X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2024, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    O to podziwiam… dla mnie to konsystencje takiego gluta.. 🤮🤮

Ja dodaje tylko do koktajli, bo też nie mogę tego gluta blee

Zaczarowan, Prezesoowa lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2024, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    20240608-110255.jpg

Przesyłam trochę czereśni 🍒🥰 Proszę się częstować(z miseczki już zjedzone 🤭)

Zaczarowan, Dropsik, Suzie, elektro96, notsobadd, Prezesoowa, Paima, MummyYummy, Vienna, Zbuntowana, Smerfetkaa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2024, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas full relax na wyjeździe :) Dzisiaj Biskupin, popołudniu znajomi mają nas odwiedzić. A jutro impreza i wieczorem do domu wracamy. Przyszły tydzień mam mega luźny, więc będę mogła kursować z wami pociągiem gdzie tylko chcecie, a widziałam, że 12tego idziemy na rekord trasy 😁🚂

Notsobad, piękny widok. Cieszę się, że odpoczęłaś i miło spędziłaś czas.

Suzie, ja lubię tego gluta. Nawet sobie go tak cedzē przez zęby i się delektuję 🙈

notsobadd, Zaczarowan, Gregorka, MummyYummy, Chmurka21, Zbuntowana, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

• Zimozielona Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2024, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Przeczytałam kilka razy ale ciężko nadrobić:)

U mnie jutro testowanie i się stresuje:)
    Oczywiście cień wyszedł dziś ale nie liczymy bo to bardziej testowa i nie jeden cień widziałam.
    Wróciłam z pracy i chyba aperola sobie zażyczę dzisiaj😂 jestem padnięta masakrycznie.

No i czekam co to będzie jutro na teście:)

Zbuntowana lubi tę wiadomość

preg.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2024, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Zaczęłam pić siemię lniane. Nie jest takie złe 😁
    Nie jest 😁 mi to serio nawet smakuje ☺️

Suzie, Zbuntowana lubią tę wiadomość

♀️29 ♂️34
    -tabletki anty 8 lat, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9,
    - wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.

🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️
    - 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
    - 18.03 - 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
    - 28.04 - 12+2 I prenatalne super 🥰 brak ryzyk 🥹
    - 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
    - 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
    - 16.07 - 23+3, 663g 🎀
    - 05.08 - 26+3 900g 🩷

cytologia ✅️
    USG piersi ✅️
    brak cukrzycy ciążowej ✅️

- badania
    - 26.08 - III prenatalne

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2024, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo dziewczyny ☺️
    Mało mnie tu i raczej tak narazie będzie. Zaczęłam ograniczać przesiadywanie na telefonie i na forum, nawet mój zauważył i mówi, że trochę przesadzam, że jestem uzależniona..ble ble ble 😄. Aczkolwiek przyznaję mu rację, bo całymi dniami wiszę w telefonie i wyszukuję informacji dotyczących starań 😀 Głowa musi odpocząć. Tyle o ile będę Was podczytywać, co się dzieje i czasem wpadać :*
    Z aktualności, to dziś mam 20dc i dużo przezroczystego śluzu, bolący brzuch i jest mi niedobrze łącznie z uderzeniami gorąca. I dopiero dziś owulak był negatywny .Na moje oko owulacja jest dzisiaj, bo czuję się inaczej ogólnie. Za 7 dni licząc od jutra, planuję iść na proga i estradiol, ale we wtorek 11.06 idę też rano do ginekologa, wypadnie wtedy 3dpo, więc na usg będzie widać czy była owulacja, to chyba nie ma sensu robić tego proga później? Co myślicie?

Niezmiennie trzymam za nas wszystkie kciuki ❤️🍀🤞

♀️29 ♂️34
    -tabletki anty 8 lat, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9,
    - wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.

🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️
    - 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
    - 18.03 - 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
    - 28.04 - 12+2 I prenatalne super 🥰 brak ryzyk 🥹
    - 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
    - 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
    - 16.07 - 23+3, 663g 🎀
    - 05.08 - 26+3 900g 🩷

cytologia ✅️
    USG piersi ✅️
    brak cukrzycy ciążowej ✅️

- badania
    - 26.08 - III prenatalne

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2024, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane 😊
    Cichutko tutaj dzisiaj. Chyba wszystkie korzystacie z pięknej pogody 😊
    Ja już dzisiaj właściwie swoje plany spełniłam. Czekam teraz na siostrę. Będziemy robić domowe chickery i drineczki 🍸 Mam nadzieję na trochę relaksu, bo obudziłam się dzisiaj w średnim humorze, zapłakana. Śniły mi się Swieta Bożego Narodzenia, piękne choinki, światełka… a my nadal bez naszego dzieciątka. Echh… nie wiem skąd te myśli.
    Miłego wieczorku, Dziewczyny ♥️

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 8 czerwca 2024, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Hej Kochane 😊
    Cichutko tutaj dzisiaj. Chyba wszystkie korzystacie z pięknej pogody 😊
    Ja już dzisiaj właściwie swoje plany spełniłam. Czekam teraz na siostrę. Będziemy robić domowe chickery i drineczki 🍸 Mam nadzieję na trochę relaksu, bo obudziłam się dzisiaj w średnim humorze, zapłakana. Śniły mi się Swieta Bożego Narodzenia, piękne choinki, światełka… a my nadal bez naszego dzieciątka. Echh… nie wiem skąd te myśli.
    Miłego wieczorku, Dziewczyny ♥️
    Nie będę Ci mówić, że będzie dobrze, ale mocno Cię przytulam wirtualnie za te myśli i sny 🥺

Ktoś ostatnio pisał, że jakby stawanie na głowie pomogło w zajściu w ciążę to by się nauczył... Miałam taką refleksję, że ja też tam byłam, byłam nawet na wizycie u jakiejś szamanki z medycyny chińskiej oraz u wróżki 🤫🙈

elektro96, Chmurka21, Prezesoowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2024, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny.

Piękny zachód słońca.

Ja jestem w okresie około owulacji także działamy regularnie. Trzymajcie kciuki za ten cykl, niestety to moja ostatnia szansa przed przerwa w staraniach :( ze względu na pracę - wyjazdy…

Z jednej strony to taki ostatni cykl a z drugiej coś jest nie tak- więc raczej marne szanse… no ale ja Wasze wsparcie liczę :) bo Wy najlepiej wiecie jak to jest być w tej sytuacji

• Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2024, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 🥰

Wybaczcie, ze tak z buta wjeżdżam, ale mój maz dziś robił kontrolne wyniki hormonów i są … wg nas zachwycające 🫣 na poprzedniej wizycie lekarz podał mezowi zakresy do których dążymy, to jest nawet lepiej 🫣🫣🫣 wiem, ze większość z Was nie ogarnia męskich spraw; bo nie macie tego problemu, ale wrzucam nasze wyniki dla @elektro96 i innych walczących z meska niepłodnością
    900-DA81-A-117-E-4-F9-C-9920-44747-B762-ED1.jpg

Ps chyba mam dziś owulke, wiec lecę działać 😂😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2024, 21:24

NiedoszlaWielodzietna, Dropsik, MummyYummy, Prezesoowa, Zbuntowana, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)

Walczymy dalej!
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2024, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Cześć dziewczyny 🥰

Wybaczcie, ze tak z buta wjeżdżam, ale mój maz dziś robił kontrolne wyniki hormonów i są … wg nas zachwycające 🫣 na poprzedniej wizycie lekarz podał mezowi zakresy do których dążymy, to jest nawet lepiej 🫣🫣🫣 wiem, ze większość z Was nie ogarnia męskich spraw; bo nie macie tego problemu, ale wrzucam nasze wyniki dla @elektro96 i innych walczących z meska niepłodnością
    900-DA81-A-117-E-4-F9-C-9920-44747-B762-ED1.jpg

Ps chyba mam dziś owulke, wiec lecę działać 😂😂😂
    Kochana, super, że testosteron udało się zbić. Wygląda to naprawdę ładnie 😊 Mężowi androlog kazał teraz sprawdzać już tylko testosteron i ostatnio był w okolicach 650. A Wam lekarz powiedział, że do jakich wartości należy dążyć? Ja słyszałam coś kiedyś, ze najlepiej żeby testosteron był w okolicach 500, to takie minimum.
    Nie mogę doczekać się Waszych wyników badania nasienia. Mam nadzieję, że leczenie przyniesie u Was piękne efekty 😘

MummyYummy, Prezesoowa lubią tę wiadomość

35 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 8 czerwca 2024, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Kochana, super, że testosteron udało się zbić. Wygląda to naprawdę ładnie 😊 Mężowi androlog kazał teraz sprawdzać już tylko testosteron i ostatnio był w okolicach 650. A Wam lekarz powiedział, że do jakich wartości należy dążyć? Ja słyszałam coś kiedyś, ze najlepiej żeby testosteron był w okolicach 500, to takie minimum.
    Nie mogę doczekać się Waszych wyników badania nasienia. Mam nadzieję, że leczenie przyniesie u Was piękne efekty 😘

Testosteron mówił, ze nie może być niżej niż 400. Fsh miało wrócić do co najmniej 3,5, a super byłoby gdyby było 5. Wiec to mnie najbardziej cieszy, bo chyba właśnie fsh wpływa na spermatogenezę.
    No zobaczymy czy to przełoży się na poprawę nasienia, oby ✊ choć nie ukrywam, takie zawirowania, najpierw testosteron 1200 to ciekawe co z tego wyjdzie. Ale jestem pozytywnie zmotywowana.

@elektro96 przeczytałam, ze u Ciebie dziś gorszy dzień, wiec wysyłam wirtualnego przytulasa 🥰🫂

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)

Walczymy dalej!
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2024, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Testosteron mówił, ze nie może być niżej niż 400. Fsh miało wrócić do co najmniej 3,5, a super byłoby gdyby było 5. Wiec to mnie najbardziej cieszy, bo chyba właśnie fsh wpływa na spermatogenezę.
    No zobaczymy czy to przełoży się na poprawę nasienia, oby ✊ choć nie ukrywam, takie zawirowania, najpierw testosteron 1200 to ciekawe co z tego wyjdzie. Ale jestem pozytywnie zmotywowana.

@elektro96 przeczytałam, ze u Ciebie dziś gorszy dzień, wiec wysyłam wirtualnego przytulasa 🥰🫂
    Super, naprawdę te hormony wyglądają dobrze 😘
    Dziękuję za przytulaska i trzymam kciuki za owocne starania ♥️

Zbuntowana, Chmurka21 lubią tę wiadomość

35 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 9 czerwca 2024, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrego dnia piękne ❤️❤️

Dropsik, MummyYummy, Prezesoowa, Zbuntowana, elektro96, NiedoszlaWielodzietna, Smerfetkaa, Malinowysorbet, Speranza :), MagicznaNuta, Pati2804 lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2024, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    @Majlen, rozumiem Twoją decyzję 😘 Z ciekawością czekam na Twoją wizytę i badania ✊♥️
    @elektro, przytulam mocno 🫂🫂🫂 Takie sny potrafią zepsuć humor... Niestety, nie mamy na nie wpływu. Jak moją córkę męczą koszmary, to mówię jej, żeby przed snem myślała o czymś przyjemnym, może też spróbuj? 😘
    @Dropsiku, takie kroki też jak najbardziej rozumiem, jeśli na czymś nam bardzo zależy, to warto chwytać się różnych sposobów. Ja znam dziewczynę, której, jak twierdzi, pomogła wizyta u zielarza - po 5 latach starań, z żylakami powrózka nasiennego u męża, bez reakcji na stymulacje i inne metody lekarze nie dawali im szans na naturalne poczęcie. Zielarz zapisał jej i jemu zestaw ziół i po 3 miesiącach zaskoczyło 💪
    @NiedoszlaWielodzietna, mocno trzymam kciuki ✊
    @Chmurko, gratulacje dobrych wyników męża 😘

Miłego dnia, Kochane ♥️

Zbuntowana, elektro96, NiedoszlaWielodzietna, Chmurka21 lubią tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2024, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Dobrego dnia piękne ❤️❤️

Taki miły wpis i od razu jakoś człowiekowi lepiej 😘♥️

Zaczarowan, Prezesoowa, Zbuntowana, Smerfetkaa, MagicznaNuta, Pati2804 lubią tę wiadomość

• Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2024, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Taki miły wpis i od razu jakoś człowiekowi lepiej 😘♥️
    Piękniej pogody dziewczyny..

MummyYummy lubi tę wiadomość

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2024, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Kochanie, przytulam Cię bardzo mocno :* mama mi zawsze powtarza, że sny interpretuje się na odwrót, bardzo mocno trzymam za Was kciuki :*

Jak się udała niespodzianka dla rodziców? Udalo się zrelaksować wieczorem?
    A tak w ogóle to jak się czuje Twoja siostra?
    Ja tez..twierdzę że sny pokazajua odwrotna sytuację śniło mi się kiedyś że oblałam egzamin a w rzeczywistości go zdałam... więc Elektro nie martw się...
    A czy wy dziś miałyście jeszcze jakieś dziwne sny... mi się śniło że kuowalam jakaś lalkę.. wszyscy mi się dziwili w sklepie bo mam i przyszłam że synkiem... hmm.. to znak pewnie ze juz nie będzie następnego...?

drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    wiek ah ten wiek..

• Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2024, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Dobry wieczór Ovusiostry, tęskniłam za Wami! 🤪💋
    Już jestem obecna, ale raczej nie jestem w stanie nadrobić… Przescrollowałam Was troszkę na lotnisku i pozwólcie, że odniosę się tylko do naszych mamusiek, bo przede wszystkim widziałam naszych pięknych malutkich kawalerów - @Mummy @Pati, cudne chłopaczki 💙 @Dropsik @Eniana cieszę się z Waszych dobrych wieści i, że rośniecie zdrowo… no i @ultramaryna - cudnie, że kropeczek jest na miejscu ❤️
    Widziałam Wasze życzenia, żeby COŚ przywieźć z urlopu - niestety nie było takiej szansy. Był 5dniowy celibat, bo nasz „apartament” był mocno kameralny, a Młoda niedaleko nie nastrajała do zabaw 🤪 poza tym standardowo przy locie samolotem cykl mi się rozjechał - w 9dc nadal miałam lekko podbarwiony śluz, także cykl na pewno bezwowulacyjny, ale mam z tym luz 😎 Cały wyjazd jadłam niezdrowo, śmieci, piłam alko i prażyłam się na czekoladkę - niczego nie żałuję 😂
    Chciałam od jutra wrócić na dobre tory, ale postanowiliśmy zrobić grilla dla rodzinki w podziękowaniu za zajęcie się naszymi roślinkami, kotkami i psem - także jutro nadal będę grzeszyć, ale od poniedziałku obiecuję poprawę 😂🤞🏻

Wrzucam Wam na dobranoc chorwacki zachód 🫶🏻

IMG-3577.jpg

PS. @Suzie, też kilka lat temu łykałam Glucophage 1000 (co prawda bez powodu przez lekarza idiote) ale nie bylo mi kompletnie nic, także to nie jest żadna reguła, że będziesz mieć rewolucje, oby nie 🤞🏻
    Pieknie witaj mam nadzieje ze akumulatory naładowane.... super widok...

drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    wiek ah ten wiek..

• Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2024, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    To znaczy tak, cyto musi być 24h po USG (bo USG wprowadziliśmy "syf" np. żel do środka i wynik może być niemiarodajny), ale z opisanej sytuacji u Ciebie wynika, że miałaś właśnie cytologię przed USG, a to jest ok. 😁
    U mnie zawsze gin robi najpierw cytologia a potem usg...myślałam że wszyscy tak robią?

drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    wiek ah ten wiek..

‹‹ 930 931 932 933 934 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ