Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
notsobadd wrote:Dziękuję, że pytasz, mama dużo lepiej. Już przebiera nogami, żeby do pracy wrócić… znajoma załatwiła nam jeszcze konsultację u profesora laryngologii, więc będziemy dalej sprawdzać czy na pewno nie ma się czego obawiać.
Ale mimo wszystko dobrze, że nie poleciała.. lot w tamtą stronę miał sporo turbulencji i lądowanie w burzy, więc średnio przyjemne dla głowy, mogłoby być ciężko z jej przypadłościami 🫣
Dobrze, że chcecie jeszcze tą sprawę skonsultować. Przynajmniej będziecie mieć pewność, ze wszystko jest ok 😊notsobadd lubi tę wiadomość
35 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Fajnie, że z mamą lepiej dużo zdrówka jej życzę
No i Chorwacja jak zawsze piękna, muszę tam jeszcze kiedyś wrócić 🥰🏝️notsobadd, Zaczarowan lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki
2 cykle przerwy - transfer koniec września
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
grazka0022 wrote:Notsobaad ❤️ Hej, cieszę się że wróciłaś kilka razy myślałam o tobie jak cię nie było
Fajnie, że z mamą lepiej dużo zdrówka jej życzę
No i Chorwacja jak zawsze piękna, muszę tam jeszcze kiedyś wrócić 🥰🏝️
Byłaś już kiedyś? W której części? Ja zdecydowanie też jeszcze kiedyś wrócę ❤️
Czytałam o Twojej ostatniej wizycie u gin i pewnie Ci już dziewczyny napisały, żebyś uciekała jak najdalej… przepisać clo w ciemno i nie zaprosić na monitoring to powinno być karalne 🫣👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:Byłaś już kiedyś? W której części? Ja zdecydowanie też jeszcze kiedyś wrócę ❤️
Czytałam o Twojej ostatniej wizycie u gin i pewnie Ci już dziewczyny napisały, żebyś uciekała jak najdalej… przepisać clo w ciemno i nie zaprosić na monitoring to powinno być karalne 🫣
Też mi się tak wydaje, że coś nie siedzi.
A my byliśmy w miejscowości Biograd nad moru 😍
A wy?Start starania: Marzec 2024
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki
2 cykle przerwy - transfer koniec września
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
grazka0022 wrote:Też mi się tak wydaje, że coś nie siedzi.
A my byliśmy w miejscowości Biograd nad moru 😍
A wy?
Byłam tam wczoraj 🤪 tzn. tylko przejazdem, ale zahaczyliśmy. My nocowaliśmy w Zadarze, ale zrobiliśmy w sumie jakieś 500 km w trzy dni, więc trochę pozwiedzaliśmy poza. Sam Zadar mnie nie zachwycił ☺️ żałuję, że nie wzięłam noclegu kawałek dalej, w Bibinje. Jest piękne i taki mega spokój…👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Prezesoowa wrote:Ale tu cisza.
Chciałam się pochwalić, że przetrwałam pierwszy dzień bez tabletek na uspokojenie - było ciężko, prawie dwa razy się rozbeczałam, ale udało mi się ogarnąć. Pomaga mi chyba PMS, bo mam taki jak za dawnych "dobrych" czasów, że złość mnie po prostu składa. Z tej złości za to zrobiłam 10 tyś. kroków
U nas zaczyna się burza, a ja mam w końcu chwilę dla siebie i odpalam Planet Zoo. Książkę czytam siedząc na korytarzu w szpitalu, jak trafi się pielęgniarka, która zabrania nam wchodzić po więcej niż jednej osobie
Oglądacie mecz?
Jeśli zależy Ci na ich odstawieniu, to duży krok ♥️
10 tysięcy kroków brzmi imponująco! 💪 Ja chyba muszę pomyśleć o krokomierzu, tak z ciekawości. Masz apkę w telefonie czy na mierzysz na smartwatchu?
Nie oglądałam meczu, padłam jakoś po 19 🙈 I dopiero wstałam. No, z przerwami na siku, ale wczoraj mój organizm dał mi jedno do zrozumienia, że muszę przystopować.Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
@notsobadd, hejo 😘 Fajnie, że jesteś i że odpoczelas ♥️ Piękne widoki 🥰 Niezdrowe jedzenie, alko i leżenie na słoneczku brzmi tak dooooobrze, że wybaczamy 🤭
Cieszę się, że z mamą lepiej 😊 No a lot to musieliście mieć pełen wrażeń 🙈Zbuntowana lubi tę wiadomość
-
Gregorka wrote:Dzień dobry 🤗
Ja weekend spędzam rodzinnie i mam w planach zbierać czereśnie i pielić ogródek 🤗
Miłego dnia 🩷🥰
Kochana, bogaty człowieku, czereśnie! 😊 Ja nie jestem fanką, ale kilka tygodni temu widziałam te absurdalne ceny 🙈Gregorka lubi tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Telefon mi mierzy
chciałam sobie i mężowi kupić smartwatche, ale stary powiedział, że on nie będzie nosił, więc nie kupowałam. Kupie sobie dopiero jak cudem uda się zajść w ciążę, żeby nie nosić przy sobie ani przy dziecku ciągle telefonu, bo póki co to jak przedłużenie ręki..
A co do leków to nie chcę się uzależnić. I planujemy wyjść dzisiaj na ognisko do znajomych i nie chce być taka wyciszona. Troche się boje nie ukrywam, bo unikam wszelkich kontaktów, żeby mnie nikt o nic nie wypytywał, ale ci znajomi zrozumieją jak powiem, że nie chce o tym gadać, bo reszta to tak gorzej..
A Ty odpoczywaj dużo, pamiętaj że produkujesz małego człowieka, a to wymaga nadludzkiej siły 😍
Rozumiem 😘 Ja też miałam krótki epizod z lekami uspokajającymi i rzeczywiście działają lekko otępiająco. Dobrze, że macie empatycznych znajomych, może uda Ci się trochę naładować baterie ♥️Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny! ;* Miłego dnia! 🌞😎
Gregorka podziel się czereśniami! 😂😘
Notsobadd cieszę się, że wypoczęłaś! Tęskniłyśmy za Tobą! ❤️
Prezesowa wypad do znajomych może dobrze Ci zrobi 😘 jak poczujesz, że źle się czujesz psychicznie, to możesz w każdej chwili wrócić do domku! :*
co do leków dziewczyny, to wiadomo.. są przypadki, że leki trzeba wziąć i są one jedynym warunkiem, by przeżyć jakoś dzień, ale sama kiedyś przyjmowałam przez dłuższy czas hydroksyzynę na nerwice lekową i masakra.. Nigdy więcej.Prezesoowa, Gregorka, MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny 😘
Notsobadd miło Cię widzieć po urlopie 🥰😘 super że odpoczęłaś! 🌞
notsobadd, Gregorka, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry miłej soboty... u mnie ovi ostatnio ma ciągle awarie i nie mogę się logować przez to was nie nadrobiłam bo mnie ciągle wywalamięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
notsobadd wrote:Dobry wieczór Ovusiostry, tęskniłam za Wami! 🤪💋
Już jestem obecna, ale raczej nie jestem w stanie nadrobić… Przescrollowałam Was troszkę na lotnisku i pozwólcie, że odniosę się tylko do naszych mamusiek, bo przede wszystkim widziałam naszych pięknych malutkich kawalerów - @Mummy @Pati, cudne chłopaczki 💙 @Dropsik @Eniana cieszę się z Waszych dobrych wieści i, że rośniecie zdrowo… no i @ultramaryna - cudnie, że kropeczek jest na miejscu ❤️
Widziałam Wasze życzenia, żeby COŚ przywieźć z urlopu - niestety nie było takiej szansy. Był 5dniowy celibat, bo nasz „apartament” był mocno kameralny, a Młoda niedaleko nie nastrajała do zabaw 🤪 poza tym standardowo przy locie samolotem cykl mi się rozjechał - w 9dc nadal miałam lekko podbarwiony śluz, także cykl na pewno bezwowulacyjny, ale mam z tym luz 😎 Cały wyjazd jadłam niezdrowo, śmieci, piłam alko i prażyłam się na czekoladkę - niczego nie żałuję 😂
Chciałam od jutra wrócić na dobre tory, ale postanowiliśmy zrobić grilla dla rodzinki w podziękowaniu za zajęcie się naszymi roślinkami, kotkami i psem - także jutro nadal będę grzeszyć, ale od poniedziałku obiecuję poprawę 😂🤞🏻
Wrzucam Wam na dobranoc chorwacki zachód 🫶🏻
PS. @Suzie, też kilka lat temu łykałam Glucophage 1000 (co prawda bez powodu przez lekarza idiote) ale nie bylo mi kompletnie nic, także to nie jest żadna reguła, że będziesz mieć rewolucje, oby nie 🤞🏻
Super, że jesteś. Piękny widok ❤️
I dzięki za opinię 😁notsobadd, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩30👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ stabilna niedoczynność tarczycy
❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
28/07 33+4, 2505g mężczyzny 👶🏻
22/08 37+1, 3401g 💪🏻
📆 Kalendarz
5/09 gin
-
Zaczęłam pić siemię lniane. Nie jest takie złe 😁
Zbuntowana lubi tę wiadomość
👩30👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
28/07 33+4, 2505g mężczyzny 👶🏻
22/08 37+1, 3401g 💪🏻
📆 Kalendarz
5/09 gin
-
Zaczarowan wrote:O to podziwiam… dla mnie to konsystencje takiego gluta.. 🤮🤮
Trochę tak, ale myślałam, że będzie gorzej 🤣
Edit: z końcówką poszło gorzej jednak 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2024, 11:34
Zaczarowan lubi tę wiadomość
👩30👨31
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍