X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2024, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Dasz radę :) o której to spotkanie?

17.00

Prezesoowa, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
    07/07 30+4, 1924g 🫣
    28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻

📆 Kalendarz wizyt
    22/8 - gin
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2024, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    To może czas to skontrolować? Dobrze kojarzę, że te przepukliny lubią się odnawiać? :(
    właśnie musi skontrolować i też mi się wydaje, że lubią się odnawiać, zwłaszcza, że praca nie pomaga

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2024, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    @Leśneintro czekamy na informacje <3
    podbijam :)

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2024, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Niby mogłabym zrobić, ale to takie 'na chybił trafił ' trochę. Przemyślę to jeszcze
    Ja powiedziałabym, że szkoda kasy na chybił trafił 😊

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 11 czerwca 2024, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta wrote:
    Powiem Wam Dziewczyny, że martwię się o męża. 1,5 roku temu miał operację na przepuklinę pępkową i coś go ostatnio boli, a ma taka pracę, że musi trochę podźwigać :( obawiam się, że znowu coś jest nie tak
    Koniecznie wyślij go do lekarza albo na badanie ! 😘 oby to nie było to ✊

MagicznaNuta lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2024, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry🥰

Nie puszczam kciuków za wizytujące/ badające 🤞❤️

My lecimy niedługo na badania z mężem 😁
    wygląda jakby miało zaraz się rozpadać, więc wezme w razie czego bluzę 🤔
    Miłego dnia!

Prezesoowa, MagicznaNuta, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2024, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A w ogóle opowiem Wam, bo wczoraj miałam bojowy dzień. Tzn. dzień miałam niezły, ale tata na start zrobił nam awanturę o coś, co w ogóle nie miało nic wspólnego z rzeczywistością, więc nabrałam bojowego podejścia :P i w kuchni jak robiłam herbatę to jakaś baba się do mnie przykleiła, że kto to widział tyle ludzi w szpitalu trzymać, jej mama to jest tu już 5 dni i kto to widział, szpitale to powinni zamknąć itp. Pewnie jakaś szamanka :P no i nie wiem czy myślała, że będę jej współczuć? Powiedziałam jej prosto w oczy, że ja przychodzę do taty codziennie od trzech miesięcy i nie narzekam tylko dziękuję za każdy kolejny dzień, że mam do kogo przyjść, a ona narzeka ch.j wie na co. To głupio jej się trochę zrobiło i powiedziała, że mi współczuje.

Ale chyba zero refleksji, bo później czekałyśmy z mamą, jak robili tacie ten zabieg i wszystkich z sali intensywnego nadzoru wyrzucili, bo jednego pana stan bardzo się pogorszył i musieli go intubować i ogólnie sytuacja nie wyglądała dobrze. Koło nas niedaleko stała żona z synem tego pana. A ta stara c.pa zaczęła głośno narzekać, że jak to tak na korytarzu ich trzymają, co chwilę wejść wyjść itp. pyskowała pod nosem. Chciałam jej nogę podłożyć i coś dokomentować, ale mama mnie zatrzymała :P

Zero empatii, nie wiem jak tak można żyć :/
    Dramat… niektórzy powinni mieć zakaz otwierania paszczy w takich sytuacjach 🙄

Prezesoowa lubi tę wiadomość

35 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 11 czerwca 2024, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A w ogóle opowiem Wam, bo wczoraj miałam bojowy dzień. Tzn. dzień miałam niezły, ale tata na start zrobił nam awanturę o coś, co w ogóle nie miało nic wspólnego z rzeczywistością, więc nabrałam bojowego podejścia :P i w kuchni jak robiłam herbatę to jakaś baba się do mnie przykleiła, że kto to widział tyle ludzi w szpitalu trzymać, jej mama to jest tu już 5 dni i kto to widział, szpitale to powinni zamknąć itp. Pewnie jakaś szamanka :P no i nie wiem czy myślała, że będę jej współczuć? Powiedziałam jej prosto w oczy, że ja przychodzę do taty codziennie od trzech miesięcy i nie narzekam tylko dziękuję za każdy kolejny dzień, że mam do kogo przyjść, a ona narzeka ch.j wie na co. To głupio jej się trochę zrobiło i powiedziała, że mi współczuje.

Ale chyba zero refleksji, bo później czekałyśmy z mamą, jak robili tacie ten zabieg i wszystkich z sali intensywnego nadzoru wyrzucili, bo jednego pana stan bardzo się pogorszył i musieli go intubować i ogólnie sytuacja nie wyglądała dobrze. Koło nas niedaleko stała żona z synem tego pana. A ta stara c.pa zaczęła głośno narzekać, że jak to tak na korytarzu ich trzymają, co chwilę wejść wyjść itp. pyskowała pod nosem. Chciałam jej nogę podłożyć i coś dokomentować, ale mama mnie zatrzymała :P

Bo niektórzy ludzie myślą tylko o sobie i za nic mają życie i cierpienie innych , starszych ludzi bo sami są jeszcze młodzi i nie wiedzą co to znaczy..

Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2024, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witam się z Wami 😊
    Podczytuję od rana, ale wzięłam się intensywnie za robotę i nie miałam jak pisać. Okna umyte, pranie zrobione, kwiatki na balkonie ogarnięte… uff 😊
    U mnie też pogoda dzisiaj gorsza. Chłodna i wieje tak, jakby chciało łeb urwać 🤣 jestem wlasnie z psem na spacerze i nie mam z tego zadnej przyjemności , bo włosy targa na każdą stronę 🤪

Pati2804, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

35 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 11 czerwca 2024, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Ja powiedziałabym, że szkoda kasy na chybił trafił 😊
    Noo właśnie :/ nie jestem pewna, to też mi się tak nie widzi wydawać kasę, ale też przemyślałam ten cykl no i czy owulacja była wcześniej czy później, to i tak było ❤️. Najpewniejszym sprawdzeniem i tak dopiero będzie test ciążowy o ile cykl mi się znów z jakiegoś powodu nie wydłuży

elektro96 lubi tę wiadomość

♀️29 ♂️34
    -tabletki anty 8 lat, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9,
    - wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.

🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️
    - 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
    - 18.03 - 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
    - 28.04 - 12+2 I prenatalne super 🥰 brak ryzyk 🥹
    - 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
    - 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
    - 16.07 - 23+3, 663g 🎀
    - 05.08 - 26+3 900g 🩷

cytologia ✅️
    USG piersi ✅️
    brak cukrzycy ciążowej ✅️

- badania
    - 26.08 - III prenatalne

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2024, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Hej, witam się z Wami 😊
    Podczytuję od rana, ale wzięłam się intensywnie za robotę i nie miałam jak pisać. Okna umyte, pranie zrobione, kwiatki na balkonie ogarnięte… uff 😊
    U mnie też pogoda dzisiaj gorsza. Chłodna i wieje tak, jakby chciało łeb urwać 🤣 jestem wlasnie z psem na spacerze i nie mam z tego zadnej przyjemności , bo włosy targa na każdą stronę 🤪
    Ja byłam przed chwilą w sklepie i tak samo, wieje jak nie wiem xd włosy potargane i musiałam ubrać bezrękawnik i opaskę na głowę !🤯

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2024, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Urocza babeczka, do rany przyłóż normalnie 😅
    Musisz jednak przełożyć młotem z samochodu do torebki, przysłużysz się społeczeństwu co by takiego pierd*lenia nie musiało słuchać…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2024, 11:42

elektro96, Prezesoowa, Malinowysorbet lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Koniecznie wyślij go do lekarza albo na badanie ! 😘 oby to nie było to ✊
    Dziękuję

• notsobadd Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Prezesowa, jak tata się ma po tym zabiegu? Jest ulga?

Pati2804, MagicznaNuta, Prezesoowa lubią tę wiadomość

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2024, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    Dzień dobry🥰

Miłego dnia!
    kciuki za badania :)

Gregorka lubi tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2024, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Nutka zdrówka dla męża! I kopniaczek na rozpęd do lekarza, tu nie ma żartów, tu trzeba działać… :*

MagicznaNuta, Zbuntowana lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2024, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    Dzień dobry🥰

Miłego dnia!
    Kciuki za badania i czekamy na info po 😘✊🍀

Gregorka lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2024, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Niektórzy niestety myślą tylko i wyłącznie o sobie :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2024, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Hej, witam się z Wami 😊
    to się narobiłaś od rana :) w sobotę musiałam użyć ściereczki vileda, żeby przetrzeć chociaż szyby w oknach bo już nie mogłam patrzeć, a musze się wziąć porządnie za okna

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2024, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Ja byłam przed chwilą w sklepie i tak samo, wieje jak nie wiem xd włosy potargane i musiałam ubrać bezrękawnik i opaskę na głowę !🤯
    podwójnie musisz o siebie dbać :)

Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość

‹‹ 946 947 948 949 950 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ