Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobrego dnia dziewczyny!
Mocno trzymam kciuki za dzisiejsze badania i wizyty
Prezesowa teraz zobaczyłam ten obiad.... Jaki fajny mąż
Ale bym to zjadła... Teraz jestem głodna
nick nieaktualny, Chmurka21 lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Prezesoowa wrote:A co masz tam do jedzenia? Karm te swoje bobaski

Bobaski?
Ale by było
Zaraz zjem Skyr z bananem, łyżeczką miodu, kakao i płatkami owsianymi
Chyba sobie poje/pojedzą
elektro96, nick nieaktualny, Liyss🧚🏻, Malinowysorbet, Zaczarowan, Pati2804, Chmurka21, Gregorka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Vienna z tym nierównym traktowaniem rodzeństwa to znam temat - moja mama była trzecim, niechcianym dzieckiem przez babcię i ta ją traktowała strasznie, faworyzując oczywiście starsze rodzeństwo - zwłaszcza syna. Na starość kto został z babcią i kto się nią opiekował - moja mama. Szkoda słów... Po śmierci babci na szczęście tata namówił mamę na kupno domu i się wynieśli z domu rodzinnego mojej mamy. Na szczęście moja mama nie powieliła schematu i raczej traktowała nas tak samo z moim bratem. Także ten krąg można przerwać. Przytulam Cię Vienna kochana, dobrze że masz już swoją rodzinkę - wspierającego męża i możesz tę rodzinę budować jak chcesz
Zaczarowan, Vienna lubią tę wiadomość
Prezesoowa wrote:Okropnie się czułam przy metforminie, po miesiącu jej zażywania nie byłam w stanie wyjść z domu po zjedzeniu posiłku, bo robiło mi się słabo, wymiotowałam albo miałam biegunkę, flaki mnie tak bolały, że bałam się gdziekolwiek ruszyć, bo składało mnie w pół. Brałam ją chyba 3-4 miesiące, a potem mój żołądek dochodził do siebie pół roku, więc raczej już do tego nie wrócę..
Muszę jakoś przetrwać te 1,5 tygodnia i jak wleci L4 to będę miała trochę więcej czasu na to, żeby chociaż spacerować czy pojeździć w domu na rowerku. Jeden cykl pójdzie do śmieci, ale będę walczyć o kolejne
A no tak, tak.. Dobrze, że za niedługo masz wolne, tak jak mówisz.. odpoczniesz 😘 na straty dopiero pójdzie, jak nie będzie bzyk bzyk.. więc nie bądź taka pewna! 😂😊
Speranza :), nick nieaktualny, elektro96 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry 🌸
Ja dziś na szybko, bo dużo pracy, a dziś ostatni dzień przed urlopem i oczywiście pali się wszystko. 😩
Będę dziś raczej podczytywac tylko. Chyba, że wyskoczę z partyzanta 😅
Miłego dnia Dziewczyny 🌸🌞 Dziś ma być pięknie 🥰
@Suzie Wszystkiego najlepszego Kochana! 🌸💐
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2024, 10:11
nick nieaktualny, Suzie, Gregorka lubią tę wiadomość
-
Skonczyla mi się właśnie Witamina D, tak więc będę robic zamówienie na suple. Czytałam tez o cholinie. Przy tym wszystkim zaczęłam się zastanawiać ile czego i co ja w końcu mam brac. Podziwiam was dziewczyny. Ja właśnie dostałam pierdolca czytając to wszystko co, na co i ile🙈,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
-
Cześć, dzień dobry! 👋😘
@notsobadd, @Malinowysorbet i @Chmurka12 dziś pozwólcie sobie na wszystkie emocje, bardzo mi przykro, że znów jesteście rozczarowane 🫂😘
@Majuna mam nadzieję, ze dzisiejszy wynik Ciebie zaskoczy i wróci wiarę, leki bierzesz 😘🤞 Test wyglądał naprawdę przyzwoicie, dziś nie sikałaś?
Kciuki za wszystkie wizyty 🤞
Speranza :), Malinowysorbet, Chmurka21, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.! -
Prawie zapomniałabym o heparynie, taki leniwy poranek mam 🫣😱 Idę wstrzyknąć 💉
Co do supli - codziennie kilka razy mam rozkminę, czy na pewno wszystko wzięłam 🤣🫣 Postanowiłam, że jak na starego dziada przystało muszę sobie rozparcelować leki w pojemniczku tygodniowym. To już nie przelewki 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2024, 10:19
Speranza :), Dropsik, Malinowysorbet, Zaczarowan lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.! -
ultramaryna_ wrote:Prawie zapomniałabym o heparynie, taki leniwy poranek mam 🫣😱 Idę wstrzyknąć 💉
Co do supli - codziennie kilka razy mam rozkminę, czy na pewno wszystko wzięłam 🤣🫣 Postanowiłam, że jak na starego dziada przystało muszę sobie rozparcelować leki w pojemniczku tygodniowym. To już nie przelewki 😉
Hahaaaaa, to fakt - to już nie przelewki
Też chyba pomyślę o dziado-boxie 
Dobrego dnia kochana!
elektro96, nick nieaktualny, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
Speranza :) wrote:Hahaaaaa, to fakt - to już nie przelewki
Też chyba pomyślę o dziado-boxie 
Dobrego dnia kochana!
Ja już taki mam!
Super to sie sprawdza, serio
elektro96, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki
2 cykle przerwy - transfer koniec września
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Właśnie przeglądając suple tez pomyślałam o tym pudełeczku. Tego się robi za dużo 😁ultramaryna_ wrote:Prawie zapomniałabym o heparynie, taki leniwy poranek mam 🫣😱 Idę wstrzyknąć 💉
Co do supli - codziennie kilka razy mam rozkminę, czy na pewno wszystko wzięłam 🤣🫣 Postanowiłam, że jak na starego dziada przystało muszę sobie rozparcelować leki w pojemniczku tygodniowym. To już nie przelewki 😉
ultramaryna_ lubi tę wiadomość
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
grazka0022 wrote:Ja już taki mam!

Grażka Ty jesteś za młoda, żeby mieć dziadoboxa
Ja jestem już dawno po 30-tce to mogę mieć 
Marynce to też nie wiem jak sprzedali
Pewnie na to trzeba dowód osobisty w sklepie pokazać
elektro96, Dropsik, nick nieaktualny, ultramaryna_, Gregorka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
Ja też kupiłam taki staremu i to jest naprawdę inny komfort życia 🤣 Mam taki na tydzień z wyjmowanym pudełeczkiem na każdy dzień osobno, także w niedzielę wieczorem wszystko rozkładam, a później mąż może sobie codziennie brać do pracy porcję na dany dzień 🤪grazka0022 wrote:Ja już taki mam!

Edit. Dziado-box mnie rozwalił, Speranza 🤣 mój stary stary to już prawie 40, więc pewnie dlatego mi sprzedali 🤪😘🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2024, 10:30
Speranza :), grazka0022, Zaczarowan, ultramaryna_, Liyss🧚🏻, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
Starania od 8.2022
💁🏽♀️
❌ kir AA
❌ lamblia
❌ MTHFR A1298 homo
❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
✅ USG endometriozy - prawidłowe
💁🏽
❌ hla-c C2
❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Ja też mam pojemnik na witaminy bo inaczej na pewno bym o czymś zapomniała 🙈 ja dziś też trochę z partyzanta, czytam ale mało się udzielam bo dalej źle się czuję. Idę na drzemkę na huśtawce przed domem 😴 i czekam na lepszy czas 🌞
Dropsik, nick nieaktualny, Zaczarowan, ultramaryna_, CoffeeDream, Liyss🧚🏻, Malinowysorbet, Gregorka lubią tę wiadomość
-
Speranza :) wrote:Grażka Ty jesteś za młoda, żeby mieć dziadoboxa
Ja jestem już dawno po 30-tce to mogę mieć 
Marynce to też nie wiem jak sprzedali
Pewnie na to trzeba dowód osobisty w sklepie pokazać 
No moja babcia jak chorowała to nie miala dziadoboxa, każdy lek na każdy dzien pamietała. I pamiętała co rano, co w południe, co na czczo i co do posiłku
A chorowała na raka, więc miała tych leków multum. Nie wiem jak ona to robiła 
A ja mam 25 lat, ale czuje sie na 70
Taka wiecie zrzędliwa stara baba spod bloku
elektro96, Zaczarowan, ultramaryna_, Speranza :), Gregorka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki
2 cykle przerwy - transfer koniec września
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Pati2804 wrote:Ja też mam pojemnik na witaminy bo inaczej na pewno bym o czymś zapomniała 🙈 ja dziś też trochę z partyzanta, czytam ale mało się udzielam bo dalej źle się czuję. Idę na drzemkę na huśtawce przed domem 😴 i czekam na lepszy czas 🌞
Pati jak coś napisałam Ci priv :* odpoczywaj Kochana
Pati2804 lubi tę wiadomość
-
Vienna, Prezesowa przytulam was za te sytuacje rodzinne 😌 My możemy być tym pokoleniem, które przerwie ten łańcuch czy ciąg nierównego traktowania w rodzinie💪to duża odpowiedzialność i szansa dla nas i naszych rodzin
nick nieaktualny, Zaczarowan, CoffeeDream, Vienna, Speranza :), Gregorka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość