X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Paima Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2024, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Też czekam na Emily już od tamtego roku 😄

Jeszcze chwila i się doczekamy 🤭🤭

Majlen lubi tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2024, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavenda wrote:
    Mam wyniki bety 72,8 mIU/ml!

Zbadałam też proga 13,45ng/ml, czy to dobry wynik?
    Gratulacje ...

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2024, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    To niestety za daleko, bo ja Wlkp 😞 ale dziękuję ♥️
    Mogę Ci polecić gin z poznania

drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    wiek ah ten wiek..

• Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2024, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    @Dropsik, rzeczywiście cena jest jeszcze do przełknięcia, ja mieszkam w stosnkowo niewielkim mieście i płacę 3 stówki. Wiem, że większość lekarzy stąd bierze mniej, ale jednak tylko swojemu ginie ufam.
    @Katsue, zdradź jakieś patenty na Vinted 🤭 Mam trochę ubrań, ale jakoś nie za bardzo mi wychodzi ta sprzedaż.
    @Sorbeciku, mam nadzieję, że dolegliwości żołądkowe odpuściły 😘
    @Suzie, ja te jestem z tych ciepłolubnych, ale 34 stopnie to przeginka 🙈 Trzymam kciuki, żebyś jutro lepiej bawiła się na klubie książki ✊
    @Zaczarowan, kciuki za jutrzejszego dentystę ✊
    @Majlen, super, że obraz jajników jest prawidłowy 💪 No z tą owulką to ciężko stwierdzić, ale pamiętam, że przy tym drugim podejrzeniu miałaś też jakieś objawy, prawda?
    @Anonim, mocno przytulam 🫂 🫂 Przykro mi z powodu Twojego gorszego samopoczucia... Trzymam kciuki, żeby wakacje były tym idealnym punktem do odpoczynku 😘 Nooo, i lekarzem nie jestem, ale zalecam USG brzucha!
    @Nutko, super, że macie taką zgraną ekipę rodziców 💪 U nas dramat 🙄 A męża może wyślij na konsultację? Jeśli często dźwiga, to są to jednak predyspozycje do przepukliny, dlatego warto sprawdzić. Po zabiegu miał odpowiednią przerwę od dźwigania?
    @grazka, ✊✊✊
    @Prezesoowa, co za babsztyl! 🙄🙄🙄 Dobrze, że tata jest po zabiegu, mam nadzieję, że poprawi to jego komfort. Takie zachowanie rzeczywiście może wynikać z przyjmowania morfiny. Niezmiennie Cię przytulam, Dzielna Kobieto 🫂🫂🫂
    @elektro, co za pracowity dzień, jeju, podziwiam 💪
    @Gregorka, kiedy wyniki? 🙂
    @notsobadd, jeśli tak fatalnie smakuje Ci kawa, że porównujesz ja do Fervexu, to bardzo współczuję! Dla mnie te specyfiki do picia to koszmar moich nastoletnich infekcji 🤢🤪
    @Leśneintro, super, że trafiłaś na taką fajną lekarkę 💪♥️ Jest plan i w końcu ktoś poważnie potraktował te hormony! Współczuję torbieli, natomiast jest duża szansa, że się wchłonie i tego Ci życzę ✊ Jestem pozytywnie nastawiona co do Twojego planu 🥰
    @Lavenda, ja też myślę, że dobrze jest szybko skonsultować się z ginem i wziąć proga ✊

No i widzicie, miałam Was nadrobić niedługo, a zastał mnie wieczór 😅 Ostatnio mam tak intensywny czas, że nawet nie wiem, kiedy dnie mi uciekają.

Dziękuję za baty 😘 Zasłużone! Mam nadzieję, że tyłek porządnie mi spuchnie 🤭
    Kobitę w ciąży oszczędzimy
    ...

MummyYummy lubi tę wiadomość

drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    wiek ah ten wiek..

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2024, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje,że materiały do badań pobrane😁🤗 Niestety zrosty mi się porobily i będę w następnym tygodniu miała z dłoni już pobierane,musieliśmy pod wieczór ponownie pojawić się u nich,bo jedna probke coś źle pobrali, ale w klince są tak przemiłe położne,że nawet zmeczone żyłki wybaczają 🤗❤️
    Wyniki maja na pewno byc do inseminacji jakby coś źle wyszło to wtedy odraczają na kolejny cykl(info z recepcji) Na męża badania nasienia będziemy czekać 2tygodnie(fragmentacja i posiewy), a stres oksydacyjny właśnie dostaliśmy wynik jak najbardziej prawidlowy 🤗
    W wolnych chwilach sporo czytam o badaniach, iui,ale od weekendu robię przerwę i biorę się za naukę testów Roda Stewart, bo we wtorek cała rodzina jedziemy na koncert- od dziecka jestesmy cała familia fanami i we wtorek spelnimy nasze rodzinne marzenie uslyszenia go na zywo🤩🥰❤️ Nawet pierwszy taniec do Young Turks tańczyłam 🤗🤩💃🕺
    Miłego wieczorku!

Dropsik, Zbuntowana, elektro96, Malinowysorbet, Pati2804, nick nieaktualny, MummyYummy, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2024, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    Melduje,że materiały do badań pobrane😁🤗 Niestety zrosty mi się porobily i będę w następnym tygodniu miała z dłoni już pobierane,musieliśmy pod wieczór ponownie pojawić się u nich,bo jedna probke coś źle pobrali, ale w klince są tak przemiłe położne,że nawet zmeczone żyłki wybaczają 🤗❤️
    Wyniki maja na pewno byc do inseminacji jakby coś źle wyszło to wtedy odraczają na kolejny cykl(info z recepcji) Na męża badania nasienia będziemy czekać 2tygodnie(fragmentacja i posiewy), a stres oksydacyjny właśnie dostaliśmy wynik jak najbardziej prawidlowy 🤗
    W wolnych chwilach sporo czytam o badaniach, iui,ale od weekendu robię przerwę i biorę się za naukę testów Roda Stewart, bo we wtorek cała rodzina jedziemy na koncert- od dziecka jestesmy cała familia fanami i we wtorek spelnimy nasze rodzinne marzenie uslyszenia go na zywo🤩🥰❤️ Nawet pierwszy taniec do Young Turks tańczyłam 🤗🤩💃🕺
    Miłego wieczorku!
    Też kocham Roda😍
    Kciuki z wyniki🤞

Gregorka lubi tę wiadomość

• Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2024, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    Miłego wieczorku!
    Super spełnianie marzenia ... Udanego koncertu...

drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    wiek ah ten wiek..

• Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2024, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuch mnie dziwnie boli j wafa zaczyba wzrastac więc chyba malpa sie zbilza ... zaplanowana poniedziałek wtorek z moim szczęściem odzyjdzue szybciej na wyjeździe...

drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    wiek ah ten wiek..

• Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2024, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    Miłego wieczorku!
    O jaa ale ekstra. Uwielbiam Roda 🥰 bawcie się dobrze i kciuki za wyniki! 😚

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2024, 22:50

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • Paima Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2024, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ❤️
    Witam się z wami i uciekam szykować się do pracy.
    Prawdopodobnie to mój ostatni dzień 🙈

🚂🚃🚃🚃🚃🚃🚃🚃 Zaklepuję w pociągu miejsce 4b.
    Nie będę się meldować przy każdym odjeździe ale jestem tam cały czas.
    Moja stacja o 15:00.

A, zgadnijcie co mi się śniło.
    Tak, tak, że biegłam na pociąg 😂
    Był niebieski ale nie wiem dokąd zmierzał 😜

Miłego dnia wszystkim!! 🌻🌻🦠🌻🦠🦠🌻🌻🦠🦠🌻🌻🦠🦠🦠🦠🌻

notsobadd, Suzie, nick nieaktualny, Malinowysorbet, nick nieaktualny, elektro96, Speranza :), Pati2804, Gregorka, Dropsik, Zaczarowan, MummyYummy, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2024, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, dzisiaj jest dzień na same dobre wieści 🤞🏻(mam nadzieję 😂)
    Wydaje mi się, że zamykam dzisiaj rozkład, więc proszę wszystkie poprzedniczki o przygotowanie dobrego gruntu lekarzowego na wątku 🤪
    Miłego dnia 💋

Paima, nick nieaktualny, nick nieaktualny, elektro96, Speranza :), Zaczarowan, Pati2804, Gregorka, Dropsik, MummyYummy, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2024, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Mam dużo prowiantu, więc już pędzę do pociągu. Ja przy oknie 🤣

nick nieaktualny, grazka0022, Speranza :), Zaczarowan, Pati2804, Gregorka, Dropsik, MummyYummy, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2024, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, dzisiaj kciukow nie puszczamy🤞🤞
    Miłego dnia 🍀☺️

nick nieaktualny, Speranza :), Pati2804, Gregorka, Dropsik, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2024, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Siedzę już w pociągu, trzymam za Was 🤞🤞

nick nieaktualny, Speranza :), Zaczarowan, Pati2804, Gregorka, Dropsik, MummyYummy, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2024, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    MummyYummy aż mnie zmroziło, że sama interpretowałaś te wyniki 😱 Przecież to mega skomplikowane, a nie zwykla morfologia, a do tego waga tego badania jest taka, że mega się można zestresować 😬 wyciągnę z tego nauczkę dla siebie 😅

Wiesz co, myślałam, że już ogarniam 😅 A tu się okazało, że jednak te wyniki się zmieniają - nawet ich forma. Poza tym miałam omówione z ginem wstępne widełki, tylko jakoś tak nie rozmawialiśmy o tym, ja które ryzyka patrzeć 🤭

Tak, lepszym pomysłem jest wysłanie tego ginekologowi 🙂

Speranza :) lubi tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2024, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Dzień dobry 🌥️

🚂🚂🚂 gotowy do drogi 😃 u kogo zaczynamy?

Nie wiem o której ma Speranza, ale na 11 do Smerfetki lecimy :D

nick nieaktualny, Speranza :), MummyYummy lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2024, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 17:56

Speranza :), Pati2804 lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2024, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby co to dzisiaj już nie jestem hot girl, bo założyłam długie spodnie :P

Zaczarowan, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2024, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Nie chciałam Was tak wcześnie budzić na pociąg, więc pojechałam sama, ale już śpieszę z wieściami - bejbik ma już prawie centymetr, serduszko wali mu jak oszalałe i już go kocham :D :D :D Wszystko jest jak być powinno, dostałam skierowanie na prenatalne i mam masę badań do zrobienia. Jestem szczęśliwa :D A teraz wsiadam do pociągu razem z Wami i trzymam kciuki za pozostałe wizyty i badania :)

Suzie, Zaczarowan, elektro96, notsobadd, Pati2804, nick nieaktualny, Zbuntowana, Malinowysorbet, Gregorka, Dropsik, MummyYummy, Paima, Majlen, nick nieaktualny, Vienna, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2024, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Jakby co to dzisiaj już nie jestem hot girl, bo założyłam długie spodnie :P

To ja dla odmiany założyłam sukienkę z krótkim rękawem i do tego kurtkę dżinsową... Nie powiem, o 6 rano temperaturka mnie lekko zaskoczyła :D

Zbuntowana, MummyYummy lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
‹‹ 951 952 953 954 955 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ