Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale nasmucilam, wybaczcie. Chciałam tylko napisać, że wiem jak to jest i ja swojego faceta później wyłączyłam z tematów staraczkowych, bo widziałam jak ciężko mu z tym.
Co do ACC, to moim zdaniem suplement diety NAC działa podobnie, do tego olej z wiesiołka. U mnie to się sprawdziło, a miałam wcześniej problem ze śluzem. ACC to jednak chemia, a i tak mamy jej sporo wszędzie, więc jeśli można naturalnie to chyba jednak lepiej."Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
notsobadd wrote:Mąż przebadany
zrobie drożność i jak nie zaskoczy to po wakacjach będziemy myśleć dalej. Generalnie na razie staram się z nim w ogóle nie rozmawiać na tematy staraniowe, bo mam wrażenie że to zaczęło generować kryzys w naszym związku. Mieliśmy kilka naprawdę okropnych dni
PS. Ja też pomorzanka i chętnie bym się spotkała dziś z Tobą i @Katsue no ale poumawiani już jesteśmy u naszych mam
Pamiętam, że Fermina też gdzieś stąd i ktoś jeszcze się odzywał niedawno,że zna lekarza z Trójmiasta
A co do kryzysu to wiem o czym mówisz, i @Speranza też 😢 My byliśmy w strasznym dołku,do tego nałożyły się inne problemy i sprawy, i do dzisiaj ten dołek w kryzysie sie nam odbija czkawką. Przetrwaliśmy, ale byliśmy i jesteśmy poranieni tą chorobą (niepłodnością) na różnych płaszczyznach.Speranza :), Katsue lubią tę wiadomość
-
A ja wyszłam ze swojej jaskini i poszłam do mamy🥰
notsobadd, Katsue, Prezesoowa, Zaczarowan, MummyYummy, Zbuntowana, MagicznaNuta, Pati2804 lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Dropsik wrote:My jeszcze nie ustaliłyśmy konkretów i dzisiaj się nie spotkamy,bo raz że ja chora (zakładam, że będę się czuć lepiej jutro,bo mąż zrobił rosół ❤️) a dwa to nie wiem gdzie Katsue jest i czy ma szansę na dojazd
Pamiętam, że Fermina też gdzieś stąd i ktoś jeszcze się odzywał niedawno,że zna lekarza z Trójmiasta
A co do kryzysu to wiem o czym mówisz, i @Speranza też 😢 My byliśmy w strasznym dołku,do tego nałożyły się inne problemy i sprawy, i do dzisiaj ten dołek w kryzysie sie nam odbija czkawką. Przetrwaliśmy, ale byliśmy i jesteśmy poranieni tą chorobą (niepłodnością) na różnych płaszczyznach.
@Zaczarowan też z Trójmiasta, także kilka nas jestA, że ktoś pisał o jakimś lekarzu to mi uciekło 🤔 nie wiem kto i kiedy polecał, ale z racji ciąży mojej pani doktor chętnie przygarnę polecajkę, dobra duszyczko jeśli to czytasz to poproszę 😅
To jest naprawdę ciężki czas… pociesza mnie to, że skoro i u Was i u @Speranzy udało się to pokonać, a w międzyczasie wyprodukować bobo to i dla nas jest szansa. Wiem na pewno, że bardzo sie kochamy, a to już jest dość dobra podstawa.
@Dropsik, czy Ty korzystałaś z którejś klinikii niepłodności w trojmiescie?
Biorę pod uwagę pójście jak kilka msc po drożności nie zaskoczy… a dzwoniłam w piątek do invicty w sprawie właśnie HSG i to co mi pani zaproponowała to jeden wielki festiwal naciągania na kasę.Speranza :) lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:@Zaczarowan też z Trójmiasta, także kilka nas jest
A, że ktoś pisał o jakimś lekarzu to mi uciekło 🤔 nie wiem kto i kiedy polecał, ale z racji ciąży mojej pani doktor chętnie przygarnę polecajkę, dobra duszyczko jeśli to czytasz to poproszę 😅
To jest naprawdę ciężki czas… pociesza mnie to, że skoro i u Was i u @Speranzy udało się to pokonać, a w międzyczasie wyprodukować bobo to i dla nas jest szansa. Wiem na pewno, że bardzo sie kochamy, a to już jest dość dobra podstawa.
Biorę pod uwagę pójście jak kilka msc po drożności nie zaskoczy… a dzwoniłam w piątek do invicty w sprawie właśnie HSG i to co mi pani zaproponowała to jeden wielki festiwal naciągania na kasę.
Chociaż coś kojarzę, że chyba u Was długo się czeka na termin? Nie wiem, czy dobrze pamiętam.35 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Chociaż coś kojarzę, że chyba u Was długo się czeka na termin? Nie wiem, czy dobrze pamiętam.
Mam skierowanie do szpitala, ale tak jak mówisz. Z terminami był problem, do tego mam nie do końca regularne miesiączki i ciężko mi się wstrzelić szczególnie teraz przy stymulacji gdzie np. o tydzień mi się skrócił cykl. Poza tym teraz w okresie wakacyjnym w mojej pracy nie mam praktycznie opcji dostania żadnego nadprogramowego dnia wolnego poza tym co zaplanowane, w szpitalu musiałabym się położyć na oddział, prywatnie sobie to spróbuję ustawić na jakieś po południe. Generalnie przeraża mnie logistyka NFZ xD👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:Mam skierowanie do szpitala, ale tak jak mówisz. Z terminami był problem, do tego mam nie do końca regularne miesiączki i ciężko mi się wstrzelić szczególnie teraz przy stymulacji gdzie np. o tydzień mi się skrócił cykl. Poza tym teraz w okresie wakacyjnym w mojej pracy nie mam praktycznie opcji dostania żadnego nadprogramowego dnia wolnego poza tym co zaplanowane, w szpitalu musiałabym się położyć na oddział, prywatnie sobie to spróbuję ustawić na jakieś po południe. Generalnie przeraża mnie logistyka NFZ xD
W takim razie kciuki za ogarnięcie logistyki tego badanka 🤪 mam nadzieję, że uda się jak najszybciej. I że wyjdzie Ci to w miarę przystępnie finansowo 😊notsobadd lubi tę wiadomość
35 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Katsue, Dropsik, Prezesoowa, Gregorka, MummyYummy, Zbuntowana, Vienna, MagicznaNuta, Pati2804 lubią tę wiadomość
35 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
W takim razie kciuki za ogarnięcie logistyki tego badanka 🤪 mam nadzieję, że uda się jak najszybciej. I że wyjdzie Ci to w miarę przystępnie finansowo 😊
Dzięki kochana 🥰elektro96 lubi tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
A, że ktoś pisał o jakimś lekarzu to mi uciekło 🤔 nie wiem kto i kiedy polecał, ale z racji ciąży mojej pani doktor chętnie przygarnę polecajkę, dobra duszyczko jeśli to czytasz to poproszę 😅
Biorę pod uwagę pójście jak kilka msc po drożności nie zaskoczy… a dzwoniłam w piątek do invicty w sprawie właśnie HSG i to co mi pani zaproponowała to jeden wielki festiwal naciągania na kasę.
Hihi to byłam ja 🤪 napisz do mnie wiadomość na priv to dam Ci namiary🌸
notsobadd, Zbuntowana lubią tę wiadomość
07.24 ⏸️
01.04.2025 🩷 -
A kto tu jest z okolic Katowic ? 😊😊
Edit : może też jakieś spotkanko 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2024, 16:43
Speranza :), Katsue, Liyss🧚🏻, Gregorka, MummyYummy, Vienna, Pati2804 lubią tę wiadomość
♀️29 ♂️34
-tabletki anty 8 lat, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9,
- wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️
- 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
- 18.03 - 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
- 28.04 - 12+2 I prenatalne super 🥰 brak ryzyk 🥹
- 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
- 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
- 16.07 - 23+3 663g 🎀
- 05.08 - 26+3 900g 🩷
- 26.08 - 29+3 1422g 🌸 III prenatalne - córeczka rozwija się prawidłowo ☺️
- 10.09 - 31+4 1946g💪
cytologia ✅️USG piersi ✅️brak cukrzycy ciążowej ✅️
- 01.10- wizyta
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Biorę pod uwagę pójście jak kilka msc po drożności nie zaskoczy… a dzwoniłam w piątek do invicty w sprawie właśnie HSG i to co mi pani zaproponowała to jeden wielki festiwal naciągania na kasę.notsobadd lubi tę wiadomość
-
SailorMoon wrote:Hihi to byłam ja 🤪 napisz do mnie wiadomość na priv to dam Ci namiary
🌸
Wysłałam zaproszenie ☺️SailorMoon lubi tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
nick nieaktualny
-
Katsue wrote:🖐🏻 tylko ten tydzień na Pomorzu 🥹 powiem Wam drogie Pomorzanki, że zazdroszczę 🥹 nie żebym miała coś do Śląska, kocham mocno, ale tu jest cudownie 🥹
Katsue, Zbuntowana lubią tę wiadomość
♀️29 ♂️34
-tabletki anty 8 lat, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9,
- wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️
- 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
- 18.03 - 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
- 28.04 - 12+2 I prenatalne super 🥰 brak ryzyk 🥹
- 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
- 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
- 16.07 - 23+3 663g 🎀
- 05.08 - 26+3 900g 🩷
- 26.08 - 29+3 1422g 🌸 III prenatalne - córeczka rozwija się prawidłowo ☺️
- 10.09 - 31+4 1946g💪
cytologia ✅️USG piersi ✅️brak cukrzycy ciążowej ✅️
- 01.10- wizyta
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Majlen wrote:A kto tu jest z okolic Katowic ? 😊😊
Edit : może też jakieś spotkanko 😉
Ja mieszkam w Tychach... jak jestem w Polsce 😅
Katsue, Vienna lubią tę wiadomość
🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia, cukrzyca.
28cs - 05.2018 👱♂️Nikodem 3090g 51 cm 40+0
1 cs - 09.2019👱♀️🥰 Lenka 3730g 56cm 41+4
6cs - 19.02.2025 👩🥰 Lilianna 2530g 46cm 37+2 -
Wszystkim miłego dnia!
Mamusiom, brzuchatkom i tym które za chwilę będą w ciąży wszystkiego najlepszego 😍😍😍😍
Ps. Martwi mnie troche ta Fermina... mam nadzieje ze serio nie ma czasu....
Ps2. Testy clearblue oszukują. Brzuch mnie nadal boli ale wczoraj juz stwierdziłam ze to bóle wymyślone chyba. Mowie nasikam na test bedzie negatywny Brzuch przestanie boleć. Nie przestał. Wyszła druga kreska jak porzadnie wysechł ale to fałszywiec bo kreska cienka. Także nie dam się oszukać znowu.
Tak owu była w poniedziałek (chyba) wiec nie jest mozliwe aby cokolwiek wyszło na teście... chyba ze owu była wcześniej bo nie sprawdzam.Gregorka, Zbuntowana, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia, cukrzyca.
28cs - 05.2018 👱♂️Nikodem 3090g 51 cm 40+0
1 cs - 09.2019👱♀️🥰 Lenka 3730g 56cm 41+4
6cs - 19.02.2025 👩🥰 Lilianna 2530g 46cm 37+2 -
PaulaG wrote:Wszystkim miłego dnia!
Mamusiom, brzuchatkom i tym które za chwilę będą w ciąży wszystkiego najlepszego 😍😍😍😍
Ps. Martwi mnie troche ta Fermina... mam nadzieje ze serio nie ma czasu....
Ps2. Testy clearblue oszukują. Brzuch mnie nadal boli ale wczoraj juz stwierdziłam ze to bóle wymyślone chyba. Mowie nasikam na test bedzie negatywny Brzuch przestanie boleć. Nie przestał. Wyszła druga kreska jak porzadnie wysechł ale to fałszywiec bo kreska cienka. Także nie dam się oszukać znowu.
Tak owu była w poniedziałek (chyba) wiec nie jest mozliwe aby cokolwiek wyszło na teście... chyba ze owu była wcześniej bo nie sprawdzam.Zbuntowana lubi tę wiadomość
-
Majlen wrote:A kto tu jest z okolic Katowic ? 😊😊
Edit : może też jakieś spotkanko 😉
Ja!!! 🤪😁Majlen, Katsue lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍