Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Cynk- brać??
Odpowiedz

Cynk- brać??

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny staram się z mężem o dziecko to nasz 2 cykl bezowocny, zażywam kwas foliowy ale zastanawiam sie czy brać też cynk i dawać go także mojemu mężowi bo słyszałam że jest dobry na płodność?

• Isia93 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również o tym słyszałam, ja biorę i mój także;) Warto spróbować, na pewno nie zaszkodzi a może pomóc;)

ZGWAp2.png
    Walczymy o dobre nasienie i regulację hormonów
    Od lipca 2014 na ovufriend.
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    mój mąż bierze witaminy z cynkiem a ja witaminę C + cynk. Jak będą jakieś efekty to dam znać

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Kisieńka Ekspertka

Wysłany: 15 września 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też słyszałam o cynku i o wiesiołku i o jakiś mieszankach ziołowych MamaMed, bo tam jest wszystko już przygotowane..sama biorę zelazo, kwas foliowy, centrum i tam też chyba jest cynk, bo to taki mix...cynk, to chyba bardziej na libido, ale też dobrze, czemu nie...i słyszałam tez o imbirze i occie jabłkowym i sobie zamówię to MamaMed, chyb, że uda mi się je wygrać, bo OVU przysłało konkurs od nich. W ogóle myślałam o jakiś innych witaminach, znacie jakieś lepsze?

5ckczlo8xuk7m6f0.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ