co robic...
-
WIADOMOŚĆ
-
Od jakies czasu boli mnie jajnik byłam u ginekologa i na badaniach usłyszałam ze mam zapalenie jajnika badanie bez usg dziwi mnie to ze bez usg przepisał mi antybiotyk powiedział wesołych swiat i tyle,nie odpowiedział na moje pytania nawet i nie wspomniał o wizycie kontrolnej.
moje objawy to nabrzmiałe bolące piersi,ból jajnika,ból podbrzusza i krzyza niewiem co robic czy mam kupic ten antybiotyk bo takim badaniu?kurcze myslałam ze to ciaza tempke tez mam wysoka mój wykres jest dostepny prosze was o rade i dziekuje:) -
nick nieaktualny
-
testu nie robiłam 19.12 mam termin okresu chciałam isc do innego lekarza kurcze ale nigdzie juz nie ma terminu wolnego najszybszy jaki zostałam to 07.01.2015 a mówiłam wszedzie gdzie dzwoniłam o jajniku ze mnie boli a tu prosze dopiero wizyta w styczniu prywatnie jestem załamana niewiem co robic okres mam zostac za tydzien ale tak długo czekac z tym antybiotykę a wy jak myslicie moze sie lekarz pomylic co do zapalenia a ciazy?poprostu gdy dotknoł to powiedział ze jestem spuchnieta tam w środku cos takiego... puzniej głebiej mnie strasznie bolało przy stosunku tez boli:(
-
Ja mialam zapalenie jajnika tez stwierdzone bez usg. Lekarz potrafi to wykryc odpowiednio uciskajac. Nie pamietam czy dostalam antybiotyk, ale dostalam na pewno czopki przeciwzapalne i po paru dniach przeszlo. A antybiotyk proponuje sprawdzic jaka ma substancje czynna - byc moze nalezy do grupy A, ktora nie jest szkodliwa dla plodu. Nie ma co oceniac z gory, byc moze taki lek przepisal. Czekac z tym nie nalezy, bo jak sobie poczekasz to zaczniesz sie zwijac z bolu.
Jesli masz watpliwosci to nocna i swiateczna opieka medyczna bedzie dobrym rozwiazaniem. Choc wcale nie musisz trafic na dyzur ginekologa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 14:46
kapturnica lubi tę wiadomość
-
Ja mialam zapalenie lewego jajnika. To byl silny bol, im dluzej to trwalo tym silniejszy. Pozniej nawet porzadnie wyprostowac sie nie moglam. Byl na tyle powiekszony, ze sama dotykajac przez powloki brzuszne wiedzialam jaka bedzie diagnoza. Umarlabym chyba jakby mi jeszcze od srodka usg pogmerala lekarka...
-
Podbrzusze pewnie od tego. Piersi raczej nie, to pewnie progesteron z 2 fazy cyklu wplywa - normalne w 2 polowie cyklu. Nie pamietam tab bardzo szczegolowo, bo ja to mialam ze 4 lata temu, ale bolu tego juz nigdy z niczym nie pomyle... Czytaj, ktora grupe antybiotyku masz i jak bezpieczna to wcinaj, a jak nie to na nocna opieke po 18 albo jeszcze do rodzinnego przed i niech wypisze lek z pierwszej grupy i cos przeciwzapalnego.