Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Lavenda wrote:Mam wyniki bety 72,8 mIU/ml!
Zbadałam też proga 13,45ng/ml, czy to dobry wynik?mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
elektro96 wrote:To niestety za daleko, bo ja Wlkp 😞 ale dziękuję ♥️mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
wiek ah ten wiek..
MummyYummy wrote:@Dropsik, rzeczywiście cena jest jeszcze do przełknięcia, ja mieszkam w stosnkowo niewielkim mieście i płacę 3 stówki. Wiem, że większość lekarzy stąd bierze mniej, ale jednak tylko swojemu ginie ufam.
@Katsue, zdradź jakieś patenty na Vinted 🤭 Mam trochę ubrań, ale jakoś nie za bardzo mi wychodzi ta sprzedaż.
@Sorbeciku, mam nadzieję, że dolegliwości żołądkowe odpuściły 😘
@Suzie, ja te jestem z tych ciepłolubnych, ale 34 stopnie to przeginka 🙈 Trzymam kciuki, żebyś jutro lepiej bawiła się na klubie książki ✊
@Zaczarowan, kciuki za jutrzejszego dentystę ✊
@Majlen, super, że obraz jajników jest prawidłowy 💪 No z tą owulką to ciężko stwierdzić, ale pamiętam, że przy tym drugim podejrzeniu miałaś też jakieś objawy, prawda?
@Anonim, mocno przytulam 🫂 🫂 Przykro mi z powodu Twojego gorszego samopoczucia... Trzymam kciuki, żeby wakacje były tym idealnym punktem do odpoczynku 😘 Nooo, i lekarzem nie jestem, ale zalecam USG brzucha!
@Nutko, super, że macie taką zgraną ekipę rodziców 💪 U nas dramat 🙄 A męża może wyślij na konsultację? Jeśli często dźwiga, to są to jednak predyspozycje do przepukliny, dlatego warto sprawdzić. Po zabiegu miał odpowiednią przerwę od dźwigania?
@grazka, ✊✊✊
@Prezesoowa, co za babsztyl! 🙄🙄🙄 Dobrze, że tata jest po zabiegu, mam nadzieję, że poprawi to jego komfort. Takie zachowanie rzeczywiście może wynikać z przyjmowania morfiny. Niezmiennie Cię przytulam, Dzielna Kobieto 🫂🫂🫂
@elektro, co za pracowity dzień, jeju, podziwiam 💪
@Gregorka, kiedy wyniki? 🙂
@notsobadd, jeśli tak fatalnie smakuje Ci kawa, że porównujesz ja do Fervexu, to bardzo współczuję! Dla mnie te specyfiki do picia to koszmar moich nastoletnich infekcji 🤢🤪
@Leśneintro, super, że trafiłaś na taką fajną lekarkę 💪♥️ Jest plan i w końcu ktoś poważnie potraktował te hormony! Współczuję torbieli, natomiast jest duża szansa, że się wchłonie i tego Ci życzę ✊ Jestem pozytywnie nastawiona co do Twojego planu 🥰
@Lavenda, ja też myślę, że dobrze jest szybko skonsultować się z ginem i wziąć proga ✊
No i widzicie, miałam Was nadrobić niedługo, a zastał mnie wieczór 😅 Ostatnio mam tak intensywny czas, że nawet nie wiem, kiedy dnie mi uciekają.
Dziękuję za baty 😘 Zasłużone! Mam nadzieję, że tyłek porządnie mi spuchnie 🤭
...MummyYummy lubi tę wiadomość
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
wiek ah ten wiek..
Melduje,że materiały do badań pobrane😁🤗 Niestety zrosty mi się porobily i będę w następnym tygodniu miała z dłoni już pobierane,musieliśmy pod wieczór ponownie pojawić się u nich,bo jedna probke coś źle pobrali, ale w klince są tak przemiłe położne,że nawet zmeczone żyłki wybaczają 🤗❤️
Wyniki maja na pewno byc do inseminacji jakby coś źle wyszło to wtedy odraczają na kolejny cykl(info z recepcji) Na męża badania nasienia będziemy czekać 2tygodnie(fragmentacja i posiewy), a stres oksydacyjny właśnie dostaliśmy wynik jak najbardziej prawidlowy 🤗
W wolnych chwilach sporo czytam o badaniach, iui,ale od weekendu robię przerwę i biorę się za naukę testów Roda Stewart, bo we wtorek cała rodzina jedziemy na koncert- od dziecka jestesmy cała familia fanami i we wtorek spelnimy nasze rodzinne marzenie uslyszenia go na zywo🤩🥰❤️ Nawet pierwszy taniec do Young Turks tańczyłam 🤗🤩💃🕺
Miłego wieczorku!Dropsik, Zbuntowana, elektro96, Malinowysorbet, Pati2804, Prezesoowa, MummyYummy, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
2×IUI❌️
IVF
❄️ 7/8 tydzien 💔
Kolejna❔️❔️ -
Gregorka wrote:Melduje,że materiały do badań pobrane😁🤗 Niestety zrosty mi się porobily i będę w następnym tygodniu miała z dłoni już pobierane,musieliśmy pod wieczór ponownie pojawić się u nich,bo jedna probke coś źle pobrali, ale w klince są tak przemiłe położne,że nawet zmeczone żyłki wybaczają 🤗❤️
Wyniki maja na pewno byc do inseminacji jakby coś źle wyszło to wtedy odraczają na kolejny cykl(info z recepcji) Na męża badania nasienia będziemy czekać 2tygodnie(fragmentacja i posiewy), a stres oksydacyjny właśnie dostaliśmy wynik jak najbardziej prawidlowy 🤗
W wolnych chwilach sporo czytam o badaniach, iui,ale od weekendu robię przerwę i biorę się za naukę testów Roda Stewart, bo we wtorek cała rodzina jedziemy na koncert- od dziecka jestesmy cała familia fanami i we wtorek spelnimy nasze rodzinne marzenie uslyszenia go na zywo🤩🥰❤️ Nawet pierwszy taniec do Young Turks tańczyłam 🤗🤩💃🕺
Miłego wieczorku!
Kciuki z wyniki🤞Gregorka lubi tę wiadomość
-
Gregorka wrote:Melduje,że materiały do badań pobrane😁🤗 Niestety zrosty mi się porobily i będę w następnym tygodniu miała z dłoni już pobierane,musieliśmy pod wieczór ponownie pojawić się u nich,bo jedna probke coś źle pobrali, ale w klince są tak przemiłe położne,że nawet zmeczone żyłki wybaczają 🤗❤️
Miłego wieczorku!Gregorka lubi tę wiadomość
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
wiek ah ten wiek..
Brzuch mnie dziwnie boli j wafa zaczyba wzrastac więc chyba malpa sie zbilza ... zaplanowana poniedziałek wtorek z moim szczęściem odzyjdzue szybciej na wyjeździe...mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
wiek ah ten wiek..
Miłego wieczorku!Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2024, 22:50
Gregorka lubi tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Dzień dobry ❤️
Witam się z wami i uciekam szykować się do pracy.
Prawdopodobnie to mój ostatni dzień 🙈
🚂🚃🚃🚃🚃🚃🚃🚃 Zaklepuję w pociągu miejsce 4b.
Nie będę się meldować przy każdym odjeździe ale jestem tam cały czas.
Moja stacja o 15:00.
A, zgadnijcie co mi się śniło.
Tak, tak, że biegłam na pociąg 😂
Był niebieski ale nie wiem dokąd zmierzał 😜
Miłego dnia wszystkim!! 🌻🌻🦠🌻🦠🦠🌻🌻🦠🦠🌻🌻🦠🦠🦠🦠🌻
notsobadd, Suzie, Prezesoowa, Malinowysorbet, Katsue, elektro96, Speranza :), Pati2804, Gregorka, Dropsik, Zaczarowan, MummyYummy, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry, dzisiaj jest dzień na same dobre wieści 🤞🏻(mam nadzieję 😂)
Wydaje mi się, że zamykam dzisiaj rozkład, więc proszę wszystkie poprzedniczki o przygotowanie dobrego gruntu lekarzowego na wątku 🤪
Miłego dnia 💋Paima, Prezesoowa, Katsue, elektro96, Speranza :), Zaczarowan, Pati2804, Gregorka, Dropsik, MummyYummy, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Dzień dobry. Mam dużo prowiantu, więc już pędzę do pociągu. Ja przy oknie 🤣
Prezesoowa, grazka0022, Speranza :), Zaczarowan, Pati2804, Gregorka, Dropsik, MummyYummy, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
👩30👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ stabilna niedoczynność tarczycy
❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻
📆 Kalendarz wizyt
22/8 - gin
-
Hej,
Siedzę już w pociągu, trzymam za Was 🤞🤞Prezesoowa, Speranza :), Zaczarowan, Pati2804, Gregorka, Dropsik, MummyYummy, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki
2 cykle przerwy - transfer koniec września
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Speranza :) wrote:MummyYummy aż mnie zmroziło, że sama interpretowałaś te wyniki 😱 Przecież to mega skomplikowane, a nie zwykla morfologia, a do tego waga tego badania jest taka, że mega się można zestresować 😬 wyciągnę z tego nauczkę dla siebie 😅
Wiesz co, myślałam, że już ogarniam 😅 A tu się okazało, że jednak te wyniki się zmieniają - nawet ich forma. Poza tym miałam omówione z ginem wstępne widełki, tylko jakoś tak nie rozmawialiśmy o tym, ja które ryzyka patrzeć 🤭
Tak, lepszym pomysłem jest wysłanie tego ginekologowi 🙂Speranza :) lubi tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Dzień dobry 🌥️
🚂🚂🚂 gotowy do drogi 😃 u kogo zaczynamy?
Nie wiem o której ma Speranza, ale na 11 do Smerfetki lecimyPrezesoowa, Speranza :), MummyYummy lubią tę wiadomość
👩30👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
07/04 17+4, 223g 🐻
05/05 21+4, 493g 😱
07/07 30+4, 1924g 🫣
📆 Kalendarz wizyt
22/8 - gin
-
nick nieaktualny
-
Jakby co to dzisiaj już nie jestem hot girl, bo założyłam długie spodnie
Zaczarowan, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
👩30👨31
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
07/04 17+4, 223g 🐻
05/05 21+4, 493g 😱
07/07 30+4, 1924g 🫣
📆 Kalendarz wizyt
22/8 - gin
-
Cześć dziewczyny!
Nie chciałam Was tak wcześnie budzić na pociąg, więc pojechałam sama, ale już śpieszę z wieściami - bejbik ma już prawie centymetr, serduszko wali mu jak oszalałe i już go kochamWszystko jest jak być powinno, dostałam skierowanie na prenatalne i mam masę badań do zrobienia. Jestem szczęśliwa
A teraz wsiadam do pociągu razem z Wami i trzymam kciuki za pozostałe wizyty i badania
Suzie, Zaczarowan, elektro96, notsobadd, Pati2804, Prezesoowa, Zbuntowana, Malinowysorbet, Gregorka, Dropsik, MummyYummy, Paima, Majlen, Katsue, Vienna, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Suzie wrote:Jakby co to dzisiaj już nie jestem hot girl, bo założyłam długie spodnie
To ja dla odmiany założyłam sukienkę z krótkim rękawem i do tego kurtkę dżinsową... Nie powiem, o 6 rano temperaturka mnie lekko zaskoczyłaZbuntowana, MummyYummy lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"