X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2024, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na jutro to chyba wolne dziewczyny musi wziąć, przecież nasz pociąg będzie krążył od samego rana i to po całej Polsce 😄🚂🚃🚃🚃🚃🚃🚃🚃🚃

elektro96, Malinowysorbet, Dropsik, Suzie, Katsue, Pati2804, Prezesoowa, Eniana, notsobadd, Gregorka, Zbuntowana, Leśneintro, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2024, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Cześć dziewczyny,

Ja ostatnio jestem coraz bardziej zmęczona popołudniami, czytam Was, ale jakoś nie mam siły zeby pisac. O 16 mam taki spadek energii, że czasem jak wracam autem w korku to się boję że zasne. Czy to w ciąży już tak będzie?

Prezesowa - bardzo bardzo Ci współczuję, to musi byc niewyobrażalnie trudne wszystko dla Was Przytulam, po prostu.

Nutki - czy u Ciebie jest już jakaś poprawa z tym bólem brzucha? Kiedy idziesz na jakieś badania?

Lesneintro - super relacja z wizyty lekarskiej, bardzo się cieszę, że w końcu jakaś sensowną lekarka się trafiła

Elektro - czy Ty kiedyś pisałaś coś tutaj na wątku u Katarzynie Jankowskiej? Chyba od napro?

Suzie - też mnie interesują te spotkania literackie, więc wbijaj tu jutro z relacją
    Speranza, pisałam że widziałam tą Panią na Instagramie i nadziałam się też na jakąś prace naukową. Zauważyłam, że pracuje w Instytucie Rodziny i zajmuje się również andrologia - to zwróciło moją uwagę 😊 masz jakieś doświadczenia?

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 11 czerwca 2024, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🚃🚃🚃🚃🚃🚃🚃🚃🚃🚃🚃🚃 Postanowiłam dorobić wagoników na wszelki wypadek 🤣🤣🤣

elektro96, Malinowysorbet, Zaczarowan, Suzie, Pati2804, Paima, Prezesoowa, notsobadd, Gregorka, Zbuntowana, Leśneintro, Vienna, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"

Wysłany: 11 czerwca 2024, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elektro - ja słyszałam że ona się zajmuje też immunologia i że jest bardzo dobra. Dostałam do niej namiary od mojego lekarza. Ona robi też teleporady, chyba przez Skype, więc nie trzeba do niej dojeżdżać nie wiadomo gdzie. Podobno jest też świetna w męskiej niepłodności i wynikach nasienia. Ale to wszystko wiem że słyszenia, bo ja nie zdążyłam się do niej umowic

elektro96 lubi tę wiadomość

Wysłany: 11 czerwca 2024, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio już Ci miałam napisać jak zobaczyłam Twój wpis, ale jakoś mi wyleciało 😵‍💫

Dziewczyny mam głupie pytanie - czy w ciąży mogę się napisać piwa bezalkoholowego, takiego smakowego Żywca? Strasznie za mną chodzi... Pytam, bo może jest coś o czym nie wiem 😅

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2024, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u mnie dziś radość 😅 byłam u dentysty na NFZ i mam nową jedynkę 🩷 miałam uszczerbiona, brzydką. I mam 6 terminów na kolejne wizyty, także w końcu zrobię zęby i to u bardzo dobrej dentystki na NFZ. 😅 Wcisnęła mnie, a nie ma już terminów na ten rok. Dodatkowo byłam dzisiaj na jeździe konnej, wróciłam po 10 latach i powiem wam było ekstra!! Nie wiem czemu przestałam 😭 Ostatnio mi to chodziło po głowie, ale wstrzymywała mnie ewentualna ciąża, a tego dnia co się dowiedziałam że cykl bezowulacyjny stwierdziłam, że szkoda życia i nie wiadomo kiedy w tą ciążę zajdę więc napisałam i się umówiłam na dziś. Ogólnie tego się nie zapomina, więc dzisiaj już kłusowałam 😅

Speranza :), elektro96, Dropsik, Pati2804, Prezesoowa, Eniana, notsobadd, Paima, Gregorka, Zbuntowana, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2024, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio już Ci miałam napisać jak zobaczyłam Twój wpis, ale jakoś mi wyleciało 😵‍💫

Dziewczyny mam głupie pytanie - czy w ciąży mogę się napisać piwa bezalkoholowego, takiego smakowego Żywca? Strasznie za mną chodzi... Pytam, bo może jest coś o czym nie wiem 😅

Możesz, ale musi mieć 0,0 % bo takie 0% bez tego przecinka mogą mieć 0,5% alkoholu 🥰

elektro96, Speranza :), Malinowysorbet, Dropsik, Suzie, Katsue, Pati2804, Prezesoowa, notsobadd, Gregorka, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2024, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elektro - ja słyszałam że ona się zajmuje też immunologia i że jest bardzo dobra. Dostałam do niej namiary od mojego lekarza. Ona robi też teleporady, chyba przez Skype, więc nie trzeba do niej dojeżdżać nie wiadomo gdzie. Podobno jest też świetna w męskiej niepłodności i wynikach nasienia. Ale to wszystko wiem że słyszenia, bo ja nie zdążyłam się do niej umowic
    Dzięki za informacje! Zobaczymy jakie będą wrażenia po naszej wizycie u napro. Jeżeli będę czuć niedosyt, to rozważę telewizytę u tej Pani 😊 Z tego co szukałam w necie, wydaje się naprawdę godna zaufania. Jeżeli pójdziesz tam na wizytę, to koniecznie daj mi znać jak było.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2024, 20:09

Speranza :) lubi tę wiadomość

35 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 11 czerwca 2024, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Dziewczyny, u mnie dziś radość 😅 byłam u dentysty na NFZ i mam nową jedynkę 🩷 miałam uszczerbiona, brzydką. I mam 6 terminów na kolejne wizyty, także w końcu zrobię zęby i to u bardzo dobrej dentystki na NFZ. 😅 Wcisnęła mnie, a nie ma już terminów na ten rok. Dodatkowo byłam dzisiaj na jeździe konnej, wróciłam po 10 latach i powiem wam było ekstra!! Nie wiem czemu przestałam 😭 Ostatnio mi to chodziło po głowie, ale wstrzymywała mnie ewentualna ciąża, a tego dnia co się dowiedziałam że cykl bezowulacyjny stwierdziłam, że szkoda życia i nie wiadomo kiedy w tą ciążę zajdę więc napisałam i się umówiłam na dziś. Ogólnie tego się nie zapomina, więc dzisiaj już kłusowałam 😅

O jacie, ale fajna wiadomośc, czuć radość jak się czyta ☺️ Brawo dla dentystki i gratki za jazdę konna. W życiu tego nie próbowałam, zazdro, to musi być ciekawe bardzo 😄

Zbuntowana lubi tę wiadomość

Wysłany: 11 czerwca 2024, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Możesz, ale musi mieć 0,0 % bo takie 0% bez tego przecinka mogą mieć 0,5% alkoholu 🥰

To lecę do sklepu 🤣

Katsue, Pati2804 lubią tę wiadomość

Wysłany: 11 czerwca 2024, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Grażka 😘😄

grazka0022 lubi tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2024, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Aaaale pozytywne informacje i pozytywna energia ♥️ ekstra !

Speranza :), grazka0022, Zbuntowana lubią tę wiadomość

35 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 11 czerwca 2024, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 17:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2024, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    //

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 17:56

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2024, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona przykro mi... 🫂🥺

Grazka0022 ale super , ząbki ważna sprawa no i pielęgnowanie swoich pasji , hobby też jest bardzo ważne bo to nas uszczęśliwia ❤🍀

Speranza niestety sama doświadczyłam zdziwienia i szoku jak się okazało że w ciąży nie zawsze jest tak kolorowo jak na filmach.. 🙈😂 dlatego ja ze względu na pracę jestem na l4 🙂 radzę dużo odpoczywać.. 😘 piwko 0% ja też pije ale sprawdzam czy po przecinku nic nie ma 😅 no i moje ostatnie odkrycie 0% to Cin Cin free 😍🤤 dziewczyny on jest boski !!!!!!!!!❤🤣 aż muszę sobie kupić na weekend znowu 🙈

Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2024, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    Jejku, jak ja bym chciała dostać ten okres w końcu 😵‍💫
    Kochana myślę ze jeszcze kilka dni i będzie.. 😘 Ja już pisałam ale się powtórzę że ja po poronieniu 8 grudnia dostałam okres 8 stycznia 🙂 także daj sobie jeszcze kilka dni 😘

Katsue lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2024, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 17:56

Pati2804 lubi tę wiadomość

• Majlen Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2024, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    @Dropsik, rzeczywiście cena jest jeszcze do przełknięcia, ja mieszkam w stosnkowo niewielkim mieście i płacę 3 stówki. Wiem, że większość lekarzy stąd bierze mniej, ale jednak tylko swojemu ginie ufam.
    @Katsue, zdradź jakieś patenty na Vinted 🤭 Mam trochę ubrań, ale jakoś nie za bardzo mi wychodzi ta sprzedaż.
    @Sorbeciku, mam nadzieję, że dolegliwości żołądkowe odpuściły 😘
    @Suzie, ja te jestem z tych ciepłolubnych, ale 34 stopnie to przeginka 🙈 Trzymam kciuki, żebyś jutro lepiej bawiła się na klubie książki ✊
    @Zaczarowan, kciuki za jutrzejszego dentystę ✊
    @Majlen, super, że obraz jajników jest prawidłowy 💪 No z tą owulką to ciężko stwierdzić, ale pamiętam, że przy tym drugim podejrzeniu miałaś też jakieś objawy, prawda?
    @Anonim, mocno przytulam 🫂 🫂 Przykro mi z powodu Twojego gorszego samopoczucia... Trzymam kciuki, żeby wakacje były tym idealnym punktem do odpoczynku 😘 Nooo, i lekarzem nie jestem, ale zalecam USG brzucha!
    @Nutko, super, że macie taką zgraną ekipę rodziców 💪 U nas dramat 🙄 A męża może wyślij na konsultację? Jeśli często dźwiga, to są to jednak predyspozycje do przepukliny, dlatego warto sprawdzić. Po zabiegu miał odpowiednią przerwę od dźwigania?
    @grazka, ✊✊✊
    @Prezesoowa, co za babsztyl! 🙄🙄🙄 Dobrze, że tata jest po zabiegu, mam nadzieję, że poprawi to jego komfort. Takie zachowanie rzeczywiście może wynikać z przyjmowania morfiny. Niezmiennie Cię przytulam, Dzielna Kobieto 🫂🫂🫂
    @elektro, co za pracowity dzień, jeju, podziwiam 💪
    @Gregorka, kiedy wyniki? 🙂
    @notsobadd, jeśli tak fatalnie smakuje Ci kawa, że porównujesz ja do Fervexu, to bardzo współczuję! Dla mnie te specyfiki do picia to koszmar moich nastoletnich infekcji 🤢🤪
    @Leśneintro, super, że trafiłaś na taką fajną lekarkę 💪♥️ Jest plan i w końcu ktoś poważnie potraktował te hormony! Współczuję torbieli, natomiast jest duża szansa, że się wchłonie i tego Ci życzę ✊ Jestem pozytywnie nastawiona co do Twojego planu 🥰
    @Lavenda, ja też myślę, że dobrze jest szybko skonsultować się z ginem i wziąć proga ✊

No i widzicie, miałam Was nadrobić niedługo, a zastał mnie wieczór 😅 Ostatnio mam tak intensywny czas, że nawet nie wiem, kiedy dnie mi uciekają.

Dziękuję za baty 😘 Zasłużone! Mam nadzieję, że tyłek porządnie mi spuchnie 🤭
    Tak, miałam właśnie i przy 1 i przy 2 , ja już zgłupiałam 😄 i śluz płodny przezroczysty rozciągliwy miałam od czwartku do niedzieli 🙈. No nic, bankowo nie idę badać tego proga, gdy nie mam pewności, no i też nie zamierzam co cykl chodzić i się kłuć 😅
    Teraz się poprostu okaże czy będzie @ czy ⏸️. I czy cykl będzie miał 30 dni czy więcej, bo zanim mi ten ostatni wydłużył na 47dni to cykle trwały 29 lub 30 dni

♀️29 ♂️34
    -tabletki anty 8 lat, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9,
    - wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.

🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️
    - 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
    - 18.03 - 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
    - 28.04 - 12+2 I prenatalne super 🥰 brak ryzyk 🥹
    - 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
    - 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
    - 16.07 - 23+3, 663g 🎀
    - 05.08 - 26+3 900g 🩷

cytologia ✅️
    USG piersi ✅️
    brak cukrzycy ciążowej ✅️

- badania
    - 26.08 - III prenatalne

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
  • Paima Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2024, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Ja ostatnio jestem coraz bardziej zmęczona popołudniami, czytam Was, ale jakoś nie mam siły zeby pisac. O 16 mam taki spadek energii, że czasem jak wracam autem w korku to się boję że zasne. Czy to w ciąży już tak będzie?

Prezesowa - bardzo bardzo Ci współczuję, to musi byc niewyobrażalnie trudne wszystko dla Was Przytulam, po prostu.

Nutki - czy u Ciebie jest już jakaś poprawa z tym bólem brzucha? Kiedy idziesz na jakieś badania?

Lesneintro - super relacja z wizyty lekarskiej, bardzo się cieszę, że w końcu jakaś sensowną lekarka się trafiła

Elektro - czy Ty kiedyś pisałaś coś tutaj na wątku u Katarzynie Jankowskiej? Chyba od napro?

Suzie - też mnie interesują te spotkania literackie, więc wbijaj tu jutro z relacją

Na pocieszenie - zmęczenie mija z końcem pierwszego trymestru 😉 u większości kobiet.
    Odpoczywaj ile Ci trzeba, jeśli tego potrzebujesz.

Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2024, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:
    Tak na Emily czekam na kolejny sezon a Dynastię już dawno. Ale lubię takie lekkie 😊
    Też czekam na Emily już od tamtego roku 😄

Paima lubi tę wiadomość

♀️29 ♂️34
    -tabletki anty 8 lat, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9,
    - wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.

🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️
    - 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
    - 18.03 - 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
    - 28.04 - 12+2 I prenatalne super 🥰 brak ryzyk 🥹
    - 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
    - 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
    - 16.07 - 23+3, 663g 🎀
    - 05.08 - 26+3 900g 🩷

cytologia ✅️
    USG piersi ✅️
    brak cukrzycy ciążowej ✅️

- badania
    - 26.08 - III prenatalne

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
‹‹ 950 951 952 953 954 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ