Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 24 maja 2024, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrego dnia dziewczyny!
    Mocno trzymam kciuki za dzisiejsze badania i wizyty :)

Prezesowa teraz zobaczyłam ten obiad.... Jaki fajny mąż :) Ale bym to zjadła... Teraz jestem głodna :D

nick nieaktualny, Chmurka21 lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 24 maja 2024, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2025, 13:53

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Wysłany: 24 maja 2024, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A co masz tam do jedzenia? Karm te swoje bobaski :D

Bobaski? :D Ale by było :) Zaraz zjem Skyr z bananem, łyżeczką miodu, kakao i płatkami owsianymi :) Chyba sobie poje/pojedzą :D

elektro96, nick nieaktualny, Liyss🧚🏻, Malinowysorbet, Zaczarowan, Pati2804, Chmurka21, Gregorka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"

Wysłany: 24 maja 2024, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna z tym nierównym traktowaniem rodzeństwa to znam temat - moja mama była trzecim, niechcianym dzieckiem przez babcię i ta ją traktowała strasznie, faworyzując oczywiście starsze rodzeństwo - zwłaszcza syna. Na starość kto został z babcią i kto się nią opiekował - moja mama. Szkoda słów... Po śmierci babci na szczęście tata namówił mamę na kupno domu i się wynieśli z domu rodzinnego mojej mamy. Na szczęście moja mama nie powieliła schematu i raczej traktowała nas tak samo z moim bratem. Także ten krąg można przerwać. Przytulam Cię Vienna kochana, dobrze że masz już swoją rodzinkę - wspierającego męża i możesz tę rodzinę budować jak chcesz :)

Zaczarowan, Vienna lubią tę wiadomość

• Vienna Autorytet

Wysłany: 24 maja 2024, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2025, 13:53

Speranza :), Chmurka21 lubią tę wiadomość

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 24 maja 2024, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Okropnie się czułam przy metforminie, po miesiącu jej zażywania nie byłam w stanie wyjść z domu po zjedzeniu posiłku, bo robiło mi się słabo, wymiotowałam albo miałam biegunkę, flaki mnie tak bolały, że bałam się gdziekolwiek ruszyć, bo składało mnie w pół. Brałam ją chyba 3-4 miesiące, a potem mój żołądek dochodził do siebie pół roku, więc raczej już do tego nie wrócę..
    Muszę jakoś przetrwać te 1,5 tygodnia i jak wleci L4 to będę miała trochę więcej czasu na to, żeby chociaż spacerować czy pojeździć w domu na rowerku. Jeden cykl pójdzie do śmieci, ale będę walczyć o kolejne :)

A no tak, tak.. Dobrze, że za niedługo masz wolne, tak jak mówisz.. odpoczniesz 😘 na straty dopiero pójdzie, jak nie będzie bzyk bzyk.. więc nie bądź taka pewna! 😂😊

Speranza :), nick nieaktualny, elektro96 lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 24 maja 2024, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 🌸

Ja dziś na szybko, bo dużo pracy, a dziś ostatni dzień przed urlopem i oczywiście pali się wszystko. 😩
    Będę dziś raczej podczytywac tylko. Chyba, że wyskoczę z partyzanta 😅

Miłego dnia Dziewczyny 🌸🌞 Dziś ma być pięknie 🥰

@Suzie Wszystkiego najlepszego Kochana! 🌸💐

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2024, 10:11

nick nieaktualny, Suzie, Gregorka lubią tę wiadomość

• Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 24 maja 2024, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skonczyla mi się właśnie Witamina D, tak więc będę robic zamówienie na suple. Czytałam tez o cholinie. Przy tym wszystkim zaczęłam się zastanawiać ile czego i co ja w końcu mam brac. Podziwiam was dziewczyny. Ja właśnie dostałam pierdolca czytając to wszystko co, na co i ile🙈

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 24 maja 2024, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dzień dobry! 👋😘

@notsobadd, @Malinowysorbet i @Chmurka12 dziś pozwólcie sobie na wszystkie emocje, bardzo mi przykro, że znów jesteście rozczarowane 🫂😘

@Majuna mam nadzieję, ze dzisiejszy wynik Ciebie zaskoczy i wróci wiarę, leki bierzesz 😘🤞 Test wyglądał naprawdę przyzwoicie, dziś nie sikałaś?

Kciuki za wszystkie wizyty 🤞

Speranza :), Malinowysorbet, Chmurka21, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 24 maja 2024, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawie zapomniałabym o heparynie, taki leniwy poranek mam 🫣😱 Idę wstrzyknąć 💉

Co do supli - codziennie kilka razy mam rozkminę, czy na pewno wszystko wzięłam 🤣🫣 Postanowiłam, że jak na starego dziada przystało muszę sobie rozparcelować leki w pojemniczku tygodniowym. To już nie przelewki 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2024, 10:19

Speranza :), Dropsik, Malinowysorbet, Zaczarowan lubią tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!

Wysłany: 24 maja 2024, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:

Co do supli - codziennie kilka razy mam rozkminę, czy na pewno wszystko wzięłam 🤣🫣 Postanowiłam, że jak na starego dziada przystało muszę sobie rozparcelować leki w pojemniczku tygodniowym. To już nie przelewki 😉

Hahaaaaa, to fakt - to już nie przelewki :D Też chyba pomyślę o dziado-boxie :D
    Dobrego dnia kochana!

elektro96, nick nieaktualny, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2024, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Hahaaaaa, to fakt - to już nie przelewki :D Też chyba pomyślę o dziado-boxie :D
    Dobrego dnia kochana!

Ja już taki mam! :D
    Super to sie sprawdza, serio

elektro96, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 24 maja 2024, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:

Właśnie przeglądając suple tez pomyślałam o tym pudełeczku. Tego się robi za dużo 😁

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸

Wysłany: 24 maja 2024, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:

Grażka Ty jesteś za młoda, żeby mieć dziadoboxa :) Ja jestem już dawno po 30-tce to mogę mieć :D
    Marynce to też nie wiem jak sprzedali :D Pewnie na to trzeba dowód osobisty w sklepie pokazać :D

elektro96, Dropsik, nick nieaktualny, ultramaryna_, Gregorka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2024, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Ja też kupiłam taki staremu i to jest naprawdę inny komfort życia 🤣 Mam taki na tydzień z wyjmowanym pudełeczkiem na każdy dzień osobno, także w niedzielę wieczorem wszystko rozkładam, a później mąż może sobie codziennie brać do pracy porcję na dany dzień 🤪

Edit. Dziado-box mnie rozwalił, Speranza 🤣 mój stary stary to już prawie 40, więc pewnie dlatego mi sprzedali 🤪😘🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2024, 10:30

Speranza :), grazka0022, Zaczarowan, ultramaryna_, Liyss🧚🏻, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe

💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
    ❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 24 maja 2024, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue, piękna pogoda się zapowiada na ten tydzień 🏖️☀️ więc pakuj się i w drogę 🥰 Mam nadzieję, że miło spędzisz czas
    Screenshot-2024-05-24-10-26-55-45.jpg
    foto jpg

elektro96, nick nieaktualny, Zaczarowan, CoffeeDream, nick nieaktualny, Gregorka lubią tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2024, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam pojemnik na witaminy bo inaczej na pewno bym o czymś zapomniała 🙈 ja dziś też trochę z partyzanta, czytam ale mało się udzielam bo dalej źle się czuję. Idę na drzemkę na huśtawce przed domem 😴 i czekam na lepszy czas 🌞

Dropsik, nick nieaktualny, Zaczarowan, ultramaryna_, CoffeeDream, Liyss🧚🏻, Malinowysorbet, Gregorka lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2024, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Grażka Ty jesteś za młoda, żeby mieć dziadoboxa :) Ja jestem już dawno po 30-tce to mogę mieć :D
    Marynce to też nie wiem jak sprzedali :D Pewnie na to trzeba dowód osobisty w sklepie pokazać :D

No moja babcia jak chorowała to nie miala dziadoboxa, każdy lek na każdy dzien pamietała. I pamiętała co rano, co w południe, co na czczo i co do posiłku :D A chorowała na raka, więc miała tych leków multum. Nie wiem jak ona to robiła :D
    A ja mam 25 lat, ale czuje sie na 70 :D Taka wiecie zrzędliwa stara baba spod bloku :D

elektro96, Zaczarowan, ultramaryna_, Speranza :), Gregorka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2024, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Ja też mam pojemnik na witaminy bo inaczej na pewno bym o czymś zapomniała 🙈 ja dziś też trochę z partyzanta, czytam ale mało się udzielam bo dalej źle się czuję. Idę na drzemkę na huśtawce przed domem 😴 i czekam na lepszy czas 🌞

Pati jak coś napisałam Ci priv :* odpoczywaj Kochana <3

Pati2804 lubi tę wiadomość

age.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 24 maja 2024, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna, Prezesowa przytulam was za te sytuacje rodzinne 😌 My możemy być tym pokoleniem, które przerwie ten łańcuch czy ciąg nierównego traktowania w rodzinie💪to duża odpowiedzialność i szansa dla nas i naszych rodzin

nick nieaktualny, Zaczarowan, CoffeeDream, Vienna, Speranza :), Gregorka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

‹‹ 777 778 779 780 781 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ