Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Vienna wrote:Jeju a też tak macie dziewczyny, że mega ciężko Wam znaleźć jakiegoś ogarniętego ginekologa? Ja już szczerze jestem tym zmęczona. Jeszcze nie każdy lekarz będzie chciał prowadzić ciążę, a tak zmieniać lekarza co chwilę też mi się nie chce. Jak już myślałam że znalazłam idealną panią doktor, to się okazało że jest w 9 miesiącu i zaraz rodzi 🤣
Vienna lubi tę wiadomość
07.2016 cp zakończona laparoskopowo
11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
05.2019 👨👩👧 córka
07.2022 kolejne starania
01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
04.2023 cb
08.2023 cb
01.2024 15tc 👼 córka
04.2024 II
06.06.2024 Badania prenatalne -
Heej ja wróciłam z delegacji, jeszcze jutro jadę 😭
Miłej reszty soboty wam życzę ❤️Start starania: Marzec 2024
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki
2 cykle przerwy - transfer koniec września
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Ja spędziłam dzień super, ale teraz czuję, że gardło zaczyna mnie boleć
A synek dostał kataru. Obstawiam niestety, że winne jest nasze przemoknięcie w Czwartek
Mega zmokliśmy, a nie mogliśmy się od razu przebrać i ogarnąć. No cóż. Oby tylko nic poważnego się z tego nie rozwinęło 😢 szkoda, że akurat na weekend, bo nie mamy żadnych zakupów na zupę zrobionych. Może wyślę męża jeszcze dzisiaj i jutro jakąś pożywną zupę zrobimy i postawi nas na nogi 🙏
-
Cześć, udanego weekendu! 😘 Zaskoczona jestem, że tyle z Was w pracy 😱 Reszta świętuje, wiadomo 😁🥰
@Dropsik trzymajcie się zdrowo! 🍀🤞 Serię Prenalen znasz?
@Eniana z cukrzycą nie pomogę, nie znam tematu 🥺 Rozumiem, że przyczyn upatrujecie się w niej? Mam nadzieję, że w miarę bezboleśnie przejdziesz przez ten trudny czas… 🫂
@Chmurka12 🫂😥 za małpę
@Lyiss miałam dziś wyciągnąć męża na zapiekankę z Orlenu, ale się nie zgodził 😱🤣 Muszę sama spróbować, żeby mi nie gadał 🤣Dropsik, Eniana, Speranza :), Chmurka21 lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.! -
ultramaryna_ wrote:
@Eniana z cukrzycą nie pomogę, nie znam tematu 🥺 Rozumiem, że przyczyn upatrujecie się w niej? Mam nadzieję, że w miarę bezboleśnie przejdziesz przez ten trudny czas… 🫂
Miłego weekendu07.2016 cp zakończona laparoskopowo
11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
05.2019 👨👩👧 córka
07.2022 kolejne starania
01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
04.2023 cb
08.2023 cb
01.2024 15tc 👼 córka
04.2024 II
06.06.2024 Badania prenatalne -
Vienna 🫂 to jest świeży temat. Mam nadzieję, że i tak fajnie spędziliście czas 🥹
Grazka to oby jutrzejsza delegacja szybko minęła 😘
Dropsik dużo zdrówka dla Was. Rosół postawi Was na nogi 😘
Ultramaryna to mąż nie wie co traci 😂 spróbuj, spróbuj 😁Dropsik, Vienna, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Dropsik wrote:Ja spędziłam dzień super, ale teraz czuję, że gardło zaczyna mnie boleć
A synek dostał kataru. Obstawiam niestety, że winne jest nasze przemoknięcie w Czwartek
Mega zmokliśmy, a nie mogliśmy się od razu przebrać i ogarnąć. No cóż. Oby tylko nic poważnego się z tego nie rozwinęło 😢 szkoda, że akurat na weekend, bo nie mamy żadnych zakupów na zupę zrobionych. Może wyślę męża jeszcze dzisiaj i jutro jakąś pożywną zupę zrobimy i postawi nas na nogi 🙏
Ja nie polecam prenalen ponoć tona cukru i nic wiecej. W ciąży na gardło możesz na pewno hasco sept w psikaczu na mnie średnio działał ale lepsze to niż nic... brałam jeszcze cos ale to dawno było🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia, cukrzyca.
28cs - 05.2018 👱♂️Nikodem 3090g 51 cm 40+0
1 cs - 09.2019👱♀️🥰 Lenka 3730g 56cm 41+4
6cs - 19.02.2025 👩🥰 Lilianna 2530g 46cm 37+2 -
Cześć dziewczyny, zaglądam dopiero teraz, bo dużo się działo, jak to zwykle w sobotę. Zakupy, sprzątanie, gotowanie, wizyta u ojczyma narzeczonego i tak naprawdę dopiero teraz mogę odpocząć. Mam nadzieję, że miałyście/macie dobry dzień ☺️
Marynko, przeczytałam zalecenia PTGiP i szukam teraz suplementów idealnych (jestem teraz mega przewrażliwiona I nie chce czegoś zepsuć), czy mogłabyś polecić jakiś jod? Albo może któraś z pozostałych owusióstr coś mogłaby polecić? Nigdy tego nie suplementowalam.PaulaG lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Widzę, że dzisiaj tutaj zupełnie cicho 🤪
Mam nadzieję, że miło spędziłyście sobotę i korzystałyście z pięknej pogody.
Ja też dopiero co usiadłam i sączę drineczka 🍸Speranza :), Chmurka21 lubią tę wiadomość
35 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Ja dziś gorsze samopoczucie jak w sumie ostatnie 3 dni więc jakoś mi ten dzień zleciał na przetrwaniu z nadzieją na lepsze jutro 🤪
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny,
Ostatnio mało mnie tu ale jakoś odcinam się trochę od starań. Minął rok i chyba mam kryzys. Dzisiaj prawdopodobnie owulacja u mnie, nawet pierwszy raz w życiu miałam plamienie owulacyjne… a ja stwierdziłam że nie mam siły działać i że mi wszystko jedno…
Czekam na wakacje już i pokładam ogromne nadzieje w tym czasie, bo teraz jednak mam dużo stresu w pracy. Trochę bałabym się być teraz w ciąży przy takiej intensywności pracy. -
NiedoszlaWielodzietna wrote:Hej dziewczyny,
Ostatnio mało mnie tu ale jakoś odcinam się trochę od starań. Minął rok i chyba mam kryzys. Dzisiaj prawdopodobnie owulacja u mnie, nawet pierwszy raz w życiu miałam plamienie owulacyjne… a ja stwierdziłam że nie mam siły działać i że mi wszystko jedno…
Czekam na wakacje już i pokładam ogromne nadzieje w tym czasie, bo teraz jednak mam dużo stresu w pracy. Trochę bałabym się być teraz w ciąży przy takiej intensywności pracy.
Hej, miło Cię widzieć ponownie 🥰
Wiem co czujesz, u mnie tez rok minął, wiec mnie naszła nostalgia.
Wszystkiego dobrego kochana ❤️NiedoszlaWielodzietna lubi tę wiadomość
👩31l.
👱♂️34l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
27cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: ciężki OAT
beta 9dpt: 248,1. 11dpt: 735,4 🥰 -
NiedoszlaWielodzietna wrote:Hej dziewczyny,
Czekam na wakacje już i pokładam ogromne nadzieje w tym czasie, bo teraz jednak mam dużo stresu w pracy. Trochę bałabym się być teraz w ciąży przy takiej intensywności pracy.NiedoszlaWielodzietna, Zbuntowana, Zaczarowan, Gregorka, Pati2804 lubią tę wiadomość
35 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Speranza :), PaulaG, Zbuntowana, Leśneintro, Vienna, Malinowysorbet, Majuna, ultramaryna_, Prezesoowa, Gregorka, Zaczarowan, Dropsik, Pati2804, Liyss🧚🏻, Chmurka21, MummyYummy, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
35 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
Zbuntowana wrote:Te drobne kwiatki baile to co to? Pieknie
Dropsik lubi tę wiadomość
35 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Na mnie za rogiem tez czeka już rok starań. Faktycznie robi się trochę nostalgicznie 🫂
Dzisiaj zaczęłam nowy cykl. Szykuje się urlop. Mąż się cieszy bo akurat w dni płodne. Także jest jakos tak łatwiej 😁
Dziewczyny czy na czas 🐒 powinnam odstawić acard?
@Elektro, piękne te twoje kwiaty ❤️
@Liyss mam nadzieję, że na dniach poczujesz się lepiej i będziesz mogła w końcu na spokojnie rozkoszować się urokami ciąży 😚
Miłego weekendowania babeczki 😚Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2024, 07:13
elektro96, Liyss🧚🏻, NiedoszlaWielodzietna lubią tę wiadomość
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Cześć kochane ☺️
Pisze jeszcze z łóżka ☺️ jakoś wcześniej dzisiaj się obudziłam
Sorbecik - zdecydowanie odstaw acard na czas 🐒, bo on rozrzedza krew i możesz mieć jeszcze większe krwawienie
Prezesoowa kochana - ciekawe jak komunia się udała, przypalony sernik mnie rozwalił 🤪 swoją drogą muszę poszukać przepisu, bo zjadłabym
Elektro - cudne te kwiaty, zwłaszcza gipsówka, jeszcze nie widziałam u nikogo na balkonie posadzonej. Cudo, uwielbiam kwiaty 😁
Pati iLyiss - jak się dzisiaj czujecie, lepiej coś?
Katsua - udanego wyjazdu z tatą, mam nadzieję że dobrze spędzicie razem czas i będziecie mieli super pogodę ☺️
Dropsik jak się czujesz i jak synek? Mam nadzieję, że w porę wyłapaliscie przeziębienie i dochodzicie do siebie
Niedoszlawielodzietna - bardzo miło Cię widzieć, dawno nie zagladalas
Jejku jeszcze chciałam coś napisać, ale uciekło mi z głowy, a pisze z telefonu i nie mam notatek. No nic wszystkim Wam dziewczyny życzę dobrej niedzieli.
A, wczoraj w nocy były przytulanki u nas i oczywiście zaraz potem miałam rozkmine czy to nie zaszkodzi itd, że ledwo doszło do zagnieżdżenia I że może źle i niepotrzebnie. Rano oczywiście zaczęłam szukać info na ten temat w necie. Nie mam żadnych plamien i dobrze się czuję, więc mam nadzieję że nie zaszkodzilismy
Malinowysorbet, Pati2804, elektro96, Liyss🧚🏻, NiedoszlaWielodzietna, MummyYummy, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"