Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Zaczarowan wrote:Czekamy Suzie ;*
Speranza jak emocje przed wizytą? 😘 Który to będzie dokładnie tydzień? 🫂🤭
Ojej, dzisiaj jest dokładnie 5 tydzień, więc przygotowuję się na to, że może nawet nic nie być widać. Bo czytałam, że zwykle dopiero w 6 coś widać... Nie zmienia to faktu, że mam ogromną nadzieję, że dzisiaj jednak zobaczę kropkaNa razie pracuję sobie zdalnie z domu, trochę też posprzątałam i robię obiad, żeby zająć myśli i ręce
Dzięki kochana, że pytasz
elektro96, Zaczarowan, Prezesoowa lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Pati2804 wrote:Jejku, bardzo mi przykro że życie tak Cię doświadcza.. 😥🫂🫂 to bardzo ciężka sytuacja, może powinnaś zrobić badania genetyczne ? Może tam gdzieś siedzi powód dlaczego się nie udaje zagnieździć zarodkowi🥺 tulę mocno 🫂😘
Nasienie ok, moja drożność wreszcie zrobiona i żeby spróbować olać to ze względu na psychikę i że jak się po HsG nie uda przez kilka cykli to od września w garść i wszystkie pakiety na raz badań.
Teraz mam schudnąć, zrelasksowac się, odpocząć na wakacjach i jak wyczaję pik to wziąć progesteron a jak nie to nie brać. Tak więc dziś zrobiłam ovulacyjny i jest pik ale od kiedy nie mam pojęcia:)
Także mam te dni. Przytulanki były wczoraj ale na luzie więc może powtórzymy za parę dni jak nam się zachce:) nie kochamy się żeby zajść w ciążę. Wakacje w sierpniu opłacone:) -
Suzie wrote:No właśnie przed chwilą wstawiłam, ale ja też się nie znam. W normach laboratoryjnych się mieszczę 🤣
To czekamy na kogoś, kto się znaAle chyba nie jest źle, skoro pierwszy wynik mieści się w widełkach
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Zimozielona wrote:To jest tak że przede mną badania genetyczne i wszystkie jakieś inne ale lekarze mówią że po kolei.
Nasienie ok, moja drożność wreszcie zrobiona i żeby spróbować olać to ze względu na psychikę i że jak się po HsG nie uda przez kilka cykli to od września w garść i wszystkie pakiety na raz badań.
Teraz mam schudnąć, zrelasksowac się, odpocząć na wakacjach i jak wyczaję pik to wziąć progesteron a jak nie to nie brać. Tak więc dziś zrobiłam ovulacyjny i jest pik ale od kiedy nie mam pojęcia:)
Także mam te dni. Przytulanki były wczoraj ale na luzie więc może powtórzymy za parę dni jak nam się zachce:) nie kochamy się żeby zajść w ciążę. Wakacje w sierpniu opłacone:)
A robiliście badanie KIRów?"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Zaczarowan wrote:Smerfetka jak tam po wizycie? 😘😘
Widziałam dzidzię 😻
Poza tym nie otrzymałam zdj USG ani wymiarów maluszka. Tak więc czekam na wizytę 12.06 u lekarza prowadzącego 🤞🏻❤️Speranza :), elektro96, Paima, Zaczarowan, MummyYummy, Katsue, Dropsik, Pati2804, Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczynki 🥰 plażuje sobie od 3h, bardzo przyjemnie 🥰 z męża córa się bawimy w piachu- bardzo lubię 🤭 i slodkie trojaczki biegają obok nas- ubrane tak samo, wszytskie w cudnych sukieneczkach. Sama słodycz! Mam nadzieję,że też tak słodko i miło spędzacie dzień 🥰❤️
Speranza :), elektro96, Paima, MummyYummy, ultramaryna_, Pati2804, Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
2×IUI❌️
IVF
❄️ 7/8 tydzien 💔
Kolejna❔️❔️ -
Nieduży u Ciebie ten wyrzut po godzinie ale spada po dwóch i jak na moje oko, to wyniki dobre.
Norma to 92/180/153 ☺️ (takie mam w ciąży, może być że bez ciąży ten na czczo do 99)
Ale niech się wypowie ktoś z większym doświadczeniem 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2024, 15:57
-
Paima wrote:Nieduży u Ciebie ten wyrzut po godzinie ale spada po dwóch i jak na moje oko, to wyniki dobre.
Norma to 92/180/153 ☺️ (takie mam w ciąży, może być że bez ciąży ten na czczo do 99)
Ale niech się wypowie ktoś z większym doświadczeniem 😄
Zamiast "nieduży" przeczytałam niestety i serce mi stanęło. 🤣
Mi się wydaje, że chyba też ok, no ale ja się totalnie nie znam.Paima lubi tę wiadomość
👩30👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ stabilna niedoczynność tarczycy
❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
28/07 33+4, 2505g mężczyzny 👶🏻
22/08 37+1, 3401g 💪🏻
📆 Kalendarz
5/09 gin
-
Speranza :) wrote:Ojej, dzisiaj jest dokładnie 5 tydzień, więc przygotowuję się na to, że może nawet nic nie być widać. Bo czytałam, że zwykle dopiero w 6 coś widać... Nie zmienia to faktu, że mam ogromną nadzieję, że dzisiaj jednak zobaczę kropka
Na razie pracuję sobie zdalnie z domu, trochę też posprzątałam i robię obiad, żeby zająć myśli i ręce
Dzięki kochana, że pytasz
Z zarodkiem może być ciężko, ale pęcherzyk powinnaś już zobaczyć😘 To Wasz wielki dzień!
Speranza :) lubi tę wiadomość
-
Suzie wrote:Zamiast "nieduży" przeczytałam niestety i serce mi stanęło. 🤣
Mi się wydaje, że chyba też ok, no ale ja się totalnie nie znam.
Haha chwila grozy 😜
Smerfetka 12.06 idziemy w takim razie razem 😉
Cieszę się, że widziałaś maluszka.
Speranza czekamy na wieści. Będę odświeżać stronkę ale póki co odpalam Netflixa 🙃🫠
Za oknem burza, a ja w łóżeczku 😂🙈Suzie, Speranza :) lubią tę wiadomość
-
A my powinniśmy być już dawno w drodze, ale chłop mi zasnął 🤨
👩30👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
28/07 33+4, 2505g mężczyzny 👶🏻
22/08 37+1, 3401g 💪🏻
📆 Kalendarz
5/09 gin
-
Zaczarowan wrote:Z zarodkiem może być ciężko, ale pęcherzyk powinnaś już zobaczyć
😘 To Wasz wielki dzień!
35 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Do września się wstrzymujecie ze staraniami czy tak po prostu finansowo te badania rozlozyliscie? To wszystko jest strasznie drogie, zwłaszcza jak się już wchodzi w genetykę i immunologie."Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
@Pati, tak, to był wzruszający moment 🥺♥️ Teraz przed nami poinformowanie dziadków i tu już raczej nie będzie tak wzruszająco 🤭🤪
@Speranza, hormony potrafią zrobić swoje, ale pamiętaj, że to tylko etap 😘
@Paima, ojeju 🤢 Masz już wyniki?
@Zimozielona, 🫂🫂🫂
@elektro, mocne, mocne kciuki ✊✊✊ Zobacz, że nasza ciężarówka @Speranza starała się bardzo długo, a zaskoczyło w najmniej spodziewanym momencie 😘 Wierzę, że u Ciebie tak będzie o to już niedługo ♥️
@Chmurka, jeju, bardzo mi przykro... 🫂🫂🫂
@Sorbeciku, ten czerwiec to nowa energia ♥️
@Suzie, cieszę się, że przetrwałaś glukozę 💪 A co do koleżanki... No cóż, brak słów, ale pamiętaj, że całego świata nie da się zbawić i to jej decyzja, że tak postępuje... Wiem, że to jest mocno irytujące i że chcesz dobrze, ale pewnych ludzi nie zmienisz. A swoje krytyki niech zachowa dla siebie, bo takie gadanie też mnie irytuje 😡 Co do krzywej - na moje oko wygląda dobrze, ale może rzeczywiście niech ktoś jeszcze zerknie, bo może staraczkowe normy są inne 😉
@Katsue, przytulam 🫂 Hematologa olej, Dziewczyny już przytaczały tu różne historie - to nie są specjaliści od ciąży, a te badania mają znaczenie (nie znam się, ale widziałam ją tym forum tyle szczęśliwych historii z heparyną i Acardem, że nie wierzę, że to nie ma znaczenia). Trzymam kciuki za to, żeby gin stanął na wysokości zadania ✊✊✊
@Smerfetka, cudownie 😍😍😍 To razem z Tobą czekamy na fotki 😘
@Speranza, bardzo czekam na Twoją wizytę 😍 20, dobrze pamiętam?
U mnie piątek pracujący 🙃 Ale popołudniu zdążyliśmy wyskoczyć na hulajnogi i lody, teraz Mąż zrobił na kolację domowego kebaba, także czuję się kulinarnie usatysfakcjonowana 😋🤭elektro96, Katsue, Pati2804, Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
MummyYummy wrote:@Prezesoowa, mam nadzieję, że u Ciebie wszystko ok 😘, bo pisałaś, że ciężka noc za Wami.
Suzie, MummyYummy, Speranza :), Prezesoowa lubią tę wiadomość
35 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Cześć dziewczyny. 🥰
Nie udzielam się, bo przeżywam smierć przyjaciółki. Jakoś na nic nie mam siły. Możliwe, ze na razie nie będę się tu pojawiać, bo muszę wszystko w głowie poukładać.2×IUI❌️
IVF
❄️ 7/8 tydzien 💔
Kolejna❔️❔️ -
Powoli odpalamy pociąg do Speranzy 🥳🥳🥳
elektro96, Paima, MummyYummy, Speranza :), notsobadd, Zaczarowan, Malinowysorbet, Vienna, ultramaryna_, Pati2804, Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
👩30👨31
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍