X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2024, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Współczuje Ci kochana, że musisz tak delikatnie podchodzić do kwestii posiłków.. mam nadzieje, że po badaniu będzie już lepiej.. 😘

U mnie plany są takie, że widzę się z chrześniakiem, był dzień dziecka to ciocia musi trochę nadrobić 😂😂😎 Dropsik chyba ostatnio polecał proponowane upominki, więc jak na 2 latka to postawiłam na pampersy i zestaw do piaskownicy :D
    Ach bo ja się za bardzo nakręciłam i za dużo o tym myślę i potęguje mi objawy , znam się i wiem, ze tak może być. Potrzebne mi nowe zmartwienie. Też mam nadzieję, że po badaniu będzie lepiej.

Zapowiada się miły czas z chrześniakiem :)

Zaczarowan lubi tę wiadomość

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w ten weekend ODPOCZYWAM <3
    Tzn mam taki plan, ale jak to moja babcia mówiła moje owsiki w tyłku mi nie pozwolą wysiedzieć i pewnie się za coś wezmę :D A w niedziele rodzice zostawiają mi siostrę i ich psa na cały dzień, także bedziemy sie bawić :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2024, 09:18

nick nieaktualny, Pati2804, nick nieaktualny, MummyYummy, Dropsik lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2024, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Kochane, nie wiem jak to zrobiłam 🤩 ale jednego dnia 12.06 mam aż 3 wizyty!!! Zaktualizowałam stopkę 🙂
    To będzie intensywny dzień bo każda z wizyt jest w innym mieście. Przydadzą się oczywiście Wasze kciuki 🤞🏻❤️

Prezesowa - w wolnej chwili możesz zaaktualizować na pierwszej stronie 😘
    o jacie :) będziemy kciuki trzymały hurtowo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2024, 09:18

Smerfetkaa lubi tę wiadomość

• Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta wrote:
    o przypomniałaś mi, że możliwe, że i my dziś będziemy u znajomych na grillu :) coś mi mąż wspominał, ale nie wiem czy to pewne :)

Trzymam kciuki aby grill się odbył :) 🤞🏻

nick nieaktualny, Pati2804 lubią tę wiadomość

age.png
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta wrote:
    o jacie :) będziemy kciuki trzymały hurtowo :)

Kochane jesteście 🥰

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2024, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    My za jakąś godzinkę się zbieramy i lecimy na weekend, który zakończy się na roczku siostrzeńca w niedzielę :) Dzisiaj mamy w planach przejechać się kolejką wąskotorową. Mój synek jest fanem pociągów i liczę, że mu się spodoba 😍
    Więc będzie mnie prawdopodobnie mniej, ale jak to w weekend. Weekendy zawsze są trochę spokojniejsze tutaj. Mam wrażenie, że lato, zbliżające się wakacje też wyciszają trochę forum. Ale to chyba dobrze, że jednak żyjemy wszyscy też innymi tematami :)
    Miłego weekendu już dzisiaj wam życzę 😘
    Cudownie się zapowiada :) udanego wypoczynku i weekendu :)

A z latem masz rację, zdecydowanie mniejszy ruch na forum, wyjazdy, ciepełko, tylko korzystać z życia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2024, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Ja idę na koncert 😎
    ooo jak super :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2024, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    A ja w ten weekend ODPOCZYWAM <3
    Tzn mam taki plan, ale jak to moja babcia mówiła moje owsiki w tyłku mi nie pozwolą wysiedzieć i pewnie się za coś wezmę :D A w niedziele rodzice zostawiają mi siostrę i ich psa na cały dzień, także bedziemy sie bawić :D
    to ja Ci życzę, żebyś naprawdę odpoczywała :) kiedyś trzeba :)

grazka0022, Pati2804 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2024, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Trzymam kciuki aby grill się odbył :) 🤞🏻

Dziękuję :)

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta wrote:
    A Wy Dziewczyny jakie macie plany na weekend?
    My jutro idziemy do szwagra mojego na urodzinowego grilla a w niedziele jedziemy do znajomych na grilla , mój mąż spotka się z chrześniakiem swoim bo już dawno nie byliśmy 😁

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, laski 🙋‍♀️ Przeczytałam Wasze plany na najbliższe dni i życzę, aby ani pogoda ani nic nieplanowanego nie zepsuło Wam odpoczynku 💕

Smerfetka, logistyczna masakra 🫣 Kobieto, ja na sam widok tych wizyt obok siebie mam panikę, jak Ty dasz radę? 🤣 Ja nie lubię mieć tak wyładowanych dni, zawsze mnie to stresuje 🤣

Zaczarowan, nick nieaktualny, nick nieaktualny, MummyYummy lubią tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Cześć, laski 🙋‍♀️ Przeczytałam Wasze plany na najbliższe dni i życzę, aby ani pogoda ani nic nieplanowanego nie zepsuło Wam odpoczynku 💕

Smerfetka, logistyczna masakra 🫣 Kobieto, ja na sam widok tych wizyt obok siebie mam panikę, jak Ty dasz radę? 🤣 Ja nie lubię mieć tak wyładowanych dni, zawsze mnie to stresuje 🤣

Jaki masz piękny suwaczek <3 <3

ultramaryna_, Pati2804, elektro96, Malinowysorbet, nick nieaktualny, nick nieaktualny, MummyYummy lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie, już wzięłaś tę metę? Jak się czujesz? 💕

EDIT. Haha, dziękuję 😘❤️ Już obiecałam sobie, że go wstawię po wizycie, a te choineczki i śnieg tak mi pasowały do terminu 🤣🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2024, 09:38

Pati2804, Zaczarowan, Malinowysorbet, nick nieaktualny, nick nieaktualny, MummyYummy lubią tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultramaryna widzę że stopka jest ! 😍🍀

Ja też bym zaczęła panikować że nie zdążę na jakąś wizytę albo coś 🙈 dla mnie to też by było za dużo także podziwiam Smerfetkaa 😁😘

Smerfetkaa, ultramaryna_, Zaczarowan, Malinowysorbet, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Suzie, już wzięłaś tę metę? Jak się czujesz? 💕

EDIT. Haha, dziękuję 😘❤️ Już obiecałam sobie, że go wstawię po wizycie, a te choineczki i śnieg tak mi pasowały do terminu 🤣🫣

Wezmę dopiero w niedzielę :D

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:

Ultramaryna- ale masz piękny suwaczek w stopce 🥹❤️

Wiesz co ja lubię jak dużo się dzieje, i całe szczęście Mąż będzie za kierownicą, ale już czuję że będę zmeczona ale bardziej z emocji :) Ojj my kobiety jestemy w stanie góry przenosić jak jest taka potrzeba, a Wasze kciuki i wsparcie pozytywnie wpłyną 🤞🏻❤️

ultramaryna_, nick nieaktualny, Pati2804, MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość

age.png
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Ultramaryna widzę że stopka jest ! 😍🍀

Ja też bym zaczęła panikować że nie zdążę na jakąś wizytę albo coś 🙈 dla mnie to też by było za dużo także podziwiam Smerfetkaa 😁😘

Pati o dziwo jestem spokojna, bynajmniej dzisiaj ❤️
    Ciekawe czy poznam płeć maluszka. Ty na pierwszych prenatalnych już wiedziałaś że w brzuszku jest Franek tak? 😻

Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość

age.png
  • Paima Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Kochane, nie wiem jak to zrobiłam 🤩 ale jednego dnia 12.06 mam aż 3 wizyty!!! Zaktualizowałam stopkę 🙂
    To będzie intensywny dzień bo każda z wizyt jest w innym mieście. Przydadzą się oczywiście Wasze kciuki 🤞🏻❤️

Prezesowa - w wolnej chwili możesz zaaktualizować na pierwszej stronie 😘

To mamy chyba już z 7przystanków na 12.06 🤭😂

Smerfetkaa, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Paima Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczęta 🌻

U nas słaby dzień.
    Ledwo zasnęliśmy, a po północy córcia przybiegła z płaczem, że uszko znowu boli (często ma zapalenie).

Mnie za to okropnie boli głowa, pewne przez brak snu.

Więc u nas piątek w łóżku, z bajkami i lenistwem. 🙈

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety mam bardzo intensywny weekend i na samą myśl już mi się odechciewa 😭
    Mam do zaliczenia imprezę niespodziankę, którą organizujemy z siostrą rodzicom. Więc jutro właściwie pół dnia w biegu, żeby wszystko ogarnąć i pozałatwiać. Oprócz tego będę musiała jeszcze jutro pójść na pogrzeb… Po południu mam lekcje tenisa, a na wieczór jestem umówiona na drineczki i domowe burgery.
    Czuję, że potrzebuję odpoczynku… nie ukrywam, że odliczam już dni do urlopu 😭 jeszcze tylko 3 tygodnie…
    Najgorsze, ze jeszcze małpa wypadnie mi w samym środku urlopu 😡 mogłabym coś wymyślić, żeby ją przesunąć, ale chyba nie chce już kombinować… Bo wyjdzie jeszcze gorzej niż powinno 😁

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe

💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
    ❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ