Czekamy dłużej... ale nie przestajemy wierzyć ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Sama jestem zaskoczona, bo trwał tylko trzy dni 😅 dlatego pytałam dziewczyn ile idzie Conceive plus z allegro, bo ja sama nie nadążam 🤣Morgo wrote:Lady A. - ja się zatrzymałam przy tym że masz okres, to idzie jak burza!! 😁
Morgo lubi tę wiadomość
👩 34 l. | 🧔 37 l.
Starania z przerwami od 09.2025 | 4 cs ❌
09.2026 wracamy do gry 😁♥️
👩💊 IO | NT | Metformina | Ozempic
⚖️ -14.0 kg 💪
🧔 Obniżona morfologia
🙏 „Powierz Panu swoją drogę i zaufaj Mu: On sam będzie działał.” (Ps 37,5) -
Morgo wrote:Są leki do wysokim profilu bezpieczeństwa w ciąży np. sertralina albo doksylamina (ta działa nasennie, ale jest też składnikiem popularnych leków p-wymiotnych dla kobiet w ciąży). Do transferu i kilka dni po ginekolodzy często rozpisują pacjentkom diazepam (Relanium) także tak naprawdę dopóki nie ma implantacji, która wylapiesz testem można brać wiele leków.
Tak właśnie móvil ChatGPT, dobrze wiedzieć że potwierdzasz jako lekarz. Niestety moja lekarka mnie zlekceważyła, nawet słowa współczucia i że nic się nie da zrobić. Trochę mnie to dobiło bo tak samo jest z szukaniem pomocy co do niepłodności 😞 chciałabym trafić na jakiegoś lekarza u którego czuję się zaopiekowana. Tutaj w przychodniach publicznych nie można sobie wybrać lekarza więc pozostaje płacić i to dużoStarania od poczatku 2025
🙋🏻♀️ 33l nieregularne cykle, PCOS, drożne jajowody
07/25 AMH 5,74
09/25 AMH 3,85
kariotyp ok
🙎🏼♂️ 33l lekka oligospermia? morfologia 3%? (różne wyniki)
fragmentacja niska 23%: generalna, podwójna 17%
kariotyp ok
4 cykle clomifene
4 cykle letrozole
MAR25 ciąża biochemiczna 💔 -
Niecierpliwa - w Pl mnóstwo lekarzy mówi tak jak Twoja lekarka. Sama zmieniałam psychiatrę z tego powodu bo chciałam żeby ktoś przeanalizował realnie moją sytuację a nie orzekł sztywno "żadnych leków w okresie ciąży/starań". Ja przyjmuję cały czas sertralinę tylko w mniejszej dawce niż kiedyś. Mogę Ci polecić lekarki, które udzielają teleporad z Polski.
niecierpliwa14 lubi tę wiadomość
👩❤️👨 31&38 l. 21 cs
💃 AMH - 1,72, przewlekłe zapalenie endometrium w histeroskopii, dyskretna adenomioza
👦 morfologia 0-2%, hipogonadyzm - wyrównany
I IVF
10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
3 transfery - 2x beta ujemna❌ , 1x ciąża biochemiczna.
II IVF
13 pęcherzyków - 10 kumulusów - 5 MII - 2 zygoty w 1 dobie - 1 morula w 5 dobie - transfer świeży ❌
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
🍁 Morgo bardzo cieszę się, że wizyta przebiegła pomyślnie. 😊 Życzę Ci, aby zmiana postępowania szybko zaowocowała. 🤞🤞
🍁 Lady A. ale masz tempo! To ja się spodziewam owulki za około tydzeń dopiero. 🐢🤭
🍁 kindzaaa manifestuję nadejście małpiszona! 🧘♀️
Morgo, Lady A. lubią tę wiadomość
👩'91 👦'90 & 🐕 🐕
10.25 start starań
👩
08.25 histeroskopia (polipy)
07.26 krew ✅️, USG- ponownie polip ❌️
08.26 histerolaparoskopia- polip ✂️, poza tym wszystko ✅️
👦
08.26 OAT ❌️, USG- mały ŻPN, krew⏳️
10.26 konsultacja andro?⏳️ -
Kompotlinka - ja myślę, że u mnie wcześniej niż za tydzień owulki nie będzie, ale sama jestem zaskoczona, że tak szybko teraz wszystko idzie 😅 jak to się mówi - ruszyło z kopyta 😅
Kompotlinka, Morgo, Mona_Mona lubią tę wiadomość
👩 34 l. | 🧔 37 l.
⚖️ -14.0 kg 💪
🧔 Obniżona morfologia
Dzień dobry po długiej dla mnie przerwie, tak tylko wpadłam z jedną wiadomością i trochę pobuszować po forum w poszukiwaniu endokrynologa i niestety ginekologa-onkologa.. zdiagnozowano u mnie chłoniaka Hodgkina, zresztą przy okazji 3 stymulacji którą przerwaliśmy.. teraz czekam na pierwszą chemioterapię. Wszystkie plany o posiadaniu tej malutkiej istotki przesuną się mocno w czasie

Podglądnęłam trochę Waszych wiadomości, wszystkie Was wspieram i czekam na coraz więcej dobrych wiadomości 🥰🥰🥰👩🏻28
❌AMH 1,90 2023 rok
❌AMH 0,119 VII 2025
❌FSH 14,72 VII 2025 praktycznie od 2,4 do 14,72 wahające się co miesiąc
❌wit. D3 26->38
❌TSH 2,207
❌09.2025 - wyszło lekkie Hashimoto, anty-TPO: 8,67; anty-TG: 6,22
❌Ferrytyna: 151 - do powtórzenia
✅Insulina: 5,6
✅ANA - ujemne
👨🏻 37
Wszystko 👌, dwójka dzieci
✅05.2023 histeroskopia diagnostyczna - wszystko ok
💊D3 na receptę (Dekristol, Solderol); Mio-inozytol; Q10 - ubichinol; Omega 3; Kwas foliowy; Selen; kwas ALA
💉Punkcje (bez transferu)
📆10.2025 - 4🥚, 4 MII
📆03.2026 - 1🥚, 1 MII
📆08.2026 - ? -
Eithela - przykro mi bardzo 💔 na studiach koleżanka dostała taką diagnozę, po roku wróciła i było już dobrze. Szczęście w nieszczęściu u wielu osób w Twoim wieku ta chorobą dobrze rokuje. Nie mniej serce pęka, że po długiej drodze nieplodnosciowej los zesłał Ci kolejne trudności ogromnego kalibru. Dużo zdrowia 🌷
eithela lubi tę wiadomość
👩❤️👨 31&38 l. 21 cs
💃 AMH - 1,72, przewlekłe zapalenie endometrium w histeroskopii, dyskretna adenomioza
👦 morfologia 0-2%, hipogonadyzm - wyrównany
I IVF
10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
3 transfery - 2x beta ujemna❌ , 1x ciąża biochemiczna.
II IVF
13 pęcherzyków - 10 kumulusów - 5 MII - 2 zygoty w 1 dobie - 1 morula w 5 dobie - transfer świeży ❌
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
Eithela - dużo zdrówka i to miejsce zawsze jest dla Ciebie otwarte ☺️
eithela lubi tę wiadomość
👩 34 l. | 🧔 37 l.
⚖️ -14.0 kg 💪
🧔 Obniżona morfologia
Jednak nie wszystko jest tak dobrze jak miało być, dzwoni do mnie mąż z pracy i mówi, że źle się czuje, zmierzył temperaturę i już prawie 38...👩 34 l. | 🧔 37 l.
⚖️ -14.0 kg 💪
🧔 Obniżona morfologia
Łączę się w bólu... 😭 Miał być piękny powrót do starań a wychodzi jak zwykle.. Jesteśmy na wyjeździe od niedzieli, w piątek u męża w pracy kilka osób walczyło z choróbkiem. Od poniedziałku zaczął się gorzej czuć, dzisiaj 37,98... Chyba dzisiejszy dzień spędzimy na nic nie robieniu... 😓 oby tylko obyło się bez gorączki.... i mam nadzieję, że nie przejdzie to na mnie.Lady A. wrote:Jednak nie wszystko jest tak dobrze jak miało być, dzwoni do mnie mąż z pracy i mówi, że źle się czuje, zmierzył temperaturę i już prawie 38...👩'91 👦'90 & 🐕 🐕
10.25 start starań
👩
👦
Kompotlinka 🥲 ja od razu zareagowałam, wziął leki żeby nie dopuścić do wysokiej. Ja od kilku dni jestem osłabiona i mi zimno, ale bronię się jak mogę...👩 34 l. | 🧔 37 l.
⚖️ -14.0 kg 💪
🧔 Obniżona morfologia
Ja to samo, panika o możliwy reset pływaków. 🫣 Wleciał Apap i mamy 37,3.Lady A. wrote:Kompotlinka 🥲 ja od razu zareagowałam, wziął leki żeby nie dopuścić do wysokiej. Ja od kilku dni jestem osłabiona i mi zimno, ale bronię się jak mogę...👩'91 👦'90 & 🐕 🐕
10.25 start starań
👩
👦
Lady A., Kompotlinka, kurcze, niedobrze się to złożyło z chorobami i gorączką, ale nie poddawajcie się, bo takie cykle też się udawały. Rozumiem frustrację 😕
Dostałam termin telekonsultacji przed histeroskopia w Barskiej i ogarnęła mnie panika. Czuje jakbym niesłusznie chciała wyłudzić ten zabieg, bo mój lekarz zalecał najpierw parę cykli inseminacji ze stymulacją, a ja sama zdecydowałam, że idę od razu w histero i nie próbuje IUI. Nie wiem jak to przedstawić na tej telekonsultacji, boję się czy dobrze robię i czy sobie nie zaszkodze bardziej tym zabiegiem 😫 nie wiem skąd te emocje, chyba mam jakiś atak lęku i paniki...32👩🏼
⏳Starania od 03.2025
12.2025 CB 💔
Cytologia HPV, biocenoza, MUCHa, wymazy bakteriologiczno-mykologiczne ✅
Hormony ✅ Tarczyca ✅
Owulacje ✅ Badanie nasienia ✅
Endometrioza II/III stopnia 🔴
HyFoSy 06.26 ✅
Histeroskopia 🔜 jesień? -
Dziewczyny zdrowka
Daje znac, ze jestem po biopsji. Bardzo nieprzyjemne i ogólnie slabo bede wspominać. Nigdy wiecej takich badan 🥲
Musze sie uspokoić bo jeszcze sie trzęsę 😵💫2011 cc💙
2023 cc💝
Hashimoto, wysoka prolaktyna, lewy jajowód niedrożny.
05.2026 - histeroskopia
07.2026 - drożność jajowodów
09.2026 biopsja
27cs -
Seabird - rozumiem i też tak mam jak robię coś wbrew zaleceniom. I rozumiem też, że chcesz pójść dalej w diagnostykę, bo czujesz, że plan lekarza nie jest wystarczający. Myślę, że zrobiłabym tak samo, każdy dochodzi do ściany. Lęk jest zrozumiały, ale w tym momencie robisz to, bo uważasz, że to będzie najlepsze rozwiązanie. Ja trzymam kciuki żeby to Ci dało jakąś odpowiedź.Seabird wrote:Lady A., Kompotlinka, kurcze, niedobrze się to złożyło z chorobami i gorączką, ale nie poddawajcie się, bo takie cykle też się udawały. Rozumiem frustrację 😕
Dostałam termin telekonsultacji przed histeroskopia w Barskiej i ogarnęła mnie panika. Czuje jakbym niesłusznie chciała wyłudzić ten zabieg, bo mój lekarz zalecał najpierw parę cykli inseminacji ze stymulacją, a ja sama zdecydowałam, że idę od razu w histero i nie próbuje IUI. Nie wiem jak to przedstawić na tej telekonsultacji, boję się czy dobrze robię i czy sobie nie zaszkodze bardziej tym zabiegiem 😫 nie wiem skąd te emocje, chyba mam jakiś atak lęku i paniki...
Kasiooola - współczuję... Trzymam kciuki za wynik.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września, 12:14
Seabird lubi tę wiadomość
👩 34 l. | 🧔 37 l.
⚖️ -14.0 kg 💪
🧔 Obniżona morfologia
Seabird, jakie wyłudzić, przecież będziesz płaciła za to kupę kasy 😆 ja myślę, że warto sprawdzić tą macice, staracie się już dłużej niż rok, masz stwierdzoną endomendę więc większe ryzyko że coś się dzieje w macicy. Ja żałuję że nie zrobiłam wcześniej. Jak będą jakieś przeciwskazania to na pewno ci o tym na telekonsultacji powiedzą. Bez stresu 😊
Kasiooola, współczuję przeżyć 😭 takie badania na żywca to niestety różnie dziewczyny odczuwają, przykro mi że u Ciebie tak to boleśnie wyszło. Może w novum mają rację z tą narkozą do wszystkiego :p
Seabird, askowe lubią tę wiadomość
Starania od 04.2025
🤷🏽♀️30 lat
Hashimoto, cechy adenomiozy
Histeroskopia ✅ cd-138 ❌
🤷🏻♂️36 lat
OAT
Fragmentacja 26%
07.26 IVF (Gonal F, Orgalutran, Mensinorm)
ICSI+MACS+Embrioskop
3 MII
23.07.26 ET 4BB beta 0 ❌
+ 2x bl2 ❄️ -
Remedios - dobrze wiedzieć, że tam narkoza, jak będę miała potrzebę takich badań, to walę te setki kilometrów i jadę tam 😅👩 34 l. | 🧔 37 l.
⚖️ -14.0 kg 💪
🧔 Obniżona morfologia
Lady A. wrote:Remedios - dobrze wiedzieć, że tam narkoza, jak będę miała potrzebę takich badań, to walę te setki kilometrów i jadę tam 😅
A polecam 😅 smacznie się śpi bardzo. Ja dobrze ją znoszę. Do droznosci tez np usypiają tam. Tylko oczywiście kosztuje to swoje, już badanie jest droższe niż w innych miejscach, a jeszcze ponad tysiak za anastezjologa 🫣Starania od 04.2025
🤷🏽♀️30 lat
Hashimoto, cechy adenomiozy
Histeroskopia ✅ cd-138 ❌
🤷🏻♂️36 lat
OAT
Fragmentacja 26%
07.26 IVF (Gonal F, Orgalutran, Mensinorm)
ICSI+MACS+Embrioskop
3 MII
23.07.26 ET 4BB beta 0 ❌
+ 2x bl2 ❄️ -
Trudno, za komfort się płaci 😅 jak mam mieć traumę i ściskać nogi przed każdym ginekologiem to wolę dopłacić 🤣
Remedios lubi tę wiadomość
👩 34 l. | 🧔 37 l.
⚖️ -14.0 kg 💪
🧔 Obniżona morfologia
🍁 Seabird postaraj się odrzucić to poczucie winy. Też uważam, że to dobry krok aby najpierw sprawdzić czy w macicy wszystko ok, a dopiero później stymulacja i inseminacja. No bo jeśli w macicy coś nie gra, to szanse na sukces spadają.
🍁 Kasiooola współczuję 🫂, ale ważne że kolejny krok za Tobą. Jesteś super dzielna! Kiedy będziesz mieć wyniki?
Remedios, Seabird lubią tę wiadomość
👩'91 👦'90 & 🐕 🐕
10.25 start starań
👩
👦
10.26 konsultacja andro?⏳️