Czekamy dłużej... ale nie przestajemy wierzyć ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Lady A. wrote:Insulinka pewnie, że Cię pamiętamy, ja Cię chyba myślami ściągnęłam, bo autentycznie dziś myślałam co u Ciebie. W temacie plamień nie pomogę, bo nie miałam, ale trzymam kciuki za to żeby lekarz odpowiednio Cię poprowadził✊
Dzięki Kochana 😘 teraz już mogę się tu udzielać bo w ogóle cokolwiek działam. Ruszyłam z kopyta, zmieniłam lekarza i mam nadzieję, że doprowadzi mnie do ciąży. Oczywiście jak dojdę do tego kiedy mam 1dc 😂😂
Lady A. lubi tę wiadomość
👩🏻💼PCOS, hiperandrogenizm, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, otyłość
🧑🏼 żylaki lewego powrózka nasiennego
Starania o 1 👶🏻
09.2025 - 03.2026
03.2026 tsh> 15
05.2026 tsh= 1.5
09 lub 10.2026 wznawiamy starania -
askowe wrote:Widzę, że wszędzie wysyp ciąż... U mnie też kolega w pracy powiedział, że spodziewają się dziecka. Dodatkowo nie pamiętam, czy Wam mówiłam, że jak miałam przedłużające się wolne to postanowiłam pogadać o tym z managerem i na tej rozmowie on powiedział, że też spodziewają się dziecka i jego żona jest na podobnym etapie, co ja. Ofc moja przyjaciółka też jest w ciąży. I wszystkie te ciąże są planowo kwietniowe, tak jak moja miała być... Rok temu w moim otoczeniu były dwie marcowe, tak jak moja miała być. Mi te ciąże przypominają o stratach, więc nie umiem się jeszcze cieszyć.
Dzisiaj też przyszedł wynik badania po poronieniu,
INTERPRETACJA WYNIKU ANALIZY
W wyniku analizy nie wykryto aneuploidii badanych chromosomów.
Także problem jest po mojej stronie... Mam okropny żal do tego mojego lekarza. No i tak dzisiaj sobie popłakuję.
Przytulam mocno 🫂🫂
Współczuję bardzo kochana, ja przeżywam też cudze ciążę, tyle że nie mam za sobą strat. W zeszłym roku miałam 4 ciąże w najbliższym otoczeniu, a teraz mam wokół 4 bobasy...i jest ciężko. Ale wierzę, że będę jeszcze miała swoją własną dzidzię i Ty też będziesz miała ❤️
askowe lubi tę wiadomość
👩🏻💼PCOS, hiperandrogenizm, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, otyłość
🧑🏼 żylaki lewego powrózka nasiennego
Starania o 1 👶🏻
09.2025 - 03.2026
03.2026 tsh> 15
05.2026 tsh= 1.5
09 lub 10.2026 wznawiamy starania -
Insulinka - mnie też uczono że 1 dc to krwawienie "żywą krwią".
Askowe - przykro mi bardzo, strasznie ciężko się trafi takie emocje. Z czasem jednak na pewno będzie lepiej. Wierzę że znajdziecie przyczynę niepowodzeń. Też tak sobie myślę że skoro badano zarodek tylko pod kątem aneuploidii to wciąż jest możliwość że były inne wady genetyczne, które spowodowały obumarcie. A druga rzecz mimo wszystko przyczyny matczyne zwykle da się leczyć, a wobec genetyki mamy dużo więcej bezradności.
Remedios - ja mimo wszystko zakładam że Novum ma swoją renomę nie bez powodu i że powinni dobrze robić transfery. Możesz z ciekawości podejrzeć w wynikach czy te 3 dni przed miałaś proga poniżej 1.
Ja właśnie wracam z terapii grupowej, wszedł temat mojej decyzji o zmianie Kliniki i przeanalizowaliśmy że w sumie to część mnie już wcześniej chciała ją podjąć, tylko ciężko mi było zaufać własnym wątpliwosciom i temu, że gdzieś indziej może być dla mnie lepiej. Ale dobrze że teraz się odważyłam. Tego życzę i Wam, zwłaszcza jeśli tak jak ja macie czasem trudność by usłyszeć siebie i pojść za tym głosem.
Kompotlinka, askowe, Seabird, Lady A., Mona_Mona, Angel93 lubią tę wiadomość
👩❤️👨 31&38 l. 21 cs
💃 AMH - 1,72, przewlekłe zapalenie endometrium w histeroskopii, dyskretna adenomioza
👦 morfologia 0-2%, hipogonadyzm - wyrównany
I IVF
10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
3 transfery - 2x beta ujemna❌ , 1x ciąża biochemiczna.
II IVF
13 pęcherzyków - 10 kumulusów - 5 MII - 2 zygoty w 1 dobie - 1 morula w 5 dobie - transfer świeży ❌
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
🍁 Insulinko też Cię pemiętam. 😊 Oby zmiana lekarza przyniosła Ci szybko upragnione szczęście. 🤞👩'91 👦'90 & 🐕 🐕
10.25 start starań
👩
08.25 histeroskopia (polipy)
07.26 krew ✅️, USG- ponownie polip ❌️
08.26 histerolaparoskopia- polip ✂️, poza tym wszystko ✅️
👦
08.26 OAT ❌️, USG- mały ŻPN, krew⏳️
10.26 konsultacja andro?⏳️ -
Askowe przytulam, przypomnienie o stracie boli podwójnie 🫂
Mona a bierzesz NAC? Ostatnio zgłębiałam temat biofilmu, podobno właśnie N acetylo cysteina działa wspierająco w czasie antybiotykoterapii na rozbicie biofilmu i lepsze „dojście” antybiotyku do kolonii bakterii. Zalecana dawka to 2x600 mg dziennie
Morgo, askowe, Mona_Mona lubią tę wiadomość
29👩🏻❤️💋👨🏼30
Starania od 09/2024
👸🏻PCOS
🌸TSH 2,9 -> euthyrox 50 -> 1,2✅
🌸Wysokie androgeny (Testosteron 65,52, SHBG 15, DHEASO4 381)
🌸IO -> Metformax 500
✅AMH 07/2025 5,34 -> 04/2026 2,79
✅Drożność 12/2025
✅MUCH
✅Ferrytyna 88
✅Niedobory
✅Homocysteina 7,34
❌ CD138 08/2026 4/10 (+)
❔CD56 100/1mm2
🫅🏼
✅morfologia 9% 09/2025
✅brak ŻPN
✅hormony
10x stymulacja Lametta
2x stymulacja Ovaleap
1x stymulacja Ovaleap+Lametta
💔cb 02/2026 -
Ja jeszcze ze swojej strony dodam Laktoferynę, też warto, bo również rozbija biofilm.
Dużo trudnych rzeczy nas teraz spotyka, mam nadzieję, że do wszystkich nas uśmiechnie się słońce już niedługo.
Morgo, Seabird, Mona_Mona, Angel93 lubią tę wiadomość
👩 34 l. | 🧔 37 l.
Starania z przerwami od 09.2025 | 4 cs ❌
09.2026 wracamy do gry 😁♥️
👩💊 IO | NT | Metformina | Ozempic
⚖️ -14.0 kg 💪
🧔 Obniżona morfologia
🙏 „Powierz Panu swoją drogę i zaufaj Mu: On sam będzie działał.” (Ps 37,5) -
@Mona, trzymam kciuki żeby jednak nic nie wyszło 🤞
@Askowe, współczuję bardzo. Ja też ciężko znoszę ciąże wokół i zaczęłam się niestety odsuwać od niektórych bliskich w ciąży. Trochę czuję że nie powinnam ale z drugiej strony mi pomaga. Ale niestety też nie zawsze się da, zwłaszcza w pracy. Mój szef będzie mieć dziecko w lutym a ja przymierzam się żeby mu powiedzieć o niepłodności bo mam dość szukania wymówek na wizyty lekarskie i unikanie podróży służbowych.
@Insulinka, ja mam prawie zawsze takie brązowe plamienie przed okresem i też mam ta rozkmine. Licze że pierwszy jest dzień prawdziwego krwawienia po plamieniu ale wtedy faktycznie trwa krótko .
Mam pytanie odnośnie Waszej opinii co do IUI. Po stymulacji nie wydaje mi się żeby jakoś zwiększało bardzo szanse ale jeśli chce iść drogą publiczna to najprawdopodobniej będę musiała je przejść (a później 8 miesięcy czekania na ivf ale w międzyczasie na pewno pójdę prywatnie)
askowe, Mona_Mona lubią tę wiadomość
Starania od poczatku 2025
🙋🏻♀️ 33l nieregularne cykle, PCOS, drożne jajowody
07/25 AMH 5,74
09/25 AMH 3,85
kariotyp ok
🙎🏼♂️ 33l lekka oligospermia? morfologia 3%? (różne wyniki)
fragmentacja niska 23%: generalna, podwójna 17%
kariotyp ok
4 cykle clomifene
4 cykle letrozole
MAR25 ciąża biochemiczna 💔 -
Niecierpliwa, ja kiedyś czytałam że podejście stymulacja owulacji+inseminacja ma całkiem niezle rezultaty, jeżeli wyniki nasienia macie w miarę ok to może jest to jakaś szansa. Są na forum przypadki ciąż z inseminacji, nawet chyba trojaczki były na którymś z wątków 😅 a czemu 8 miesięcy musisz czekać na IVF?
Morgo, niecierpliwa14, Mona_Mona lubią tę wiadomość
Starania od 04.2025
🤷🏽♀️30 lat
Hashimoto, cechy adenomiozy
Histeroskopia ✅ cd-138 ❌
🤷🏻♂️36 lat
OAT
Fragmentacja 26%
07.26 IVF (Gonal F, Orgalutran, Mensinorm)
ICSI+MACS+Embrioskop
3 MII
23.07.26 ET 4BB beta 0 ❌
+ 2x bl2 ❄️ -
Cześć 🍀
Dzisiaj juz w lepszym nastroju chociaz dlugo to badanie pamiętać. Wolałbym isc kilka razy na droznosc niz raz na biopsje. Takze jak macie możliwość to korzystajcie ze znieczulenia 🤫
Takze teraz oczekiwanie na wyniki, jeszcze plamie wiec czekam czy ogarnę sie przed owulacja w tym cyklu 🙈
Stymulacji nie będzie ani monitoringu tez nie 😬 owulakow tez jeszcze nie zaczęłam robic.
Za kogo trzymamy kciuki w tym tygodniu jeszcze ? LADY czy dotarł zel ?🤭
Miłego dzionka 🍀
Lady A., Morgo, askowe, Mona_Mona lubią tę wiadomość
2011 cc💙
2023 cc💝
Hashimoto, wysoka prolaktyna, lewy jajowód niedrożny.
05.2026 - histeroskopia
07.2026 - drożność jajowodów
09.2026 biopsja
27cs -
Kasiooola ponoć dzisiaj ma dotrzeć, zobaczymy czy się uda, ale myślę max do jutra 😁
Mnie też chyba coś bierze, a na sobotę muszę być całkowicie zdrowa 🥲
Kasiooola, kindzaaaa, Mona_Mona lubią tę wiadomość
👩 34 l. | 🧔 37 l.
⚖️ -14.0 kg 💪
🧔 Obniżona morfologia
@Remedios, trojaczki może nie ale bliźniaki bym brała w ciemno 😁 Mieszkam w Hiszpanii i taka jest kolejka… a już czekam od kwietnia na sama kwalifikację. Plus dopiero wpisują na listę po zakończeniu IuI jeśli się nie udało (nawet nie wiem ilu) i nie możesz wybrać. Ale odkładam w międzyczasie na prywatna klinikę, ze znajomych męża wszyscy ostatecznie poszli do prywatnej.Starania od poczatku 2025
07/25 AMH 5,74
09/25 AMH 3,85
kariotyp ok
kariotyp ok
4 cykle clomifene
4 cykle letrozole
Rozumiem. Czyli nie tylko u nas trzeba czekać 🫣 a IUI refundowane? Jesli tak to bym brała w ciemno! Bo np w mojej klinice koszty są przerażające i przy refundacji IVF, nie jest to jakiś super deal żeby robić te inseminacje. Ale jak macie jakieś dopłaty to bym brała 😅 a na bliźniaki jak najbardziej jest szansa jeśli cię będą stymulować!
niecierpliwa14, Morgo lubią tę wiadomość
Starania od 04.2025
🤷🏽♀️30 lat
Histeroskopia ✅ cd-138 ❌
🤷🏻♂️36 lat
OAT
Fragmentacja 26%
ICSI+MACS+Embrioskop
3 MII
23.07.26 ET 4BB beta 0 ❌
+ 2x bl2 ❄️ -
Tak, refundowane 🙂 dzięki za powiew nadzieji!Starania od poczatku 2025
07/25 AMH 5,74
09/25 AMH 3,85
kariotyp ok
kariotyp ok
4 cykle clomifene
4 cykle letrozole
Ja też bym się nie obraziła jakby się udały bliźniaki 😁 piję teraz ziółka i czytałam historie, w których po nich się udawało, ale to pewnie przypadek i kwestia statystyki 😅
Mona_Mona lubi tę wiadomość
👩 34 l. | 🧔 37 l.
⚖️ -14.0 kg 💪
🧔 Obniżona morfologia
niecierpliwa14 wrote:Tak, refundowane 🙂 dzięki za powiew nadzieji!
No to ja bym w to szła 😅Starania od 04.2025
🤷🏽♀️30 lat
Histeroskopia ✅ cd-138 ❌
🤷🏻♂️36 lat
OAT
Fragmentacja 26%
ICSI+MACS+Embrioskop
3 MII
23.07.26 ET 4BB beta 0 ❌
+ 2x bl2 ❄️ -
Lady A. wrote:Ja też bym się nie obraziła jakby się udały bliźniaki 😁 piję teraz ziółka i czytałam historie, w których po nich się udawało, ale to pewnie przypadek i kwestia statystyki 😅
Ehhh uwaga z tym czytaniem. Ja już o wielu rzeczach czytałam że ludziom dopiero po nich się udało! Ale chyba dużo tutaj takiego myślenia magicznego, a jednak ciąża to na tyle skomplikowany proces, ze nie zależy od jednego ziółka czy suplementu. Ale na pewno zioła mają dużo fajnych właściwości i mogą być dobrym wspomagaczem
i ja osobiście bardzo lubię różnego rodzaju herbatki ziołowe.
Morgo, Mona_Mona, Seabird lubią tę wiadomość
Starania od 04.2025
🤷🏽♀️30 lat
Histeroskopia ✅ cd-138 ❌
🤷🏻♂️36 lat
OAT
Fragmentacja 26%
ICSI+MACS+Embrioskop
3 MII
23.07.26 ET 4BB beta 0 ❌
+ 2x bl2 ❄️ -
Zdecydowanie, dlatego mówię, że to kwestia przypadku i statystyki 😉 aczkolwiek lubię zioła i uważam, że w wielu kwestiach są pomocne, a te które piję są z melisą i lepiej mi się zasypia 😁😊 zamiłowanie zostało mi z czasów studenckich, sporo mieliśmy zajęć z farmakognozji ☺️Remedios wrote:Ehhh uwaga z tym czytaniem. Ja już o wielu rzeczach czytałam że ludziom dopiero po nich się udało! Ale chyba dużo tutaj takiego myślenia magicznego, a jednak ciąża to na tyle skomplikowany proces, ze nie zależy od jednego ziółka czy suplementu. Ale na pewno zioła mają dużo fajnych właściwości i mogą być dobrym wspomagaczem
i ja osobiście bardzo lubię różnego rodzaju herbatki ziołowe.
Remedios, Mona_Mona lubią tę wiadomość
👩 34 l. | 🧔 37 l.
⚖️ -14.0 kg 💪
🧔 Obniżona morfologia
Chyba odstawie te zioła, bo jestem genetycznie obciążona bliźniakami 🫣 moja mama jest z bliźniąt i sama nie miała bliźniaków, moje rodzeństwo tez jeszcze nie mialo 🤣
Smakowo bardzo mi podeszły i troche ta senność po nich odpuściła, teraz sie wybudzam na siusiu po tych wieczornych ziołach 🙉
Dodatkowo pije zioła na helicobacter pyroli, całkiem niezle sa na jesienne przesiadywanie w biurze. U nas albo zimno albo za gorąco, dzisiaj to pierwsze 🤡
2011 cc💙
2023 cc💝
05.2026 - histeroskopia
09.2026 biopsja
27cs -
Kasiooola u Ciebie w takim razie to nie ryzyko, to szansa 😅Kasiooola wrote:Chyba odstawie te zioła, bo jestem genetycznie obciążona bliźniakami 🫣 moja mama jest z bliźniąt i sama nie miała bliźniaków, moje rodzeństwo tez jeszcze nie mialo 🤣
Smakowo bardzo mi podeszły i troche ta senność po nich odpuściła, teraz sie wybudzam na siusiu po tych wieczornych ziołach 🙉
Dodatkowo pije zioła na helicobacter pyroli, całkiem niezle sa na jesienne przesiadywanie w biurze. U nas albo zimno albo za gorąco, dzisiaj to pierwsze 🤡
Myślę, że to przypadek jeśli chodzi o bliźniaki po ziółkach 🤣
Tak jak mówi Remedios - bardzo dużo czynników ma wpływ na powodzenie, organizm jest bardzo skomplikowany.
Kasiooola, Kompotlinka lubią tę wiadomość
👩 34 l. | 🧔 37 l.
⚖️ -14.0 kg 💪
🧔 Obniżona morfologia
Lady A. wrote:Kasiooola u Ciebie w takim razie to nie ryzyko, to szansa 😅
Myślę, że to przypadek jeśli chodzi o bliźniaki po ziółkach 🤣
Tak jak mówi Remedios - bardzo dużo czynników ma wpływ na powodzenie, organizm jest bardzo skomplikowany.
Chyba mi juz nic nie zostało jak nieco pożartować z losu🤭2011 cc💙
2023 cc💝
05.2026 - histeroskopia
09.2026 biopsja
27cs