X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 24 maja 2024, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrego dnia dziewczyny!
    Mocno trzymam kciuki za dzisiejsze badania i wizyty :)

Prezesowa teraz zobaczyłam ten obiad.... Jaki fajny mąż :) Ale bym to zjadła... Teraz jestem głodna :D

Prezesoowa, Chmurka21 lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 24 maja 2024, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 13:53

Prezesoowa lubi tę wiadomość

Wysłany: 24 maja 2024, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A co masz tam do jedzenia? Karm te swoje bobaski :D

Bobaski? :D Ale by było :) Zaraz zjem Skyr z bananem, łyżeczką miodu, kakao i płatkami owsianymi :) Chyba sobie poje/pojedzą :D

elektro96, Prezesoowa, Liyss🧚🏻, Malinowysorbet, Zaczarowan, Pati2804, Chmurka21, Gregorka, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"

Wysłany: 24 maja 2024, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna z tym nierównym traktowaniem rodzeństwa to znam temat - moja mama była trzecim, niechcianym dzieckiem przez babcię i ta ją traktowała strasznie, faworyzując oczywiście starsze rodzeństwo - zwłaszcza syna. Na starość kto został z babcią i kto się nią opiekował - moja mama. Szkoda słów... Po śmierci babci na szczęście tata namówił mamę na kupno domu i się wynieśli z domu rodzinnego mojej mamy. Na szczęście moja mama nie powieliła schematu i raczej traktowała nas tak samo z moim bratem. Także ten krąg można przerwać. Przytulam Cię Vienna kochana, dobrze że masz już swoją rodzinkę - wspierającego męża i możesz tę rodzinę budować jak chcesz :)

Zaczarowan, Vienna lubią tę wiadomość

• Vienna Autorytet

Wysłany: 24 maja 2024, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 13:53

Speranza :), Chmurka21 lubią tę wiadomość

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 24 maja 2024, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Okropnie się czułam przy metforminie, po miesiącu jej zażywania nie byłam w stanie wyjść z domu po zjedzeniu posiłku, bo robiło mi się słabo, wymiotowałam albo miałam biegunkę, flaki mnie tak bolały, że bałam się gdziekolwiek ruszyć, bo składało mnie w pół. Brałam ją chyba 3-4 miesiące, a potem mój żołądek dochodził do siebie pół roku, więc raczej już do tego nie wrócę..
    Muszę jakoś przetrwać te 1,5 tygodnia i jak wleci L4 to będę miała trochę więcej czasu na to, żeby chociaż spacerować czy pojeździć w domu na rowerku. Jeden cykl pójdzie do śmieci, ale będę walczyć o kolejne :)

A no tak, tak.. Dobrze, że za niedługo masz wolne, tak jak mówisz.. odpoczniesz 😘 na straty dopiero pójdzie, jak nie będzie bzyk bzyk.. więc nie bądź taka pewna! 😂😊

Speranza :), Prezesoowa, elektro96 lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 24 maja 2024, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 🌸

Ja dziś na szybko, bo dużo pracy, a dziś ostatni dzień przed urlopem i oczywiście pali się wszystko. 😩
    Będę dziś raczej podczytywac tylko. Chyba, że wyskoczę z partyzanta 😅

Miłego dnia Dziewczyny 🌸🌞 Dziś ma być pięknie 🥰

@Suzie Wszystkiego najlepszego Kochana! 🌸💐

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2024, 10:11

Prezesoowa, Suzie, Gregorka lubią tę wiadomość

• Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 24 maja 2024, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skonczyla mi się właśnie Witamina D, tak więc będę robic zamówienie na suple. Czytałam tez o cholinie. Przy tym wszystkim zaczęłam się zastanawiać ile czego i co ja w końcu mam brac. Podziwiam was dziewczyny. Ja właśnie dostałam pierdolca czytając to wszystko co, na co i ile🙈

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 24 maja 2024, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dzień dobry! 👋😘

@notsobadd, @Malinowysorbet i @Chmurka12 dziś pozwólcie sobie na wszystkie emocje, bardzo mi przykro, że znów jesteście rozczarowane 🫂😘

@Majuna mam nadzieję, ze dzisiejszy wynik Ciebie zaskoczy i wróci wiarę, leki bierzesz 😘🤞 Test wyglądał naprawdę przyzwoicie, dziś nie sikałaś?

Kciuki za wszystkie wizyty 🤞

Speranza :), Malinowysorbet, Chmurka21, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 24 maja 2024, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawie zapomniałabym o heparynie, taki leniwy poranek mam 🫣😱 Idę wstrzyknąć 💉

Co do supli - codziennie kilka razy mam rozkminę, czy na pewno wszystko wzięłam 🤣🫣 Postanowiłam, że jak na starego dziada przystało muszę sobie rozparcelować leki w pojemniczku tygodniowym. To już nie przelewki 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2024, 10:19

Speranza :), Dropsik, Malinowysorbet, Zaczarowan lubią tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!

Wysłany: 24 maja 2024, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:

Co do supli - codziennie kilka razy mam rozkminę, czy na pewno wszystko wzięłam 🤣🫣 Postanowiłam, że jak na starego dziada przystało muszę sobie rozparcelować leki w pojemniczku tygodniowym. To już nie przelewki 😉

Hahaaaaa, to fakt - to już nie przelewki :D Też chyba pomyślę o dziado-boxie :D
    Dobrego dnia kochana!

elektro96, Prezesoowa, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2024, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Hahaaaaa, to fakt - to już nie przelewki :D Też chyba pomyślę o dziado-boxie :D
    Dobrego dnia kochana!

Ja już taki mam! :D
    Super to sie sprawdza, serio

elektro96, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 24 maja 2024, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:

Właśnie przeglądając suple tez pomyślałam o tym pudełeczku. Tego się robi za dużo 😁

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸

Wysłany: 24 maja 2024, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:

Grażka Ty jesteś za młoda, żeby mieć dziadoboxa :) Ja jestem już dawno po 30-tce to mogę mieć :D
    Marynce to też nie wiem jak sprzedali :D Pewnie na to trzeba dowód osobisty w sklepie pokazać :D

elektro96, Dropsik, Prezesoowa, ultramaryna_, Gregorka, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2024, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Ja też kupiłam taki staremu i to jest naprawdę inny komfort życia 🤣 Mam taki na tydzień z wyjmowanym pudełeczkiem na każdy dzień osobno, także w niedzielę wieczorem wszystko rozkładam, a później mąż może sobie codziennie brać do pracy porcję na dany dzień 🤪

Edit. Dziado-box mnie rozwalił, Speranza 🤣 mój stary stary to już prawie 40, więc pewnie dlatego mi sprzedali 🤪😘🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2024, 10:30

Speranza :), grazka0022, Zaczarowan, ultramaryna_, Liyss🧚🏻, Katsue, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 24 maja 2024, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue, piękna pogoda się zapowiada na ten tydzień 🏖️☀️ więc pakuj się i w drogę 🥰 Mam nadzieję, że miło spędzisz czas
    Screenshot-2024-05-24-10-26-55-45.jpg
    foto jpg

elektro96, Prezesoowa, Zaczarowan, CoffeeDream, Katsue, Gregorka lubią tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2024, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam pojemnik na witaminy bo inaczej na pewno bym o czymś zapomniała 🙈 ja dziś też trochę z partyzanta, czytam ale mało się udzielam bo dalej źle się czuję. Idę na drzemkę na huśtawce przed domem 😴 i czekam na lepszy czas 🌞

Dropsik, Prezesoowa, Zaczarowan, ultramaryna_, CoffeeDream, Liyss🧚🏻, Malinowysorbet, Gregorka lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2024, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Grażka Ty jesteś za młoda, żeby mieć dziadoboxa :) Ja jestem już dawno po 30-tce to mogę mieć :D
    Marynce to też nie wiem jak sprzedali :D Pewnie na to trzeba dowód osobisty w sklepie pokazać :D

No moja babcia jak chorowała to nie miala dziadoboxa, każdy lek na każdy dzien pamietała. I pamiętała co rano, co w południe, co na czczo i co do posiłku :D A chorowała na raka, więc miała tych leków multum. Nie wiem jak ona to robiła :D
    A ja mam 25 lat, ale czuje sie na 70 :D Taka wiecie zrzędliwa stara baba spod bloku :D

elektro96, Zaczarowan, ultramaryna_, Speranza :), Gregorka, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2024, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Ja też mam pojemnik na witaminy bo inaczej na pewno bym o czymś zapomniała 🙈 ja dziś też trochę z partyzanta, czytam ale mało się udzielam bo dalej źle się czuję. Idę na drzemkę na huśtawce przed domem 😴 i czekam na lepszy czas 🌞

Pati jak coś napisałam Ci priv :* odpoczywaj Kochana <3

Pati2804 lubi tę wiadomość

age.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 24 maja 2024, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna, Prezesowa przytulam was za te sytuacje rodzinne 😌 My możemy być tym pokoleniem, które przerwie ten łańcuch czy ciąg nierównego traktowania w rodzinie💪to duża odpowiedzialność i szansa dla nas i naszych rodzin

Prezesoowa, Zaczarowan, CoffeeDream, Vienna, Speranza :), Gregorka, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

‹‹ 777 778 779 780 781 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ