Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
MagicznaNuta wrote:właśnie co oglądasz?
ja już sobie pozwalam na jedną kawę dziennie z mlekiem i tak mi jakoś od razu humor wraca, bo jak wszystkiego sobie zabraniam to od razu psychicznie gorzej.
Dziś nic szczególnego w planach nie mamzwykłe obowiązki - pewnie ciemne pranie wrzucę, obiad - właśnie co macie na obiad? i jak się nie rozpada, to może skoczę z synem pograć w piłkę
i ta jedna kawka na tarasie
Myślę żeby Dynastię kolejny raz obejrzeć 😀 Ja na obiad mam pomidorówkę z ryżem 😋MagicznaNuta, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Dowiemy się dopiero jak go zobaczymy. Wczoraj po samym zabiegu był zadowolony, a dziś nie odbierał w ogóle telefonu, a jak już odebrał to nastraszył mamę, bo nie wie gdzie jest i co się z nim dzieje, ogólnie taka nielogiczna gadka.. Nie jest to u niego coś niespotykanego w ciągu ostatniego czasu, ale od 2-3 dni był względny spokój, więc pytanie czy to efekt morfiny, którą dostaje co parę godzin czy efekt tego zabiegu
Obawiam się, że to może być jednak morfina
Potrafi nieźle namieszać w głowie… ale dobrze, że robią wszystko, żeby nie cierpiał i nie był narażony na ból.
Jesteście razem z mamą superbohaterkami z Waszym zaangazowaniem w walkę o tatę ♥️MagicznaNuta, Pati2804, elektro96, Prezesoowa, Zbuntowana, MummyYummy lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
nick nieaktualnyPrezesoowa wrote:Dowiemy się dopiero jak go zobaczymy. Wczoraj po samym zabiegu był zadowolony, a dziś nie odbierał w ogóle telefonu, a jak już odebrał to nastraszył mamę, bo nie wie gdzie jest i co się z nim dzieje, ogólnie taka nielogiczna gadka.. Nie jest to u niego coś niespotykanego w ciągu ostatniego czasu, ale od 2-3 dni był względny spokój, więc pytanie czy to efekt morfiny, którą dostaje co parę godzin czy efekt tego zabiegu
O której jedziecie? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
MagicznaNuta wrote:Coś mnie męczy spanie, chyba jednak kawka wleci, któraś ma ochotę ? uprzedzam, że nie mam nic słodkiego, bo staram się zdrowiej odżywiać
Ja też dzisiaj oczy na zapałki i chyba jestem zmuszona wypić kawę… a dla mnie to gorsze niż fervex 😂
A ze słodkiego to mogę zaproponować mango 🤪MagicznaNuta lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Smerfetkaa wrote:Na Bridgertonow właśnie też czekam
wiesz co muszę coś poszukać, bo oglądałam Pamiętniki Wampirów na HBO, ale tam takie sceny że mimo że przewijałam to miałam koszmary w nocy 😅 szukam czegoś spokojnego, a oglądałaś np Emily w Paryzu? Dynastia ( nie wiem czy nie zacznę od nowa oglądać 😀)
Tak na Emily czekam na kolejny sezon a Dynastię już dawno. Ale lubię takie lekkie 😊 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
MagicznaNuta wrote:wiadomo kiedy będzie kolejny sezon?
15 sierpnia pierwsza część, druga 12 wrześniaMagicznaNuta, Paima, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩30👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ stabilna niedoczynność tarczycy
❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻
📆 Kalendarz wizyt
22/8 - gin
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPrezesoowa wrote:Za niecałą godzinę, ale już mamy informację, że w piątek chcą go wypisać do domu.. 🫣
A we wtorek za tydzień mam tę rozmowę o pracę
Kochana może ten zabieg naprawdę dużo pomógł, że chcą wypisać?
Wiedziałam, że się do Ciebie odezwą z tą pracąkciuki już dziś
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2024, 12:54
Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLeśneintro wrote:Cześć dziewczyny,
Ja już po cytologii, ginie i USG
Cytologia jak cytologia, ale myślę że nareszcie trafiłam na swojego gina
Obejrzała wszystkie wyniki, które miałam do tej pory, zrobiła USG i wypisała skierowanie do poradni leczenia niepłodności (gdzie też przyjmuje). Okazało się, że to co pół roku temu ginekolog określił jako pęcherzyk (23mm w 5dc) to torbiel, którą ciągle mam na jednym jajniku i to ona może dawać mój wysoki progesteron i estradiol i ogolenie bruździć w cyklu. Na drugim jest pęcherzyk dominujący 18mm. Mam przyjść na początku kolejnego cyklu żeby zobaczyć czy torbiel pękła. Mam też zgrubiałe jedno więzadło, które mnie boli i może być to zalążek endometriozy, ale dopiero gdy torbiel pęknie, to będzie więcej widać. Mąż ma wykonać badania nasienia.
Cieszę się, że nareszcie trafiłam na kogoś, kto zebrał do kupy wszystko to, co sie u mnie działo i ma jakiś pomysł.
Czekam na wieści z Waszych wizytsuper, że jest plan i pomysł
Leśneintro, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Leśneintro wrote:Cześć dziewczyny,
Ja już po cytologii, ginie i USG
Cytologia jak cytologia, ale myślę że nareszcie trafiłam na swojego gina
Obejrzała wszystkie wyniki, które miałam do tej pory, zrobiła USG i wypisała skierowanie do poradni leczenia niepłodności (gdzie też przyjmuje). Okazało się, że to co pół roku temu ginekolog określił jako pęcherzyk (23mm w 5dc) to torbiel, którą ciągle mam na jednym jajniku i to ona może dawać mój wysoki progesteron i estradiol i ogolenie bruździć w cyklu. Na drugim jest pęcherzyk dominujący 18mm. Mam przyjść na początku kolejnego cyklu żeby zobaczyć czy torbiel pękła. Mam też zgrubiałe jedno więzadło, które mnie boli i może być to zalążek endometriozy, ale dopiero gdy torbiel pęknie, to będzie więcej widać. Mąż ma wykonać badania nasienia.
Cieszę się, że nareszcie trafiłam na kogoś, kto zebrał do kupy wszystko to, co sie u mnie działo i ma jakiś pomysł.
Czekam na wieści z Waszych wizyt
Super, że jesteś zadowolona. Puzzelki się powoli układająPrezesoowa, MagicznaNuta, Leśneintro, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩30👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ stabilna niedoczynność tarczycy
❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻
📆 Kalendarz wizyt
22/8 - gin
-
Hej, Kochane 😘
Niedługo Was nadrobię, chciałam tylko na szybko się pochwalić, jaki mam nieogarnięty mózg 🤯
Dzisiaj w końcu przyszły wyniki testu PAPP-A i sama się je wystraszyłam. Zamiast spojrzeć na ryzyko skorygowane, to zerknęłam na ryzyko podstawowe, a tam ryzyko trisomii 21 wynoszące 1:827, czyli pośrednie. Na szczęście wysłałam wyniki do doktorka, który szybko mnie naprostował 😂 Ale wiecie, co się najadłam stresu i katastroficznych wizji przez te pół godziny, to moje 🙄
Żeby nie było tak kolorowo, to jednak wyszło mi wysokie ryzyko preeklampsji przed 37 tygodniem ciąży, więc od dziś mam włączyć Acard 150 mg na dobę. Kto ma doświadczenie w przyjmowaniu tego specyfiku? Wiem, że część z Was łyka to przy mutacjach trombo (jeśli dobrze się wyraziłam). Mam się czegoś spodziewać?Eniana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMummyYummy wrote:Hej, Kochane 😘
Niedługo Was nadrobię, chciałam tylko na szybko się pochwalić, jaki mam nieogarnięty mózg 🤯
Dzisiaj w końcu przyszły wyniki testu PAPP-A i sama się je wystraszyłam. Zamiast spojrzeć na ryzyko skorygowane, to zerknęłam na ryzyko podstawowe, a tam ryzyko trisomii 21 wynoszące 1:827, czyli pośrednie. Na szczęście wysłałam wyniki do doktorka, który szybko mnie naprostował 😂 Ale wiecie, co się najadłam stresu i katastroficznych wizji przez te pół godziny, to moje 🙄
Żeby nie było tak kolorowo, to jednak wyszło mi wysokie ryzyko preeklampsji przed 37 tygodniem ciąży, więc od dziś mam włączyć Acard 150 mg na dobę. Kto ma doświadczenie w przyjmowaniu tego specyfiku? Wiem, że część z Was łyka to przy mutacjach trombo (jeśli dobrze się wyraziłam). Mam się czegoś spodziewać?
nie mam doświadczenia z acardem, jedynie co mi się kojarzy to, że łatwiej o siniaki , ale mogę się mylićMummyYummy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPrezesoowa wrote:Nie sądzę, myślę że bardziej chodzi o to, że szpital to placówka lecznicza, a nie przechowalnia terminalnie chorych. No zobaczymy.
Za kciuki bardzo dziękuję 🤩Zbuntowana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny