejne starania
    01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
    04.2023 cb
    08.2023 cb
    01.2024 15tc 👼 córka
    04.2024 II
    06.06.2024 Badania prenatalne
  • Eniana Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eniana wrote:
    Majlen wrote:
    I to już któryś raz z kolei, ktoś tu przychodzi i wrzuca pozytyw tak jakby chciał się pochwalić, a jest osobą tu nie znaną..to co my niby mamy z tą informacją zrobić? Po co wgl ten wpis..zawsze mnie to tak irytuje[/QUOTE
    Ciężko zgadnąć może nie wiedzą jak się "wbić" w rozmowę, może długo czytają ale się nie odzywają. A znikają bo nie ma nimi zainteresowania...
    O zlała się moja odpowiedź z Twoim cytatem 🤭

05.2019 👨‍👩‍👧 córka
    07.2022 kolejne starania
    04.2023 cb
    08.2023 cb
    01.2024 15tc 👼 córka
    04.2024 II
  • Eniana Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Mój małż jutro będzie robił siszi :) mogę się podzielić :)

Dropsik, MummyYummy lubią tę wiadomość

05.2019 👨‍👩‍👧 córka
    07.2022 kolejne starania
    04.2023 cb
    08.2023 cb
    01.2024 15tc 👼 córka
    04.2024 II
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik, Twoje „nie zesraj się” robi mój dzisiejszy dzień, przysięgam 😂

grazka0022, nick nieaktualny, Majlen, Malinowysorbet, Zaczarowan, elektro96, Dropsik, Liyss🧚🏻, Platynova55, nick nieaktualny, Speranza :), MummyYummy, Pati2804, Majuna, ellevv lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Dropsik, Twoje „nie zesraj się” robi mój dzisiejszy dzień, przysięgam 😂

Bez kitu, to będzie hasło naszego wątku :D

notsobadd, Majlen, Vienna, nick nieaktualny, Speranza :), Pati2804, Zbuntowana, ellevv lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eniana wrote:
    Majlen wrote:
    @Eniana
    Może tak jest , że nie potrafią się wbić w temat, ale też napisanie głupiego " Hej jestem tu nowa. Chciałabym dołączyć " nic nie kosztuje i nie wymaga, żeby wcześniej odpowiadać na jakieś tu wpisy ..nie wiem, ja jestem zawsze mocno poirytowana widząc takie posty, bo skoro nawet czytałaby gdzieś po cichu, no chyba wie przez jakie problemy przechodzimy tutaj w tych staraniach i takie "pochwalenie się " nagle z partyzanta, łatwo się domyślić, że jest trochę nie na miejscu.. tak uważam :/

Vienna, nick nieaktualny, Speranza :), Eniana lubią tę wiadomość

♀️29
    PCOS

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszłam właśnie z pracy i jestem tak przetyrana… pożar w burdelu normalnie. Jeszcze 4 dni do pracy i półtora tygodnia wolnego 🙈🫶🏻

grazka0022, nick nieaktualny, Speranza :), MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
‹‹ 768 769 770 771 772 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ