X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2024, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A my mieliśmy być właśnie na Mazurach :P

Ogólnie mam ostatnio taki krótki lont, zero wytrzymałości psychicznej na cokolwiek. Wczoraj dostałam właśnie smsa z tego miejsca, gdzie mieliśmy być z kodem do odebrania klucza do apartamentu i musiałam zjechać na pobocze i 20 minut ryczałam :P miałam do celu jeszcze 350 m i nie dojechałam :P
    Rozumiem Cię mocno i też ostatnio często płaczę, płakać we dwie to zawsze trochę raźniej, choc wolałabym, żeby żadna z nas nie miała powodu do płaczu, chyba, że ze szczęścia

elektro96, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A my mieliśmy być właśnie na Mazurach :P

Ogólnie mam ostatnio taki krótki lont, zero wytrzymałości psychicznej na cokolwiek. Wczoraj dostałam właśnie smsa z tego miejsca, gdzie mieliśmy być z kodem do odebrania klucza do apartamentu i musiałam zjechać na pobocze i 20 minut ryczałam :P miałam do celu jeszcze 350 m i nie dojechałam :P
    Prezi, każdy ma swoje granice, Ty po prostu już je przekroczyłaś i to wszystko jest zrozumiałe, przed Tobą ogromne życiowe przeżycia, człowiek po prostu wysiada w takim stresie…
    Nic na siłę, Twój komfort jest teraz najważniejszy ❤️🫂

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2024, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Mąż jest na medal, chociaż wczoraj też mnie wkurzył :P czy coś zrobił to nie wiem, ale mnie wkurzył :P

Najtrudniejsze w tym wszystkim jest to, że to się wszystko tak przeciąga. Ja jestem człowiek zadaniowy i jeśli wiem, że nie da się nic zrobić i coś mnie i tak wkrótce czeka to wolę to od razu. A tak to tylko się czeka i czeka.. Z mamą obydwie już jesteśmy wrakami :P
    Kochana tulę z całych sił

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Mąż jest na medal, chociaż wczoraj też mnie wkurzył :P czy coś zrobił to nie wiem, ale mnie wkurzył :P

Najtrudniejsze w tym wszystkim jest to, że to się wszystko tak przeciąga. Ja jestem człowiek zadaniowy i jeśli wiem, że nie da się nic zrobić i coś mnie i tak wkrótce czeka to wolę to od razu. A tak to tylko się czeka i czeka.. Z mamą obydwie już jesteśmy wrakami :P

Wierzę... Czekanie to jest wielka próba cierpliwości, a w takiej sytuacji nie da się opisać słowami, jak ogromna.

Cieszę się, że masz wsparcie w mężu!

I pamiętaj, że w nas też ♥️ Pisz o wszystkim, co leży Ci na sercu.

nick nieaktualny, elektro96, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Byłam dwa razy i najchętniej poszłabym trzeci 🤪
    Dla mnie MEGA! 😊
    MummyYummy wrote:
    Zazdro tak mocno 😍😍😍

Bilety kupione w grudniu pod wpływem emocji, od tygodnia wszystkich płyt słucham 😂

MummyYummy lubi tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    @Suzie super 🥰👏 Metka musi poczekać, baw się dobrze! 👌

@elektro Myślę, że w takich okolicznościach nie można być złym, będą Wam bardzo wdzięczni za te chwile i wspomnienia ❤️👏

Rany boskie, laski, Wy chcecie nas wykończyć tego 12 czerwca… 🤣🫣

@Prezi jak będziesz miała sekundkę, to dopisz mnie na 27.06. na 15.40 mam kolejna wizytę 😘🙏 Dziękuję!

Wykupiona już jest, niech siedzi i czeka :D

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Suzie Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

To czekanie jest najgorsze... :( tulam

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    @Suzie, to bardzo możliwe, że odreagowujesz i stąd zmęczenie, ja też tak mam. Daj sobie przestrzeń na relaks ♥️ A co do dawki, to naprawdę rozsądne podejście 💪 Widać, że lekarka jest świadoma tego, co robi, bo niektóry walą od razu absurdalne ilości i później naprawdę są problemy. Ja też zaczynałam od 500, praktycznie nie odczilam, tylko jak w nocy wstawałam do łazienki, to trochę jak na prochach. Na 1000 przez przez kilka dni miałam mdłości i po wszystkim. Myślę, że u Ciebie będzie podobnie ✊
    @Nutko, przytulam Cię, to na trudne doświadczenie 🫂 Dobrze, że masz cudowne wspomnienia, tego nie zabierze czas ani nikt inny 😘 To nasz pierwszy wolny od imprez i innych wydarzeń weekend, aż mi dziwnie 🤭 Zamierzam się wyspać, chciałabym też trochę zabrać się za porządki, bo niedługo czeka nas mini remont, żeby przeorganizować mieszkanie tak, aby nowy lokator też miał swoje miejsce 🥰
    @Pati, ojeju, pogoda nie rozpieszcza ostatnio, co? U nas może bez deszczu, ale jest chłodniej i nawet trochę mnie to cieszy, bo mniej puchną mi nogi 💪
    @Sorbeciku, to piękna przenośnia, mam przeczucie że po deszczu u wielu z nas za chwilę na forum wyjdzie słońce ☀️
    @Smerfetko, to czeka Cię intensywna środa 🥰 Ale będzie fotek dla cioteczek 😅♥️ A masz jakieś przeczucie co do płci?
    @Dropsik, udanego weekendu, jestem pewna, że Twojemu synkowi spodoba się przejazd ciuchcią 😊
    @Grazka, a siostra ile ma lat?
    @Marynko, miło widzieć u Ciebie suwaczek 🥺♥️
    @Paima, zdrówka dla córy 🥰
    @elektro, no to tym razem nie przyjdzie, żeby nie krzyżować Ci planów urlopowych 💪 Za to trzymam kciuki ✊ A rodzice mają rocznicę ślubu?
    @Prezesoowa, dobrze Cię widzieć 😘

Dziękuję Kochana:)

Co planujesz zrobić w mieszkaniu? Kącik dla maluszka w sypialni? czy macie oddzielny pokoik?

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Bilety kupione w grudniu pod wpływem emocji, od tygodnia wszystkich płyt słucham 😂
    Jestem pewna, że po koncercie będziesz te płyty męczyć dalej 🤪 ja też tak mialam, bo byłam pod takim wrażeniem, że nie mogłam przestać 🤣

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe

💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
    ❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 7 czerwca 2024, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co macie dziś na obiad? mam ochotę na ogórkową, ale nie wiem czy ten kwas mnie nie zabije :D

• Suzie Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Jestem pewna, że po koncercie będziesz te płyty męczyć dalej 🤪 ja też tak mialam, bo byłam pod takim wrażeniem, że nie mogłam przestać 🤣

Po koncercie to będę filmiki na IG ciągle oglądać 🤣🤣

elektro96, MummyYummy lubią tę wiadomość

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta wrote:
    Dziewczyny co macie dziś na obiad? mam ochotę na ogórkową, ale nie wiem czy ten kwas mnie nie zabije :D
    Ja dzisiaj mam makaron ze szpinakiem 😊

nick nieaktualny, MummyYummy, Malinowysorbet lubią tę wiadomość

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳

💁🏽
    ❌ hla-c C2

Wysłany: 7 czerwca 2024, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to muszę Wam powiedzieć, że tydzień temu dostaliśmy nasz plan dietetyczny. Staramy się trzymać, chociaż wiadomo… nie na 100% 😊 Ogólnie jestem bardzo zadowolona. Dania szybkie, łatwe w przygotowaniu i z łatwodostępnych składników.
    Suplementację też mamy trochę zmieniona. U męża odstawiony TENfertilON, większość tych składników osobno.
    Mam wrażenie, że łapiemy się już wszystkiego… 🫠
    Gdyby ktoś mi powiedział, że stanie na głowie pomoże nam zajść w ciążę, to tego też bym się nauczyła… 🤣

Suzie, Zaczarowan, nick nieaktualny, nick nieaktualny, MummyYummy, Malinowysorbet, Leśneintro, ultramaryna_, Pati2804 lubią tę wiadomość

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo

💁🏽
    ❌ hla-c C2

Wysłany: 7 czerwca 2024, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta wrote:

u mnie obiad wypadł, bo idziemy do kina na "Księżniczkę Mononoke". Za to w pracy mam brązowy ryż z warzywami i łososiem gotowanym na parze oraz serniczki z twarogu z borówkami :P

nick nieaktualny, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie dobrej zabawy na koncercie!

Grazka mój brat też jest ode mnie młodszy, ale o 18 lat 😂😅

Elektro rodzice napewno będą wzruszeni ❤️ Cieszę się, że dietetyczka wam podpasowala :D W końcu musi się udać, wierzę w to! :) Już za niedługo wizyta u specjalisty, on napewno też coś dorzuci od siebie i popłyniecie z prądem 😂😘😘

Smerfetka ja niestety też się nie dowiedziałam z prenatalnych o płci, jak on to powiedział „wróżenie z fusów”. U nas natomiast sytuacja była taka, że ja przed badaniem znalałam płeć z uwagi na NIFTY :D Ale u ciebie jeszcze nic nie stracone! Może miło sie zaskoczysz ;*

elektro96 lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta wrote:
    tak teraz pomyślałam, że jakby udało się zajść w ciążę to u nas też by było 16 lat różnicy :)

Ooo :D No my mamy generalnie dobre relacje, ale ja tam nie mieszkam od 18 roku życia, bo ja sie wyprowadziłam do babci, bo zachorowała na raka i tak wiecie wyszło.

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To z kolei ja jestem najmłodsza. Siostra 11 lat starsza, brat 13. :P

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2024, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    W ogóle to muszę Wam powiedzieć, że tydzień temu dostaliśmy nasz plan dietetyczny. Staramy się trzymać, chociaż wiadomo… nie na 100% 😊 Ogólnie jestem bardzo zadowolona. Dania szybkie, łatwe w przygotowaniu i z łatwodostępnych składników.
    Suplementację też mamy trochę zmieniona. U męża odstawiony TENfertilON, większość tych składników osobno.
    Mam wrażenie, że łapiemy się już wszystkiego… 🫠
    Gdyby ktoś mi powiedział, że stanie na głowie pomoże nam zajść w ciążę, to tego też bym się nauczyła… 🤣
    to jest to co najbardziej lubię, szybko i z łatwych składników :)

Staraczki chwytają się wszystkiego :D

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta wrote:
    Dziękuję Kochana:)

Co planujesz zrobić w mieszkaniu? Kącik dla maluszka w sypialni? czy macie oddzielny pokoik?

Nie, nie, na ten moment maluszek będzie z nami w sypialni - z doświadczenia jest mi tak wygodniej przez ten pierwszy rok 😊

Niby takie niewielkie rzeczy mamy do zrobienia, ale jednak chcę to jakoś rozłożyć w czasie, bo dostanę kota 😅 Mamy do zamówienia nowe krzesła obrotowe dla Dziewczyn, muszę trochę przeorganizować bawialnię, bo zamówiliśmy nową szafę na zabawki, tapeta w sypialni czeka na zmianę. I w ogóle muszę pomyśleć o organizacji sypialni, bo to jest naprawdę nieduże pomieszczenie, w którym połowę zajmuję łóżko, sporo miejsca zabiera też zabudowa i tym razem nie mam pojęcia, co z przewijakiem 🤭 Dobrze, że odmalowanie ścian już za nami 💪, bo z tym zawsze najwięcej zabawy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2024, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naleśniki, łosoś, serniczki, makaron ze szpinakiem - wszystko bym jadła :)

MummyYummy, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

‹‹ 925 926 927 928 929 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ