Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 26 maja 2024, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 20:33

Malinowysorbet, Speranza :), nick nieaktualny, Chmurka21 lubią tę wiadomość

• Majuna Autorytet

Wysłany: 26 maja 2024, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

elektro96 lubi tę wiadomość

• ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 26 maja 2024, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Cześć dziewczyny, zaglądam dopiero teraz, bo dużo się działo, jak to zwykle w sobotę. Zakupy, sprzątanie, gotowanie, wizyta u ojczyma narzeczonego i tak naprawdę dopiero teraz mogę odpocząć. Mam nadzieję, że miałyście/macie dobry dzień ☺️

Marynko, przeczytałam zalecenia PTGiP i szukam teraz suplementów idealnych (jestem teraz mega przewrażliwiona I nie chce czegoś zepsuć), czy mogłabyś polecić jakiś jod? Albo może któraś z pozostałych owusióstr coś mogłaby polecić? Nigdy tego nie suplementowalam.
    Jod biorę z Naturell 😊 Tylko musisz uważać, żebyś nie brała podwójnej dawki, bo może masz w swoim zestawie supli już jod. Z takich gotowców to ja biorę teraz Prenacare z Aliness, mają krótki skład i same foliany, co teraz jest zalecane już dla wszystkich 😊 Fajne też jest Prenacaps Multi, tam skład już trochę bogatszy m.in. o magnez.

Dzień dobry, ucałowania dla Was wszystkich, bo wszystkie już jesteśmy mamami, tylko niektóre jeszcze na swoje dzieci czekają 😘❤️

@Eniana szczególnie teraz życzę dużo siły i spokoju ❤️🫂 Dobrze, że kontrolujesz glukozę!

@elektro96 uroczy parapecik 🥰 Widzę, że też jesteś miłośniczką kwiatów 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2024, 07:33

Speranza :), elektro96, Eniana, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 26 maja 2024, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @NiedoszlaWielodzietna 🫂😥

@Malinowysorbet tak, Acard musisz odstawić na czas krwawienia i wrócić już po 😊

@Katsue i @Malinowysorbet udanego odpoczynku! 🍀

Malinowysorbet, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2024, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 17:46

• Vienna Autorytet

Wysłany: 26 maja 2024, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2025, 13:57

Majuna, Gregorka, Malinowysorbet, Speranza :), Liyss🧚🏻, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Majuna Autorytet

Wysłany: 26 maja 2024, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2024, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry❤️

Widzę,że każda z nas korzysta z pogody😊 Wczoraj była taka burza, na szczęście o 21 mąż miał jeszcze mecz hokeja to przeczekałam 🤭
    Dziś w planach obiad z mamuśkami naszymi(+wszytskie dzieci😄) na mieście, spacerek i znowu meża mecz 🏒
    @Elektra piekne kwiatuchy🤩🤩🤩
    @Vienka cudownie,że udało się zrobić grilla🥰
    @Kastue piękny wynik kroków 🤩 słoneczko na pewno przymrozylo przy takim aktywnym dniu 🥰❤️
    @Sorbecik ja odstawiam na okres, bo rozrzedza krew😊 Trzymam kciuki,za rozpoczęcia tego wmarzonego rozdziału🤞❤️🤰 Ten cykl będzie Twój 🥰❤️

Miłego dnia🥰

Malinowysorbet, elektro96 lubią tę wiadomość

3×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    👼👼
    FET 🩵🤱
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2024, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Dziś bardzo spokojnie tutaj 😁

Ja dziś gorsze samopoczucie jak w sumie ostatnie 3 dni więc jakoś mi ten dzień zleciał na przetrwaniu z nadzieją na lepsze jutro 🤪
    Jak się dziś czujesz?❤️ Mam nadzieję,że troszkę lepiej i niebawem wszelkie mdłości zakończą się przy rosnącym pięknie brzuszku 🥰❤️🤰

3×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    👼👼
    FET 🩵🤱
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2024, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiedoszlaWielodzietna wrote:
    Hej dziewczyny,
    Ostatnio mało mnie tu ale jakoś odcinam się trochę od starań. Minął rok i chyba mam kryzys. Dzisiaj prawdopodobnie owulacja u mnie, nawet pierwszy raz w życiu miałam plamienie owulacyjne… a ja stwierdziłam że nie mam siły działać i że mi wszystko jedno…

Czekam na wakacje już i pokładam ogromne nadzieje w tym czasie, bo teraz jednak mam dużo stresu w pracy. Trochę bałabym się być teraz w ciąży przy takiej intensywności pracy.
    Mocno trzymam kciuki❤️ Wypiczynek pięknie brzmi❤️ życzę,aby te stresy się pokończyły🤞❤️

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

3×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    👼👼
    FET 🩵🤱
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 26 maja 2024, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    Hej, ja jak zawsze opóźniona 🙈 ale wbijłam i myślałam, że będę mieć dużo stron do nadrobienia, a tu cisza 😱 ale mam nadzieję, że to dlatego, że miło spędzacie czas ♥️ trochę zabiegany dzień był, w piątek próbowałam Was czytać w pociągu, ale oczywiście cały czas gubiłam zasięg, wczoraj trochę na luzie, trochę w aucie 😅 jak dojechaliśmy to od razu poszliśmy nad morze i pochodziliśmy po miasteczku, w sumie prawie 20k kroków natrzaskaliśmy 😁

@Majuna, cudownie ♥️

@Dropsik, mam nadzieję, że Was nie rozłoży i szybko przejdzie Twój ból gardła i synka katar ♥️ jeśli dalej chciałabyś i mogła się spotkać, to daj znać - wsiadam w pociąg i jestem 😁

@Vienna 🫂 totalnie rozumiem… jeszcze pakując się na ten wyjazd znalazłam zachomikowany pozytywny test i ech… trochę zmiotło.

@elektro, piękne kwiaty ♥️

@Liyss, mam nadzieję, że niedługo poczujesz się lepiej 😘
    Śpiszmy się priv :) Jeśli to ogarnę, dodałam do przyjaciółek i jeśli dobrze rozumiem to po akceptacji będziemy mogły pisać.
    Jest tu więcej dziewczyn z Pomorza, ktoś by chciał się przyłączyć? :)

Dziś trochę lepiej i mam nadzieję, że to zwykły wirus. Synek tylko katar i pełen energii. U mnie to gardło właśnie najbardziej daje popalić, chociaż katar też mam lekki. Ale liczę, że z każdym dniem będzie lepiej 🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2024, 08:45

Speranza :), Gregorka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 26 maja 2024, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny! 😘😘 Byłam taka wypompowana po wczorajszej wizycie rodziców.. zasnęłam stosunkowo szybko 😂 ale było warto, bardzo milo wspominam wczorajszy dzień :) Dzisiaj wizyta u teściowej. . . 🤡

Dropsik jak synek? 🫂 Współczuje przeziębienia :( edit już wiem! Dobrze, że jest stabilnie 😘

Majuna rozbawiła mnie Twoja historia z sandałami 😂😂😘

NiedoszlaWielodzietna wakacje dobrze Wam zrobią, wrócisz z podwójnymi siłami! 😘

Elektro 96 uwielbiam gipsówki! Piękne i delikatne kwiatki 🌸

Katsue miłego wypadu! 😘

Speranza na spokojnie.. dzikie seksy może nie, ale subtelny seks nie powinien zaszkodzić 😘🫂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2024, 08:56

Speranza :), elektro96, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 26 maja 2024, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w Dzień Mamy i życzę Wam i sobie, żeby za rok było to też nasze święto 🩵

Dropsik, Speranza :), Zaczarowan, Pati2804, elektro96, Vienna, Majuna, Gregorka, nick nieaktualny, Malinowysorbet, nick nieaktualny, Chmurka21, MummyYummy, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 26 maja 2024, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Zrobiłam sobie mini przerwe, ale chyba już wracam do Was, bo jakoś tak mi dziwnie bez forum. O dziwo nie było dużo nadrabiania, mam nadzieję że miałyście piękny czas i nie było czasu na wątek :)
    Ja dziś melduję 12 dpo i biel, więc nic z tego… ale jakoś bez większych emocji. Jestem przyzwyczajona do tego widoku 🙄 Ale chyba w kolejnych cyklach nie będę sobie tego robić, to nie ma sensu, za duża kupka tych białych testów już leży w szufladzie.

Umówiłam się na 12 czerwca na wymazy przed drożnością, pewnie w lipcu będę robić badanie.

Wszystkim naszym wątkowym mamusiom życzę wspaniałego Dnia Mamy ♥️
    A nam staraczkom - żeby to był ostatni, którego same nie świętujemy 🥹

Zaczarowan, Pati2804, elektro96, Majuna, Gregorka, nick nieaktualny, Malinowysorbet, Liyss🧚🏻, nick nieaktualny, Dropsik, nick nieaktualny, Speranza :), MummyYummy, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 26 maja 2024, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego, Mamuśki 🥹

Screenshot-20240526-090952.png

Zaczarowan, Pati2804, notsobadd, elektro96, Majuna, Gregorka, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Dropsik, Speranza :), Lavenda, MummyYummy, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2024, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Cześć kochane ☺️
    Pisze jeszcze z łóżka ☺️ jakoś wcześniej dzisiaj się obudziłam

Sorbecik - zdecydowanie odstaw acard na czas 🐒, bo on rozrzedza krew i możesz mieć jeszcze większe krwawienie

Prezesoowa kochana - ciekawe jak komunia się udała, przypalony sernik mnie rozwalił 🤪 swoją drogą muszę poszukać przepisu, bo zjadłabym

Elektro - cudne te kwiaty, zwłaszcza gipsówka, jeszcze nie widziałam u nikogo na balkonie posadzonej. Cudo, uwielbiam kwiaty 😁

Pati iLyiss - jak się dzisiaj czujecie, lepiej coś?

Katsua - udanego wyjazdu z tatą, mam nadzieję że dobrze spędzicie razem czas i będziecie mieli super pogodę ☺️

Dropsik jak się czujesz i jak synek? Mam nadzieję, że w porę wyłapaliscie przeziębienie i dochodzicie do siebie

Niedoszlawielodzietna - bardzo miło Cię widzieć, dawno nie zagladalas

Jejku jeszcze chciałam coś napisać, ale uciekło mi z głowy, a pisze z telefonu i nie mam notatek. No nic wszystkim Wam dziewczyny życzę dobrej niedzieli.

A, wczoraj w nocy były przytulanki u nas i oczywiście zaraz potem miałam rozkmine czy to nie zaszkodzi itd, że ledwo doszło do zagnieżdżenia I że może źle i niepotrzebnie. Rano oczywiście zaczęłam szukać info na ten temat w necie. Nie mam żadnych plamien i dobrze się czuję, więc mam nadzieję że nie zaszkodzilismy
    Kochana, myślę że nie masz się co martwić o przytulanki skoro po nich jest wszystko dobrze 😘
    Dziękuję że pytasz,ból głowy I inne dolegliwości minęły także ciesze się i korzystam z weekendu , dzisiaj jadę na cały dzień z mama do babci także dzień w podróży mnie czeka 😅😊
    Miłego dnia dziewczyny 🌞😘

Speranza :), MummyYummy lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2024, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jesteście kochane, mega się wzruszyłam 🥺😭❤ oby za rok to było NASZE święto wspólne 🥺❤🥰

elektro96, Vienna, Zaczarowan, Majuna, Gregorka, nick nieaktualny, Malinowysorbet, nick nieaktualny, Chmurka21, Dropsik, nick nieaktualny, Speranza :), CoffeeDream, notsobadd, MummyYummy, Platynova55, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2024, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Ja również przyłączam się do życzeń dla wszystkich naszych Mamusiek 😊 życzę Wam zdrówka, spokojnych ciąż, pięknych porodów i pociechy z małych szkrabów! 🌺

Zaczarowan, Majuna, Gregorka, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Dropsik, Speranza :), MummyYummy, Eniana, Platynova55, nick nieaktualny, Pati2804 lubią tę wiadomość

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe

💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
    ❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 26 maja 2024, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Dziewczyny jesteście kochane, mega się wzruszyłam 🥺😭❤ oby za rok to było NASZE święto wspólne 🥺❤🥰

Popieram! ❤️❤️

nick nieaktualny, Speranza :), Pati2804 lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 26 maja 2024, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ! Wszystkie najlepszego dla wszystkim mamusiek 🩷
    Ja swojej, już wczoraj podarowałam prezent, bo dziś idzie do pracy 😘
    Wczorajszą 18stka minęła sympatycznie, wróciliśmy o 22 do domu, a dziś jedziemy do Krakowa po południu 😝
    Chciałam zapytam o ten lek ACC, jak wy go bierzecie? I w jaki sposób działa? 🤔
    Ja mam dziś jeszcze jakieś mini oznaki @, więc może też bym zaczęła brać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2024, 10:16

♀️29
    PCOS

🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
    ( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )

✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P
‹‹ 792 793 794 795 796 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ