Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Speranza :) wrote:Cześć dziewczyny, zaglądam dopiero teraz, bo dużo się działo, jak to zwykle w sobotę. Zakupy, sprzątanie, gotowanie, wizyta u ojczyma narzeczonego i tak naprawdę dopiero teraz mogę odpocząć. Mam nadzieję, że miałyście/macie dobry dzień ☺️
Marynko, przeczytałam zalecenia PTGiP i szukam teraz suplementów idealnych (jestem teraz mega przewrażliwiona I nie chce czegoś zepsuć), czy mogłabyś polecić jakiś jod? Albo może któraś z pozostałych owusióstr coś mogłaby polecić? Nigdy tego nie suplementowalam.
Dzień dobry, ucałowania dla Was wszystkich, bo wszystkie już jesteśmy mamami, tylko niektóre jeszcze na swoje dzieci czekają 😘❤️
@Eniana szczególnie teraz życzę dużo siły i spokoju ❤️🫂 Dobrze, że kontrolujesz glukozę!
@elektro96 uroczy parapecik 🥰 Widzę, że też jesteś miłośniczką kwiatów 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2024, 07:33
Speranza :), elektro96, Eniana, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.! -
@NiedoszlaWielodzietna 🫂😥
@Malinowysorbet tak, Acard musisz odstawić na czas krwawienia i wrócić już po 😊
@Katsue i @Malinowysorbet udanego odpoczynku! 🍀Malinowysorbet, NiedoszlaWielodzietna lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.! -
nick nieaktualny
-
Dzień dobry❤️
Widzę,że każda z nas korzysta z pogody😊 Wczoraj była taka burza, na szczęście o 21 mąż miał jeszcze mecz hokeja to przeczekałam 🤭
Dziś w planach obiad z mamuśkami naszymi(+wszytskie dzieci😄) na mieście, spacerek i znowu meża mecz 🏒
@Elektra piekne kwiatuchy🤩🤩🤩
@Vienka cudownie,że udało się zrobić grilla🥰
@Kastue piękny wynik kroków 🤩 słoneczko na pewno przymrozylo przy takim aktywnym dniu 🥰❤️
@Sorbecik ja odstawiam na okres, bo rozrzedza krew😊 Trzymam kciuki,za rozpoczęcia tego wmarzonego rozdziału🤞❤️🤰 Ten cykl będzie Twój 🥰❤️
Miłego dnia🥰Malinowysorbet, elektro96 lubią tę wiadomość
2×IUI❌️
IVF
❄️ 7/8 tydzien 💔
Kolejna❔️❔️ -
Liyss🧚🏻 wrote:Dziś bardzo spokojnie tutaj 😁
Ja dziś gorsze samopoczucie jak w sumie ostatnie 3 dni więc jakoś mi ten dzień zleciał na przetrwaniu z nadzieją na lepsze jutro 🤪2×IUI❌️
IVF
❄️ 7/8 tydzien 💔
Kolejna❔️❔️ -
NiedoszlaWielodzietna wrote:Hej dziewczyny,
Ostatnio mało mnie tu ale jakoś odcinam się trochę od starań. Minął rok i chyba mam kryzys. Dzisiaj prawdopodobnie owulacja u mnie, nawet pierwszy raz w życiu miałam plamienie owulacyjne… a ja stwierdziłam że nie mam siły działać i że mi wszystko jedno…
Czekam na wakacje już i pokładam ogromne nadzieje w tym czasie, bo teraz jednak mam dużo stresu w pracy. Trochę bałabym się być teraz w ciąży przy takiej intensywności pracy.NiedoszlaWielodzietna lubi tę wiadomość
2×IUI❌️
IVF
❄️ 7/8 tydzien 💔
Kolejna❔️❔️ -
Katsue wrote:Hej, ja jak zawsze opóźniona 🙈 ale wbijłam i myślałam, że będę mieć dużo stron do nadrobienia, a tu cisza 😱 ale mam nadzieję, że to dlatego, że miło spędzacie czas ♥️ trochę zabiegany dzień był, w piątek próbowałam Was czytać w pociągu, ale oczywiście cały czas gubiłam zasięg, wczoraj trochę na luzie, trochę w aucie 😅 jak dojechaliśmy to od razu poszliśmy nad morze i pochodziliśmy po miasteczku, w sumie prawie 20k kroków natrzaskaliśmy 😁
@Majuna, cudownie ♥️
@Dropsik, mam nadzieję, że Was nie rozłoży i szybko przejdzie Twój ból gardła i synka katar ♥️ jeśli dalej chciałabyś i mogła się spotkać, to daj znać - wsiadam w pociąg i jestem 😁
@Vienna 🫂 totalnie rozumiem… jeszcze pakując się na ten wyjazd znalazłam zachomikowany pozytywny test i ech… trochę zmiotło.
@elektro, piękne kwiaty ♥️
@Liyss, mam nadzieję, że niedługo poczujesz się lepiej 😘Jeśli to ogarnę, dodałam do przyjaciółek i jeśli dobrze rozumiem to po akceptacji będziemy mogły pisać.
Jest tu więcej dziewczyn z Pomorza, ktoś by chciał się przyłączyć?
Dziś trochę lepiej i mam nadzieję, że to zwykły wirus. Synek tylko katar i pełen energii. U mnie to gardło właśnie najbardziej daje popalić, chociaż katar też mam lekki. Ale liczę, że z każdym dniem będzie lepiej 🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2024, 08:45
Speranza :), Gregorka, Katsue lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny! 😘😘 Byłam taka wypompowana po wczorajszej wizycie rodziców.. zasnęłam stosunkowo szybko 😂 ale było warto, bardzo milo wspominam wczorajszy dzień
Dzisiaj wizyta u teściowej. . . 🤡
Dropsik jak synek? 🫂 Współczuje przeziębieniaedit już wiem! Dobrze, że jest stabilnie 😘
Majuna rozbawiła mnie Twoja historia z sandałami 😂😂😘
NiedoszlaWielodzietna wakacje dobrze Wam zrobią, wrócisz z podwójnymi siłami! 😘
Elektro 96 uwielbiam gipsówki! Piękne i delikatne kwiatki 🌸
Katsue miłego wypadu! 😘
Speranza na spokojnie.. dzikie seksy może nie, ale subtelny seks nie powinien zaszkodzić 😘🫂Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2024, 08:56
Speranza :), elektro96, NiedoszlaWielodzietna, Katsue, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Witam się w Dzień Mamy i życzę Wam i sobie, żeby za rok było to też nasze święto 🩵
Dropsik, Speranza :), Zaczarowan, Pati2804, elektro96, Vienna, Majuna, Gregorka, Prezesoowa, Malinowysorbet, NiedoszlaWielodzietna, Chmurka21, MummyYummy, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Hej
Zrobiłam sobie mini przerwe, ale chyba już wracam do Was, bo jakoś tak mi dziwnie bez forum. O dziwo nie było dużo nadrabiania, mam nadzieję że miałyście piękny czas i nie było czasu na wątek
Ja dziś melduję 12 dpo i biel, więc nic z tego… ale jakoś bez większych emocji. Jestem przyzwyczajona do tego widoku 🙄 Ale chyba w kolejnych cyklach nie będę sobie tego robić, to nie ma sensu, za duża kupka tych białych testów już leży w szufladzie.
Umówiłam się na 12 czerwca na wymazy przed drożnością, pewnie w lipcu będę robić badanie.
Wszystkim naszym wątkowym mamusiom życzę wspaniałego Dnia Mamy ♥️
A nam staraczkom - żeby to był ostatni, którego same nie świętujemy 🥹Zaczarowan, Pati2804, elektro96, Majuna, Gregorka, Prezesoowa, Malinowysorbet, Liyss🧚🏻, NiedoszlaWielodzietna, Dropsik, Katsue, Speranza :), MummyYummy, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Zaczarowan, Pati2804, notsobadd, elektro96, Majuna, Gregorka, Prezesoowa, NiedoszlaWielodzietna, Dropsik, Speranza :), Lavenda, MummyYummy, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
👩30👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ stabilna niedoczynność tarczycy
❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
28/07 33+4, 2505g mężczyzny 👶🏻
22/08 37+1, 3401g 💪🏻
05/09 39+1, 3720g 😬
📆 Kalendarz
08/09 🏥
-
Speranza :) wrote:Cześć kochane ☺️
Pisze jeszcze z łóżka ☺️ jakoś wcześniej dzisiaj się obudziłam
Sorbecik - zdecydowanie odstaw acard na czas 🐒, bo on rozrzedza krew i możesz mieć jeszcze większe krwawienie
Prezesoowa kochana - ciekawe jak komunia się udała, przypalony sernik mnie rozwalił 🤪 swoją drogą muszę poszukać przepisu, bo zjadłabym
Elektro - cudne te kwiaty, zwłaszcza gipsówka, jeszcze nie widziałam u nikogo na balkonie posadzonej. Cudo, uwielbiam kwiaty 😁
Pati iLyiss - jak się dzisiaj czujecie, lepiej coś?
Katsua - udanego wyjazdu z tatą, mam nadzieję że dobrze spędzicie razem czas i będziecie mieli super pogodę ☺️
Dropsik jak się czujesz i jak synek? Mam nadzieję, że w porę wyłapaliscie przeziębienie i dochodzicie do siebie
Niedoszlawielodzietna - bardzo miło Cię widzieć, dawno nie zagladalas
Jejku jeszcze chciałam coś napisać, ale uciekło mi z głowy, a pisze z telefonu i nie mam notatek. No nic wszystkim Wam dziewczyny życzę dobrej niedzieli.
A, wczoraj w nocy były przytulanki u nas i oczywiście zaraz potem miałam rozkmine czy to nie zaszkodzi itd, że ledwo doszło do zagnieżdżenia I że może źle i niepotrzebnie. Rano oczywiście zaczęłam szukać info na ten temat w necie. Nie mam żadnych plamien i dobrze się czuję, więc mam nadzieję że nie zaszkodzilismy
Dziękuję że pytasz,ból głowy I inne dolegliwości minęły także ciesze się i korzystam z weekendu , dzisiaj jadę na cały dzień z mama do babci także dzień w podróży mnie czeka 😅😊
Miłego dnia dziewczyny 🌞😘Speranza :), MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny jesteście kochane, mega się wzruszyłam 🥺😭❤ oby za rok to było NASZE święto wspólne 🥺❤🥰
elektro96, Vienna, Zaczarowan, Majuna, Gregorka, Prezesoowa, Malinowysorbet, NiedoszlaWielodzietna, Chmurka21, Dropsik, Katsue, Speranza :), CoffeeDream, notsobadd, MummyYummy, Platynova55, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Ja również przyłączam się do życzeń dla wszystkich naszych Mamusiek 😊 życzę Wam zdrówka, spokojnych ciąż, pięknych porodów i pociechy z małych szkrabów! 🌺Zaczarowan, Majuna, Gregorka, Prezesoowa, NiedoszlaWielodzietna, Dropsik, Speranza :), MummyYummy, Eniana, Platynova55, MagicznaNuta, Pati2804 lubią tę wiadomość
35 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Popieram! ❤️❤️NiedoszlaWielodzietna, Speranza :), Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Hej ! Wszystkie najlepszego dla wszystkim mamusiek 🩷
Ja swojej, już wczoraj podarowałam prezent, bo dziś idzie do pracy 😘
Wczorajszą 18stka minęła sympatycznie, wróciliśmy o 22 do domu, a dziś jedziemy do Krakowa po południu 😝
Chciałam zapytam o ten lek ACC, jak wy go bierzecie? I w jaki sposób działa? 🤔
Ja mam dziś jeszcze jakieś mini oznaki @, więc może też bym zaczęła braćWiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2024, 10:16
♀️29 ♂️34
-tabletki anty 8 lat, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9,
- wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️
- 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
- 18.03 - 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
- 28.04 - 12+2 I prenatalne super 🥰 brak ryzyk 🥹
- 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
- 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
- 16.07 - 23+3 663g 🎀
- 05.08 - 26+3 900g 🩷
- 26.08 - 29+3 1422g 🌸 III prenatalne - córeczka rozwija się prawidłowo ☺️
- 10.09 - 31+4 1946g💪
cytologia ✅️USG piersi ✅️brak cukrzycy ciążowej ✅️
- 01.10- wizyta