Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2024, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem dziś myślami przy @Smerfetce... Zawsze jest mi cholernie przykro, gdy dzieją się takie sytuacje...

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2024, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Przepraszam, że ciągle robię spam, ale teraz mam wrażenie, że mam troszeczkę rozciągliwego i jednocześnie wodnistego śluzu. Wiem, że nic nie wiem. 😂

No brzmi bardzo owulacyjnie 🤔 Może to już po i stąd ten śluz?

• Suzie Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2024, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    No brzmi bardzo owulacyjnie 🤔 Może to już po i stąd ten śluz?

Przez cały ten tydzień był wodnisty i śliski, zawsze tak miałam w okresie okołowulacyjnym. Rozciągliwy w poprzednich miesiącach też się pojawiał. A teraz taki wodno-rozciągliwy. Ciekawe 🤔

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2024, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Przepraszam, że ciągle robię spam, ale teraz mam wrażenie, że mam troszeczkę rozciągliwego i jednocześnie wodnistego śluzu. Wiem, że nic nie wiem. 😂

Suzie, tak mnie ciekawi co się dzieje z Twoim cyklem aktualnie, że sama bym Ci to usg zrobiła najchętniej 😂

Zaczarowan, nick nieaktualny, Dropsik, Speranza :), nick nieaktualny, Pati2804, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2024, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Suzie, tak mnie ciekawi co się dzieje z Twoim cyklem aktualnie, że sama bym Ci to usg zrobiła najchętniej 😂

Nie chcesz zrobić kursu z radiologii? 🤣

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2024, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Nie chcesz zrobić kursu z radiologii? 🤣

Ja Ci to bez kursu zrobię, obejrzymy tutorial na YT 😂

Suzie, nick nieaktualny, Speranza :), Zaczarowan, nick nieaktualny, MummyYummy, Dropsik, Gregorka, Pati2804 lubią tę wiadomość

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2024, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Przeczytałam wszystko co napisałyście na mój wczorajszy wywód i cieszę się, że tak też podchodzicie do tematu. Dla mnie ciąże z "mojej" paczki też są radosne i przynoszą (przynosiły)nadzieję a nie ból czy zazdrość. Liczę na to, że wszystkie się spotkamy z naszymi bobaskami po drugiej stronie. To jak się potrafimy opierdzielić, pośmiać czy wesprzeć jest niesamowitą siłą 😍
    A dzisiaj szczególnie moje myśli krążą wokół Smerfetki 💔 Nie mogę przestać myśleć o niej, o jej rodzinie w takiej chwili. Czuję ogromną niesprawiedliwość, żal no i też strach o nasze forumowe kropki 😭
    Ja też nie mogę przestać myśleć o Smerfetce… to jest cholernie niesprawiedliwe…

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe

💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
    ❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 14 czerwca 2024, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    I poradzisz sobie lepiej niż połowa ginekologów :P

Nieskromnie przyznam, że szybko się uczę 😂
    Taki mem był kiedyś… Ginekologiem nie jestem, ale zerknąć mogę 😂😎

elektro96, nick nieaktualny, MummyYummy, Gregorka, Pati2804, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2024, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam coś fajnego:
    https://spokojnieociazy.pl/badania/kiedy-widac-ciaze-na-usg-specjalistka-wyjasnia-terminy/

preg.png
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2024, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Widzę, ze był temat, ze wątek jest mniej oblegany i ze może to przez brzuchatki 😂 z mojej strony nie. Ja po prostu dla zdrowia psychicznego staram się nie myśleć 24h na dobę o ciąży, a jednak to forum dotyczy głównie takich tematów 😂 i nie ważne czy ktoś akurat jest w ciąży czy się stara. Po prostu.
    Teraz weszłam w jakiś inny etap po roku nieudanych staran. Wcześniej cały czas byłam taka nakręcona, ze no w końcu się uda, a teraz nie wiem sama 😂
    Pozdrawiam Was brzuchatki 🥰

@zimozielona wow, gratuluje kresek!
    @liyss współczuje Twojego samopoczucia :/ ech, ja tez sobie wyobrażam ewentualna ciąże cukierkowo, a może być roznie :/

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

👩31l.
    👱‍♂️34l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    27cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: ciężki OAT

beta 9dpt: 248,1. 11dpt: 735,4 🥰

age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2024, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tata powiedział, że mama na nasz przyjazd piecze ciasto 😭😭

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2024, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Znalazłam coś fajnego:
    https://spokojnieociazy.pl/badania/kiedy-widac-ciaze-na-usg-specjalistka-wyjasnia-terminy/
    Mega ciekawe, dzięki 😍

• Leśneintro Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2024, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Tata powiedział, że mama na nasz przyjazd piecze ciasto 😭😭
    💔 Może wyjdziesz z kontrą i upieczesz fasolowe brownie? :D

MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2024, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    💔 Może wyjdziesz z kontrą i upieczesz fasolowe brownie? :D

Upiekę, ale mama mi da na wynos i będę musiała znaleźć kogos kto to weźmie 😭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2024, 16:24

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2024, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    @Mummy a co u Ciebie Kochana? Jak się czujesz? :)

Dziękuję, że pytasz, niesamowite, że myślisz o wszystkich ♥️😘

Ja czuję się dobrze, po badaniach prenatalnych bardzo odżyłam psychicznie. Jasne, czasem coś mnie najdzie, szczególnie wtedy, gdy wlazę nie tam, gdzie trzeba i przeczytam coś, czego nie powinnam 🤭 Poza tym jestem dobrej myśli, tak po prostu. Nawet to ryzyko preeklampsji nie wciągnęło mnie w jakiś mocny kryzys - trochę tylko się martwię, co jeśli jednak okaże się, że przed 37 tc coś zacznie się dziać. U mnie jest taki problem, że w okolicy mam szpitale, które przyjmują porody po skończonym 37 tygodniu, a do kolejnego mam ponad 100 km. Niby nie jest to dużo, ale jednak tutaj znam lekarzy. Mimo wszystko na razie trzymam się tego, że dobrze, że wiem wcześniej i Acard pomoże, a na wizycie będę ustalać z doktorkiem plan działania, bo wiem, że pewnie będę musiała kontrolować też inne parametry z krwi.

Fizycznie też jest ok, trochę narzekam na obrzęki i bóle nóg, mam brać na to Cyclo3Forte, ale właściwie mam wrażenie, że jakoś po Acardzie jest poprawa, choć nie wiem, czy to możliwe 🤔

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2024, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Upiekę, ale mama mi da na wynos i będę musiała znaleźć kogos kto to weźmie 😭

A jakie to ciacho? Niektóre można mrozić i zaserwować niespodziewanym albo i spodziewanym gościom 😉 U nas w mieście są też lodówki dla potrzebujących - fajna inicjatywa, bo można komuś pomóc i nie marnować jedzenia. Często korzystamy przy okazji świąt, kiedy obie mamy przesadzą z wałówką, a nie dociera do nich, że czegoś nie jemy albo że to za dużo 🙄

elektro96, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2024, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Hej dziewczyny :)

Widzę, ze był temat, ze wątek jest mniej oblegany i ze może to przez brzuchatki 😂 z mojej strony nie. Ja po prostu dla zdrowia psychicznego staram się nie myśleć 24h na dobę o ciąży, a jednak to forum dotyczy głównie takich tematów 😂 i nie ważne czy ktoś akurat jest w ciąży czy się stara. Po prostu.
    Teraz weszłam w jakiś inny etap po roku nieudanych staran. Wcześniej cały czas byłam taka nakręcona, ze no w końcu się uda, a teraz nie wiem sama 😂
    Pozdrawiam Was brzuchatki 🥰

@zimozielona wow, gratuluje kresek!
    @liyss współczuje Twojego samopoczucia :/ ech, ja tez sobie wyobrażam ewentualna ciąże cukierkowo, a może być roznie :/

Hejo, fajnie, że wpadłaś 😘

Na pewno nie jest łatwo nie myśleć, natomiast sama próba jest godna podziwu 💪 Rozumiemy, że czasem potrzebujesz się odciąć. A co do takiego myślenia, to też jest normalne, tylko ja jestem przekonana, że wszystkie doczekacie się maluszków ♥️✊

Chmurka21 lubi tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2024, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    A jakie to ciacho? Niektóre można mrozić i zaserwować niespodziewanym albo i spodziewanym gościom 😉 U nas w mieście są też lodówki dla potrzebujących - fajna inicjatywa, bo można komuś pomóc i nie marnować jedzenia. Często korzystamy przy okazji świąt, kiedy obie mamy przesadzą z wałówką, a nie dociera do nich, że czegoś nie jemy albo że to za dużo 🙄

Niestety mama większość ciast robi z kremem, więc odpada :(

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2024, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za każdą wiadomość wysłana do mnie. Nawet nie wiedziałam że jestem tak ważna dla Was. Ja dziewczyny już się chyba nie podniosę 😭 nie rozumiem tego co się wydarzyło i że na takim etapie. Piję kawę, patrzę przez okno i zastanawiam się co dalej!? Jestem osobą wierzącą, ale po tym co się wydarzyło zastanawiam się czy ten na górze zapomniał o mnie? Chciałam już tu nie pisać.. ale czuję z Wami więź. Będę tu zaglądać do Was.

Róża29 lubi tę wiadomość

age.png
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2024, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Dziękuję za każdą wiadomość wysłana do mnie. Nawet nie wiedziałam że jestem tak ważna dla Was. Ja dziewczyny już się chyba nie podniosę 😭 nie rozumiem tego co się wydarzyło i że na takim etapie. Piję kawę, patrzę przez okno i zastanawiam się co dalej!? Jestem osobą wierzącą, ale po tym co się wydarzyło zastanawiam się czy ten na górze zapomniał o mnie? Chciałam już tu nie pisać.. ale czuję z Wami więź. Będę tu zaglądać do Was.
    Kochanie, pisz ile tylko chcesz… jesteśmy tu dla Ciebie…
    Ściskam Cię… myślę o Tobie cały czas…

Smerfetkaa lubi tę wiadomość

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe

💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
    ❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ