Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Eniana wrote:Jesteśmy w domu wiec napiszę pare zdań jak było. Badanie na NFZ w klinice w Policach. Weszliśmy prawie o czasie 6 min opóźnienia. Otwierają się drzwi a tam 7 studentów i lekarka z lekka zdziwienie, ale w końcu to szpital kliniczny więc takich obrazków należy się spodziewać. Badanie ok, najpierw przez brzuch, ale słabo było widać przy mojej wadze, więc dopochwowo i studenci za kotarkę więc nie było krępująco. Lekarka zadawała pytania ale studenci jak typowe 3 roczniaki nic nie wiedzą... Maluch nie chciał współpracować, więc musiałam chodzić i skakać, w końcu udało się zmierzyć wszytsko. Ryzyka wyszły wysokie ale głównie przez mój wiek, dostałam skierowanie na pappa i pełne wyniki w poniedziałek. Właśnie przez ten wiek spodziewamy się ryzyk pośrednich i pewnie staniemy przed wyborem dalszej diagnostyki nifty albo amiopunkcia, może też stać się cud i ryzyka wyjdą niskie.
Potem mieliśmy wizytę planową tam już kolejka, lekarka miła za każdym razem inna, ale wszystkie konkretne z ogromną wiedzą. Leki przepisane i słowa na koniec "jest pani zdrowa" dodają otuchy.
Zwolnienie zaplanowałam na 2 lipca wtedy też następna wizyta.
Na chwilę odetchnełam. Na sprawy żołądkowo jelitowe niestety nie ma rady trzeba to jakoś przetrwać.
Dziękuję dziewczyny za każdy trzymany kciuk, dużo to dla mnie znaczy!Eniana lubi tę wiadomość
-
Eniana spokojnie kochana.. to tylko statystyka, twój maluszek może być w pełni zdrowy. Natomiast w takiej sytuacji mimo wszystko polecam zrobić te NIFTY, później ew dalszą diagnostykę 😘 Obecność studentów jest stresująca, oni wgl pytają o zgodę czy mogą być przy badaniu czy tak postawiają przed faktem? 🫂
A co do mojego stanu.. wiesz co pierwszy raz złapał mnie aż taki smutek, dawno tego nie czułam. Zwłaszcza w ciąży, okej- bywało lepiej i gorzej, ale nie aż tak 😂 No nic.. muszę sobie na to pozwolić, bo u mnie najgorszy nie jest ten zły nastrój, ale to że nie potrafię tego zaakceptować, że szarpią mną hormony, przez co czuje się tak, a nie inaczejale jutro pewnie będzie lepiej! ❤️
Speranza :), Pati2804, Eniana lubią tę wiadomość
-
Majuna, ale kicha
To pokazuje, że testy nie u wszystkich pokazują owulację prawidłowo. Też bym poszła w monitoring, ale jak piszesz kasa się nie zgadza i zostaje albo dać jeszcze organizmowi czas na unormowanie się i starać się współżyć regularnie i aż nuż się trafi albo jakoś na NFZ zakombinować 🤔 @Zaczarowana coś pisała, że ona za monitoring płaciła raz a mogła być kilka razy na sprawdzeniu, może coś więcej powie, jeśli byłabyś zainteresowana.
Zaczarowana, a co było nie tak? Ja miałam akurat w pandemii i online i była bez szału, ale złapałam podstawy. Czego nie byłam pewna to już sobie doczytywałam konkretnie pod moje pytania. Do tego informacje z IG, książka o karmieniu piersią, fizjo i byłam bardzo dobrze przygotowana. W sumie niewiele mnie potem zaskoczyło w porodzie, połogu czy z maluszkiem.
Eniana, to teraz kciuki za ryzyka 🤞 Bardzo bym chciała, żeby dalszą diagnostyka was ominęła i zostało tylko szczęście i beztroska w tej ciąży. -
@Majlen kurczę, no trochę szalona sytuacja 😱 Dałabym rękę uciąć, że wtedy owu była 🤷♀️ Dziewczyny super radzą z monitoringiem, może faktycznie może po AH organizm jeszcze wariuje. Dla pewności podziałajcie dzisiaj ❤️
@Zaczarowana co tak Ciebie zraziło do tej szkoły rodzenia? 😁 Położna z wiedzą z PRLu? 😉 Wieczór z maseczką i dobra herbatką przed ulubionym programem Ci się należy 👌
@Eniana z usg lekarz mówił, że wszystko ok i tylko statystyka popsuła? 😘Eniana lubi tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.! -
Leśneintro wrote:Czy dziś Grażka się do nas odzywała?
Heej, dosłownie weszłam na forum 😅 w tej chwili. Ja dzisiaj intensywny dzień, najpierw praca, potem paznokcie i prosto po paznokciach po koleżankę i pojechałyśmy na pizzę. Pół godziny temu do domku wróciłamLeśneintro, Zbuntowana lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki
2 cykle przerwy - transfer koniec września
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Odnośnie szkoły rodzenia to nie spodobała mi się ogólnie atmosfera i krzesła.. twarde krzesła. Zmieniałam pozycje siedzenia z dziesięć razy może.. już pod koniec zaczęło mnie bolec krocze od tego siedzenia. Może pójdę jeszcze na jedne zajęcia i wtedy podejmę ostateczną decyzje.. 😎
Co do monitoringu to warto spytać doktorka jak to u niego wyglada..W moim przypadku było tak, że płaciłam te 300 złotych jednorazowo za 2/3 wizyty kontrolne. Moja znajoma ogarnęła sobie kiedyś monitoringi na NFZ, była leczona u gostka w kontekście zajścia w ciąże i jak nie szło „normalnie” to przychodziła na te 5 minut między pacjentkami
ale to już kwestia indywidualna.. to jest tylko jeden przypadek
Dropsik lubi tę wiadomość
-
grazka0022 wrote:Heej, dosłownie weszłam na forum 😅 w tej chwili. Ja dzisiaj intensywny dzień, najpierw praca, potem paznokcie i prosto po paznokciach po koleżankę i pojechałyśmy na pizzę. Pół godziny temu do domku wróciłam
Jaka pizzunia byla jedzona? -
Zaczarowan wrote:Jaka pizzunia byla jedzona?
Jakaś z pomidorami i camembertem, pyszka🥰Dropsik, elektro96, Zaczarowan, Zbuntowana lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki
2 cykle przerwy - transfer koniec września
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Zaczarowan wrote:Odnośnie szkoły rodzenia to nie spodobała mi się ogólnie atmosfera i krzesła.. twarde krzesła. Zmieniałam pozycje siedzenia z dziesięć razy może.. już pod koniec zaczęło mnie bolec krocze od tego siedzenia. Może pójdę jeszcze na jedne zajęcia i wtedy podejmę ostateczną decyzje.. 😎
Co do monitoringu to warto spytać doktorka jak to u niego wyglada..W moim przypadku było tak, że płaciłam te 300 złotych jednorazowo za 2/3 wizyty kontrolne. Moja znajoma ogarnęła sobie kiedyś monitoringi na NFZ, była leczona u gostka w kontekście zajścia w ciąże i jak nie szło „normalnie” to przychodziła na te 5 minut między pacjentkami
ale to już kwestia indywidualna.. to jest tylko jeden przypadek
Mój mąż na przykład mocno się nudził na szkole rodzenia, bo babka mówiła monotonnym głosem 🥴
Zaczarowan lubi tę wiadomość
-
Hej!
@Suzie, super, że lekarka mówi, że nie jest źle! Metformina nie jest zła, ona też ma bardzo duży wpływ na uregulowanie pracy jajników i, co ciekawe, część lekarzy przepisuje ją także przy PCOS lub problemach z nawracającymi torbielami. Do jakiej dawki docelowo masz dojść?
@Prezesoowa, cieszę się, że się odezwałaś 😘 I że jesteś na wolnym! My jesteśmy tu dla Ciebie, tak jak Ty dla nas - zawsze nas wspierasz, wszystkie razem i każda z osobna i my też chcemy wspierać Ciebie! Jak kuchenka z gazem, pamiętasz? Przytulam Cię mocno,. Kochana 🫂🫂🫂
@Leśneintro, no to rzeczywiście krzywa akcja... Kurde, no tak się nie robi!
@Pati, żal się, ile trzeba 😘 Teraz wszystko będzie się bardziej rozciągać i może stać się to mocniej odczuwalne. Takie ciągnięcia mogą być też spowodowane tym, że maluszek akurat na coś uścisnął, choćby na nerw 😉 Jeśli Cię to niepokoi, to oczywiście, że warto porozmawiać z lekarzem. I pomysł z fizjo też dobry 💪
@Dropsik, jaka piękna waga ♥️ Czekam na fotkę, jak będziesz miała wolną chwilę 😘 Co do tego masażu ust itp. przed porodem, to kiedyś słyszałam, że gdzieś tutaj znajdują się punkty, których stymulacja może pobudzić wydzielanie oksytocyny 🤔 Może o to chodziło.
@Eniana, czekam razem z Tobą i wierzę, że wszystko będzie dobrze ♥️ Super, że tak szybko będzie wynik!
@Marynko, absolutnie cudowna informacja 🥺♥️
@Zaczarowan, a coś się dzieje, co Cię męczy i stąd może być taki humor? Przytulam Cię mocno 🫂 Przykro mi z powodu takich odczuć ze szkoły rodzenia... Towarzystwo średnie czy prowadzące?
Edit: doczytałam... A to jest szkoła przyszpitalna? W części mają półki do skakania albo różne pufy.
@Majlen, ja też jestem w szoku 😮 A czujesz jakieś objawy owu?
Uff, nadrobiłam! Szalony dzień, dużo obowiązków. Jestem już trochę zniecierpliwiona czekaniem na wyniki testu Pappa 🙄 Teoretycznie dostałam jedno, że 7-10 dni roboczych. Dziś jest dopiero ten 7, a poza tym też zostałam uprzedzona, że przez Boże Ciało też to może trochę się przeciągnąć.Pati2804, Zaczarowan lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNie wiem może to ekstremalne co powiem, ale ja napewno będę robiła NIFTY,dla mnie koszt posiadania dziecka wiąże się z przeznaczeniem tych kilku tysięcy na to badanie. Po prostu dla własnego spokoju i swojej rodziny. Wiadomo, wszystkich możliwych chorób nie da się wykluczyć, ale to co da się kontrolować to trzeba.
-
ultramaryna_ wrote:@Majlen kurczę, no trochę szalona sytuacja 😱 Dałabym rękę uciąć, że wtedy owu była 🤷♀️ Dziewczyny super radzą z monitoringiem, może faktycznie może po AH organizm jeszcze wariuje. Dla pewności podziałajcie dzisiaj ❤️
@Zaczarowana co tak Ciebie zraziło do tej szkoły rodzenia? 😁 Położna z wiedzą z PRLu? 😉 Wieczór z maseczką i dobra herbatką przed ulubionym programem Ci się należy 👌
@Eniana z usg lekarz mówił, że wszystko ok i tylko statystyka popsuła? 😘Dropsik, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
♀️29 ♂️34
-tabletki anty 8 lat, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9,
- wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️
- 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
- 18.03 - 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
- 28.04 - 12+2 I prenatalne super 🥰 brak ryzyk 🥹
- 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
- 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
- 16.07 - 23+3, 663g 🎀
- 05.08 - 26+3 900g 🩷
cytologia ✅️
USG piersi ✅️
brak cukrzycy ciążowej ✅️
- badania
- 26.08 - III prenatalne
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Prezesoowa wrote:Dobry gin może zobaczyć owulacje na usg do 8dpo.
Prezesoowa lubi tę wiadomość
♀️29 ♂️34
- wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.
- 16.07 - 23+3, 663g 🎀
- 05.08 - 26+3 900g 🩷
cytologia ✅️
USG piersi ✅️
- badania
- 26.08 - III prenatalne
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Dropsik wrote:Majuna, ale kicha
To pokazuje, że testy nie u wszystkich pokazują owulację prawidłowo. Też bym poszła w monitoring, ale jak piszesz kasa się nie zgadza i zostaje albo dać jeszcze organizmowi czas na unormowanie się i starać się współżyć regularnie i aż nuż się trafi albo jakoś na NFZ zakombinować 🤔 @Zaczarowana coś pisała, że ona za monitoring płaciła raz a mogła być kilka razy na sprawdzeniu, może coś więcej powie, jeśli byłabyś zainteresowana.
Zaczarowana, a co było nie tak? Ja miałam akurat w pandemii i online i była bez szału, ale złapałam podstawy. Czego nie byłam pewna to już sobie doczytywałam konkretnie pod moje pytania. Do tego informacje z IG, książka o karmieniu piersią, fizjo i byłam bardzo dobrze przygotowana. W sumie niewiele mnie potem zaskoczyło w porodzie, połogu czy z maluszkiem.
Eniana, to teraz kciuki za ryzyka 🤞 Bardzo bym chciała, żeby dalszą diagnostyka was ominęła i zostało tylko szczęście i beztroska w tej ciąży.♀️29 ♂️34
- 16.07 - 23+3, 663g 🎀
- 05.08 - 26+3 900g 🩷
cytologia ✅️
USG piersi ✅️
- badania
- 26.08 - III prenatalne
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Pati2804 wrote:Nie wierzę 🙈 wychodzi na to ze druga owulacja..
Tu z dziś 18dc
A tu z 10dc
Trochę sie różnią, bo w tym z dziś ta kreska jest typowo pikowa, bo ciemniejsza od testowejultramaryna_ lubi tę wiadomość
♀️29 ♂️34
- 16.07 - 23+3, 663g 🎀
- 05.08 - 26+3 900g 🩷
cytologia ✅️
USG piersi ✅️
- badania
- 26.08 - III prenatalne
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Patrząc na te dwa razem to faktycznie powiedziałabym, że pik jest dzisiaj… Może po prostu wtedy nie było owulki.35 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Majlen no dla mnie ten dzisiejszy taki typowo pikowy też się wydaje bo ewidentnie ciemniejsza kreska , nie znam tych testów owu które masz , ja zawsze robiłam na testeo i one tylko w dniu piku wybarwialy się mocno wiec nie miałam wątpliwości 🤯 ale za to ciążowych z testeo nie polecam 🙈MummyYummy lubi tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:MummyYummy oby wyniki szybko przyszły i były są dobre ! ✊🍀😘
Majlen no dla mnie ten dzisiejszy taki typowo pikowy też się wydaje bo ewidentnie ciemniejsza kreska , nie znam tych testów owu które masz , ja zawsze robiłam na testeo i one tylko w dniu piku wybarwialy się mocno wiec nie miałam wątpliwości 🤯 ale za to ciążowych z testeo nie polecam 🙈♀️29 ♂️34
- 16.07 - 23+3, 663g 🎀
- 05.08 - 26+3 900g 🩷
cytologia ✅️
USG piersi ✅️
- badania