Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Covid szczepienie
Odpowiedz

Covid szczepienie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kamaaaaa Koleżanka

Wysłany: 29 grudnia 2021, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy szczepicie się na covid w trakcie starań o maluszka ?

• Kamaaaaa Koleżanka

Wysłany: 29 grudnia 2021, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam iść na 1 dawkę i się boję. Jestem w 19 dc i staramy się od roku o dzidzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2021, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się szczepiłam w lutym 2021 a w czerwcu zaszłam w ciąże. Teraz tez przyjęłam 3 dawkę. Słyszałam, ze wiele kobiet po zaszczepieniu zaszło w ciąże.
    Poza tym, sprawdziłam na własnej skórze 3-krotnie działanie szczepionki i uchroniła mnie od zakażenia, a miałam kontakt bliski z osobami COVID+

• Kamaaaaa Koleżanka

Wysłany: 29 grudnia 2021, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pcosik_2 wrote:
    Ja się szczepiłam w lutym 2021 a w czerwcu zaszłam w ciąże. Teraz tez przyjęłam 3 dawkę. Słyszałam, ze wiele kobiet po zaszczepieniu zaszło w ciąże.
    Poza tym, sprawdziłam na własnej skórze 3-krotnie działanie szczepionki i uchroniła mnie od zakażenia, a miałam kontakt bliski z osobami COVID+

Ja idę na moderne jutro. I dziś dostałam wielkiego stresu.
    Zawsze szczepienie odkladalismy bo może w danym miesiącu zajdę w ciążę Ale teraz lekarz mi mówi żeby na nic nie czekać tylko się szczepic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2021, 13:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2021, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamaaaaa wrote:
    Ja idę na moderne jutro. I dziś dostałam wielkiego stresu.
    Zawsze szczepienie odkladalismy bo może w danym miesiącu zajdę w ciążę Ale teraz lekarz mi mówi żeby na nic nie czekać tylko się szczepic.
    Jeżeli byś zaszła w ciąże, to na tak wczesnym etapie nic się maluchowi nie stanie. U mnie na mamusiowym wątku są dziewczyny które nie wiedziały ze są w ciąży w dniu spodziewanej 🐵 się zaszczepiły. Maluszki się zdrowo rozwijają.
    Moim zdaniem nie ma się czego obawiać, a w ręcz nie czekać na nic, bo szczepienie może Cię uchronić od poważnych komplikacji po zakażeniu, zwłaszcza jak byś zaszła w ciąże. Ja brałam pfizera, bo taka nas szczepili w szpitalu. Moderna to tez mRNA, wiec nie martw się. Możesz się spodziewać bólu ręki i przez ok 1,5 dnia stanu „grypowego” i ewentualnie bólu głowy. Ale nie koniecznie musisz mieć nopa.

• Kamaaaaa Koleżanka

Wysłany: 29 grudnia 2021, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pcosik_2 wrote:
    Jeżeli byś zaszła w ciąże, to na tak wczesnym etapie nic się maluchowi nie stanie. U mnie na mamusiowym wątku są dziewczyny które nie wiedziały ze są w ciąży w dniu spodziewanej 🐵 się zaszczepiły. Maluszki się zdrowo rozwijają.
    Moim zdaniem nie ma się czego obawiać, a w ręcz nie czekać na nic, bo szczepienie może Cię uchronić od poważnych komplikacji po zakażeniu, zwłaszcza jak byś zaszła w ciąże. Ja brałam pfizera, bo taka nas szczepili w szpitalu. Moderna to tez mRNA, wiec nie martw się. Możesz się spodziewać bólu ręki i przez ok 1,5 dnia stanu „grypowego” i ewentualnie bólu głowy. Ale nie koniecznie musisz mieć nopa.
    Dziękuję za odpowiedź. Minimalnie się uspokoilam:)

• Izi Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaszłam cykl po szczepieniu mąż szczepił się w tym samym czasie mniej więcej co ja - narazie mała się rozwija wzorowo.
    Szwagierka zaszła też cykl lub dwa po zaszczepieniu się i też jest wszystko dobrze.

Jak pisze Pcosik - jeżeli ten cykl byłby szczęśliwy dla Ciebie to to nadal etap gdzie zarodkowi nie zagrażają czynniki zewnętrzne jeszcze bo dopiero się zagnieżdża i lokuje.

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
    ♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • Kamaaaaa Koleżanka

Wysłany: 29 grudnia 2021, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi wrote:
    Ja zaszłam cykl po szczepieniu mąż szczepił się w tym samym czasie mniej więcej co ja - narazie mała się rozwija wzorowo.
    Szwagierka zaszła też cykl lub dwa po zaszczepieniu się i też jest wszystko dobrze.

Jak pisze Pcosik - jeżeli ten cykl byłby szczęśliwy dla Ciebie to to nadal etap gdzie zarodkowi nie zagrażają czynniki zewnętrzne jeszcze bo dopiero się zagnieżdża i lokuje.
    Dziękuję uspakajacie mnie trochę 😍

• polkosia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamaaaaa wrote:
    Czy szczepicie się na covid w trakcie starań o maluszka ?

Oczywiście :) Szczepiłam się trzecią dawką 30.11 i to było w okolicy spodziewanej owulacji, która ostatecznie przesunęła się o tydzień. Nie wiem czy to przez szczepienie czy przypadek, ale w tym samym cyklu zaszłam :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Olenkaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam 2 dawkę w czerwcu, a z sierpniowej owulacji będzie bobas :)

eiktflw1q59xy68t.png
    09.09.2021 ⏸️
    5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
    31.12 - polowkowe ✊🙏
    26+0- 996g
    30+5- 2010g

Euthyrox, Clexane, Acard

04.2021 17tc 💔
  • JoannaM Znajoma

Wysłany: 1 stycznia 2022, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej;) zaczelam brać kwas foliowy i planujemy zacząć starać się w kolejnym cyklu tj około połowa lutego. ;) jednak mam jeden problem. 3 dawką mogę się zaszczepić dopiero po 28 lutym. Raczej chce się zaszczepić. Czy w takim razie starać się o dziecko juz od lutego czy zaczekać do marca? Co sądzicie? Nie ukrywam ze mnie to stresuje.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ