Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2024, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa masz rację ten wątek ma w sobie coś takiego tyle zrozumienia i wsparcia że mimo zwatpien i zawieszonych starań nadal chce się tu wracać. I mimo że w życiu codziennym znoszenie widoków kolejnych ciąż itd jest mega ciężkie tak tutaj złamane serce z każdym biochemem i poronieniem jak i radość z 2 kreseczek i pozytywnych wyników jest poprostu nie do opisania.
    A co do depresji niestety ta Franca jest chorobą która niesie za sobą choroby fizyczne również wiec powiedz malzowi że sobie poradzi 😅 chociaz przyznam szczerze że do momentu dopóki mówi się o tym tak szczerze i,, wola o pomoc,, jest w miarę łatwo z tego wyjść gorzej jak się człowiek zamknie w sobie i w swoich problemach które zaczynają się wydawać nie do rozwiązania.

Smerfetko nie chce myśleć co się wydarzyło ale 🫂🫂🫂🫂🫂🫂

Ja głowa trochę spokojniejsza częściej tu do was zaglądam niż się udzielam a że zbliża się weekend w dodatku pracujący cały mojego męża więc wezmę mojego buntownika na jakiś spacer do lasu rozłożymy basen.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023
    Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀

"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley
  • Eniana Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2024, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Nic więcej nie napisze dziewczyny, nie mam siły…….. 💔
    🫂🫂 wróć jeśli będziesz chciała, jesteśmy!

07.2016 cp zakończona laparoskopowo
    11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
    05.2019 👨‍👩‍👧 córka
    07.2022 kolejne starania
    01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
    04.2023 cb
    08.2023 cb
    01.2024 15tc 👼 córka
    04.2024 II
    06.06.2024 Badania prenatalne
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2024, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😘

Smerfetko 😭😭😭😭😭😢

Tak też właśnie uważam, że mamy dobry team, że tak powiem 😁. Połączone tematy brzuszkowe i staraczkowe kompletnie mi nie przeszkadzają. Wchodząc tu, czuję się, jakbym Was wszystkie znała i pisała jak z koleżankami z podwórka 🩷
    Z osikańcami też prawda, jest ich coraz mniej, bo do brzuchatek dołączają nowe mamusie i niedługo wszystkie już tam będziemy 🥰

notsobadd, nick nieaktualny, Zaczarowan, nick nieaktualny, Gregorka, MummyYummy lubią tę wiadomość

♀️29
    PCOS

🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
    ( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )

✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2024, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta wrote:
    a może jednak po powrocie z pracy siknę ;)

Nie zapomnij o punkcie regulaminu mówiącym, że każdy sikaniec musi zostać tu zaprezentowany 🤪

Anonim1992, nick nieaktualny, elektro96, Zaczarowan, Paima, Gregorka, MummyYummy, Speranza :) lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2024, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Jeszcze będziesz dzwonić z porodówki do nas, żebyśmy Cię wzięły do domu :D :D

Pewnie tak by się to skończyło 😅 właśnie ostatnio koleżanka mi opowiadała, że ma plan porodu, spokój, zimna krew, zen, kontrola oddechu i w ogóle. Mówię no ja nigdy nie rodziłam, ale przedstawiałaś to komuś kto już rodził? 😅 się uśmiałyśmy 🤪

Gregorka, nick nieaktualny, Anonim1992, nick nieaktualny, elektro96, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2024, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ❤️

Miłego dzionka ovusiorki🥰🥰🥰🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 16:16

CoffeeDream, nick nieaktualny, Anonim1992, nick nieaktualny, elektro96, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość

3×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    👼👼
    FET 🩵🤱
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2024, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anonim1992 wrote:
    Prezesoowa masz rację ten wątek ma w sobie coś takiego tyle zrozumienia i wsparcia że mimo zwatpien i zawieszonych starań nadal chce się tu wracać. I mimo że w życiu codziennym znoszenie widoków kolejnych ciąż itd jest mega ciężkie tak tutaj złamane serce z każdym biochemem i poronieniem jak i radość z 2 kreseczek i pozytywnych wyników jest poprostu nie do opisania.
    A co do depresji niestety ta Franca jest chorobą która niesie za sobą choroby fizyczne również wiec powiedz malzowi że sobie poradzi 😅 chociaz przyznam szczerze że do momentu dopóki mówi się o tym tak szczerze i,, wola o pomoc,, jest w miarę łatwo z tego wyjść gorzej jak się człowiek zamknie w sobie i w swoich problemach które zaczynają się wydawać nie do rozwiązania.

Ja głowa trochę spokojniejsza częściej tu do was zaglądam niż się udzielam a że zbliża się weekend w dodatku pracujący cały mojego męża więc wezmę mojego buntownika na jakiś spacer do lasu rozłożymy basen.

Szybko zleci czas kiedy wrócicie do starań, więc super że z nami zostajesz :)
    Ciepły weekend się u Ciebie zapowiada, że myślicie o baseniku? U mnie ma być ponuro 🙄

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2024, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohohohoho, chyba Coffee wróciła!!!!

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Zaczarowan lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2024, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Nie zapomnij o punkcie regulaminu mówiącym, że każdy sikaniec musi zostać tu zaprezentowany 🤪
    biel pewnie będzie razić po oczach :P

• Zimozielona Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2024, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja słuchajcie tak się zestresowałam rano bo nie czułam cyckow. Zrobiłam pinka i jest mega kreska więc ciemnieje, ufff… jak ja wytrzymam do jutra 😂😅😅😅

nick nieaktualny, Anonim1992, nick nieaktualny, notsobadd, Dropsik, elektro96, Malinowysorbet, Zaczarowan, Pati2804, Paima, Majlen, Liyss🧚🏻, Gregorka, MummyYummy, PaulaG lubią tę wiadomość

preg.png
  • Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2024, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Szybko zleci czas kiedy wrócicie do starań, więc super że z nami zostajesz :)
    Ciepły weekend się u Ciebie zapowiada, że myślicie o baseniku? U mnie ma być ponuro 🙄
    Tak zapowiada się piękna pogoda i dobrze bo ten stan z deszczem wychodzi mi już uszami 😂😂

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023

"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2024, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Hej, ja słuchajcie tak się zestresowałam rano bo nie czułam cyckow. Zrobiłam pinka i jest mega kreska więc ciemnieje, ufff… jak ja wytrzymam do jutra 😂😅😅😅
    daj nacieszyć oczy :)

nick nieaktualny, Pati2804 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2024, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anonim1992 wrote:

Super, że jesteś z nami :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2024, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    Hejka ❤️

Jestem tego samego zdania co moje przedmówczynie ❤️😊 Każdy newsik brzuchatki czy staraczki jest dla mnie na wagę złota 🤗😊
    Dla Was nie jestem crazy,że tyle już badań mam porobionych i nie otrzymuje ulubionych, sztandarowych rad "odpusc" "wyluzuj" 🤡
    Ja mogę się pochwalic 🦧i mogę dziś śmiało winka się napic- w planach mamy z moimi girls uczyć się tekstów na koncert. Wczoraj przed snem jak drukowałam teksty to śpiewałam sobie i trochę inaczej niektóre zwrotki zapamiętałam 😂
    Tak się cieszę na ten koncert 🥹❤️🤗 usmiech nie schodzi mi z twarzy,a co to będzie we wtorek 😁🤩

Cieszymy się razem z Tobą 🥰

Gregorka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2024, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj przy pakowaniu trochę się podłamałam, bo większość jeansów ciasnych ( a ma być raczej chłodniej niż gorąco ) Gdyby to chociaż był Kropek to rozumiem ;)

• Suzie Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2024, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    Hejka ❤️

Jestem tego samego zdania co moje przedmówczynie ❤️😊 Każdy newsik brzuchatki czy staraczki jest dla mnie na wagę złota 🤗😊
    Dla Was nie jestem crazy,że tyle już badań mam porobionych i nie otrzymuje ulubionych, sztandarowych rad "odpusc" "wyluzuj" 🤡
    Ja mogę się pochwalic 🦧i mogę dziś śmiało winka się napic- w planach mamy z moimi girls uczyć się tekstów na koncert. Wczoraj przed snem jak drukowałam teksty to śpiewałam sobie i trochę inaczej niektóre zwrotki zapamiętałam 😂
    Tak się cieszę na ten koncert 🥹❤️🤗 usmiech nie schodzi mi z twarzy,a co to będzie we wtorek 😁🤩

Czyj koncert?

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2024, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, w sumie to wam powiem tak cały nasz wyjazd będę miała 🙊 więc nad morzem zbyt wiele nie skorzystam z basenów 🤣miałam być przecież w ciąży więc nie planowałam tak długo w nią zachodzić 🤣🤣🤣 ale ostatnio poruszyliśmy wszystkich że przyznaliśmy się do starań i ruszyła lawina i nagle się okazało że większość się poprostu nie przyznaje że mają problem i łatwiej mówić że nie mają bo nie chcą itd albo udawać że nie ma problemu niż się do niego przyznać.

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023

• Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2024, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta wrote:
    Wczoraj przy pakowaniu trochę się podłamałam, bo większość jeansów ciasnych ( a ma być raczej chłodniej niż gorąco ) Gdyby to chociaż był Kropek to rozumiem ;)
    To chochliki jak w ,,kamizelce,, zwezaja 🤣🤣🤣 nie przejmuj się ją dlatego pakuje się na sportowo,,legginsy,, zawsze pasują 🤣🤣🤣

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2024, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anonim1992 wrote:
    Dziękuję, w sumie to wam powiem tak cały nasz wyjazd będę miała 🙊 więc nad morzem zbyt wiele nie skorzystam z basenów 🤣miałam być przecież w ciąży więc nie planowałam tak długo w nią zachodzić 🤣🤣🤣 ale ostatnio poruszyliśmy wszystkich że przyznaliśmy się do starań i ruszyła lawina i nagle się okazało że większość się poprostu nie przyznaje że mają problem i łatwiej mówić że nie mają bo nie chcą itd albo udawać że nie ma problemu niż się do niego przyznać.

Taką właśnie ja mam strategię - wszystkim mówię, że nie chcę dziecka. Nie lubię się przyznawać głośno, że nie wychodzi, wiedzą ze 3 osoby łącznie 🙈

Ja w Chorwacji też miałam 🐒 i się kąpałam normalnie 🤪 Zabierz tampony i korzystaj z wyjazdu mimo wszystko :*

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Gregorka, MummyYummy lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2024, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Nic więcej nie napisze dziewczyny, nie mam siły…….. 💔
    😭😭

‹‹ 977 978 979 980 981 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ