Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochanie ja jutro rano robię Tobie kawę! 😅😘 z ekspresu bo dziś przespalam pół dnia 🙈
Dropsik, pp2018, Gregorka, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
CoffeeDream wrote:Kochana, nie znam się dokładnie na io, ale może nasza @Prezesoowa coś więcej się wypowie w tym temacie? 🤔
Co do ferrytyny, to mi z kolei w 3 miesiące obniżyła się z 26 do 16... I wczoraj @Fruttelka przedstawiła co w jej przypadku pomogło. Zrobiłam screena, więc jeśli nie widziałaś to łap 🙂
https://ibb.co/Q8ZwYSL
Dziękuję 😍 chyba zrobiłam screena tego samego ale zrobilam dla pewnosci jeszcze jednego 🤭CoffeeDream lubi tę wiadomość
🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia, cukrzyca.
28cs - 05.2018 👱♂️Nikodem 3090g 51 cm 40+0
1 cs - 09.2019👱♀️🥰 Lenka 3730g 56cm 41+4
6cs - 19.02.2025 👩🥰 Lilianna 2530g 46cm 37+2 -
notsobadd wrote:Dropsik, Twoje „nie zesraj się” robi mój dzisiejszy dzień, przysięgam 😂
Speranza :), Katsue lubią tę wiadomość
-
elektro96 wrote:Mam zdrowe 🍒♥️
elektro96 lubi tę wiadomość
-
Malinowysorbet wrote:Jutro rano sikne 😁
Passa może i jest dobra ale ja jakos czuje, że mnie to nie dotyczy 😅 jutro ostatecznie się dowiemy, na luuuzie 😎Malinowysorbet lubi tę wiadomość
-
Majlen wrote:Może trzeba coś takiego właśnie napisać w 1 wpisie?
- Żeby nie wrzucać testów ciążowych z dupy 😅
Oczywiście ładniej to ująć -
Gregorka wrote:Jestem po wizycie😊 mam 2 dominujące pecherzyki, pani doktor accofil wdraża u mnie 😊❤️ Zawdzięczam to mojej siostrze(moj Aniol Stróż 🥹❤️) była we wtorek u pani doktor na wizycie i rozmawiały o mnie. Skonsultowała wyniki z immunologiem i mam zielone światełko 💚
Pobrałam cała dokumentację i potrzebne badania do inseminacji 😊Uzgodniłyśmy z panią doktor,że jak się nie uda ten cykl to mąż w następnym poszerza pakiet o fragmentacje i stres oksydacyjny+ do insemniacji. Moja lista jest o wiele dluzsza,ale wiekszosc juz mam😇 i zrobimy w klinice,bo taniej wyjdzie😊Gregorka lubi tę wiadomość
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
Byliśmy nad morzem, po pierwsze dzisiaj pełnia (to jest taki nasz rytuał), a po drugie mama sprawiła mi przykrość, wiec spacerek dobrze mi zrobił. Nie chce pisać, co konkretnie się wydarzyło, ale w skrócie- granie na emocjach. Najważniejsze, że już lepiej 🫂🫂 No ew chętnie przyjmę przytulasa haha
Łapcie foteczkę ovusiostry ❤️
Malinowysorbet, Liyss🧚🏻, Leśneintro, Dropsik, elektro96, pp2018, Majuna, Pati2804, Platynova55, Majlen, Speranza :), CoffeeDream, Katsue, Gregorka, Vienna, Chmurka21, Prezesoowa, PaulaG, ellevv, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Chmurka21 wrote:Hej dziewczyny. Wybaczcie; ze znów tak późno, ale rano się tak szykowałam, trafiłam na korki, ze ostatecznie i tak byłam spóźniona 😃
@Pati współczuje bólu głowy. A dodatkowo w ciąży, to lipa z lekamimiejmy nadzieje, ze niedługo ciąża będzie dla Ciebie bardziej łaskawa 🥰
@Coffee z tymi bratowymi to trudny temat 😀 ja nie mam, ale jestem bratowa. Szwagierka mi tak działa na nerwy, ze ostatnio ciagle specjalnie robię jej na złość 😂😂 ale niestety zapracowała sobie na to
@Prezesowa No Twoja bratowa takimi tekstami to tez nie poprawia relacji 😂
@Majuna piękne kreski na pinku 😍😍😍😍 kurczę, tak mi się marzy, ze kiedyś będę się mogła podzielić z wami takim zdjęciem
@Speranza, tez widziałam post tej laski, która wrzuciła pozytywnego pinka i podzielam Twoje zdanie 😅 poza tym, ja mam jeszcze dalej idące wnioski, ze ludzie tak trąbią o tej swojej ciąży, a prawdę mówiąc interesuje to najbliższych. I tak samo tu na forum, osoby które sie udzielają, No jest to miłe jak sie w końcu uda. A obce osoby No cóż.
Ja jestem dziś pierwszy dzień bez luteiny i mam okropne skurcze brzucha. DRAMAT. Nie mam takich skurczy nawet podczas okresu. Jak mnie złapał dziś taki jeden skurcz podczas szkolenia to nie chciał puścić, aż szybko wygrzebalam nospe forte. Masakra jakaś 😱 ale to chyba znak, ze @ za rogiem 😫Chmurka21 lubi tę wiadomość
-
Speranza :) wrote:Dropsik... Te drożdżówki... Jak mogłaś kobieto, przecież ja tylko o nich teraz myślę... 🤪😂🥹 Dlaczego nie mieszkam bliżej Ciebie... Podziel się chociaż przepisem kochana.. Dej, dej... 🤤
Dropsik, Speranza :) lubią tę wiadomość
-
Zaczarowan tulę mocno 🫂 Czasami z bliskimi ciężko się dogadać niestety 😞
Zaczarowan lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Zaczarowan wrote:Byliśmy nad morzem, po pierwsze dzisiaj pełnia (to jest taki nasz rytuał), a po drugie mama sprawiła mi przykrość, wiec spacerek dobrze mi zrobił. Nie chce pisać, co konkretnie się wydarzyło, ale w skrócie- granie na emocjach. Najważniejsze, że już lepiej 🫂🫂 No ew chętnie przyjmę przytulasa haha
Zaczarowan lubi tę wiadomość
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Vienna wrote:Ogólnie chodzi o to, że jedno z rodzeństwa jest wiecznie faworyzowane i jeśli on czegoś potrzebuje to każdy się nad nim rozpływa. Ale jeśli ja czegoś potrzebuje to jest robienie mi wielkiej łaski 😒 akurat ta sytuacja z dziś mocno mnie zabolała, bo przysługa jaką zrobili moi rodzice mojemu bratu, wpłynęła bezpośrednio na mnie o czym dowiedziałam się dziś, a nikt mnie o zdanie nie pytał... Ehhh i mało tego, ale to pewnie standardzik w rodzinach, bo same też o tym nie raz pisałyście... Jestem jedynym dzieckiem moich rodziców które ich odwiedza i stara się im jakoś pomóc, ale i tak nie ważne co bym robiła, zawsze będę na drugim miejscu. Mam wrażenie że przez to że jestem jedynym ich dzieckiem, które jest na prawdę ogarnięte w życiu (czyli nie zadłużam się w chwilówkach i rodzice nie muszą wyciągać mnie z długów 🤣) to oni mają mnie po prostu gdzieś... "Bo przecież sobie sama dobrze radzę, a moi bracia potrzebują ich wsparcia". Mam wrażenie że większość mojego życia, zawsze musiałam radzić sobie sama, bez żadnego wsparcia. Ale teraz przynajmniej jestem ogarnięta, w przeciwieństwie do mojego rodzeństwa.
Ehh no i posmęciłam 🤣Vienna lubi tę wiadomość
-
Zaczarowan wrote:Byliśmy nad morzem, po pierwsze dzisiaj pełnia (to jest taki nasz rytuał), a po drugie mama sprawiła mi przykrość, wiec spacerek dobrze mi zrobił. Nie chce pisać, co konkretnie się wydarzyło, ale w skrócie- granie na emocjach. Najważniejsze, że już lepiej 🫂🫂 No ew chętnie przyjmę przytulasa haha
I morze piękne 🩵Zaczarowan lubi tę wiadomość
-
MummyYummy wrote:@Pati, współczuję gorszego samopoczucia 🫂 A mierzysz ciśnienie?
@Coffee, Ciebie też przytulam 🫂 To przykre, że nie do końca liczą się z Waszymi planami i ogólnie tak dziwnie, że jest okazja, żeby się spotkać, Ty się starasz, a ktoś jakby olewa sytuację. Rozumiem, że jest Ci z tym źle, ale wiesz, dbanie o kontakty nie może być jednostronne 😘 Jeśli to rzeczywiście żona brata, to naprawdę słabo...
@Prezesoowa, niestety nie 🥲 Zamówiliśmy nowe, jutro powinny być, ale kasa popłynęła 🤑 Niby człowiek liczy się z wydatkami, ale jednak trochę innymi 🤪 A też nie bardzo jak mieliśmy na tym oszczędzać, bo to też są narzędzia pracy i potrzebujemy porządnych sprzętów.
@Majuna, jakie krechy ♥️♥️♥️
@Majlen, ale z braniem żarcia to już chamówa 😡 Jasne, i moi rodzice, i teściowe też zawsze jak coś dają, ale nawet by mi do głowy nie przyszło, żeby prosić ich o dorobienie jedzenia! Wręcz jest mi głupio, że przyjedziemy, zjemy i jeszcze dostaniemy na wynos.
Ale wiecie co, tak w temacie tych buntowniczych żon... Ja też jestem uznawana w rodzinie Męża są piekielną zołzę, która trzyma go pod ostrą szpilką, bo już nawet nie pod pantoflem. Już się przyzwyczaiłam, ale to jest niesprawiedliwe. Nigdy nie wtrącałam się w relacje mojego Męża z rodziną, one są różne, im się wiele rzeczy nie podoba w tym, jak postępujemy, ale to są nasze wspólne decyzje, często też bardziej z jego inicjatywy, a że mamy podobne podejście do życia, to nasze plany się pokrywają. On się nigdy nie kryje ze swoimi poglądami, zawsze mówi je głośno, a i tak jest mi przypisywane, że go buntuję i ogólnie wszystko moja wina 🙂
@Speranza, też miałam takie bóle, to normalne, Kochana 😘
A co do rozdrażnienia takim wrzucaniem testów, to rozumiem, też to dziś widziałam 🙈 Nie rozumiem totalnie, po co? Poza tym są tutaj też wątki typowo ciążowe... Ok, rozumiem, że u nas to taki wątek mieszany, ale my jesteśmy jak kuchenka z gazem, także.... Chętnie przyjmiemy nowe palniki, ale nie w takim sposób 😉
@Prezesoowa, bardzo mocno Cię przytulam i życzę Wam dużo, dużo siły 🫂🫂🫂 Twoje reakcje są zupełnie naturalne. Naprawdę każde emocje w tak trudnej sytuacji są normalne. Nie oceniaj siebie tak surowo 😘
@elektro, wow, wielki szacun! Jak wrażenia? To chyba trudny sport, co?
@Katsue ♥️♥️♥️♥️♥️♥️ Bardzo, bardzo się cieszę, że się odezwałaś! Pamiętaj, że to nie jest niczyją winą 🫂 Pozwól sobie na te emocje, bo to jest to, czego najbardziej potrzebujesz. I nie miej żadnych wątpliwości z powodu potrzeby bliskości z mężem - to normalne i piękne, bo świadczy o sile Waszego związku. A jak on się trzyma?
@Dropsik, zanim doczytałam nawias, to normalnie padłam 🤣 Ale bardziej dobrze jej pomyślałaś! No w drożdżówki to petarda 😋
@Majlen, ale Ty to bardzo dobrze ujęłaś, to naprawdę jest z dupy!
@Coffee, ej, no w sumie masz rację... @Dropsiku, jak ona przekazała taką informację? "Hej, jestem X i jestem w ciąży, zaszłam w pierwszym cyklu?"
@Vienka, jeju, to jest mega niesprawiedliwe, że decyzja o pomocy odbije się na Tobie! A nie masz możliwości zrobienia czegoś, co nie pozwoli Cię w to wplątać?
Sushi 🤤🤤🤤 Ojaju... Jadłabym na potęgę! -
Pati2804 wrote:Kochana ja tak miałam raz, pojechałam na usg I okazało się że to przerośnięty pęcherzyk był, ale pomóc po miesiączce to mija , u mnie nie minęło bo byłam już w ciąży , ale ból przeszedł 😘 weź cos przeciwbólowego , a jak nie przejdzie to do lekarza jeśli masz możliwość 😘
To może po prostu to ciąża 😁
Niestety tu ginekolog odpada... moze przejdzie🇮🇪
6cs - 19.02.2025 👩🥰 Lilianna 2530g 46cm 37+2 -
Piękne morze… dla mnie to zawsze jest ogromne wyciszenie 😊Zbuntowana, Zaczarowan, Gregorka lubią tę wiadomość
35 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Gregorka wrote:Jestem po wizycie😊 mam 2 dominujące pecherzyki, pani doktor accofil wdraża u mnie 😊❤️ Zawdzięczam to mojej siostrze(moj Aniol Stróż 🥹❤️) była we wtorek u pani doktor na wizycie i rozmawiały o mnie. Skonsultowała wyniki z immunologiem i mam zielone światełko 💚
Pobrałam cała dokumentację i potrzebne badania do inseminacji 😊Uzgodniłyśmy z panią doktor,że jak się nie uda ten cykl to mąż w następnym poszerza pakiet o fragmentacje i stres oksydacyjny+ do insemniacji. Moja lista jest o wiele dluzsza,ale wiekszosc juz mam😇 i zrobimy w klinice,bo taniej wyjdzie😊Gregorka lubi tę wiadomość
-
Majlen wrote:Mnie przez ostatnie 3 owulację po odstawieniu AH, to zaczynał boleć w dzień owulacji i trwalo to przez parę dni, około 5. A teraz przy tej drugiej (4) w jednym cyklu, to pare godzin mnie lekko ćmilo podbrzusze i przeszło
Ja odstawiłam AH poczatkiem grudnia.... bylo różnie ale nie tak.. w ogóle dziwne te cykle.... w zeszłym owulacja nie bolała wcale cyce dopiero spuchły i bolały 3 dni przed @ a teraz owu niby 3 dni temu a ja juz cała spuchneta nadal boli brzuch jajniki ehh koszmar....🇮🇪
6cs - 19.02.2025 👩🥰 Lilianna 2530g 46cm 37+2