Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Eniana wrote:Na wątkach miesięcznych często dziewczyny piszą na pierwszej stronie
ale czy przeczytają to już druga kwestia
Myślę, że nie przeczytają... Bo jak ktoś się nawet przywitać nie potrafi i napisać ze dwóch zdań, to rozpiski też nie będzie czytać... 💩Dropsik, Platynova55, Majuna, Pati2804, Prezesoowa lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Liyss🧚🏻 wrote:Vienna to ciężka sytuacja, rozumiem Cię 😪 Rodzice często nie widzą tego, że traktują swoje dzieci niesprawiedliwie. Bardzo ciężki temat.
Mummy ja mam wrażenie, że często się naskakuje na te żony. Bo matki myślą o swoich synach, że są idealni i przecież nigdy by się nie sprzeciwili mamusi 🤪 to lepiej na synową zwalić, może tak im łatwiej
Mam wrażenie, że zołzą nazywają kobietę, która się nie podporządkowuje i ma swoje zdanie i komuś jest to nie na rękę 😁
Ja mam taką znajomą, która na wszystko mówi „ a ja bym tak nie mogła”, „ ja bym tak nie chciała”.
Jakiś czas temu rozmawiałyśmy z kumpelami o macierzyństwie i ona, że w tych czasach to w życiu by się nie zdecydowała na dziecko, bo covid, bo wojna bo coś tam. A ja do niej, że nie ma i nigdy nie było i nie będzie idealnego czasu na dziecko. A takim tokiem myślenia to by się już nikt nigdy nie zdecydował na dziecko. A ona mądra bo ma już dziecko 🙈 ciężko czasami z kimś takim rozmawiać.
Mąż mi przywiózł zapiekankę z Orlen- to moje guilty pleasure! Oczywiście z sosem belgijskim 🤤 będziecie mieć okazję i lubicie zapiekankę to spróbujcie 😁
Masz rację, że te mamy idealizują synów - mój Mąż jest najstarszy, pierwszy wyprowadził się z domu i sam mówi, że dopiero wtedy poczuł taką wolność w 100%. On się też bardzo wtedy zmienił i myślę, że to może być kwestia tego, że wszyscy myślą, że ta zmiana to przede mnie. Tylko że ja też się zmieniłam, oboje wzięliśmy od siebie jakieś nawyki. No ale wiadomo, winny zawsze musi się znaleźć 🤪
No koleżanka błysnęła, a jak doczytałam, że ma dziecko, to już w ogóle nie mam komentarza 🙄
Smacznego 😋🥰Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, czy wiecie może jakie suplementy mogę teraz brać? Mam całą torbę supli i boję się cokolwiek ruszyć. Zastanawiam się nad braniem magnezu i omega3, bo to raczej nie powinno zaszkodzić. Weekend chyba poświęcę na czytanie."Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
-
Speranza :) wrote:Dziewczyny, czy wiecie może jakie suplementy mogę teraz brać? Mam całą torbę supli i boję się cokolwiek ruszyć. Zastanawiam się nad braniem magnezu i omega3, bo to raczej nie powinno zaszkodzić. Weekend chyba poświęcę na czytanie.
Magnez jak najbardziej ok, foliany, wit D, jod, DHA 😊Speranza :), Pati2804, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
Gregorka wrote:Jestem po wizycie😊 mam 2 dominujące pecherzyki, pani doktor accofil wdraża u mnie 😊❤️ Zawdzięczam to mojej siostrze(moj Aniol Stróż 🥹❤️) była we wtorek u pani doktor na wizycie i rozmawiały o mnie. Skonsultowała wyniki z immunologiem i mam zielone światełko 💚
Pobrałam cała dokumentację i potrzebne badania do inseminacji 😊Uzgodniłyśmy z panią doktor,że jak się nie uda ten cykl to mąż w następnym poszerza pakiet o fragmentacje i stres oksydacyjny+ do insemniacji. Moja lista jest o wiele dluzsza,ale wiekszosc juz mam😇 i zrobimy w klinice,bo taniej wyjdzie😊
Cieszę się, extra! ❤️Gregorka lubi tę wiadomość
-
@Lyiss ale mnie teraz skusiłaś tą zapiekanką 🫣🤣 Nigdy nie próbowałam, ale już wiem, że muszę! One są z mięsem, warzywami, jak to wygląda?
@Gregorka kciuki za 🥚🥚 🤞 Może ten accofil okaże się strzałem w 10? 🥰 Tego życzę 🤞
@Speranza nie masz na stanie żadnych zestawów supli? Poczytaj rekomendacje PTGiP w sprawie suplementacji, tam masz info, co jest niezbędne 😊
Laski, zapewniam Was, że one nie czytają ani pierwszej strony, ani pewnie Waszych postów 🫣 Szkoda czasu na skrobanie tych wypowiedzi 😘Speranza :), Gregorka, Prezesoowa lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.! -
Zaczarowan wrote:Magnez jak najbardziej ok, foliany, wit D, jod, DHA 😊
Z tym jodem to mnie totalnie zaskoczyłaś. Muszę się faktycznie obczytac. Dzięki dziewczyny ☺️"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Speranza :) wrote:Tak trochę zmieniając temat... Wiecie co mnie wkurza na naszym wątku, ale też na innych... Może wyjdę na dziwną, ale mnie denerwuje jak pojawiają się czasem osoby, które się nawet nie przedstawią, nie opowiedzą swojej historii, nie udzielają się w ogóle, a wrzucą pozytywny test ciążowy. Potem też się już nie odzywają. Ja to odbieram niefajnie, bo tutaj są osoby, które naprawdę długo się starają, czasem miesiące, a czasem już długie lata. Dla mnie to było trochę jakby ktoś przyszedł i wrzucił zdjęcie dwóch kresek z podtekstem - patrzcie, udało mi się w pierwszym cyklu. No nie wiem, może jestem niesprawiedliwa, bo może ktoś też miał swoją historię, tylko się tym nie dzielił tutaj wcale. Takie mam mieszane uczucia, bo dzisiaj znowu zobaczyłam coś takiego.
Zbuntowana lubi tę wiadomość
-
elektro96 wrote:Muszę Wam się pochwalić, ze wczoraj byłam na pierwszej lekcji tenisa. Dzisiaj mam zakwasy na tyłku, ale przyjemnie w końcu to poczuć 🤪 zaniedbałam się bardzo pod względem jakiejkolwiek aktywności fizycznej. Mam nadzieję, że to będzie taka dyscyplina, która spodoba mi się na dłużej. Niestety często mam słomiany zapał… 🫠
Zbuntowana, elektro96, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
Przyszła mi dzisiaj paczka z suplami, m.in. fertistim i kurcze nie wiem czy się przyzwyczaję do tego smaku 😐 ja ogólnie pije tylko wodę, kawe i herbatę, nie lubię słodkich napojów, a to jest jakieś takie chemicznie słodkie 😂 do tej pory brałam inozytol w tabletkach, chciałam spróbować coś nowego, ale czarno to widzę 🤪starania od 10.2022
01.2024- cb 💔
31.03.2024 ⏸️
05.2024 💔
👩🏻29
IO, PCOS
🧔🏻♂️31
badanie nasienia ✅️
19.11.2024 ⏸️ -
Katsue wrote:Hej, wybaczcie, że tak zniknęłam i usunęłam konto… w pewnym momencie poczułam, że muszę się odciąć i odpocząć żeby to jakoś udźwignąć. I też uznałam, że dość niefortunny był ten nick, może jestem paranoiczką, ale doszłam do wniosku, że gdyby ktoś chciał to mógłby mnie dość łatwo zidentyfikować 😬
Wczoraj już nie wytrzymałam i zaczęłam was podczytywać z krzaków - niedawno skończyłam. Nie dam już rady się do wszystkiego odnieść, ale wiedzcie, że myślałam o was 🥹Katsue, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
To ja chyba jestem jakaś dziwna z tym fertistimem, ale jeśli ma działać pozytywnie to będę pić 😁
Zbuntowana, Prezesoowa lubią tę wiadomość
starania od 10.2022
01.2024- cb 💔
31.03.2024 ⏸️
05.2024 💔
👩🏻29
IO, PCOS
🧔🏻♂️31
badanie nasienia ✅️
19.11.2024 ⏸️ -
ultramaryna_ wrote:@Lyiss ale mnie teraz skusiłaś tą zapiekanką 🫣🤣 Nigdy nie próbowałam, ale już wiem, że muszę! One są z mięsem, warzywami, jak to wygląda?
@Gregorka kciuki za 🥚🥚 🤞 Może ten accofil okaże się strzałem w 10? 🥰 Tego życzę 🤞
@Speranza nie masz na stanie żadnych zestawów supli? Poczytaj rekomendacje PTGiP w sprawie suplementacji, tam masz info, co jest niezbędne 😊
Laski, zapewniam Was, że one nie czytają ani pierwszej strony, ani pewnie Waszych postów 🫣 Szkoda czasu na skrobanie tych wypowiedzi 😘
Różne są 😁 i takie wege albo z kurczakiem, z salami, z boczkiem 😁 ale koniecznie z sosem belgijskim on jest boski. Wiecie to takie chamskie zapiekanki ale naprawdę ja uwielbiam bardziej niż hot doga!Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2024, 21:28
ultramaryna_, elektro96, Zbuntowana lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Katsue wrote:W ogóle macie jakieś polecajki sukienkowe? Za 2 tygodnie idę na wesele i nie mam się w co ubrać, choć szafa pęka w szwach 🤣 nawet nie wiem co mogłoby mi się podobać, bo malo co mi się ostatnio podoba 🙈 miałam jedna na oku z Mohito, ale mi się odwidziała 🥲 a nie chciałabym takiej typowo weselnej, bo raz że nie lubię kupować ciuchów na jeden raz, a dwa że impreza jest w ogrodzie więc raczej luźniejszy klimat 🤔
Katsue, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
Katsue wrote:W życiu, bez was to nie to samo!
Szczerze mówiąc sama nie wiem. Są momenty, że w ogóle się nie trzymam i mam wrażenie, że zaraz się rozpadnę. Chwilę później zalewa mnie obojętność wobec wszystkiego. Do tego dochodzą wyrzuty sumienia, że coś mogłam zrobić albo czegoś nie zrobić. Dodatkowe wyrzuty sumienia związane są jeszcze z tym, że minął ledwo tydzień od zabiegu, a mi już brakuje bliskości z mężem - ostatni raz był jeszcze przed pozytywnym testem. Poza tym tęsknota. Żal. Też wobec teścia, bo gdy im powiedzieliśmy o ciąży to zaraz później rozpeplał wszystkim sąsiadom na wiosce więc nie czuję się na siłach by tam w najbliższym (albo i dalszym) czasie tam jechać, mimo że lubię tam być. Więc straciłam jakiś tam azyl.
W oczekiwaniu na kontrolną wizytę zrobiłam badania na trombofilię. Poza tym w sumie nic… Nie mam ochoty wychodzić, z nikim się spotykać. Wierzę, że pewnego dnia będzie dobrze, po prostu jeszcze nie dziś. Zatracam się trochę w pracy, żeby nie myśleć. Byłam w tym tygodniu kilka dni w biurze i jak normalnie tego nie lubię, to jakoś mi to paradoksalnie pomogło w nierozpadaniu się choć przez pare godzin - trzymałam się, bo musiałam.
Mąż ogólnie nic nie mówił że "nie płacz" czy "uspokój się, będzie dobrze" bo wiedział że muszę to wypłakać, po prostu był ze mną i potrafiliśmy leżeć w ciszy aż się uspokoję 🥺 to było mega kochane , nawet teraz jak o tym pisze mam łzy w oczach..
Na dojście do siebie potrzeba czasu, musisz wypłakać swoje smutki , nie wolno tego dusić w sobie bo i tak przyjdzie niestety.. żałobę trzeba przejść po swojemu. I tak też było to dla mnie Dźwinę że czuje potrzebę bliskości z mężem, albo czułam żal do siebie na początku że mam ochotę wypić lampkę wina, w ogóle jak ja mogę to zrobić? Wtedy w moich myślach było to złe bo powinnam być w żałobie..
Ale zdałam sobie pewnego dnia sprawe że życie leci dalej, że zależy mi na moim małżeństwie które może ucierpieć przez takie moje zachowanie i wieczna żałobę , aż nadszedł dzień w którym poczułam że życie jest na nowo piękne i warto cieszyć się chwilami teraz i tu z mężem, wyjść do ludzi wreszcie i temat poronienia przestał być tematem tabu dla mnie, mówienie o tym jak się czuje kilku bliskim mi osobom dało mi swojego rodzaju wolność duszy, jakbym zrzuciła wielki kamień z serca i wiedziałam że nie jestem z tym sama 🍀 cieszyłam się na nowo moim życiem, bliskość z mężem była lepsza niż kiedykolwiek bo wiedzieliśmy że razem wytrwamy wszystko ❤ no i jak widać ten mój stan duszy zaowocował.. 🥺❤ czego i Tobie życzę kochana z całego serca 😘🍀Zaczarowan, Majlen, Malinowysorbet, CoffeeDream, Dropsik, Zbuntowana, Katsue, Gregorka, Vienna, Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Katsue wrote:Chyba nigdy nie jadłam nic z sosem belgijskim 🤔 z takich zapiekankowych to kocham serowy z Ogórem Czy Bez i bazyliowy z To Do Jutra 🤤
Ten sos beligijski to właśnie tylko na tym Orlen widziałam.
To do jutra są pyszne 🤤 ja polecam jeszcze z Sosnowca „zapiekarnik” i tam jest zapiekanka z fetą, szpinakiem, kurczakiem i mozarellą 🤤🤤
Co do sukienek zobacz sobie na renee tylko fakt, trzeba przez internet ale idzie trafić perełkę 😁Katsue lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Liyss🧚🏻 wrote:Różne są 😁 i takie wege albo z kurczakiem, z salami, z boczkiem 😁 ale koniecznie z sosem belgijskim on jest boski. Wiecie to takie chamskie zapiekanki ale naprawdę ja uwielbiam bardziej niż hot doga!
Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
35 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Tragedia z tym smakiem. Mi pomaga jak zalewam go Muszynianką lekko gazowaną.Platynova55, MagicznaNuta lubią tę wiadomość