X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 26 maja 2024, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 20:33

Malinowysorbet, Speranza :), NiedoszlaWielodzietna, Chmurka21 lubią tę wiadomość

"A nadzieja zawieść nie może..."🍀
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 26 maja 2024, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

elektro96 lubi tę wiadomość

• ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 26 maja 2024, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Cześć dziewczyny, zaglądam dopiero teraz, bo dużo się działo, jak to zwykle w sobotę. Zakupy, sprzątanie, gotowanie, wizyta u ojczyma narzeczonego i tak naprawdę dopiero teraz mogę odpocząć. Mam nadzieję, że miałyście/macie dobry dzień ☺️

Marynko, przeczytałam zalecenia PTGiP i szukam teraz suplementów idealnych (jestem teraz mega przewrażliwiona I nie chce czegoś zepsuć), czy mogłabyś polecić jakiś jod? Albo może któraś z pozostałych owusióstr coś mogłaby polecić? Nigdy tego nie suplementowalam.
    Jod biorę z Naturell 😊 Tylko musisz uważać, żebyś nie brała podwójnej dawki, bo może masz w swoim zestawie supli już jod. Z takich gotowców to ja biorę teraz Prenacare z Aliness, mają krótki skład i same foliany, co teraz jest zalecane już dla wszystkich 😊 Fajne też jest Prenacaps Multi, tam skład już trochę bogatszy m.in. o magnez.

Dzień dobry, ucałowania dla Was wszystkich, bo wszystkie już jesteśmy mamami, tylko niektóre jeszcze na swoje dzieci czekają 😘❤️

@Eniana szczególnie teraz życzę dużo siły i spokoju ❤️🫂 Dobrze, że kontrolujesz glukozę!

@elektro96 uroczy parapecik 🥰 Widzę, że też jesteś miłośniczką kwiatów 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2024, 07:33

Speranza :), elektro96, Eniana, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 26 maja 2024, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @NiedoszlaWielodzietna 🫂😥

@Malinowysorbet tak, Acard musisz odstawić na czas krwawienia i wrócić już po 😊

@Katsue i @Malinowysorbet udanego odpoczynku! 🍀

Malinowysorbet, NiedoszlaWielodzietna lubią tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2024, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 17:46

• Vienna Autorytet

Wysłany: 26 maja 2024, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 13:57

Majuna, Gregorka, Malinowysorbet, Speranza :), Liyss🧚🏻, Katsue, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

• Majuna Autorytet

Wysłany: 26 maja 2024, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2024, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry❤️

Widzę,że każda z nas korzysta z pogody😊 Wczoraj była taka burza, na szczęście o 21 mąż miał jeszcze mecz hokeja to przeczekałam 🤭
    Dziś w planach obiad z mamuśkami naszymi(+wszytskie dzieci😄) na mieście, spacerek i znowu meża mecz 🏒
    @Elektra piekne kwiatuchy🤩🤩🤩
    @Vienka cudownie,że udało się zrobić grilla🥰
    @Kastue piękny wynik kroków 🤩 słoneczko na pewno przymrozylo przy takim aktywnym dniu 🥰❤️
    @Sorbecik ja odstawiam na okres, bo rozrzedza krew😊 Trzymam kciuki,za rozpoczęcia tego wmarzonego rozdziału🤞❤️🤰 Ten cykl będzie Twój 🥰❤️

Miłego dnia🥰

Malinowysorbet, elektro96 lubią tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2024, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Dziś bardzo spokojnie tutaj 😁

Ja dziś gorsze samopoczucie jak w sumie ostatnie 3 dni więc jakoś mi ten dzień zleciał na przetrwaniu z nadzieją na lepsze jutro 🤪
    Jak się dziś czujesz?❤️ Mam nadzieję,że troszkę lepiej i niebawem wszelkie mdłości zakończą się przy rosnącym pięknie brzuszku 🥰❤️🤰

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2024, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiedoszlaWielodzietna wrote:
    Hej dziewczyny,
    Ostatnio mało mnie tu ale jakoś odcinam się trochę od starań. Minął rok i chyba mam kryzys. Dzisiaj prawdopodobnie owulacja u mnie, nawet pierwszy raz w życiu miałam plamienie owulacyjne… a ja stwierdziłam że nie mam siły działać i że mi wszystko jedno…

Czekam na wakacje już i pokładam ogromne nadzieje w tym czasie, bo teraz jednak mam dużo stresu w pracy. Trochę bałabym się być teraz w ciąży przy takiej intensywności pracy.
    Mocno trzymam kciuki❤️ Wypiczynek pięknie brzmi❤️ życzę,aby te stresy się pokończyły🤞❤️

NiedoszlaWielodzietna lubi tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 26 maja 2024, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    Hej, ja jak zawsze opóźniona 🙈 ale wbijłam i myślałam, że będę mieć dużo stron do nadrobienia, a tu cisza 😱 ale mam nadzieję, że to dlatego, że miło spędzacie czas ♥️ trochę zabiegany dzień był, w piątek próbowałam Was czytać w pociągu, ale oczywiście cały czas gubiłam zasięg, wczoraj trochę na luzie, trochę w aucie 😅 jak dojechaliśmy to od razu poszliśmy nad morze i pochodziliśmy po miasteczku, w sumie prawie 20k kroków natrzaskaliśmy 😁

@Majuna, cudownie ♥️

@Dropsik, mam nadzieję, że Was nie rozłoży i szybko przejdzie Twój ból gardła i synka katar ♥️ jeśli dalej chciałabyś i mogła się spotkać, to daj znać - wsiadam w pociąg i jestem 😁

@Vienna 🫂 totalnie rozumiem… jeszcze pakując się na ten wyjazd znalazłam zachomikowany pozytywny test i ech… trochę zmiotło.

@elektro, piękne kwiaty ♥️

@Liyss, mam nadzieję, że niedługo poczujesz się lepiej 😘
    Śpiszmy się priv :) Jeśli to ogarnę, dodałam do przyjaciółek i jeśli dobrze rozumiem to po akceptacji będziemy mogły pisać.
    Jest tu więcej dziewczyn z Pomorza, ktoś by chciał się przyłączyć? :)

Dziś trochę lepiej i mam nadzieję, że to zwykły wirus. Synek tylko katar i pełen energii. U mnie to gardło właśnie najbardziej daje popalić, chociaż katar też mam lekki. Ale liczę, że z każdym dniem będzie lepiej 🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2024, 08:45

Speranza :), Gregorka, Katsue lubią tę wiadomość

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 26 maja 2024, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny! 😘😘 Byłam taka wypompowana po wczorajszej wizycie rodziców.. zasnęłam stosunkowo szybko 😂 ale było warto, bardzo milo wspominam wczorajszy dzień :) Dzisiaj wizyta u teściowej. . . 🤡

Dropsik jak synek? 🫂 Współczuje przeziębienia :( edit już wiem! Dobrze, że jest stabilnie 😘

Majuna rozbawiła mnie Twoja historia z sandałami 😂😂😘

NiedoszlaWielodzietna wakacje dobrze Wam zrobią, wrócisz z podwójnymi siłami! 😘

Elektro 96 uwielbiam gipsówki! Piękne i delikatne kwiatki 🌸

Katsue miłego wypadu! 😘

Speranza na spokojnie.. dzikie seksy może nie, ale subtelny seks nie powinien zaszkodzić 😘🫂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2024, 08:56

Speranza :), elektro96, NiedoszlaWielodzietna, Katsue, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 26 maja 2024, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w Dzień Mamy i życzę Wam i sobie, żeby za rok było to też nasze święto 🩵

Dropsik, Speranza :), Zaczarowan, Pati2804, elektro96, Vienna, Majuna, Gregorka, Prezesoowa, Malinowysorbet, NiedoszlaWielodzietna, Chmurka21, MummyYummy, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 26 maja 2024, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Zrobiłam sobie mini przerwe, ale chyba już wracam do Was, bo jakoś tak mi dziwnie bez forum. O dziwo nie było dużo nadrabiania, mam nadzieję że miałyście piękny czas i nie było czasu na wątek :)
    Ja dziś melduję 12 dpo i biel, więc nic z tego… ale jakoś bez większych emocji. Jestem przyzwyczajona do tego widoku 🙄 Ale chyba w kolejnych cyklach nie będę sobie tego robić, to nie ma sensu, za duża kupka tych białych testów już leży w szufladzie.

Umówiłam się na 12 czerwca na wymazy przed drożnością, pewnie w lipcu będę robić badanie.

Wszystkim naszym wątkowym mamusiom życzę wspaniałego Dnia Mamy ♥️
    A nam staraczkom - żeby to był ostatni, którego same nie świętujemy 🥹

Zaczarowan, Pati2804, elektro96, Majuna, Gregorka, Prezesoowa, Malinowysorbet, Liyss🧚🏻, NiedoszlaWielodzietna, Dropsik, Katsue, Speranza :), MummyYummy, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 26 maja 2024, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego, Mamuśki 🥹

Screenshot-20240526-090952.png

Zaczarowan, Pati2804, notsobadd, elektro96, Majuna, Gregorka, Prezesoowa, NiedoszlaWielodzietna, Dropsik, Speranza :), Lavenda, MummyYummy, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
    07/07 30+4, 1924g 🫣
    28/07 33+4, 2505g mężczyzny 👶🏻
    22/08 37+1, 3401g 💪🏻
    05/09 39+1, 3720g 😬
    📆 Kalendarz
    08/09 🏥
    preg.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2024, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Cześć kochane ☺️
    Pisze jeszcze z łóżka ☺️ jakoś wcześniej dzisiaj się obudziłam

Sorbecik - zdecydowanie odstaw acard na czas 🐒, bo on rozrzedza krew i możesz mieć jeszcze większe krwawienie

Prezesoowa kochana - ciekawe jak komunia się udała, przypalony sernik mnie rozwalił 🤪 swoją drogą muszę poszukać przepisu, bo zjadłabym

Elektro - cudne te kwiaty, zwłaszcza gipsówka, jeszcze nie widziałam u nikogo na balkonie posadzonej. Cudo, uwielbiam kwiaty 😁

Pati iLyiss - jak się dzisiaj czujecie, lepiej coś?

Katsua - udanego wyjazdu z tatą, mam nadzieję że dobrze spędzicie razem czas i będziecie mieli super pogodę ☺️

Dropsik jak się czujesz i jak synek? Mam nadzieję, że w porę wyłapaliscie przeziębienie i dochodzicie do siebie

Niedoszlawielodzietna - bardzo miło Cię widzieć, dawno nie zagladalas

Jejku jeszcze chciałam coś napisać, ale uciekło mi z głowy, a pisze z telefonu i nie mam notatek. No nic wszystkim Wam dziewczyny życzę dobrej niedzieli.

A, wczoraj w nocy były przytulanki u nas i oczywiście zaraz potem miałam rozkmine czy to nie zaszkodzi itd, że ledwo doszło do zagnieżdżenia I że może źle i niepotrzebnie. Rano oczywiście zaczęłam szukać info na ten temat w necie. Nie mam żadnych plamien i dobrze się czuję, więc mam nadzieję że nie zaszkodzilismy
    Kochana, myślę że nie masz się co martwić o przytulanki skoro po nich jest wszystko dobrze 😘
    Dziękuję że pytasz,ból głowy I inne dolegliwości minęły także ciesze się i korzystam z weekendu , dzisiaj jadę na cały dzień z mama do babci także dzień w podróży mnie czeka 😅😊
    Miłego dnia dziewczyny 🌞😘

Speranza :), MummyYummy lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2024, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jesteście kochane, mega się wzruszyłam 🥺😭❤ oby za rok to było NASZE święto wspólne 🥺❤🥰

elektro96, Vienna, Zaczarowan, Majuna, Gregorka, Prezesoowa, Malinowysorbet, NiedoszlaWielodzietna, Chmurka21, Dropsik, Katsue, Speranza :), CoffeeDream, notsobadd, MummyYummy, Platynova55, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2024, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Ja również przyłączam się do życzeń dla wszystkich naszych Mamusiek 😊 życzę Wam zdrówka, spokojnych ciąż, pięknych porodów i pociechy z małych szkrabów! 🌺

Zaczarowan, Majuna, Gregorka, Prezesoowa, NiedoszlaWielodzietna, Dropsik, Speranza :), MummyYummy, Eniana, Platynova55, MagicznaNuta, Pati2804 lubią tę wiadomość

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 26 maja 2024, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Dziewczyny jesteście kochane, mega się wzruszyłam 🥺😭❤ oby za rok to było NASZE święto wspólne 🥺❤🥰

Popieram! ❤️❤️

NiedoszlaWielodzietna, Speranza :), Pati2804 lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 26 maja 2024, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ! Wszystkie najlepszego dla wszystkim mamusiek 🩷
    Ja swojej, już wczoraj podarowałam prezent, bo dziś idzie do pracy 😘
    Wczorajszą 18stka minęła sympatycznie, wróciliśmy o 22 do domu, a dziś jedziemy do Krakowa po południu 😝
    Chciałam zapytam o ten lek ACC, jak wy go bierzecie? I w jaki sposób działa? 🤔
    Ja mam dziś jeszcze jakieś mini oznaki @, więc może też bym zaczęła brać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2024, 10:16

♀️29 ♂️34
    -tabletki anty 8 lat, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9,
    - wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.

🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️
    - 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
    - 18.03 - 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
    - 28.04 - 12+2 I prenatalne super 🥰 brak ryzyk 🥹
    - 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
    - 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
    - 16.07 - 23+3 663g 🎀
    - 05.08 - 26+3 900g 🩷
    - 26.08 - 29+3 1422g 🌸 III prenatalne - córeczka rozwija się prawidłowo ☺️
    - 10.09 - 31+4 1946g💪

cytologia ✅️USG piersi ✅️brak cukrzycy ciążowej ✅️

- 01.10- wizyta

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
‹‹ 792 793 794 795 796 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ