Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Przytulam 🫂😘 chyba dzisiaj taki dzień bo ja tez nie pałam energią.. I od rana co chwilę się czymś martwię🙈 trzeba poszukać sposobu na odreagowanie🤔 ja chyba zajmę się dzisiaj porządkami w szafie dalej bo muszę zrobić miejsce dla Franka, bo miejsca na kolejną szafę brak w pokoju.. 🙃 mam nadzieje że Tobie też się uda jakoś dobrze zakończyć dzisiejszy dzień 🍀🌞😘 ja się zastanawiałam nad szkoła rodzenia ale poczekam do wizyty u fizjo uro i zobaczę bo może wystarcza mi spotkania z nią aby przygotować się do porodu.. 🤔 porozmawiam z nią o tym i wtedy zdecyduje co dalej 🙂Zaczarowan wrote:Dziewczyny.. wiecie co, czuje się.. jakaś taka wypluta. Pogoda do dupy, zaliczyłam już wielkiego smuta.. oczywiście się popłakałam 🥺😂 ((nie było większej przyczyny)). Dzisiaj mam pierwsze zajecia w szkole rodzenia, cieszyłam się na nie, ale z takim humorkiem.. to powiem wam, że jest ciężko. 😢
Zaczarowan lubi tę wiadomość
-
Wysyłam wirtualnego przytulaska 🫂Zaczarowan wrote:Dziewczyny.. wiecie co, czuje się.. jakaś taka wypluta. Pogoda do dupy, zaliczyłam już wielkiego smuta.. oczywiście się popłakałam 🥺😂 ((nie było większej przyczyny)). Dzisiaj mam pierwsze zajecia w szkole rodzenia, cieszyłam się na nie, ale z takim humorkiem.. to powiem wam, że jest ciężko. 😢
Na pocieszenie powiem, że ja dzisiaj też czuję się wypluta 🤪
Pomyśl, Kochana, że w szkole rodzenia czeka na Ciebie kolejne piękne doświadczenie 🥰 nie warto, żeby humorki zepsuły Ci takie fajne chwile 😊
Zaczarowan, Zbuntowana lubią tę wiadomość
Starania od 8.2022
💁🏽♀️
❌ kir AA
❌ lamblia
❌ MTHFR A1298 homo
❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
✅ USG endometriozy - prawidłowe
💁🏽
❌ hla-c C2
❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Pati fizjo pewnie Ci poleci, zwłaszcza że taka szkoła rodzenia jest za darmo i jak trafisz naprawdę na kompetentne położne, to można sporo z takich zajęć wyciągnąć!
Cieszę się, że zapisałaś się do fizjo! ;* Ostatnio również byłam na pierwszej wizycie, fajne doświadczenie
a i od razu nie badała mi krocza.. wstępnie to raczej oceni twoją kondycję ciała, w sensie napięcia itp. Podobno masaże krocze itp. rozpoczyna się dopiero w 32 tygodniu, tak mi ona powiedziała.
Pati2804 lubi tę wiadomość
-
Tylko ze ja właśnie nie chciałabym chodzić na szkołę rodzenia tylko spróbować się przygotować do porodu jedynie z fizjoterapeutką 😅 mam nadzieje ze to wystarczy bo i tak planuje do niej chodzić 🙂 a szkoła rodzenia ile razy w miesiącu jest ?Zaczarowan wrote:Dziękuje Kochane ❤️ może dzisiaj taki dzień, taka energia i dlatego tak się czujemy.. 😬😕 Postaram się żeby reszta dnia nie była taka jak dotychczas.. 🌞
Pati fizjo pewnie Ci poleci, zwłaszcza że taka szkoła rodzenia jest za darmo i jak trafisz naprawdę na kompetentne położne, to można sporo z takich zajęć wyciągnąć!
Cieszę się, że zapisałaś się do fizjo! ;* Ostatnio również byłam na pierwszej wizycie, fajne doświadczenie
a i od razu nie badała mi krocza.. wstępnie to raczej oceni twoją kondycję ciała, w sensie napięcia itp. Podobno masaże krocze itp. rozpoczyna się dopiero w 32 tygodniu, tak mi ona powiedziała. -
Pati2804 wrote:Tylko ze ja właśnie nie chciałabym chodzić na szkołę rodzenia tylko spróbować się przygotować do porodu jedynie z fizjoterapeutką 😅 mam nadzieje ze to wystarczy bo i tak planuje do niej chodzić 🙂 a szkoła rodzenia ile razy w miesiącu jest ?
Z tego co widziałam to szkoła rodzenia jest zazwyczaj raz w tygodniu przez ok. 6 tygodni (w rodzinnym mieście tak jest) -
Super wiadomość 🩷🤗🩵 czekamy teraz na płećEniana wrote:Dziewczyny:) u nas wszystko ok,maluch 6cm na razie nie znamy płci. Dam znać wieczorem więcej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2024, 16:24
Eniana, Zbuntowana lubią tę wiadomość
2×IUI❌️
IVF
❄️ 7/8 tydzien 💔
Kolejna❔️❔️ -
❤️🩵💙🩷💛💚 Gratuluję i mocno ściskam 🤗ultramaryna_ wrote:Czekam pod, stres taki, że nie wiem czy zaraz będzie zawał, czy zemdleje, czy się rozpłaczę 🫣🤣
Dzięki za towarzystwo, dam znać po ❤️
ultramaryna_, Zbuntowana lubią tę wiadomość
2×IUI❌️
IVF
❄️ 7/8 tydzien 💔
Kolejna❔️❔️ -
Mocno przytulam 🫂❤️ oby wieczorek był przyjmniejszy ✊️❤️Zaczarowan wrote:Dziewczyny.. wiecie co, czuje się.. jakaś taka wypluta. Pogoda do dupy, zaliczyłam już wielkiego smuta.. oczywiście się popłakałam 🥺😂 ((nie było większej przyczyny)). Dzisiaj mam pierwsze zajecia w szkole rodzenia, cieszyłam się na nie, ale z takim humorkiem.. to powiem wam, że jest ciężko. 😢
Zaczarowan lubi tę wiadomość
2×IUI❌️
IVF
❄️ 7/8 tydzien 💔
Kolejna❔️❔️ -
Pati2804 wrote:Tylko ze ja właśnie nie chciałabym chodzić na szkołę rodzenia tylko spróbować się przygotować do porodu jedynie z fizjoterapeutką 😅 mam nadzieje ze to wystarczy bo i tak planuje do niej chodzić 🙂 a szkoła rodzenia ile razy w miesiącu jest ?
Oczywiście, ona napewno też Ci pomoże ;* dużo w sumie zależy od nas samych, bo te 60 minut to niby dużo, ale głównie chodzi o prace własna w domu.. ćwiczenia na piłce, oddychanie itp. 🌞
Początkowo jest raz w tygodniu po 1h, później dwa razy w tygodniu.
Pati2804 lubi tę wiadomość
-
Poszukaj szkoły rodzenia ma NFZ. Warto mimo wszystko, bo fizjo do porodu Cię przygotuje, ale jest mnóstwo tematów poza porodem, czyli karmienie piersią, pielęgnacja malucha, pierwsza pomoc, jak ubrać, jak nosić, co na ciemieniuche i co na odparzenie pupy i wiele innych. Plus czasami opowiadają czym się różnią szpitale w okolicy, żeby świadomie wybrać. Rozważ to jeszczePati2804 wrote:Przytulam 🫂😘 chyba dzisiaj taki dzień bo ja tez nie pałam energią.. I od rana co chwilę się czymś martwię🙈 trzeba poszukać sposobu na odreagowanie🤔 ja chyba zajmę się dzisiaj porządkami w szafie dalej bo muszę zrobić miejsce dla Franka, bo miejsca na kolejną szafę brak w pokoju.. 🙃 mam nadzieje że Tobie też się uda jakoś dobrze zakończyć dzisiejszy dzień 🍀🌞😘 ja się zastanawiałam nad szkoła rodzenia ale poczekam do wizyty u fizjo uro i zobaczę bo może wystarcza mi spotkania z nią aby przygotować się do porodu.. 🤔 porozmawiam z nią o tym i wtedy zdecyduje co dalej 🙂

Szkoła rodzenia to nie tylko rodzenie a właśnie też noworodkowe tematy. No i fizjo w godzinę nawet raz w miesiącu to nie zdąży Ci wszystkiego opowiedzieć. Jakąś bazę trzeba mieć i ona raczej podpowie z innej strony, oddechy i ruch. Przygotuje też do CC gdyby trzeba było. A szkoła rodzenia to wiele więcej, bo opowiedzą jak działają metody łagodzenia bólu, na co można w danym szpitalu liczyć, jakiś plan i wizję porodu w danym miejscu pomogą zbudować. Takie ja mam doświadczenia. Wszytsko się jakoś uzupełnia, ale jedno drugiego nie zastąpi. Plus i tak dużo potem trzeba doczytać w temacie już, który najbardziej nas interesuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2024, 16:32
Pati2804, elektro96, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Hej girls🤗
Rano byłam na pobraniu z mężem w klinice-zrosty już mam,więc u mnie pobieranie zdecydowanie dłużej trwało niż u lubego 😬
Otworzyli niedaleko nas(400m) nowa biedronke. Poszłam po kilka produktów,a jak zwykle wyszłam z całym pakietem.
Ponizsza fotka100% ja z dzisiaj+ 7kg arbuz 😂🍉
Miłego popołudnia!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2024, 16:31
elektro96, Zaczarowan, Speranza :), Dropsik, ultramaryna_, MummyYummy, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
2×IUI❌️
IVF
❄️ 7/8 tydzien 💔
Kolejna❔️❔️ -
nick nieaktualnyHej,
Widzę że u Was jakoś smutno tu dzisiaj. Zaglądam do Was, aby powiedzieć, że maraton w pracy niedługo się kończy. Bardzo się cieszę na ta okoliczność
dzisiaj u mnie humor dobry, słoneczko wyszło 
Jadę wybierać płytki do łazienki- robimy remont jednej łazienki. Niestety nie mogę znaleźć tej idealnej płytki bo już mam coś w głowie no ale na coś będzie trzeba przystać!
Pozdrowionka i ściskam!
Zbuntowana lubi tę wiadomość
-
Melduję, , że wszystkie zęby wyleczone 😎
elektro96, Zaczarowan, Pati2804, nick nieaktualny, Speranza :), Dropsik, ultramaryna_, Leśneintro, MummyYummy, Zbuntowana, nick nieaktualny, Vienna lubią tę wiadomość
-
@Suzie -lekarka brzmi jakby miala konkretny plan dla Ciebie. Trzymam kciuki zebys wkrotce zobaczyla upragnione II kreseczki 😊🤞
@Zaczarowan- coś musi być dzisiaj w powietrzu, cały dzień nie mogę się skupić i jak jechałam na terapie to wsiadłam do złego tramwaju. Zorientowałam się w połowie drogi 🙈
@Eniana,@Dropsik,@ultramaryna gratuluję dobrych wieści, niech bobasy rosną zdrowo ❤️😘
Suzie, Speranza :), Dropsik, Zaczarowan, ultramaryna_, Zbuntowana lubią tę wiadomość
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
W ogóle to nie wiem co z tym wszystkim u mnie. Wynik progesteronu mieści się w normach dla formy około owulacyjnej. Dziś ma 18dc i zauważyłam na papierze przezroczysty ciągnący się śluz.. nie wiem co myśleć♀️29
PCOS
🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )
✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P -
Majlen wrote:W ogóle to nie wiem co z tym wszystkim u mnie. Wynik progesteronu mieści się w normach dla formy około owulacyjnej. Dziś ma 18dc i zauważyłam na papierze przezroczysty ciągnący się śluz.. nie wiem co myśleć
To może to owu to jednak dzisiaj? -
Nie wiem, już mnie to wszystko denerwuje, cały tematstaraczkowy. Te badania, sprawdzanie i "łapanie owulacji ", rozmyślanie nad każdym objawem i przypisywanie do danej fazy cyklu, obserwacja śluzu, szyjki 😵😵Suzie wrote:To może to owu to jednak dzisiaj?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2024, 17:51
♀️29
PCOS
✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P -
Testy owulacyjne miałaś pozytywne ? Skoro śluz rozciągliwy to może owu dopiero będzie?Majlen wrote:
Edit: przypomniałam sobie ze pisałaś że testy owu pozytywne szybko i działacie , skleroza..
To ja też już nic nie rozumiem.. 🤯Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2024, 17:51
-
No właśnie było wszystko, 2 dniowy ból i pozytyw.Pati2804 wrote:Testy owulacyjne miałaś pozytywne ? Skoro śluz rozciągliwy to może owu dopiero będzie?
Edit: przypomniałam sobie ze pisałaś że testy owu pozytywne szybko i działacie , skleroza
A w poprzednim cyklu 8dpo progesteron 12,9.
Nie wiem co teraz się dzieje tam w środkuWiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2024, 17:53
♀️29
PCOS
✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P