X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2024, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa masz rację ten wątek ma w sobie coś takiego tyle zrozumienia i wsparcia że mimo zwatpien i zawieszonych starań nadal chce się tu wracać. I mimo że w życiu codziennym znoszenie widoków kolejnych ciąż itd jest mega ciężkie tak tutaj złamane serce z każdym biochemem i poronieniem jak i radość z 2 kreseczek i pozytywnych wyników jest poprostu nie do opisania.
    A co do depresji niestety ta Franca jest chorobą która niesie za sobą choroby fizyczne również wiec powiedz malzowi że sobie poradzi 😅 chociaz przyznam szczerze że do momentu dopóki mówi się o tym tak szczerze i,, wola o pomoc,, jest w miarę łatwo z tego wyjść gorzej jak się człowiek zamknie w sobie i w swoich problemach które zaczynają się wydawać nie do rozwiązania.

Smerfetko nie chce myśleć co się wydarzyło ale 🫂🫂🫂🫂🫂🫂

Ja głowa trochę spokojniejsza częściej tu do was zaglądam niż się udzielam a że zbliża się weekend w dodatku pracujący cały mojego męża więc wezmę mojego buntownika na jakiś spacer do lasu rozłożymy basen.

Prezesoowa lubi tę wiadomość

Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023
    Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀

"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley
  • Eniana Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2024, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Nic więcej nie napisze dziewczyny, nie mam siły…….. 💔
    🫂🫂 wróć jeśli będziesz chciała, jesteśmy!

07.2016 cp zakończona laparoskopowo
    11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
    05.2019 👨‍👩‍👧 córka
    07.2022 kolejne starania
    01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
    04.2023 cb
    08.2023 cb
    01.2024 15tc 👼 córka
    04.2024 II
    06.06.2024 Badania prenatalne
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2024, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😘

Smerfetko 😭😭😭😭😭😢

Tak też właśnie uważam, że mamy dobry team, że tak powiem 😁. Połączone tematy brzuszkowe i staraczkowe kompletnie mi nie przeszkadzają. Wchodząc tu, czuję się, jakbym Was wszystkie znała i pisała jak z koleżankami z podwórka 🩷
    Z osikańcami też prawda, jest ich coraz mniej, bo do brzuchatek dołączają nowe mamusie i niedługo wszystkie już tam będziemy 🥰

notsobadd, MagicznaNuta, Zaczarowan, Katsue, Gregorka, MummyYummy lubią tę wiadomość

♀️29 ♂️34
    -tabletki anty 8 lat, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9,
    - wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.

🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️
    - 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
    - 18.03 - 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
    - 28.04 - 12+2 I prenatalne super 🥰 brak ryzyk 🥹
    - 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
    - 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
    - 16.07 - 23+3, 663g 🎀
    - 05.08 - 26+3 900g 🩷

cytologia ✅️
    USG piersi ✅️
    brak cukrzycy ciążowej ✅️

- badania
    - 26.08 - III prenatalne

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2024, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta wrote:
    a może jednak po powrocie z pracy siknę ;)

Nie zapomnij o punkcie regulaminu mówiącym, że każdy sikaniec musi zostać tu zaprezentowany 🤪

Anonim1992, MagicznaNuta, elektro96, Zaczarowan, Paima, Gregorka, MummyYummy, Speranza :) lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2024, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Jeszcze będziesz dzwonić z porodówki do nas, żebyśmy Cię wzięły do domu :D :D

Pewnie tak by się to skończyło 😅 właśnie ostatnio koleżanka mi opowiadała, że ma plan porodu, spokój, zimna krew, zen, kontrola oddechu i w ogóle. Mówię no ja nigdy nie rodziłam, ale przedstawiałaś to komuś kto już rodził? 😅 się uśmiałyśmy 🤪

Gregorka, Prezesoowa, Anonim1992, MagicznaNuta, elektro96, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2024, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ❤️

Miłego dzionka ovusiorki🥰🥰🥰🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 16:16

CoffeeDream, Prezesoowa, Anonim1992, MagicznaNuta, elektro96, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2024, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anonim1992 wrote:
    Prezesoowa masz rację ten wątek ma w sobie coś takiego tyle zrozumienia i wsparcia że mimo zwatpien i zawieszonych starań nadal chce się tu wracać. I mimo że w życiu codziennym znoszenie widoków kolejnych ciąż itd jest mega ciężkie tak tutaj złamane serce z każdym biochemem i poronieniem jak i radość z 2 kreseczek i pozytywnych wyników jest poprostu nie do opisania.
    A co do depresji niestety ta Franca jest chorobą która niesie za sobą choroby fizyczne również wiec powiedz malzowi że sobie poradzi 😅 chociaz przyznam szczerze że do momentu dopóki mówi się o tym tak szczerze i,, wola o pomoc,, jest w miarę łatwo z tego wyjść gorzej jak się człowiek zamknie w sobie i w swoich problemach które zaczynają się wydawać nie do rozwiązania.

Ja głowa trochę spokojniejsza częściej tu do was zaglądam niż się udzielam a że zbliża się weekend w dodatku pracujący cały mojego męża więc wezmę mojego buntownika na jakiś spacer do lasu rozłożymy basen.

Szybko zleci czas kiedy wrócicie do starań, więc super że z nami zostajesz :)
    Ciepły weekend się u Ciebie zapowiada, że myślicie o baseniku? U mnie ma być ponuro 🙄

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2024, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohohohoho, chyba Coffee wróciła!!!!

Prezesoowa, MagicznaNuta, Zaczarowan lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
    07/07 30+4, 1924g 🫣
    28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻

📆 Kalendarz wizyt
    22/8 - gin
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2024, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Nie zapomnij o punkcie regulaminu mówiącym, że każdy sikaniec musi zostać tu zaprezentowany 🤪
    biel pewnie będzie razić po oczach :P

• Zimozielona Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2024, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja słuchajcie tak się zestresowałam rano bo nie czułam cyckow. Zrobiłam pinka i jest mega kreska więc ciemnieje, ufff… jak ja wytrzymam do jutra 😂😅😅😅

MagicznaNuta, Anonim1992, Prezesoowa, notsobadd, Dropsik, elektro96, Malinowysorbet, Zaczarowan, Pati2804, Paima, Majlen, Liyss🧚🏻, Gregorka, MummyYummy, PaulaG lubią tę wiadomość

preg.png
  • Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2024, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Szybko zleci czas kiedy wrócicie do starań, więc super że z nami zostajesz :)
    Ciepły weekend się u Ciebie zapowiada, że myślicie o baseniku? U mnie ma być ponuro 🙄
    Tak zapowiada się piękna pogoda i dobrze bo ten stan z deszczem wychodzi mi już uszami 😂😂

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023

"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2024, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Hej, ja słuchajcie tak się zestresowałam rano bo nie czułam cyckow. Zrobiłam pinka i jest mega kreska więc ciemnieje, ufff… jak ja wytrzymam do jutra 😂😅😅😅
    daj nacieszyć oczy :)

Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2024, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anonim1992 wrote:

Super, że jesteś z nami :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2024, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    Hejka ❤️

Jestem tego samego zdania co moje przedmówczynie ❤️😊 Każdy newsik brzuchatki czy staraczki jest dla mnie na wagę złota 🤗😊
    Dla Was nie jestem crazy,że tyle już badań mam porobionych i nie otrzymuje ulubionych, sztandarowych rad "odpusc" "wyluzuj" 🤡
    Ja mogę się pochwalic 🦧i mogę dziś śmiało winka się napic- w planach mamy z moimi girls uczyć się tekstów na koncert. Wczoraj przed snem jak drukowałam teksty to śpiewałam sobie i trochę inaczej niektóre zwrotki zapamiętałam 😂
    Tak się cieszę na ten koncert 🥹❤️🤗 usmiech nie schodzi mi z twarzy,a co to będzie we wtorek 😁🤩

Cieszymy się razem z Tobą 🥰

Gregorka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2024, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj przy pakowaniu trochę się podłamałam, bo większość jeansów ciasnych ( a ma być raczej chłodniej niż gorąco ) Gdyby to chociaż był Kropek to rozumiem ;)

• Suzie Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2024, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    Hejka ❤️

Jestem tego samego zdania co moje przedmówczynie ❤️😊 Każdy newsik brzuchatki czy staraczki jest dla mnie na wagę złota 🤗😊
    Dla Was nie jestem crazy,że tyle już badań mam porobionych i nie otrzymuje ulubionych, sztandarowych rad "odpusc" "wyluzuj" 🤡
    Ja mogę się pochwalic 🦧i mogę dziś śmiało winka się napic- w planach mamy z moimi girls uczyć się tekstów na koncert. Wczoraj przed snem jak drukowałam teksty to śpiewałam sobie i trochę inaczej niektóre zwrotki zapamiętałam 😂
    Tak się cieszę na ten koncert 🥹❤️🤗 usmiech nie schodzi mi z twarzy,a co to będzie we wtorek 😁🤩

Czyj koncert?

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
    07/07 30+4, 1924g 🫣
    28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻

📆 Kalendarz wizyt
    22/8 - gin
    preg.png
  • Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2024, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, w sumie to wam powiem tak cały nasz wyjazd będę miała 🙊 więc nad morzem zbyt wiele nie skorzystam z basenów 🤣miałam być przecież w ciąży więc nie planowałam tak długo w nią zachodzić 🤣🤣🤣 ale ostatnio poruszyliśmy wszystkich że przyznaliśmy się do starań i ruszyła lawina i nagle się okazało że większość się poprostu nie przyznaje że mają problem i łatwiej mówić że nie mają bo nie chcą itd albo udawać że nie ma problemu niż się do niego przyznać.

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023

• Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2024, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta wrote:
    Wczoraj przy pakowaniu trochę się podłamałam, bo większość jeansów ciasnych ( a ma być raczej chłodniej niż gorąco ) Gdyby to chociaż był Kropek to rozumiem ;)
    To chochliki jak w ,,kamizelce,, zwezaja 🤣🤣🤣 nie przejmuj się ją dlatego pakuje się na sportowo,,legginsy,, zawsze pasują 🤣🤣🤣

MagicznaNuta lubi tę wiadomość

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2024, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anonim1992 wrote:
    Dziękuję, w sumie to wam powiem tak cały nasz wyjazd będę miała 🙊 więc nad morzem zbyt wiele nie skorzystam z basenów 🤣miałam być przecież w ciąży więc nie planowałam tak długo w nią zachodzić 🤣🤣🤣 ale ostatnio poruszyliśmy wszystkich że przyznaliśmy się do starań i ruszyła lawina i nagle się okazało że większość się poprostu nie przyznaje że mają problem i łatwiej mówić że nie mają bo nie chcą itd albo udawać że nie ma problemu niż się do niego przyznać.

Taką właśnie ja mam strategię - wszystkim mówię, że nie chcę dziecka. Nie lubię się przyznawać głośno, że nie wychodzi, wiedzą ze 3 osoby łącznie 🙈

Ja w Chorwacji też miałam 🐒 i się kąpałam normalnie 🤪 Zabierz tampony i korzystaj z wyjazdu mimo wszystko :*

Prezesoowa, MagicznaNuta, Gregorka, MummyYummy lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2024, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Nic więcej nie napisze dziewczyny, nie mam siły…….. 💔
    😭😭

‹‹ 977 978 979 980 981 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ