X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2024, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    @Nutka zdrówka dla męża! I kopniaczek na rozpęd do lekarza, tu nie ma żartów, tu trzeba działać… :*
    Dziękuję Kochana

• Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2024, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta wrote:
    właśnie co oglądasz? :) ja już sobie pozwalam na jedną kawę dziennie z mlekiem i tak mi jakoś od razu humor wraca, bo jak wszystkiego sobie zabraniam to od razu psychicznie gorzej.

Dziś nic szczególnego w planach nie mam :) zwykłe obowiązki - pewnie ciemne pranie wrzucę, obiad - właśnie co macie na obiad? i jak się nie rozpada, to może skoczę z synem pograć w piłkę :) i ta jedna kawka na tarasie :)

Myślę żeby Dynastię kolejny raz obejrzeć 😀 Ja na obiad mam pomidorówkę z ryżem 😋

MagicznaNuta, Zbuntowana lubią tę wiadomość

age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2024, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Dowiemy się dopiero jak go zobaczymy. Wczoraj po samym zabiegu był zadowolony, a dziś nie odbierał w ogóle telefonu, a jak już odebrał to nastraszył mamę, bo nie wie gdzie jest i co się z nim dzieje, ogólnie taka nielogiczna gadka.. Nie jest to u niego coś niespotykanego w ciągu ostatniego czasu, ale od 2-3 dni był względny spokój, więc pytanie czy to efekt morfiny, którą dostaje co parę godzin czy efekt tego zabiegu :(

Obawiam się, że to może być jednak morfina :(
    Potrafi nieźle namieszać w głowie… ale dobrze, że robią wszystko, żeby nie cierpiał i nie był narażony na ból.
    Jesteście razem z mamą superbohaterkami z Waszym zaangazowaniem w walkę o tatę ♥️

MagicznaNuta, Pati2804, elektro96, Prezesoowa, Zbuntowana, MummyYummy lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2024, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Dowiemy się dopiero jak go zobaczymy. Wczoraj po samym zabiegu był zadowolony, a dziś nie odbierał w ogóle telefonu, a jak już odebrał to nastraszył mamę, bo nie wie gdzie jest i co się z nim dzieje, ogólnie taka nielogiczna gadka.. Nie jest to u niego coś niespotykanego w ciągu ostatniego czasu, ale od 2-3 dni był względny spokój, więc pytanie czy to efekt morfiny, którą dostaje co parę godzin czy efekt tego zabiegu :(
    To chyba może być od morfiny.
    O której jedziecie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2024, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Myślę żeby Dynastię kolejny raz obejrzeć 😀 Ja na obiad mam pomidorówkę z ryżem 😋
    Dynastię oglądałam tylko starą ;) lata temu to było ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2024, 12:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2024, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś mnie męczy spanie, chyba jednak kawka wleci, któraś ma ochotę ? uprzedzam, że nie mam nic słodkiego, bo staram się zdrowiej odżywiać :D

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2024, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta wrote:
    Coś mnie męczy spanie, chyba jednak kawka wleci, któraś ma ochotę ? uprzedzam, że nie mam nic słodkiego, bo staram się zdrowiej odżywiać :D

Ja też dzisiaj oczy na zapałki i chyba jestem zmuszona wypić kawę… a dla mnie to gorsze niż fervex 😂
    A ze słodkiego to mogę zaproponować mango 🤪

MagicznaNuta lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Paima Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2024, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Na Bridgertonow właśnie też czekam :) wiesz co muszę coś poszukać, bo oglądałam Pamiętniki Wampirów na HBO, ale tam takie sceny że mimo że przewijałam to miałam koszmary w nocy 😅 szukam czegoś spokojnego, a oglądałaś np Emily w Paryzu? Dynastia ( nie wiem czy nie zacznę od nowa oglądać 😀)

Tak na Emily czekam na kolejny sezon a Dynastię już dawno. Ale lubię takie lekkie 😊

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2024, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Ja też dzisiaj oczy na zapałki i chyba jestem zmuszona wypić kawę… a dla mnie to gorsze niż fervex 😂
    A ze słodkiego to mogę zaproponować mango 🤪
    owoce zawsze i wszędzie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2024, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:
    Tak na Emily czekam na kolejny sezon a Dynastię już dawno. Ale lubię takie lekkie 😊
    wiadomo kiedy będzie kolejny sezon?

• Suzie Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2024, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta wrote:
    wiadomo kiedy będzie kolejny sezon?

15 sierpnia pierwsza część, druga 12 września

MagicznaNuta, Paima, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
    07/07 30+4, 1924g 🫣
    28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻

📆 Kalendarz wizyt
    22/8 - gin
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2024, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    15 sierpnia pierwsza część, druga 12 września
    super :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2024, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Za niecałą godzinę, ale już mamy informację, że w piątek chcą go wypisać do domu.. 🫣

A we wtorek za tydzień mam tę rozmowę o pracę :)

Kochana może ten zabieg naprawdę dużo pomógł, że chcą wypisać?

Wiedziałam, że się do Ciebie odezwą z tą pracą :) kciuki już dziś :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2024, 12:54

Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Leśneintro Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2024, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 16:41

MagicznaNuta, Prezesoowa, Suzie, Dropsik, notsobadd, elektro96, Gregorka, Zbuntowana, Pati2804, MummyYummy, Vienna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2024, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    Cześć dziewczyny,

Ja już po cytologii, ginie i USG :)

Cytologia jak cytologia, ale myślę że nareszcie trafiłam na swojego gina :)
    Obejrzała wszystkie wyniki, które miałam do tej pory, zrobiła USG i wypisała skierowanie do poradni leczenia niepłodności (gdzie też przyjmuje). Okazało się, że to co pół roku temu ginekolog określił jako pęcherzyk (23mm w 5dc) to torbiel, którą ciągle mam na jednym jajniku i to ona może dawać mój wysoki progesteron i estradiol i ogolenie bruździć w cyklu. Na drugim jest pęcherzyk dominujący 18mm. Mam przyjść na początku kolejnego cyklu żeby zobaczyć czy torbiel pękła. Mam też zgrubiałe jedno więzadło, które mnie boli i może być to zalążek endometriozy, ale dopiero gdy torbiel pęknie, to będzie więcej widać. Mąż ma wykonać badania nasienia.
    Cieszę się, że nareszcie trafiłam na kogoś, kto zebrał do kupy wszystko to, co sie u mnie działo i ma jakiś pomysł.

Czekam na wieści z Waszych wizyt :)
    Ale się cieszę, że trafiłaś na fajną lekarkę :) super, że jest plan i pomysł :)

Leśneintro, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2024, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    Cześć dziewczyny,

Ja już po cytologii, ginie i USG :)

Cytologia jak cytologia, ale myślę że nareszcie trafiłam na swojego gina :)
    Obejrzała wszystkie wyniki, które miałam do tej pory, zrobiła USG i wypisała skierowanie do poradni leczenia niepłodności (gdzie też przyjmuje). Okazało się, że to co pół roku temu ginekolog określił jako pęcherzyk (23mm w 5dc) to torbiel, którą ciągle mam na jednym jajniku i to ona może dawać mój wysoki progesteron i estradiol i ogolenie bruździć w cyklu. Na drugim jest pęcherzyk dominujący 18mm. Mam przyjść na początku kolejnego cyklu żeby zobaczyć czy torbiel pękła. Mam też zgrubiałe jedno więzadło, które mnie boli i może być to zalążek endometriozy, ale dopiero gdy torbiel pęknie, to będzie więcej widać. Mąż ma wykonać badania nasienia.
    Cieszę się, że nareszcie trafiłam na kogoś, kto zebrał do kupy wszystko to, co sie u mnie działo i ma jakiś pomysł.

Czekam na wieści z Waszych wizyt :)

Super, że jesteś zadowolona. Puzzelki się powoli układają <3

Prezesoowa, MagicznaNuta, Leśneintro, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
    07/07 30+4, 1924g 🫣
    28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻

📆 Kalendarz wizyt
    22/8 - gin
    preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2024, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Kochane 😘

Niedługo Was nadrobię, chciałam tylko na szybko się pochwalić, jaki mam nieogarnięty mózg 🤯

Dzisiaj w końcu przyszły wyniki testu PAPP-A i sama się je wystraszyłam. Zamiast spojrzeć na ryzyko skorygowane, to zerknęłam na ryzyko podstawowe, a tam ryzyko trisomii 21 wynoszące 1:827, czyli pośrednie. Na szczęście wysłałam wyniki do doktorka, który szybko mnie naprostował 😂 Ale wiecie, co się najadłam stresu i katastroficznych wizji przez te pół godziny, to moje 🙄

Żeby nie było tak kolorowo, to jednak wyszło mi wysokie ryzyko preeklampsji przed 37 tygodniem ciąży, więc od dziś mam włączyć Acard 150 mg na dobę. Kto ma doświadczenie w przyjmowaniu tego specyfiku? Wiem, że część z Was łyka to przy mutacjach trombo (jeśli dobrze się wyraziłam). Mam się czegoś spodziewać?

Eniana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2024, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Hej, Kochane 😘

Niedługo Was nadrobię, chciałam tylko na szybko się pochwalić, jaki mam nieogarnięty mózg 🤯

Dzisiaj w końcu przyszły wyniki testu PAPP-A i sama się je wystraszyłam. Zamiast spojrzeć na ryzyko skorygowane, to zerknęłam na ryzyko podstawowe, a tam ryzyko trisomii 21 wynoszące 1:827, czyli pośrednie. Na szczęście wysłałam wyniki do doktorka, który szybko mnie naprostował 😂 Ale wiecie, co się najadłam stresu i katastroficznych wizji przez te pół godziny, to moje 🙄

Żeby nie było tak kolorowo, to jednak wyszło mi wysokie ryzyko preeklampsji przed 37 tygodniem ciąży, więc od dziś mam włączyć Acard 150 mg na dobę. Kto ma doświadczenie w przyjmowaniu tego specyfiku? Wiem, że część z Was łyka to przy mutacjach trombo (jeśli dobrze się wyraziłam). Mam się czegoś spodziewać?
    Dobrze, że skonsultowałaś się z doktorkiem i jesteś już spokojniejsza :)

nie mam doświadczenia z acardem, jedynie co mi się kojarzy to, że łatwiej o siniaki , ale mogę się mylić

MummyYummy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2024, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Nie sądzę, myślę że bardziej chodzi o to, że szpital to placówka lecznicza, a nie przechowalnia terminalnie chorych. No zobaczymy.

Za kciuki bardzo dziękuję 🤩
    Kochana, a może jednak wielki cud się zdarzy, napisz nam koniecznie jak będziesz coś więcej wiedzieć

Zbuntowana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2024, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do siniaków, ostatnio zauważyłam, że całą łydkę mam w siniakach i nie wiem czy się gdzieś uderzyłam, ogólnie łatwo mi się robią, wystarczy, ze się delikatnie uderzę

‹‹ 947 948 949 950 951 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ