X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Bilety kupione w grudniu pod wpływem emocji, od tygodnia wszystkich płyt słucham 😂

Ja bardzo go lubię ♥️ I jak wchodzą Ci te płyty? 🤭

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2024, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Nie, nie, na ten moment maluszek będzie z nami w sypialni - z doświadczenia jest mi tak wygodniej przez ten pierwszy rok 😊

Niby takie niewielkie rzeczy mamy do zrobienia, ale jednak chcę to jakoś rozłożyć w czasie, bo dostanę kota 😅 Mamy do zamówienia nowe krzesła obrotowe dla Dziewczyn, muszę trochę przeorganizować bawialnię, bo zamówiliśmy nową szafę na zabawki, tapeta w sypialni czeka na zmianę. I w ogóle muszę pomyśleć o organizacji sypialni, bo to jest naprawdę nieduże pomieszczenie, w którym połowę zajmuję łóżko, sporo miejsca zabiera też zabudowa i tym razem nie mam pojęcia, co z przewijakiem 🤭 Dobrze, że odmalowanie ścian już za nami 💪, bo z tym zawsze najwięcej zabawy.
    to troszkę pracy Cię czeka, dobry pomysł, żeby rozłożyć w czasie :) malowanie ścian rzeczywiście najgorsze, dobrze, że już za Wami :)

ja jak wyciągam coś z szaf, to dziwię się, jak to wszystko się tam mieści :)

MummyYummy lubi tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    W ogóle to muszę Wam powiedzieć, że tydzień temu dostaliśmy nasz plan dietetyczny. Staramy się trzymać, chociaż wiadomo… nie na 100% 😊 Ogólnie jestem bardzo zadowolona. Dania szybkie, łatwe w przygotowaniu i z łatwodostępnych składników.
    Suplementację też mamy trochę zmieniona. U męża odstawiony TENfertilON, większość tych składników osobno.
    Mam wrażenie, że łapiemy się już wszystkiego… 🫠
    Gdyby ktoś mi powiedział, że stanie na głowie pomoże nam zajść w ciążę, to tego też bym się nauczyła… 🤣

Kochana, dzięki temu stawiacie duże kroki do przodu, które przybliżają Was do spotkania z maluszkiem 🥰 I dla zdrowia dieta też jest bardzo korzystna!

Jak będziesz miała jakiś ciekawy przepis, to koniecznie się podziel 🙃

elektro96 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Kochana, dzięki temu stawiacie duże kroki do przodu, które przybliżają Was do spotkania z maluszkiem 🥰 I dla zdrowia dieta też jest bardzo korzystna!

Jak będziesz miała jakiś ciekawy przepis, to koniecznie się podziel 🙃
    jestem za :)

elektro96 lubi tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta wrote:
    Dziewczyny co macie dziś na obiad? mam ochotę na ogórkową, ale nie wiem czy ten kwas mnie nie zabije :D

Jeszcze nie wiem 🤣 U nas dziś mocno rozbiegany dzień, Starsza na wycieczce, Mąż w delegacji, ja jestem zasypana robotą. A żeby mi się chciało tak, jak konsole nie chce... 😁

Z ogórkową to nie pomogę, bo niby kiszonki są zdrowe, ale pytanie, czy nawet taki drobny starkowany ogórek nie podrażni żołądka 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2024, 12:24

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:

W piątki leże w wannie <3 Kocham tą piosenkę

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2024, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Jeszcze nie wiem 🤣 U nas dziś mocno rozbiegany dzień, Starsza na wycieczce, Mąż w delegacji, ja jestem zasypana robotą. A żeby mi się chciało tak, jak konsole nie chce... 😁

Z ogórkową to nie pomogę, bo niby kiszonki są zdrowe, ale pytanie, czy nawet taki drobny Staroleśny ogórek nie podrażni żołądka 🤔
    no właśnie sama mam dylemat, ochota jest, ale jak mam się źle czuć :)

choć czasem problemy ze zgagą wynikają z niedokwasoty i wtedy pomocny może być ocet jabłkowy

• Suzie Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:

Dobrze, ja od paru lat słucham Podsiadło, ta najnowsza płyta to chyba moja ulubiona. Nawet pierwszy tanieć mieliśmy do jego piosenki :D

MummyYummy, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • MummyYummy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta wrote:
    to troszkę pracy Cię czeka, dobry pomysł, żeby rozłożyć w czasie :) malowanie ścian rzeczywiście najgorsze, dobrze, że już za Wami :)

ja jak wyciągam coś z szaf, to dziwię się, jak to wszystko się tam mieści :)

U mnie mdłości z I trymestru przyczyniły się do tego, że w jednej szafie mam ogromny bajzel 🙈

Już kiedyś pisałam o Uli Pedantuli - ona mówi, że w każdym domu jest szuflada na pierdolniczek. Nooo, to w moim aktualnie jest cała zabudowa na pierdolniczek 🤣

Leśneintro, Malinowysorbet, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Pati2804 lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:

Taco też jest jutro u mnie w mieście, dwa duże koncerty jednego dnia 😂

grazka0022, MummyYummy lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Taco też jest jutro u mnie w mieście, dwa duże koncerty jednego dnia 😂
    Na jednym z moich koncertów właśnie Taco był dodatkowym gościem specjalnym 😁 ciekawe kto będzie u Ciebie 🤔

grazka0022, MummyYummy lubią tę wiadomość

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe

💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
    ❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 7 czerwca 2024, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:

Ja z kolei kocham trójkąty i kwadraty ♥️ Mimo tego, że jego twórczość dojrzewa razem z nim, to jednak jeden z moich faworytów.

Ogólnie nie wiem, czy też tak macie, ale są takie kawałki, w moim przypadku dwa, przy których płaczę i nie jestem w stanie tego powstrzymać. Jeden z nich jest właśnie Podsiadły 😉

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta wrote:
    no właśnie sama mam dylemat, ochota jest, ale jak mam się źle czuć :)

choć czasem problemy ze zgagą wynikają z niedokwasoty i wtedy pomocny może być ocet jabłkowy

To może spróbuj? 🤔

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Na jednym z moich koncertów właśnie Taco był dodatkowym gościem specjalnym 😁 ciekawe kto będzie u Ciebie 🤔

No Taco raczej odpada, nie dostanie się z drugiego końca miasta do nas 🤔
    W Gdańsku było Vito, a tutaj nie mam pojęcia :P

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Ja z kolei kocham trójkąty i kwadraty ♥️ Mimo tego, że jego twórczość dojrzewa razem z nim, to jednak jeden z moich faworytów.

Ogólnie nie wiem, czy też tak macie, ale są takie kawałki, w moim przypadku dwa, przy których płaczę i nie jestem w stanie tego powstrzymać. Jeden z nich jest właśnie Podsiadły 😉

Taak, własnie jeden to Lawenda Białas, Kinny Zimmer i White 2115, a druga to Mori :(
    Wszytskie mi sie kojarzą z babcia, lawendy słuchałam własnie w tym okresie jak zmarła,a mori to taka typowo o śmierci

9 cykli naturalnych ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆

• Suzie Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się zawsze chciało płakać na Mori i na 4:30 😭

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam bilet na trybunach i chciałam się tam dobrze bawić, ale już jest sporo komentarzy z Gdańska, ze dużo ludzi ma problem, że ktoś wstaje i tańczy oraz "drze mordę" tj. śpiewa 🙄
    Byłam na kilku koncertach w życiu i nikt nigdy się o to nie sapał 🤔

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    o której? :)
    Gin 10:30, monitoring 20:20 :)

Suzie, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Mam bilet na trybunach i chciałam się tam dobrze bawić, ale już jest sporo komentarzy z Gdańska, ze dużo ludzi ma problem, że ktoś wstaje i tańczy oraz "drze mordę" tj. śpiewa 🙄
    Byłam na kilku koncertach w życiu i nikt nigdy się o to nie sapał 🤔

Ode mnie z biura były dwie osoby wlasnie, jedna w sobote,druga w niedziele. Bardzo zadowoleni wrócili :D

9 cykli naturalnych ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆

• Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Elektro - wspaniala niespodzianka dla rodziców, napewno się ucieszą ❤️
    @Suzie zazdroszczę koncertu 😊😎

Co do stawania na głowie to faktycznie w pewnym momencie chyba każda staraczka ma wrażenie że już robi tyle, że tylko brakuje stania na głowie i chodzenia na rękach:D

Mąż wykorzystany. Wczoraj test owu pik, dzisiaj już jakby sporo jaśniejszy a tak naprawdę dopiero teraz zaczynam odczuwać jakieś kłucie i ból brzucha 🤔 tym testom chyba nie można do końca ufać. No nic, mam nadzieję, że żołnierzyki wiedzą co robić 😅

Czytam wasze pomysły na obiad i zjadłabym dosłownie wszystko, najlepiej wszystko na raz 🤤😄 muszę dzisiaj na siebie uważać bo wjechała jakas gastrówa 😆

ultramaryna_, nick nieaktualny, MummyYummy, elektro96, Dropsik lubią tę wiadomość

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
‹‹ 926 927 928 929 930 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ