Covid szczepienie
-
nick nieaktualnyJa się szczepiłam w lutym 2021 a w czerwcu zaszłam w ciąże. Teraz tez przyjęłam 3 dawkę. Słyszałam, ze wiele kobiet po zaszczepieniu zaszło w ciąże.
Poza tym, sprawdziłam na własnej skórze 3-krotnie działanie szczepionki i uchroniła mnie od zakażenia, a miałam kontakt bliski z osobami COVID+ -
Pcosik_2 wrote:Ja się szczepiłam w lutym 2021 a w czerwcu zaszłam w ciąże. Teraz tez przyjęłam 3 dawkę. Słyszałam, ze wiele kobiet po zaszczepieniu zaszło w ciąże.
Poza tym, sprawdziłam na własnej skórze 3-krotnie działanie szczepionki i uchroniła mnie od zakażenia, a miałam kontakt bliski z osobami COVID+
Ja idę na moderne jutro. I dziś dostałam wielkiego stresu.
Zawsze szczepienie odkladalismy bo może w danym miesiącu zajdę w ciążę Ale teraz lekarz mi mówi żeby na nic nie czekać tylko się szczepic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2021, 13:09
-
nick nieaktualnyKamaaaaa wrote:Ja idę na moderne jutro. I dziś dostałam wielkiego stresu.
Zawsze szczepienie odkladalismy bo może w danym miesiącu zajdę w ciążę Ale teraz lekarz mi mówi żeby na nic nie czekać tylko się szczepic.
Moim zdaniem nie ma się czego obawiać, a w ręcz nie czekać na nic, bo szczepienie może Cię uchronić od poważnych komplikacji po zakażeniu, zwłaszcza jak byś zaszła w ciąże. Ja brałam pfizera, bo taka nas szczepili w szpitalu. Moderna to tez mRNA, wiec nie martw się. Możesz się spodziewać bólu ręki i przez ok 1,5 dnia stanu „grypowego” i ewentualnie bólu głowy. Ale nie koniecznie musisz mieć nopa. -
Pcosik_2 wrote:Jeżeli byś zaszła w ciąże, to na tak wczesnym etapie nic się maluchowi nie stanie. U mnie na mamusiowym wątku są dziewczyny które nie wiedziały ze są w ciąży w dniu spodziewanej 🐵 się zaszczepiły. Maluszki się zdrowo rozwijają.
Moim zdaniem nie ma się czego obawiać, a w ręcz nie czekać na nic, bo szczepienie może Cię uchronić od poważnych komplikacji po zakażeniu, zwłaszcza jak byś zaszła w ciąże. Ja brałam pfizera, bo taka nas szczepili w szpitalu. Moderna to tez mRNA, wiec nie martw się. Możesz się spodziewać bólu ręki i przez ok 1,5 dnia stanu „grypowego” i ewentualnie bólu głowy. Ale nie koniecznie musisz mieć nopa.
-
Ja zaszłam cykl po szczepieniu mąż szczepił się w tym samym czasie mniej więcej co ja - narazie mała się rozwija wzorowo.
Szwagierka zaszła też cykl lub dwa po zaszczepieniu się i też jest wszystko dobrze.
Jak pisze Pcosik - jeżeli ten cykl byłby szczęśliwy dla Ciebie to to nadal etap gdzie zarodkowi nie zagrażają czynniki zewnętrzne jeszcze bo dopiero się zagnieżdża i lokuje.♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Izi wrote:Ja zaszłam cykl po szczepieniu mąż szczepił się w tym samym czasie mniej więcej co ja - narazie mała się rozwija wzorowo.
Szwagierka zaszła też cykl lub dwa po zaszczepieniu się i też jest wszystko dobrze.
Jak pisze Pcosik - jeżeli ten cykl byłby szczęśliwy dla Ciebie to to nadal etap gdzie zarodkowi nie zagrażają czynniki zewnętrzne jeszcze bo dopiero się zagnieżdża i lokuje. -
Kamaaaaa wrote:Czy szczepicie się na covid w trakcie starań o maluszka ?
Oczywiście Szczepiłam się trzecią dawką 30.11 i to było w okolicy spodziewanej owulacji, która ostatecznie przesunęła się o tydzień. Nie wiem czy to przez szczepienie czy przypadek, ale w tym samym cyklu zaszłamKlementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Hej;) zaczelam brać kwas foliowy i planujemy zacząć starać się w kolejnym cyklu tj około połowa lutego. jednak mam jeden problem. 3 dawką mogę się zaszczepić dopiero po 28 lutym. Raczej chce się zaszczepić. Czy w takim razie starać się o dziecko juz od lutego czy zaczekać do marca? Co sądzicie? Nie ukrywam ze mnie to stresuje.
-