Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Prezesoowa masz rację ten wątek ma w sobie coś takiego tyle zrozumienia i wsparcia że mimo zwatpien i zawieszonych starań nadal chce się tu wracać. I mimo że w życiu codziennym znoszenie widoków kolejnych ciąż itd jest mega ciężkie tak tutaj złamane serce z każdym biochemem i poronieniem jak i radość z 2 kreseczek i pozytywnych wyników jest poprostu nie do opisania.
A co do depresji niestety ta Franca jest chorobą która niesie za sobą choroby fizyczne również wiec powiedz malzowi że sobie poradzi 😅 chociaz przyznam szczerze że do momentu dopóki mówi się o tym tak szczerze i,, wola o pomoc,, jest w miarę łatwo z tego wyjść gorzej jak się człowiek zamknie w sobie i w swoich problemach które zaczynają się wydawać nie do rozwiązania.
Smerfetko nie chce myśleć co się wydarzyło ale 🫂🫂🫂🫂🫂🫂
Ja głowa trochę spokojniejsza częściej tu do was zaglądam niż się udzielam a że zbliża się weekend w dodatku pracujący cały mojego męża więc wezmę mojego buntownika na jakiś spacer do lasu rozłożymy basen.Prezesoowa lubi tę wiadomość
Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀
"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley -
Smerfetkaa wrote:Nic więcej nie napisze dziewczyny, nie mam siły…….. 💔07.2016 cp zakończona laparoskopowo
11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
05.2019 👨👩👧 córka
07.2022 kolejne starania
01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
04.2023 cb
08.2023 cb
01.2024 15tc 👼 córka
04.2024 II
06.06.2024 Badania prenatalne -
Dzień dobry 😘
Smerfetko 😭😭😭😭😭😢
Tak też właśnie uważam, że mamy dobry team, że tak powiem 😁. Połączone tematy brzuszkowe i staraczkowe kompletnie mi nie przeszkadzają. Wchodząc tu, czuję się, jakbym Was wszystkie znała i pisała jak z koleżankami z podwórka 🩷
Z osikańcami też prawda, jest ich coraz mniej, bo do brzuchatek dołączają nowe mamusie i niedługo wszystkie już tam będziemy 🥰notsobadd, MagicznaNuta, Zaczarowan, Katsue, Gregorka, MummyYummy lubią tę wiadomość
♀️29 ♂️34
-tabletki anty 8 lat, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9,
- wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️
- 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
- 18.03 - 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
- 28.04 - 12+2 I prenatalne super 🥰 brak ryzyk 🥹
- 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
- 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
- 16.07 - 23+3, 663g 🎀
- 05.08 - 26+3 900g 🩷
cytologia ✅️
USG piersi ✅️
brak cukrzycy ciążowej ✅️
- badania
- 26.08 - III prenatalne
✨️2025 jest nasz!✨️ -
MagicznaNuta wrote:a może jednak po powrocie z pracy siknę
Nie zapomnij o punkcie regulaminu mówiącym, że każdy sikaniec musi zostać tu zaprezentowany 🤪Anonim1992, MagicznaNuta, elektro96, Zaczarowan, Paima, Gregorka, MummyYummy, Speranza :) lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Prezesoowa wrote:Jeszcze będziesz dzwonić z porodówki do nas, żebyśmy Cię wzięły do domu
Pewnie tak by się to skończyło 😅 właśnie ostatnio koleżanka mi opowiadała, że ma plan porodu, spokój, zimna krew, zen, kontrola oddechu i w ogóle. Mówię no ja nigdy nie rodziłam, ale przedstawiałaś to komuś kto już rodził? 😅 się uśmiałyśmy 🤪Gregorka, Prezesoowa, Anonim1992, MagicznaNuta, elektro96, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
Anonim1992 wrote:Prezesoowa masz rację ten wątek ma w sobie coś takiego tyle zrozumienia i wsparcia że mimo zwatpien i zawieszonych starań nadal chce się tu wracać. I mimo że w życiu codziennym znoszenie widoków kolejnych ciąż itd jest mega ciężkie tak tutaj złamane serce z każdym biochemem i poronieniem jak i radość z 2 kreseczek i pozytywnych wyników jest poprostu nie do opisania.
A co do depresji niestety ta Franca jest chorobą która niesie za sobą choroby fizyczne również wiec powiedz malzowi że sobie poradzi 😅 chociaz przyznam szczerze że do momentu dopóki mówi się o tym tak szczerze i,, wola o pomoc,, jest w miarę łatwo z tego wyjść gorzej jak się człowiek zamknie w sobie i w swoich problemach które zaczynają się wydawać nie do rozwiązania.
Ja głowa trochę spokojniejsza częściej tu do was zaglądam niż się udzielam a że zbliża się weekend w dodatku pracujący cały mojego męża więc wezmę mojego buntownika na jakiś spacer do lasu rozłożymy basen.
Szybko zleci czas kiedy wrócicie do starań, więc super że z nami zostajesz
Ciepły weekend się u Ciebie zapowiada, że myślicie o baseniku? U mnie ma być ponuro 🙄👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Ohohohoho, chyba Coffee wróciła!!!!
Prezesoowa, MagicznaNuta, Zaczarowan lubią tę wiadomość
👩30👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ stabilna niedoczynność tarczycy
❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻
📆 Kalendarz wizyt
22/8 - gin
-
nick nieaktualny
-
Hej, ja słuchajcie tak się zestresowałam rano bo nie czułam cyckow. Zrobiłam pinka i jest mega kreska więc ciemnieje, ufff… jak ja wytrzymam do jutra 😂😅😅😅
MagicznaNuta, Anonim1992, Prezesoowa, notsobadd, Dropsik, elektro96, Malinowysorbet, Zaczarowan, Pati2804, Paima, Majlen, Liyss🧚🏻, Gregorka, MummyYummy, PaulaG lubią tę wiadomość
-
notsobadd wrote:Szybko zleci czas kiedy wrócicie do starań, więc super że z nami zostajesz
Ciepły weekend się u Ciebie zapowiada, że myślicie o baseniku? U mnie ma być ponuro 🙄Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnonim1992 wrote:Prezesoowa masz rację ten wątek ma w sobie coś takiego tyle zrozumienia i wsparcia że mimo zwatpien i zawieszonych starań nadal chce się tu wracać. I mimo że w życiu codziennym znoszenie widoków kolejnych ciąż itd jest mega ciężkie tak tutaj złamane serce z każdym biochemem i poronieniem jak i radość z 2 kreseczek i pozytywnych wyników jest poprostu nie do opisania.
Ja głowa trochę spokojniejsza częściej tu do was zaglądam niż się udzielam a że zbliża się weekend w dodatku pracujący cały mojego męża więc wezmę mojego buntownika na jakiś spacer do lasu rozłożymy basen. -
nick nieaktualnyGregorka wrote:Hejka ❤️
Jestem tego samego zdania co moje przedmówczynie ❤️😊 Każdy newsik brzuchatki czy staraczki jest dla mnie na wagę złota 🤗😊
Dla Was nie jestem crazy,że tyle już badań mam porobionych i nie otrzymuje ulubionych, sztandarowych rad "odpusc" "wyluzuj" 🤡
Ja mogę się pochwalic 🦧i mogę dziś śmiało winka się napic- w planach mamy z moimi girls uczyć się tekstów na koncert. Wczoraj przed snem jak drukowałam teksty to śpiewałam sobie i trochę inaczej niektóre zwrotki zapamiętałam 😂
Tak się cieszę na ten koncert 🥹❤️🤗 usmiech nie schodzi mi z twarzy,a co to będzie we wtorek 😁🤩
Miłego dzionka ovusiorki🥰🥰🥰🥰
Cieszymy się razem z Tobą 🥰Gregorka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Gregorka wrote:Hejka ❤️
Jestem tego samego zdania co moje przedmówczynie ❤️😊 Każdy newsik brzuchatki czy staraczki jest dla mnie na wagę złota 🤗😊
Dla Was nie jestem crazy,że tyle już badań mam porobionych i nie otrzymuje ulubionych, sztandarowych rad "odpusc" "wyluzuj" 🤡
Ja mogę się pochwalic 🦧i mogę dziś śmiało winka się napic- w planach mamy z moimi girls uczyć się tekstów na koncert. Wczoraj przed snem jak drukowałam teksty to śpiewałam sobie i trochę inaczej niektóre zwrotki zapamiętałam 😂
Tak się cieszę na ten koncert 🥹❤️🤗 usmiech nie schodzi mi z twarzy,a co to będzie we wtorek 😁🤩
Miłego dzionka ovusiorki🥰🥰🥰🥰
Czyj koncert?👩30👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ stabilna niedoczynność tarczycy
❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻
📆 Kalendarz wizyt
22/8 - gin
-
Dziękuję, w sumie to wam powiem tak cały nasz wyjazd będę miała 🙊 więc nad morzem zbyt wiele nie skorzystam z basenów 🤣miałam być przecież w ciąży więc nie planowałam tak długo w nią zachodzić 🤣🤣🤣 ale ostatnio poruszyliśmy wszystkich że przyznaliśmy się do starań i ruszyła lawina i nagle się okazało że większość się poprostu nie przyznaje że mają problem i łatwiej mówić że nie mają bo nie chcą itd albo udawać że nie ma problemu niż się do niego przyznać.Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
MagicznaNuta wrote:Wczoraj przy pakowaniu trochę się podłamałam, bo większość jeansów ciasnych ( a ma być raczej chłodniej niż gorąco ) Gdyby to chociaż był Kropek to rozumiem
MagicznaNuta lubi tę wiadomość
Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
Anonim1992 wrote:Dziękuję, w sumie to wam powiem tak cały nasz wyjazd będę miała 🙊 więc nad morzem zbyt wiele nie skorzystam z basenów 🤣miałam być przecież w ciąży więc nie planowałam tak długo w nią zachodzić 🤣🤣🤣 ale ostatnio poruszyliśmy wszystkich że przyznaliśmy się do starań i ruszyła lawina i nagle się okazało że większość się poprostu nie przyznaje że mają problem i łatwiej mówić że nie mają bo nie chcą itd albo udawać że nie ma problemu niż się do niego przyznać.
Taką właśnie ja mam strategię - wszystkim mówię, że nie chcę dziecka. Nie lubię się przyznawać głośno, że nie wychodzi, wiedzą ze 3 osoby łącznie 🙈
Ja w Chorwacji też miałam 🐒 i się kąpałam normalnie 🤪 Zabierz tampony i korzystaj z wyjazdu mimo wszystko :*Prezesoowa, MagicznaNuta, Gregorka, MummyYummy lubią tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻