Co zrobię dla siebie zanim zajdę w ciążę :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie,
Postanowiłam założyć nowy temat ponieważ dostałam od lekarza zakaz ze staraniami póki nie poprawię wyników. Wiem, że jest tu kilka osób w podobnej sytuacji do mnie z różnych powodów. Zapraszam również wszystkich, którym wynik wyszedł ujemny by zrobiły coś dla siebie zanim zaczną starania od nowa, może ten wątek podniesie niektórych na duchu a innych w jakiś sposób natchnieNona lubi tę wiadomość
-
Ok, więc zaczynam pierwsza. Moja lista będzie się tworzyć spontanicznie. Na ten moment omijając grudniowe starania zrobię sobie keratynowe prostowanie, postaram zapisać się na siłownie (odstersowywało mnie to). W planie mam też udać się do dietetyka by pomógł mi przyzwyczaić się do zdrowego odżywiania co później zaowocuje. Jeśli nie będę w ciąży to prawdopodobne, że w styczniu polecę do Egiptu
-
Ja, jak moje starania się przedłużały bez efektu, to skończyłam studia podyplomowe - poznałam tam świetną dziewczynę, z którą nawiązała się niteczka przyjaźni a jak studia się skończyły i ciąży nadal nie było to zaczęłam chodzić znów na angielski
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 18:29
-
Ja właśnie też chcę sobie znaleźć zajęcie, najlepiej takie na które później nie będzie czasy kiedy przyjdzie ciąża gospodorując sobie czas szybciej on zlatuje i człowiek się mniej stresuje dlatego czekam też na wasze pomysły
Nona lubi tę wiadomość
-
Myślałam też o wyrwaniu kolejnej 8, żeby mi później nie przeszkadzała, ale to już zależy od finansów, bo przyjemność taka kosztuje 600zł kto wie, może i poprawię permanentny jak mi finanse na to pozwolą, na razie sporo kasy idzie na wizyty u lekarzy
-
Ja mam w planach zabranie sie za siebie. Przed zajsciem w ciaze biegalam, jezdzilam do pracy na rowerze 25km (w obie strony) i cwiczylam w domu. Chcialabym pozbyc sie kilku kg zanim przybiore nowe;) Do tego chcialabym sie zdazyc obronic jeszcze w tym roku. Myslalam tez zeby poprawic swoj angielski i zapisalam sie tez na kurs zarzadzania zasobami ludzkimi.
I poki co szukam pracy, poprzednia umowa skonczyla mi sie we wrzesniu, bylam w ciazy i nie szukalam innej, a teraz licze ze jakos szybciej mi czas minie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 20:03
-
Szukanie pracy jest bardzo "pracochłonne" więc stanowi doskonałe gospodarowanie czasu świetnie, że inwestujesz w siebie kiedy masz jeszcze czas
Wiecie, że kiedy się wyrabia formę przed ciążą łatwiej jest spowrotem wrócić do kondycji ? To m.in przez pamięć mięsni -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa również chcę zadbać o formę tyle, że boję się, że ćwiczenia mogą przeszkodzić w zagnieżdżeniu dlatego postanowiłam ćwiczyć od @ do owulki, a później już spokój... poza tym jeśli nie będę w ciąży to zaczynam szukać nowej pracy i gdzieś wyjechać
-
nick nieaktualnyHejka
U nas nie jest wesoło ze względu na wyniki męża (nie związane z jego nasieniem etc), ale po prostu ma poważne problemy zdrowotne i chcemy najpierw to rozwiązać.
Dlatego w końcu wymieniamy sprzęt na narty i deskę - wcześniej było szkoda, bo jak będzie ciąża to sprzęt będzie leżał.
Zapisałam się z kumpelą na squash'a , ona ma do zrzucenia dwie ciąże a ja 3 kg które mi w czasie starań doszły. Ogólnie chcę też poprawić kondycję.
Bieganie. Ojj... jak bardzo chcę zacząć, ale chciałabym biegać z mężem, a jemu jeszcze troszkę motywacji brakuje i zaczniemy
I te nasze wymarzone tatuaże, od prawie roku tak je non stop odkładamy... Bardziej mąż niż ja, bo ciągle coś mu się w jego "projekcie" zmienia. Ja to co sobie dawno wymyśliłam, niezmiennie chcę zrobić. A że postanowiliśmy, że robimy razem to czekam
Ciągle korci mnie taka konkretna zmiana mojego wizerunku. Już pozbyłam się części ciuchów, zaczęłam zapuszczać włosy, ale na kupno nowych zawsze brak kasy i tak dochodzi po 2-3 ciuszki -
Ewa99, a jaki masz projekt swojego tatuazu?
Ja zeby zmienic wizerunek przefarbowalam sie 1,5 roku temu w ciemnego brazu na blond i... jest mi w nim o niebo lepiej! Jak bylam mala, to mialam blond loczki, po 3 urodzinach mi przeszlo
Ciuchy tez mieniam powoli. Wczesniej mialam taka prace, ze mialo mi byc po prostu wygodnie, a teraz chce wygladac kobieco!Ewa99 lubi tę wiadomość
-
Tak mnie jeszcze naszlo. Skoro tyle z nas chce poprawic swoja forme, to moze umowilybysmy sie na konkretna godzine i kazda w swoim domu/parku/silowni by cwiczyla? Mnie taka motywacja pomaga, latem robilam taki zdalny trening z przyjaciolka, bo samej to juz gorzej mi szlo.
-
nick nieaktualnyNatka, wymarzyłam sobie kiedyś taki łapacz snów. Docelowo miał być wzdłuż kręgosłupa, ale zdecydowałam się na mniejszy na przedramieniu. Prosty kolorowy, ale kolejno będę dorabiać w nim piórka, które oznaczałyby dla mnie najważniejsze osoby w moim życiu. Może daty w tych piórkach, albo imiona. Tak - jestem sentymentalna ;P
Kolejny chcę na żebrach. Na pewno abstrakcję, ale nie wiem jeszcze co dokładniej, to już pewnie będzie jakiś większy i niestety droższy tatuaż
Natka, jeśli motywacja w takim stylu to mnie pomagają aplikacje w stylu runkeeper, endomondo, nike+
Możliwość porównania wyników i rywalizacja mocno nakręca
Ja właśnie też chcę wyglądać bardziej kobieco, ale raczej coś pod kątem elegancji z pazurem niż dziewczęcej delikatnosci. U mnie wizerunek zawsze był ekstremalny, do lat 14-15 chłopczyca, a później, aż do teraz (chociaż co raz mniej) punkówa, ale raczej rurkowa, skórzana niż w miniówkach
Ciągle mam problem pożegnać się z moim irokezem, ale mężu nie raz przebąknie, że chciałby żebym miała dłuższe, bo lubi sobie nie raz "szarpnąć" więc będę zapuszczać
Potem glany i trampki w odstawkę, będzie ciężko. Na razie powyrzucałam kraciaste koszule, czarne porozciagane bluzy i koszulki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 09:55
-
Endomondo mam i rywalizuje w kilku dyscyplinach. Poki kolega byl tuz za mna w bieganiu (ilosc kilometrow), to czulam mobilizacje, ale jak ja bylam chora, a ten w 1,5 tygodnia przebil mnie o prawie 150km, to jakos stracilam mobilizacje
Kiedys po niecalym miesiacu z Chodakowska schudlam (tylko) 1,5kg, ale centymetrow razem ubylo mi 11:) Ale nie daje rady cwiczyc przy jej spokojnym glosie. Lubie bardzo za to Tiffany Rothe i Jillian Michaels, z tym ze ja cwiczyc sama w domu nie lubie stad pomysl z treningiem zdalnym
Ja sie lepiej czuje w dziewczecej delikatnosci, ale (moj facet ma racje) lepiej wygladam w czyms z pazurem, a nie jak dziewczynka z odpustu -
nick nieaktualnyNo to może spróbuj uszczęśliwić swojego faceta
No bo nie waga jest ważna tylko wymiary Wagę możesz właściwie wyrzucić, tylko centymetr w dłoń!
Tłuszcz zamienia się w mięśnie, temu kg nie ubywa, a nie raz przez to się tylko niepotrzebnie zrazisz
Ja w ogóle nie mogę ćwiczyć z Chodakowska, Mel b i tym podobne, to nie dla mnie -
Ja tez jakos mam cala kolekcje chodakowskiej a jakos nie moge sie przelamac. Najdluzej chyba cwiczylam miesiac z nia, wkurza mnie, ze nie ma momentu na oddech i tak katuje tymi cwiczeniami
Ja postanowilam zrobic mezowi badania, bo jest promocja w dializach juz mu zapowiedzialam, ze to bedzie prezent mikołajkowy ja chyba zrobie sobie posiew oczu zeby wykluczyc jakies zakazenie, bo mam zespol suchego oka. Myslicie, ze np zapalenie spojowek może byc rowniez niebezpieczne dla plodu?