Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2024, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Zobaczysz co się będzie dalej działo,ale może to takie plamienie okołoowulacyjne? Taki śluz plus plamienie brzmią całkiem obiecująco. Nie musi być idealnie w trakcie owulacji a może być przed lub po. Może też być plamienie spowodowane rozjechaniem się hormonów, ale miejmy nadzieję, że Ci się one regulują a nie rozjeżdżają 😐

No właśnie nie mam pojęcia co to jest, czekam na rozwój sytuacji :P

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2024, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    No właśnie nie mam pojęcia co to jest, czekam na rozwój sytuacji :P
    Na wszelki wypadek działajcie 💪🤞

• Suzie Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2024, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Na wszelki wypadek działajcie 💪🤞

To muszę czekać na chłopa, bo pojechał w delegację wczoraj z samego rana i będzie dopiero wieczorem 😂

Zaczarowan, Dropsik, nick nieaktualny, MummyYummy, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2024, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie zgadniecie. Zrobiłam owulaka i wadliwy test się trafił, bo w ogóle ta druga kreska się nie wybarwiła, a według instrukcji to test nieważny 🤣

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2024, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Ostatnie 12 lat byłam blondynką, więc nic może dlatego :) czy śniłam Ci się z młotkiem? 😂
    Chyba nie… kojarzę, że było to przed jakimś kościołem, ale nie mam pojęcia o co chodziło 🤣🤣🤣

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe

💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
    ❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 12 czerwca 2024, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dostałam wyniki z krwi, morfologia wyszła ok. Czekam na resztę wyników, badania robiłam głównie pod względem moich nerek, bo jakiś czas temu mówiłam Wam, że mam złogi w nerkach i w moczowodzie, muszę to kontrolować :/

Dropsik, Pati2804, nick nieaktualny, Speranza :), Suzie, Zimozielona, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2024, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    No tak, to jest test wadliwy i nieważny. Jak wczoraj Ci test wydawał się ciemniejszy to plamienie może być około owulacyjne :) trzymam kciuki 🤞

Jak wrócę z klubu książki to sprawdzę w domu jeszcze 😁

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2024, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem dziewczyny !
    Przepraszam że tak późno ale chrzesniaczka moja jest u nas bo jej mama poszła na spotkanie i dopiero mam chwile by się odezwać 😘

Byłam u fizjo uro i oceniam to spotkanie 5/5 , dowiedziałam się dużo ciekawych rzeczy , rozmasowała mnie i poczułam ulgę.. pokazała jakie ćwiczenia robić mogę w domu i jak oddychać 🙂 poza tym bardzo miła kobieta , więc się dogadałyśmy od razu 😀 umówiłam się do niej na kolejną wizytę na 3 lipca też na 13.00 i mam zamiar chodzić później też i przygotować się u niej do porodu fizycznie 🙂 mówiła że nie jest ze mną tak źle, że jestem rozciągnięta i mam wysoki próg bólu 😅 to już druga osoba która mi to mówi, ostatnio fizjo też mi to powiedział 🙈 wiem nad czym pracować i będę codziennie robić w domu ćwiczenia 🙂

Dropsik, nick nieaktualny, nick nieaktualny, elektro96, Zaczarowan, pp2018, Malinowysorbet, MummyYummy, Speranza :), Paima, Vienna, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2024, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Właśnie dostałam wyniki z krwi, morfologia wyszła ok. Czekam na resztę wyników, badania robiłam głównie pod względem moich nerek, bo jakiś czas temu mówiłam Wam, że mam złogi w nerkach i w moczowodzie, muszę to kontrolować :/
    Oby reszta wyników też była dobra! ✊🍀😘

nick nieaktualny, Zaczarowan lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2024, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa nie dala jeszcze znać 🤔

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2024, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Smerfetkaa nie dala jeszcze znać 🤔
    Smerfetka pisała, że te wizyty to są chyba w różnych miastach nawet, więc pewnie dopiero na koniec się odezwie do nas :)

nick nieaktualny, Pati2804, elektro96, Zaczarowan, MummyYummy, Vienna, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2024, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Co za debilne te programy w TV. Tata nie lubi w ciszy spać, więc leci jakiś program „112” w Polsacie. Że to żenada to zauważyłam już wcześniej, ale właśnie zaczął się odcinek o „bezpłodności”. I pokazują wyniki badań nasienia faceta i morfologia 2% i gadają, że jest bezpłodny 🤦‍♀️

Wcale się nie dziwię i nie żałuję, że nie oglądam TV w domu 🤮
    Brak słów… ja aktualnie też nie oglądam TV prawie wcale. Te wszystkie paradokumenty to totalne odmóżdżacze, chociaż człowiek wkręci się w odcinek jak zacznie oglądać 🤣 Nie wspomnę o wszystkich wiadomościach, wydarzeniach i faktach, które tylko podnoszą mi ciśnienie… Lżej mi się żyje bez takiej „rozrywki” 😁

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳

💁🏽
    ❌ hla-c C2

Wysłany: 12 czerwca 2024, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Co za debilne te programy w TV. Tata nie lubi w ciszy spać, więc leci jakiś program „112” w Polsacie. Że to żenada to zauważyłam już wcześniej, ale właśnie zaczął się odcinek o „bezpłodności”. I pokazują wyniki badań nasienia faceta i morfologia 2% i gadają, że jest bezpłodny 🤦‍♀️

Tego typu programy są najgorsze.. a jeszcze bardziej smutne jest to, że takie treści są publikowane w telewizji, do której mimochodem mają dostęp dzieci.. ostatnio słyszałam w tv u mojej mamy odcinek typu trudne sprawy, że kobieta była otyła i niestety dodatkowo zajadała te chorobę i wyobraźcie sobie, że jej mąż krzyczał do niej słowa podobne do tych: ty grubo świnio itp. NO MASAKRA.. ☹️ autentycznie tak mi się przykro zrobiło.. i ta świadomość, że te treści są ogólnodostępne dla dzieci, które poniekąd nie ponoszą odpowiedzialności za to, co leci w tv.

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2024, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio oglądałam ukrytą prawdę nawet śmiesznie było coś obejrzeć w tv ale co chwilę łapałam pilota żeby „pominąć reklamy” jak na YouTube haha. Ogólnie nie mam telewizji chyba z 5 lat, za to mam netflixa, HBO i Disney plus 😅 jutro brigertonowie nowa część 3 sezonu 😍

nick nieaktualny, MummyYummy, Pati2804, Vienna, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩26 lat
    👨28 lat
    🐶5 lat

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki
    05.2026
    I FET 3.1.1 - biochem ❌
    II FET 3.2.2. - ❌

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2024, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Dodałam ten link, ale chyba nie działa. Widzicie ten suwaczek?

Już działa. Dzięki Pati :)

Jest mała Żabka 😍😍😍

Speranza :) lubi tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2024, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Moje próbki z testDNA właśnie poszły w świat 😊
    Jestem ciekawa, co z tego wyjdzie… Tak na 80% mam przeczucie, że będzie mutacja MTHFR, a reszta nie mam pojęcia… trochę mnie to przeraża 😬 Ale zawsze to jeden mały kroczek do przodu.

To już naprawdę duży krok do przodu 💪 Czekamy zatem na wynik ✊

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2024, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Ja ostatnio oglądałam ukrytą prawdę nawet śmiesznie było coś obejrzeć w tv ale co chwilę łapałam pilota żeby „pominąć reklamy” jak na YouTube haha. Ogólnie nie mam telewizji chyba z 5 lat, za to mam netflixa, HBO i Disney plus 😅 jutro brigertonowie nowa część 3 sezonu 😍
    A ja obejrzałam tylko 1 odcinek 3 sezonu… masakra 🤣 jestem w tyle. Nie mam nawet kiedy nad tym usiąść 🤣

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo

💁🏽
    ❌ hla-c C2

Wysłany: 12 czerwca 2024, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Jeju dziewczyny, ten śluz się zrobił brązowawy (kawa z mlekiem) i taki glut ciemny rozciągliwy był na papierze. Nie wiem co to jest, nigdy tak nie miałam, a śluz obserwuje od paru miesięcy.

Mnie zdarzyło się plamienie okołoowulacyjne, tylko to był bardziej różowy śluz. Kawa z mlekiem to może jakieś starsze plamienie? Hmm 🤔 A możliwe, że to jakoś po stosunku?

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2024, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Jestem dziewczyny !
    Przepraszam że tak późno ale chrzesniaczka moja jest u nas bo jej mama poszła na spotkanie i dopiero mam chwile by się odezwać 😘

Byłam u fizjo uro i oceniam to spotkanie 5/5 , dowiedziałam się dużo ciekawych rzeczy , rozmasowała mnie i poczułam ulgę.. pokazała jakie ćwiczenia robić mogę w domu i jak oddychać 🙂 poza tym bardzo miła kobieta , więc się dogadałyśmy od razu 😀 umówiłam się do niej na kolejną wizytę na 3 lipca też na 13.00 i mam zamiar chodzić później też i przygotować się u niej do porodu fizycznie 🙂 mówiła że nie jest ze mną tak źle, że jestem rozciągnięta i mam wysoki próg bólu 😅 to już druga osoba która mi to mówi, ostatnio fizjo też mi to powiedział 🙈 wiem nad czym pracować i będę codziennie robić w domu ćwiczenia 🙂

Super, że jesteś zadowolona 🥰

Wysoki próg bólu też brzmi dobrze 💪

Pati2804 lubi tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2024, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Łoooo panie 🙄🙄🙄 Jakby to było "Dlaczego ja?", to żona zaszłaby w ciążę i pół odcinka by się ciągali po testach na ojcostwo 🙃 Ostatnio byłam u babci i leciał program tego pokroju, wiem, do mówię 😅🙈

‹‹ 957 958 959 960 961 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ