X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Też nie ogarniam tego chwalenia się w którym cyklu zaskoczyło... Tak jakby ktoś czuł się "lepszą" bo udało się szybciej. To nie są wyścigi 🤣

Ehh powiem Wam że złapałam strasznego doła... Po raz kolejny w życiu boleśnie uświadamiam sobie, że niestety nie mogę liczyć na swoją rodzinę. Kiedyś mnie to bolało i często miałam do nich uzasadnione pretensje. Potem obiecałam sobie, że nie pozwolę żeby mnie to więcej ruszało i starałam się być bardziej wyrozumiała dla nich, mimo że często mnie ranili. Ale szczerze czasem mam już dość wiecznego bycia wyrozumiałą i mam ochotę kopnąć ich wszystkich w d*** 😒

Co się dzieje @Viennka? Możesz nam powiedzieć co Cię zraniło, jeśli chcesz. 🫂
    Ja też tu dziś trochę posmęciłam...

Speranza :), Vienna, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Speranza :) Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Może trzeba coś takiego właśnie napisać w 1 wpisie?
    - Żeby nie wrzucać testów ciążowych z dupy 😅
    Oczywiście ładniej to ująć

Ja myślę, że bardzo dobrze to ujęłaś i jeszcze coś dodajmy o niezesraniu się 🤣🤣🤣🤣

CoffeeDream, Platynova55, Majlen, elektro96, notsobadd, Dropsik, Katsue, Pati2804, Majuna lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Wybaczcie; ze znów tak późno, ale rano się tak szykowałam, trafiłam na korki, ze ostatecznie i tak byłam spóźniona 😃

@Pati współczuje bólu głowy. A dodatkowo w ciąży, to lipa z lekami :/ miejmy nadzieje, ze niedługo ciąża będzie dla Ciebie bardziej łaskawa 🥰

@Coffee z tymi bratowymi to trudny temat 😀 ja nie mam, ale jestem bratowa. Szwagierka mi tak działa na nerwy, ze ostatnio ciagle specjalnie robię jej na złość 😂😂 ale niestety zapracowała sobie na to
    @Prezesowa No Twoja bratowa takimi tekstami to tez nie poprawia relacji 😂

@Majuna piękne kreski na pinku 😍😍😍😍 kurczę, tak mi się marzy, ze kiedyś będę się mogła podzielić z wami takim zdjęciem

@Speranza, tez widziałam post tej laski, która wrzuciła pozytywnego pinka i podzielam Twoje zdanie 😅 poza tym, ja mam jeszcze dalej idące wnioski, ze ludzie tak trąbią o tej swojej ciąży, a prawdę mówiąc interesuje to najbliższych. I tak samo tu na forum, osoby które sie udzielają, No jest to miłe jak sie w końcu uda. A obce osoby No cóż.

Ja jestem dziś pierwszy dzień bez luteiny i mam okropne skurcze brzucha. DRAMAT. Nie mam takich skurczy nawet podczas okresu. Jak mnie złapał dziś taki jeden skurcz podczas szkolenia to nie chciał puścić, aż szybko wygrzebalam nospe forte. Masakra jakaś 😱 ale to chyba znak, ze @ za rogiem 😫

Majuna lubi tę wiadomość

👩31l.
    👱‍♂️34l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    27cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: ciężki OAT

beta 9dpt: 248,1. 11dpt: 735,4 🥰

Wysłany: 23 maja 2024, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    No fajnie. 😳 Ja nie wiem, to naprawdę tak ważne, że 1cs i aż musiała o tym wspominać? Tzn w tym sensie, że skoro już jest w ciąży to super, ale nie wyobrażam sobie, żebym miała komuś przekazywać tę informację z adnotacją, w którym cyklu nam się udało 🙈

Niech się nie zesra 😅

Dokładnie. Niech się nie zesra 😂 Dropsik kocham Cię za to hasło...

CoffeeDream, grazka0022, Dropsik, Katsue, Prezesoowa, Platynova55, Pati2804, Majuna lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"

Wysłany: 23 maja 2024, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Hej dziewczyny. Wybaczcie; ze znów tak późno, ale rano się tak szykowałam, trafiłam na korki, ze ostatecznie i tak byłam spóźniona 😃

@Pati współczuje bólu głowy. A dodatkowo w ciąży, to lipa z lekami :/ miejmy nadzieje, ze niedługo ciąża będzie dla Ciebie bardziej łaskawa 🥰

@Coffee z tymi bratowymi to trudny temat 😀 ja nie mam, ale jestem bratowa. Szwagierka mi tak działa na nerwy, ze ostatnio ciagle specjalnie robię jej na złość 😂😂 ale niestety zapracowała sobie na to
    @Prezesowa No Twoja bratowa takimi tekstami to tez nie poprawia relacji 😂

@Majuna piękne kreski na pinku 😍😍😍😍 kurczę, tak mi się marzy, ze kiedyś będę się mogła podzielić z wami takim zdjęciem

@Speranza, tez widziałam post tej laski, która wrzuciła pozytywnego pinka i podzielam Twoje zdanie 😅 poza tym, ja mam jeszcze dalej idące wnioski, ze ludzie tak trąbią o tej swojej ciąży, a prawdę mówiąc interesuje to najbliższych. I tak samo tu na forum, osoby które sie udzielają, No jest to miłe jak sie w końcu uda. A obce osoby No cóż.

Ja jestem dziś pierwszy dzień bez luteiny i mam okropne skurcze brzucha. DRAMAT. Nie mam takich skurczy nawet podczas okresu. Jak mnie złapał dziś taki jeden skurcz podczas szkolenia to nie chciał puścić, aż szybko wygrzebalam nospe forte. Masakra jakaś 😱 ale to chyba znak, ze @ za rogiem 😫

A który to dzień cyklu u Ciebie?

Wysłany: 23 maja 2024, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik... Te drożdżówki... Jak mogłaś kobieto, przecież ja tylko o nich teraz myślę... 🤪😂🥹 Dlaczego nie mieszkam bliżej Ciebie... Podziel się chociaż przepisem kochana.. Dej, dej... 🤤

Majlen, Dropsik, Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    A który to dzień cyklu u Ciebie?
    27

👩31l.
    👱‍♂️34l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    27cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: ciężki OAT

beta 9dpt: 248,1. 11dpt: 735,4 🥰
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 13:52

• Majlen Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik... Te drożdżówki... Jak mogłaś kobieto, przecież ja tylko o nich teraz myślę... 🤪😂🥹 Dlaczego nie mieszkam bliżej Ciebie... Podziel się chociaż przepisem kochana.. Dej, dej... 🤤
    DEJ - też fajne słowo 😅
    Kojarzy mi się z filmikami proszących o jedzenie psiaków, na instagramie 😁
    Też mam w domu takiego sępiciela - matka DEJ🥺 😄

Zbuntowana lubi tę wiadomość

♀️29 ♂️34
    -tabletki anty 8 lat, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9,
    - wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.

🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️
    - 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
    - 18.03 - 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
    - 28.04 - 12+2 I prenatalne super 🥰 brak ryzyk 🥹
    - 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
    - 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
    - 16.07 - 23+3 663g 🎀
    - 05.08 - 26+3 900g 🩷
    - 26.08 - 29+3 1422g 🌸 III prenatalne - córeczka rozwija się prawidłowo ☺️
    - 10.09 - 31+4 1946g💪

cytologia ✅️USG piersi ✅️brak cukrzycy ciążowej ✅️

- 01.10- wizyta

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Pati, współczuję gorszego samopoczucia 🫂 A mierzysz ciśnienie?
    @Coffee, Ciebie też przytulam 🫂 To przykre, że nie do końca liczą się z Waszymi planami i ogólnie tak dziwnie, że jest okazja, żeby się spotkać, Ty się starasz, a ktoś jakby olewa sytuację. Rozumiem, że jest Ci z tym źle, ale wiesz, dbanie o kontakty nie może być jednostronne 😘 Jeśli to rzeczywiście żona brata, to naprawdę słabo...
    @Prezesoowa, niestety nie 🥲 Zamówiliśmy nowe, jutro powinny być, ale kasa popłynęła 🤑 Niby człowiek liczy się z wydatkami, ale jednak trochę innymi 🤪 A też nie bardzo jak mieliśmy na tym oszczędzać, bo to też są narzędzia pracy i potrzebujemy porządnych sprzętów.
    @Majuna, jakie krechy ♥️♥️♥️
    @Majlen, ale z braniem żarcia to już chamówa 😡 Jasne, i moi rodzice, i teściowe też zawsze jak coś dają, ale nawet by mi do głowy nie przyszło, żeby prosić ich o dorobienie jedzenia! Wręcz jest mi głupio, że przyjedziemy, zjemy i jeszcze dostaniemy na wynos.

Ale wiecie co, tak w temacie tych buntowniczych żon... Ja też jestem uznawana w rodzinie Męża są piekielną zołzę, która trzyma go pod ostrą szpilką, bo już nawet nie pod pantoflem. Już się przyzwyczaiłam, ale to jest niesprawiedliwe. Nigdy nie wtrącałam się w relacje mojego Męża z rodziną, one są różne, im się wiele rzeczy nie podoba w tym, jak postępujemy, ale to są nasze wspólne decyzje, często też bardziej z jego inicjatywy, a że mamy podobne podejście do życia, to nasze plany się pokrywają. On się nigdy nie kryje ze swoimi poglądami, zawsze mówi je głośno, a i tak jest mi przypisywane, że go buntuję i ogólnie wszystko moja wina 🙂

@Speranza, też miałam takie bóle, to normalne, Kochana 😘

A co do rozdrażnienia takim wrzucaniem testów, to rozumiem, też to dziś widziałam 🙈 Nie rozumiem totalnie, po co? Poza tym są tutaj też wątki typowo ciążowe... Ok, rozumiem, że u nas to taki wątek mieszany, ale my jesteśmy jak kuchenka z gazem, także.... Chętnie przyjmiemy nowe palniki, ale nie w takim sposób 😉

@Prezesoowa, bardzo mocno Cię przytulam i życzę Wam dużo, dużo siły 🫂🫂🫂 Twoje reakcje są zupełnie naturalne. Naprawdę każde emocje w tak trudnej sytuacji są normalne. Nie oceniaj siebie tak surowo 😘
    @elektro, wow, wielki szacun! Jak wrażenia? To chyba trudny sport, co?
    @Katsue ♥️♥️♥️♥️♥️♥️ Bardzo, bardzo się cieszę, że się odezwałaś! Pamiętaj, że to nie jest niczyją winą 🫂 Pozwól sobie na te emocje, bo to jest to, czego najbardziej potrzebujesz. I nie miej żadnych wątpliwości z powodu potrzeby bliskości z mężem - to normalne i piękne, bo świadczy o sile Waszego związku. A jak on się trzyma?
    @Dropsik, zanim doczytałam nawias, to normalnie padłam 🤣 Ale bardziej dobrze jej pomyślałaś! No w drożdżówki to petarda 😋
    @Majlen, ale Ty to bardzo dobrze ujęłaś, to naprawdę jest z dupy!
    @Coffee, ej, no w sumie masz rację... @Dropsiku, jak ona przekazała taką informację? "Hej, jestem X i jestem w ciąży, zaszłam w pierwszym cyklu?"
    @Vienka, jeju, to jest mega niesprawiedliwe, że decyzja o pomocy odbije się na Tobie! A nie masz możliwości zrobienia czegoś, co nie pozwoli Cię w to wplątać?

Sushi 🤤🤤🤤 Ojaju... Jadłabym na potęgę!

Katsue, Prezesoowa lubią tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Późne dzień dobry 😘 Mój przymusowy urlop zakończył się zakupami i sprzątaniem chaty 😉 Jakiegoś powera dostałam 💪 Nadrabiam Was w notatniku od rana 🤪

ultramaryna_, Zbuntowana, Gregorka, Prezesoowa lubią tę wiadomość

• Majlen Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Ogólnie chodzi o to, że jedno z rodzeństwa jest wiecznie faworyzowane i jeśli on czegoś potrzebuje to każdy się nad nim rozpływa. Ale jeśli ja czegoś potrzebuje to jest robienie mi wielkiej łaski 😒 akurat ta sytuacja z dziś mocno mnie zabolała, bo przysługa jaką zrobili moi rodzice mojemu bratu, wpłynęła bezpośrednio na mnie o czym dowiedziałam się dziś, a nikt mnie o zdanie nie pytał... Ehhh i mało tego, ale to pewnie standardzik w rodzinach, bo same też o tym nie raz pisałyście... Jestem jedynym dzieckiem moich rodziców które ich odwiedza i stara się im jakoś pomóc, ale i tak nie ważne co bym robiła, zawsze będę na drugim miejscu. Mam wrażenie że przez to że jestem jedynym ich dzieckiem, które jest na prawdę ogarnięte w życiu (czyli nie zadłużam się w chwilówkach i rodzice nie muszą wyciągać mnie z długów 🤣) to oni mają mnie po prostu gdzieś... "Bo przecież sobie sama dobrze radzę, a moi bracia potrzebują ich wsparcia". Mam wrażenie że większość mojego życia, zawsze musiałam radzić sobie sama, bez żadnego wsparcia. Ale teraz przynajmniej jestem ogarnięta, w przeciwieństwie do mojego rodzeństwa.
    Ehh no i posmęciłam 🤣
    Dobrze, że wylałaś z siebie te smutki 😘
    Rozumiem Cię 🥺 tu musi być naprawdę okropne, że nikt nie zauważa tego co robisz 🙁 a rozmawiałaś już z rodzicami na ten temat? Może oni nie potrafią sami tego dostrzec i trzeba im wytłumaczyć czarno na białym..

Vienna lubi tę wiadomość

♀️29 ♂️34
    - wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.

- 16.07 - 23+3 663g 🎀
    - 05.08 - 26+3 900g 🩷
    - 10.09 - 31+4 1946g💪

- 01.10- wizyta

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepis z Cookidoo, ale na pewno Ania gotuje, kwestia smaku czy moje wypieki też mają coś godnego polecenia :) Polecam 😘

Speranza :) lubi tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Vienna Przykro mi... Rozumiem Twój żal, od rodziców jednak oczekuje się równego traktowania. Ale może faktycznie przy najbliższej okazji powiedz co czujesz, może przejrzą na oczy... Mają wspaniałą córkę, a nie biorą pod uwagę jak możesz się poczuć... 🫂

Vienna lubi tę wiadomość

• Majlen Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    @Pati, współczuję gorszego samopoczucia 🫂 A mierzysz ciśnienie?
    @Coffee, Ciebie też przytulam 🫂 To przykre, że nie do końca liczą się z Waszymi planami i ogólnie tak dziwnie, że jest okazja, żeby się spotkać, Ty się starasz, a ktoś jakby olewa sytuację. Rozumiem, że jest Ci z tym źle, ale wiesz, dbanie o kontakty nie może być jednostronne 😘 Jeśli to rzeczywiście żona brata, to naprawdę słabo...
    @Prezesoowa, niestety nie 🥲 Zamówiliśmy nowe, jutro powinny być, ale kasa popłynęła 🤑 Niby człowiek liczy się z wydatkami, ale jednak trochę innymi 🤪 A też nie bardzo jak mieliśmy na tym oszczędzać, bo to też są narzędzia pracy i potrzebujemy porządnych sprzętów.
    @Majuna, jakie krechy ♥️♥️♥️
    @Majlen, ale z braniem żarcia to już chamówa 😡 Jasne, i moi rodzice, i teściowe też zawsze jak coś dają, ale nawet by mi do głowy nie przyszło, żeby prosić ich o dorobienie jedzenia! Wręcz jest mi głupio, że przyjedziemy, zjemy i jeszcze dostaniemy na wynos.

Ale wiecie co, tak w temacie tych buntowniczych żon... Ja też jestem uznawana w rodzinie Męża są piekielną zołzę, która trzyma go pod ostrą szpilką, bo już nawet nie pod pantoflem. Już się przyzwyczaiłam, ale to jest niesprawiedliwe. Nigdy nie wtrącałam się w relacje mojego Męża z rodziną, one są różne, im się wiele rzeczy nie podoba w tym, jak postępujemy, ale to są nasze wspólne decyzje, często też bardziej z jego inicjatywy, a że mamy podobne podejście do życia, to nasze plany się pokrywają. On się nigdy nie kryje ze swoimi poglądami, zawsze mówi je głośno, a i tak jest mi przypisywane, że go buntuję i ogólnie wszystko moja wina 🙂

@Speranza, też miałam takie bóle, to normalne, Kochana 😘

A co do rozdrażnienia takim wrzucaniem testów, to rozumiem, też to dziś widziałam 🙈 Nie rozumiem totalnie, po co? Poza tym są tutaj też wątki typowo ciążowe... Ok, rozumiem, że u nas to taki wątek mieszany, ale my jesteśmy jak kuchenka z gazem, także.... Chętnie przyjmiemy nowe palniki, ale nie w takim sposób 😉

@Prezesoowa, bardzo mocno Cię przytulam i życzę Wam dużo, dużo siły 🫂🫂🫂 Twoje reakcje są zupełnie naturalne. Naprawdę każde emocje w tak trudnej sytuacji są normalne. Nie oceniaj siebie tak surowo 😘
    @elektro, wow, wielki szacun! Jak wrażenia? To chyba trudny sport, co?
    @Katsue ♥️♥️♥️♥️♥️♥️ Bardzo, bardzo się cieszę, że się odezwałaś! Pamiętaj, że to nie jest niczyją winą 🫂 Pozwól sobie na te emocje, bo to jest to, czego najbardziej potrzebujesz. I nie miej żadnych wątpliwości z powodu potrzeby bliskości z mężem - to normalne i piękne, bo świadczy o sile Waszego związku. A jak on się trzyma?
    @Dropsik, zanim doczytałam nawias, to normalnie padłam 🤣 Ale bardziej dobrze jej pomyślałaś! No w drożdżówki to petarda 😋
    @Majlen, ale Ty to bardzo dobrze ujęłaś, to naprawdę jest z dupy!
    @Coffee, ej, no w sumie masz rację... @Dropsiku, jak ona przekazała taką informację? "Hej, jestem X i jestem w ciąży, zaszłam w pierwszym cyklu?"
    @Vienka, jeju, to jest mega niesprawiedliwe, że decyzja o pomocy odbije się na Tobie! A nie masz możliwości zrobienia czegoś, co nie pozwoli Cię w to wplątać?

Sushi 🤤🤤🤤 Ojaju... Jadłabym na potęgę!
    Sądzę kochana, że Ty nie jesteś tą zołzą, jak to ujęłaś 😄, że aż do tego stopnia, co na żona mojego kuzyna !
    A słuchajcie! To jeszcze nic ! Haha, to zgłaszanie, że przyjedzie, to wziąłby sobie żarcie.
    Słuchajcie, on bierze nawet ugotowane ziemniaki 🤣🤣

CoffeeDream lubi tę wiadomość

♀️29 ♂️34

- 16.07 - 23+3 663g 🎀
    - 05.08 - 26+3 900g 🩷
    - 10.09 - 31+4 1946g💪

- 01.10- wizyta

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    @Dropsiku, jak ona przekazała taką informację? "Hej, jestem X i jestem w ciąży, zaszłam w pierwszym cyklu?"
    a znasz ten dowcip: po czym można poznać prawnika? Po niczym sam Ci o tym powie 😆
    No i tu tak samo 🤣 Ona gadała z tą prowadzącą, że jej mąż to w takim szoku, bo w pierwszym cyklu zaszła. A prowadząca na to: oo super, ja mam dwoje z in vitro 🤡 Więc zderzyły się dwa światy 😮

Speranza :), MummyYummy, ultramaryna_, Zaczarowan, Gregorka, notsobadd, Pati2804, Majuna, Prezesoowa lubią tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Mummy Nie mam pojęcia kto tam miesza bardziej. Bratowa na przykład ogarnia bardziej tematy okazji, prezentów. Interesuje się co trzeba kupić, bo brat jak to brat. Ona jest bardzo w porządku. Tylko tutaj trochę się zawiodłam, bo myślałam, że się zobaczymy na dłużej, o ile w ogóle. 🙄

A co do zolzowania, to daj spokoj. Nie uwierzę w to... 😅 Muszą po prostu uwierzyć, że ich syn taki jest, a nie że to Twoja wina. Każdy ma prawo do swoich decyzji i własnego zdania.

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    a znasz ten dowcip: po czym można poznać prawnika? Po niczym sam Ci o tym powie 😆
    No i tu tak samo 🤣 Ona gadała z tą prowadzącą, że jej mąż to w takim szoku, bo w pierwszym cyklu zaszła. A prowadząca na to: oo super, ja mam dwoje z in vitro 🤡 Więc zderzyły się dwa światy 😮

Zawsze był ten żart: „hej, studiuję prawo” „ale to ty dzwonisz”

„Hej zaszłam w 1 cyklu” „ale to ty dzwonisz”

elektro96, Speranza :), Chmurka21, Dropsik, Malinowysorbet, MummyYummy, Katsue, ultramaryna_, Gregorka, notsobadd, Pati2804, Majuna, Prezesoowa lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:

Ooo, to ciekawe... Czy lasce chociaż głupio się zrobiło, że tak papla... 😒

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Zawsze był ten żart: „hej, studiuję prawo” „ale to ty dzwonisz”

„Hej zaszłam w 1 cyklu” „ale to ty dzwonisz”
    Hahahah, idealne 🤣

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ