Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Na jutro to chyba wolne dziewczyny musi wziąć, przecież nasz pociąg będzie krążył od samego rana i to po całej Polsce 😄🚂🚃🚃🚃🚃🚃🚃🚃🚃
elektro96, Malinowysorbet, Dropsik, Suzie, Katsue, Pati2804, Prezesoowa, Eniana, notsobadd, Gregorka, Zbuntowana, Leśneintro, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Speranza :) wrote:Cześć dziewczyny,
Ja ostatnio jestem coraz bardziej zmęczona popołudniami, czytam Was, ale jakoś nie mam siły zeby pisac. O 16 mam taki spadek energii, że czasem jak wracam autem w korku to się boję że zasne. Czy to w ciąży już tak będzie?
Prezesowa - bardzo bardzo Ci współczuję, to musi byc niewyobrażalnie trudne wszystko dla Was Przytulam, po prostu.
Nutki - czy u Ciebie jest już jakaś poprawa z tym bólem brzucha? Kiedy idziesz na jakieś badania?
Lesneintro - super relacja z wizyty lekarskiej, bardzo się cieszę, że w końcu jakaś sensowną lekarka się trafiła
Elektro - czy Ty kiedyś pisałaś coś tutaj na wątku u Katarzynie Jankowskiej? Chyba od napro?
Suzie - też mnie interesują te spotkania literackie, więc wbijaj tu jutro z relacją35 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
elektro96, Malinowysorbet, Zaczarowan, Suzie, Pati2804, Paima, Prezesoowa, notsobadd, Gregorka, Zbuntowana, Leśneintro, Vienna, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Elektro - ja słyszałam że ona się zajmuje też immunologia i że jest bardzo dobra. Dostałam do niej namiary od mojego lekarza. Ona robi też teleporady, chyba przez Skype, więc nie trzeba do niej dojeżdżać nie wiadomo gdzie. Podobno jest też świetna w męskiej niepłodności i wynikach nasienia. Ale to wszystko wiem że słyszenia, bo ja nie zdążyłam się do niej umowic
elektro96 lubi tę wiadomość
Ostatnio już Ci miałam napisać jak zobaczyłam Twój wpis, ale jakoś mi wyleciało 😵💫
Dziewczyny mam głupie pytanie - czy w ciąży mogę się napisać piwa bezalkoholowego, takiego smakowego Żywca? Strasznie za mną chodzi... Pytam, bo może jest coś o czym nie wiem 😅"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Dziewczyny, u mnie dziś radość 😅 byłam u dentysty na NFZ i mam nową jedynkę 🩷 miałam uszczerbiona, brzydką. I mam 6 terminów na kolejne wizyty, także w końcu zrobię zęby i to u bardzo dobrej dentystki na NFZ. 😅 Wcisnęła mnie, a nie ma już terminów na ten rok. Dodatkowo byłam dzisiaj na jeździe konnej, wróciłam po 10 latach i powiem wam było ekstra!! Nie wiem czemu przestałam 😭 Ostatnio mi to chodziło po głowie, ale wstrzymywała mnie ewentualna ciąża, a tego dnia co się dowiedziałam że cykl bezowulacyjny stwierdziłam, że szkoda życia i nie wiadomo kiedy w tą ciążę zajdę więc napisałam i się umówiłam na dziś. Ogólnie tego się nie zapomina, więc dzisiaj już kłusowałam 😅
Speranza :), elektro96, Dropsik, Pati2804, Prezesoowa, Eniana, notsobadd, Paima, Gregorka, Zbuntowana, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki
2 cykle przerwy - transfer koniec września
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Speranza :) wrote:Ostatnio już Ci miałam napisać jak zobaczyłam Twój wpis, ale jakoś mi wyleciało 😵💫
Dziewczyny mam głupie pytanie - czy w ciąży mogę się napisać piwa bezalkoholowego, takiego smakowego Żywca? Strasznie za mną chodzi... Pytam, bo może jest coś o czym nie wiem 😅
Możesz, ale musi mieć 0,0 % bo takie 0% bez tego przecinka mogą mieć 0,5% alkoholu 🥰elektro96, Speranza :), Malinowysorbet, Dropsik, Suzie, Katsue, Pati2804, Prezesoowa, notsobadd, Gregorka, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki
2 cykle przerwy - transfer koniec września
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Speranza :) wrote:Elektro - ja słyszałam że ona się zajmuje też immunologia i że jest bardzo dobra. Dostałam do niej namiary od mojego lekarza. Ona robi też teleporady, chyba przez Skype, więc nie trzeba do niej dojeżdżać nie wiadomo gdzie. Podobno jest też świetna w męskiej niepłodności i wynikach nasienia. Ale to wszystko wiem że słyszenia, bo ja nie zdążyłam się do niej umowic
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2024, 20:09
Speranza :) lubi tę wiadomość
35 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
grazka0022 wrote:Dziewczyny, u mnie dziś radość 😅 byłam u dentysty na NFZ i mam nową jedynkę 🩷 miałam uszczerbiona, brzydką. I mam 6 terminów na kolejne wizyty, także w końcu zrobię zęby i to u bardzo dobrej dentystki na NFZ. 😅 Wcisnęła mnie, a nie ma już terminów na ten rok. Dodatkowo byłam dzisiaj na jeździe konnej, wróciłam po 10 latach i powiem wam było ekstra!! Nie wiem czemu przestałam 😭 Ostatnio mi to chodziło po głowie, ale wstrzymywała mnie ewentualna ciąża, a tego dnia co się dowiedziałam że cykl bezowulacyjny stwierdziłam, że szkoda życia i nie wiadomo kiedy w tą ciążę zajdę więc napisałam i się umówiłam na dziś. Ogólnie tego się nie zapomina, więc dzisiaj już kłusowałam 😅
O jacie, ale fajna wiadomośc, czuć radość jak się czyta ☺️ Brawo dla dentystki i gratki za jazdę konna. W życiu tego nie próbowałam, zazdro, to musi być ciekawe bardzo 😄Zbuntowana lubi tę wiadomość
grazka0022 wrote:Możesz, ale musi mieć 0,0 % bo takie 0% bez tego przecinka mogą mieć 0,5% alkoholu 🥰
To lecę do sklepu 🤣Katsue, Pati2804 lubią tę wiadomość
grazka0022 wrote:Dziewczyny, u mnie dziś radość 😅 byłam u dentysty na NFZ i mam nową jedynkę 🩷 miałam uszczerbiona, brzydką. I mam 6 terminów na kolejne wizyty, także w końcu zrobię zęby i to u bardzo dobrej dentystki na NFZ. 😅 Wcisnęła mnie, a nie ma już terminów na ten rok. Dodatkowo byłam dzisiaj na jeździe konnej, wróciłam po 10 latach i powiem wam było ekstra!! Nie wiem czemu przestałam 😭 Ostatnio mi to chodziło po głowie, ale wstrzymywała mnie ewentualna ciąża, a tego dnia co się dowiedziałam że cykl bezowulacyjny stwierdziłam, że szkoda życia i nie wiadomo kiedy w tą ciążę zajdę więc napisałam i się umówiłam na dziś. Ogólnie tego się nie zapomina, więc dzisiaj już kłusowałam 😅
Speranza :), grazka0022, Zbuntowana lubią tę wiadomość
35 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
-
nick nieaktualny
-
Zimozielona przykro mi... 🫂🥺
Grazka0022 ale super , ząbki ważna sprawa no i pielęgnowanie swoich pasji , hobby też jest bardzo ważne bo to nas uszczęśliwia ❤🍀
Speranza niestety sama doświadczyłam zdziwienia i szoku jak się okazało że w ciąży nie zawsze jest tak kolorowo jak na filmach.. 🙈😂 dlatego ja ze względu na pracę jestem na l4 🙂 radzę dużo odpoczywać.. 😘 piwko 0% ja też pije ale sprawdzam czy po przecinku nic nie ma 😅 no i moje ostatnie odkrycie 0% to Cin Cin free 😍🤤 dziewczyny on jest boski !!!!!!!!!❤🤣 aż muszę sobie kupić na weekend znowu 🙈Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Katsue wrote:Jejku, jak ja bym chciała dostać ten okres w końcu 😵💫
Katsue lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MummyYummy wrote:@Dropsik, rzeczywiście cena jest jeszcze do przełknięcia, ja mieszkam w stosnkowo niewielkim mieście i płacę 3 stówki. Wiem, że większość lekarzy stąd bierze mniej, ale jednak tylko swojemu ginie ufam.
@Katsue, zdradź jakieś patenty na Vinted 🤭 Mam trochę ubrań, ale jakoś nie za bardzo mi wychodzi ta sprzedaż.
@Sorbeciku, mam nadzieję, że dolegliwości żołądkowe odpuściły 😘
@Suzie, ja te jestem z tych ciepłolubnych, ale 34 stopnie to przeginka 🙈 Trzymam kciuki, żebyś jutro lepiej bawiła się na klubie książki ✊
@Zaczarowan, kciuki za jutrzejszego dentystę ✊
@Majlen, super, że obraz jajników jest prawidłowy 💪 No z tą owulką to ciężko stwierdzić, ale pamiętam, że przy tym drugim podejrzeniu miałaś też jakieś objawy, prawda?
@Anonim, mocno przytulam 🫂 🫂 Przykro mi z powodu Twojego gorszego samopoczucia... Trzymam kciuki, żeby wakacje były tym idealnym punktem do odpoczynku 😘 Nooo, i lekarzem nie jestem, ale zalecam USG brzucha!
@Nutko, super, że macie taką zgraną ekipę rodziców 💪 U nas dramat 🙄 A męża może wyślij na konsultację? Jeśli często dźwiga, to są to jednak predyspozycje do przepukliny, dlatego warto sprawdzić. Po zabiegu miał odpowiednią przerwę od dźwigania?
@grazka, ✊✊✊
@Prezesoowa, co za babsztyl! 🙄🙄🙄 Dobrze, że tata jest po zabiegu, mam nadzieję, że poprawi to jego komfort. Takie zachowanie rzeczywiście może wynikać z przyjmowania morfiny. Niezmiennie Cię przytulam, Dzielna Kobieto 🫂🫂🫂
@elektro, co za pracowity dzień, jeju, podziwiam 💪
@Gregorka, kiedy wyniki? 🙂
@notsobadd, jeśli tak fatalnie smakuje Ci kawa, że porównujesz ja do Fervexu, to bardzo współczuję! Dla mnie te specyfiki do picia to koszmar moich nastoletnich infekcji 🤢🤪
@Leśneintro, super, że trafiłaś na taką fajną lekarkę 💪♥️ Jest plan i w końcu ktoś poważnie potraktował te hormony! Współczuję torbieli, natomiast jest duża szansa, że się wchłonie i tego Ci życzę ✊ Jestem pozytywnie nastawiona co do Twojego planu 🥰
@Lavenda, ja też myślę, że dobrze jest szybko skonsultować się z ginem i wziąć proga ✊
No i widzicie, miałam Was nadrobić niedługo, a zastał mnie wieczór 😅 Ostatnio mam tak intensywny czas, że nawet nie wiem, kiedy dnie mi uciekają.
Dziękuję za baty 😘 Zasłużone! Mam nadzieję, że tyłek porządnie mi spuchnie 🤭
Teraz się poprostu okaże czy będzie @ czy ⏸️. I czy cykl będzie miał 30 dni czy więcej, bo zanim mi ten ostatni wydłużył na 47dni to cykle trwały 29 lub 30 dni♀️29 ♂️34
-tabletki anty 8 lat, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9,
- wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️
- 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
- 18.03 - 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
- 28.04 - 12+2 I prenatalne super 🥰 brak ryzyk 🥹
- 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
- 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
- 16.07 - 23+3, 663g 🎀
- 05.08 - 26+3 900g 🩷
cytologia ✅️
USG piersi ✅️
brak cukrzycy ciążowej ✅️
- badania
- 26.08 - III prenatalne
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Speranza :) wrote:Cześć dziewczyny,
Ja ostatnio jestem coraz bardziej zmęczona popołudniami, czytam Was, ale jakoś nie mam siły zeby pisac. O 16 mam taki spadek energii, że czasem jak wracam autem w korku to się boję że zasne. Czy to w ciąży już tak będzie?
Prezesowa - bardzo bardzo Ci współczuję, to musi byc niewyobrażalnie trudne wszystko dla Was Przytulam, po prostu.
Nutki - czy u Ciebie jest już jakaś poprawa z tym bólem brzucha? Kiedy idziesz na jakieś badania?
Lesneintro - super relacja z wizyty lekarskiej, bardzo się cieszę, że w końcu jakaś sensowną lekarka się trafiła
Elektro - czy Ty kiedyś pisałaś coś tutaj na wątku u Katarzynie Jankowskiej? Chyba od napro?
Suzie - też mnie interesują te spotkania literackie, więc wbijaj tu jutro z relacją
Na pocieszenie - zmęczenie mija z końcem pierwszego trymestru 😉 u większości kobiet.
Odpoczywaj ile Ci trzeba, jeśli tego potrzebujesz.
Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Paima wrote:Tak na Emily czekam na kolejny sezon a Dynastię już dawno. Ale lubię takie lekkie 😊
Paima lubi tę wiadomość
♀️29 ♂️34
-tabletki anty 8 lat, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9,
- wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️
- 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
- 18.03 - 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
- 28.04 - 12+2 I prenatalne super 🥰 brak ryzyk 🥹
- 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
- 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
- 16.07 - 23+3, 663g 🎀
- 05.08 - 26+3 900g 🩷
cytologia ✅️
USG piersi ✅️
brak cukrzycy ciążowej ✅️
- badania