Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się - ogólne › Czekamy dłużej... ale nie przestajemy wierzyć ♥️
Odpowiedz

Czekamy dłużej... ale nie przestajemy wierzyć ♥️

Oceń ten wątek:
  • askowe Autorytet

Wysłany: 22 września, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo wrote:
    Może po prostu masz taki czas trawienia strat i niepowodzeń. Pewnie w kolejnych etapach, jak emocje trochę opadną myślenie będzie mniej radykalne. Ja nie znoszę takich stanów destabilizacji, zawsze mi się pojawiają oczekiwania względem siebie by się szybciej "ogarnąć" i poczucie, że innym jest ciężko z tym że mam taki ładunek emocji, że znów nam się nie udaje, że ciągle dzielę się złymi wieściami. Ale jak pomyślę że dopiero miesiąc temu miałam punkcję, po której przez 2 tyg. dostawałam rozczarowujące informacje i czekałam w napięciu z, mimo wszystko, nadzieją to myślę sobie kurczę no, mam prawo jeszcze nie wrócić do dawnej "radości życia". I jedyne co mogę teraz robić to rozmawiać z wami, z grupą terapeutyczną, z bliskimi, uprawiać jakąś formę aktywności fizycznej, czytać, pisać, chodzić, malować, śpiewać i czekać, aż umysł te doświadczenia opracuje.
    Wgl trochę off top, ale pisanie idzie Ci bardzo dobrze! Przeczytałam Twój pamiętnik, trochę po cichu, ale moim zdaniem jest świetnie napisany, może mogłabyś stworzyć większa formę? 🤗

Morgo lubi tę wiadomość

👩 93' 🧑 93'
    Starania od 02.2025 z przerwami

07.2025 - puste jajo płodowe 💔 7w
    06.2026 - cb 💔
    07.2026 - ⏸️ (13cs)
    08.2026 - poronienie chybione 💔 7w
  • askowe Autorytet

Wysłany: 22 września, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo wrote:
    Odjeżdżam z Krakowa także mogę się zameldować z wieściami 🔥. Ogólnie wizyta spoko, wrażenia mam dobre, wreszcie jakiś powiew optymizmu 😉. Doktor uważa że mamy dobre rokowanie także na ciążę naturalną - sugeruje działać dalej między procedurami i ma nadzieję że w międzyczasie zaskoczy, tak by było najlepiej (no ba).

W IVF uważa że miałam tylko 1 transfer w optymalnym timingu (po analizie wyników hormonów) i ten transfer dał ciążę biochemiczną. Pozostałe nie były błędem w sztuce ale nie były też wstrzelone w okno implantacyjne tak, by dawały największe szanse na powodzenie. Np. dwóch świeżych transferów on by u mnie w ogóle nie zrobił bo 2 dni przed punkcją miałam proga 1. U mnie w Klinice nie patrzą na takie niuanse. Powiedział, że diagnostykę mamy zrobioną porządnie (sporą częścią kierowałam sama 🤣) i że szkoda że sama musiałam nią kierować w dużej mierze. Dodał tylko badanie na celiakię. Przed kolejną procedurą zaleca wykonać kontrolną histeroskopię. Wstępnie umówiliśmy się za miesiąc na histero i wizytę kwalifikacyjną z mężem żeby nas wciągnęli do tutejszego programu IVF. Już zapowiedziałam mężowi że zwiedzamy razem Wawel!!
    Ależ kojące są takie wizyty, cieszę się, że dobrze trafiłaś. Ja mam chyba dużo złosci w sobie, bo mnie by zdenerowało to, że tyle transferów było nie optymalnych, ale też nic na to nie poradzisz. Jedynie utwierdzenie w przekonaniu, że dobrze, że zmieniłaś klinikę 🤗

Morgo lubi tę wiadomość

👩 93' 🧑 93'

06.2026 - cb 💔
    07.2026 - ⏸️ (13cs)
  • niecierpliwa14 Znajoma

Wysłany: 22 września, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Morgo, to brzmi jak konkretny plan! Na Wawelu, dotknijcie serca dzwonu Zygmunta na szczęście, na maturę pomogło 😜

Ja mam w przyszłym tygodniu dwie ważne wizyty gdzie mam nadzieję że określi się czy insemnizacja czy IVF. Już sie nie mogę doczekać żeby coś więcej wiedzieć. Byłam też u lekarza rodzinnego żeby zobaczyć czy mogę dostać coś na stany lękowe ale powiedziała mi że jeśli staram się o dziecko to nie ma nic bezpiecznego.

Morgo, Kejti97 lubią tę wiadomość

Starania od poczatku 2025

🙋🏻‍♀️ 33l nieregularne cykle, PCOS, drożne jajowody
    07/25 AMH 5,74
    09/25 AMH 3,85
    kariotyp ok
    🙎🏼‍♂️ 33l lekka oligospermia? morfologia 3%? (różne wyniki)
    fragmentacja niska 23%: generalna, podwójna 17%
    kariotyp ok

4 cykle clomifene
    4 cykle letrozole
    MAR25 ciąża biochemiczna 💔
  • niecierpliwa14 Znajoma

Wysłany: 22 września, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @askowe, wiadomo ile mniej więcej może to potrwać aż przyjdzie 🐵? Niepłodność to ciągłe czekanie na coś …

Starania od poczatku 2025

🙋🏻‍♀️ 33l nieregularne cykle, PCOS, drożne jajowody
    07/25 AMH 5,74
    09/25 AMH 3,85
    kariotyp ok
    🙎🏼‍♂️ 33l lekka oligospermia? morfologia 3%? (różne wyniki)
    fragmentacja niska 23%: generalna, podwójna 17%
    kariotyp ok

4 cykle clomifene
    4 cykle letrozole
    MAR25 ciąża biochemiczna 💔
  • askowe Autorytet

Wysłany: 22 września, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa14 wrote:
    @askowe, wiadomo ile mniej więcej może to potrwać aż przyjdzie 🐵? Niepłodność to ciągłe czekanie na coś …
    Od 2 do 6 tyg... W sumie chyba można już liczyć 2 od poronienia, ale nadal mam dwie kreski na teście, więc jeszcze przed owulką, może w pt pójdę na USG, to się coś więcej dowiem

niecierpliwa14 lubi tę wiadomość

👩 93' 🧑 93'

06.2026 - cb 💔
    07.2026 - ⏸️ (13cs)
  • Kejti97 Debiutantka

Wysłany: 22 września, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam, ogestan to chyba najobrzydliwsza rzecz, jaką przyszło mi pić w staraniach. Przy nim zioła ojca Sroki i nagietek są fantastyczne.
    U mnie nastrój dzisiaj jak ta pogoda - dwie bliskie mi osoby ogłosiły swoje ciąże, właściwie godzina po godzinie i walczę ze sobą żeby się nie rozpaść w pracy. Wstyd mi za moje emocje wewnątrz, bo chyba nie jest to już poczucie niesprawiedliwości tylko zazdrość, której tak bardzo nie chciałabym w sobie pielęgnować.
    Z rzeczy jaśniejszych to zrobiłam sobie szybkie USG w pracy i pomimo totalnych bladziochów na testach LH okazało się, że jestem w trakcie owulacji. To moja pierwsza lub druga spontaniczna owulka w przeciągu dwóch lat starań, jednak moje ciało coś potrafi! 🥲

Morgo, Lady A., Angel93, Seabird, Kompotlinka, askowe, Mona_Mona lubią tę wiadomość

29👩🏻‍❤️‍💋‍👨🏼30
    Starania od 09/2024

👸🏻PCOS
    🌸TSH 2,9 -> euthyrox 50 -> 1,2✅
    🌸Wysokie androgeny (Testosteron 65,52, SHBG 15, DHEASO4 381)
    🌸IO -> Metformax 500
    ✅AMH 07/2025 5,34 -> 04/2026 2,79
    ✅Drożność 12/2025
    ✅MUCH
    ✅Ferrytyna 88
    ✅Niedobory
    ✅Homocysteina 7,34
    ❌ CD138 08/2026 4/10 (+)
    ❔CD56 100/1mm2

🫅🏼
    ✅morfologia 9% 09/2025
    ✅brak ŻPN
    ✅hormony

10x stymulacja Lametta
    2x stymulacja Ovaleap
    1x stymulacja Ovaleap+Lametta

💔cb 02/2026
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 22 września, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    askowe wrote:
    Wgl trochę off top, ale pisanie idzie Ci bardzo dobrze! Przeczytałam Twój pamiętnik, trochę po cichu, ale moim zdaniem jest świetnie napisany, może mogłabyś stworzyć większa formę? 🤗

Dzięki, zawsze lubiłam pisać i to mój sposób regulacji emocji ale zawodowo jestem w innym świecie. Ale kto wie;).

Co do złości na klinikę to pewnie że ją mam, chociaż teraz to może bardziej żal... muszę jutro tam pójść żeby mi jakiś lekarz podpisał dokumenty o zakończeniu leczenia... mam nadzieję że będę mogła to po prostu zostawić w rejestracji i odebrać bo jakbym miała rozmawiać z lekarzem to nie wiem czy bym się nie popłakała. Cieszę się że jest opcja zmiany. Nie umiałabym już tutaj zaufać.

askowe, Mona_Mona lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 31&38 l. 21 cs
    💃 AMH - 1,72, przewlekłe zapalenie endometrium w histeroskopii, dyskretna adenomioza
    👦 morfologia 0-2%, hipogonadyzm - wyrównany

I IVF
    10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
    3 transfery - 2x beta ujemna❌ , 1x ciąża biochemiczna.
    II IVF
    13 pęcherzyków - 10 kumulusów - 5 MII - 2 zygoty w 1 dobie - 1 morula w 5 dobie - transfer świeży ❌

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • Lady A. Autorytet

Wysłany: 22 września, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo - mi w takich momentach włącza się bunt i tylko niech by mi spróbowali zrobić problem z takim dokumentem a usłyszeliby swoje 😤
    Kejti - super, nawet w tych trudnych chwilach trzeba znaleźć coś dobrego, skoro jesteś w czasie owulacji to działajcie ✊
    Askowe - trzymam kciuki żebyś mogła już zrobić krok do przodu ✊

askowe lubi tę wiadomość

👩 34 l. | 🧔 37 l.
    Starania z przerwami od 09.2025 | 4 cs ❌
    09.2026 wracamy do gry 😁♥️

👩💊 IO | NT | Metformina | Ozempic
    ⚖️ -14.0 kg 💪
    🧔 Obniżona morfologia

🙏 „Powierz Panu swoją drogę i zaufaj Mu: On sam będzie działał.” (Ps 37,5)
  • Angel93 Autorytet

Wysłany: 22 września, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti 🫂 Wiem jak trudne bywa patrzenie na cudze szczęście, gdy samemu tak bardzo czeka się na ten cud. Przytul siebie mocno i nie wyrzucaj sobie tych emocji. Masz prawo czuć to, co czujesz.
    ​A Twoje ciało właśnie wysyła Ci piękny sygnał, że teraz jest Twój moment. Skupcie się z partnerem na sobie. Głęboko wierzę, że ten miesiąc może przynieść Wam najpiękniejszą niespodziankę ;)

👩93 🧔93 👧17

Starania od 09.25

👩
    TSH 1.6
    Estradiol – 21,08 pg/ml (3dc)
    FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
    LH – 4,91 mIU/ml(3dc)
    Prolaktyna – 14,30 ng/ml(3dc)
    Progesteron - 20,93 (8dpo)

🧔 Oligoastenoteratozoospermia (OAT)
    Orchidektomia lewego jądra - seminoma

Maj 26' Zabezpieczenie nasienia i start chemioterapii
  • Remedios Autorytet

Wysłany: 22 września, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I u mnie dzisiaj takie newsy… ta osoba wie o mojej sytuacji i zrobiła to z taktem i widać że było jej z tym źle, ale i tak ciężko mi się z tym poradzić i zastanawiam się co zrobić, żeby jej przynajmniej przez parę dni nie widywać…

Starania od 04.2025

🤷🏽‍♀️30 lat
    Hashimoto, cechy adenomiozy
    Histeroskopia ✅ cd-138 ❌

🤷🏻‍♂️36 lat
    OAT
    Fragmentacja 26%

07.26 IVF (Gonal F, Orgalutran, Mensinorm)
    ICSI+MACS+Embrioskop
    3 MII
    23.07.26 ET 4BB beta 0 ❌
    + 2x bl2 ❄️
  • kindzaaaa Autorytet

Wysłany: 22 września, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Remedios wrote:
    I u mnie dzisiaj takie newsy… ta osoba wie o mojej sytuacji i zrobiła to z taktem i widać że było jej z tym źle, ale i tak ciężko mi się z tym poradzić i zastanawiam się co zrobić, żeby jej przynajmniej przez parę dni nie widywać…
    Pocieszę Cię że z czasem pogodzisz się z tym.
    Też miałam to samo z przyjaciółką i chwilę czasu byłam wściekła tym bardziej że z mężem nie dbają o siebie i są otyli. Ale z czasem im bliżej porodu jest za miesiąc rodzi pogodziłam się z tym i nawet ostatnio widziałam się z nią.
    Głowa do góry, zaraz to my będziemy w ciąży ❤️

Lady A., Kompotlinka, Mona_Mona lubią tę wiadomość

👩‍🦳27 👱🏻‍♂️ 29
    Starania od 03.25
    cytologia ✔️
    wymazy Mucha ✔️
    TSH 1,8 Aktualnie 1.4
    Owulację występują ✔️
    Cykle 28/29
    Hormony w normie,
    Prolaktyna ✔️
    Ferrytyna 6!!! Dramat
    Witamina D 20 dramat do poprawy!
    Początki IO
    AMH 3.87
    luty 2026 RTG HSG niedrożne jajowody
    Maj 2026 SONO HSG niedrożne jajowody
    Sierpień 2026 laparoskopia drożne jajowody ✋🏻

Problem: leniwe plemniki 🫣
    Program Ochrony zdrowia prokreacyjnego
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 22 września, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa14 wrote:
    Ja mam w przyszłym tygodniu dwie ważne wizyty gdzie mam nadzieję że określi się czy insemnizacja czy IVF. Już sie nie mogę doczekać żeby coś więcej wiedzieć. Byłam też u lekarza rodzinnego żeby zobaczyć czy mogę dostać coś na stany lękowe ale powiedziała mi że jeśli staram się o dziecko to nie ma nic bezpiecznego.

Są leki do wysokim profilu bezpieczeństwa w ciąży np. sertralina albo doksylamina (ta działa nasennie, ale jest też składnikiem popularnych leków p-wymiotnych dla kobiet w ciąży). Do transferu i kilka dni po ginekolodzy często rozpisują pacjentkom diazepam (Relanium) także tak naprawdę dopóki nie ma implantacji, która wylapiesz testem można brać wiele leków.

Mona_Mona lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 31&38 l. 21 cs
    💃 AMH - 1,72, przewlekłe zapalenie endometrium w histeroskopii, dyskretna adenomioza

I IVF
    II IVF
    13 pęcherzyków - 10 kumulusów - 5 MII - 2 zygoty w 1 dobie - 1 morula w 5 dobie - transfer świeży ❌

• Reja13 Autorytet

Wysłany: 22 września, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Podczytuję, ale nic póki co mądrego nie mam do napisania 😃 też zagłębiłam się ostatnio w jakieś pamiętniki.
    Obserwuje swój cykl, wczoraj o 12 był pik na owulaku, działaliśmy wieczorem, dziś owulak już blady, próbuje odczytać ile godzin po Piku mam owulację, ale musiałabym mieć chyba maszynę do USG 😃

Jeszcze od włączenia witaminy B-Right mam mocz w kolorze odblaskowym żółtym.

kindzaaaa, Morgo, Kompotlinka, Mona_Mona lubią tę wiadomość

Start starań luty 2025 🍓

7 lipca 2026 pierwsze w życiu ⏸️
    USG 29.07 7+2 - brak akcji serca 💔
    sierpień 2026 poronienie chybione 👼

AMH luty 2026 - 0,56
    kwiecień 2026 - drożność, oba jajowody drożne
    TSH lipiec 2026 - 2,10
  • Kejti97 Debiutantka

Wysłany: 22 września, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie, Wasze słowa działają na mnie kojąco 🙂‍↕️jestem w trakcie antybiotykoterapii, wątpię, żeby coś mogło się tam zagnieździć, ale w słodkiej niewiedzy wczoraj podziałaliśmy. Pocieszające to, że może w przyszłym cyklu nie będę musiała brać Lametty tylko po to, żeby wyindukować owulację do biopsji, bo moja lekarka prosiła o wyniki z II fazy cyklu

29👩🏻‍❤️‍💋‍👨🏼30
    Starania od 09/2024

👸🏻PCOS
    🌸TSH 2,9 -> euthyrox 50 -> 1,2✅
    🌸Wysokie androgeny (Testosteron 65,52, SHBG 15, DHEASO4 381)
    🌸IO -> Metformax 500
    ✅AMH 07/2025 5,34 -> 04/2026 2,79
    ✅Drożność 12/2025
    ✅MUCH
    ✅Ferrytyna 88
    ✅Niedobory
    ✅Homocysteina 7,34
    ❌ CD138 08/2026 4/10 (+)
    ❔CD56 100/1mm2

🫅🏼
    ✅morfologia 9% 09/2025
    ✅brak ŻPN
    ✅hormony

10x stymulacja Lametta
    2x stymulacja Ovaleap
    1x stymulacja Ovaleap+Lametta

💔cb 02/2026
  • Remedios Autorytet

Wysłany: 22 września, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reja13 wrote:
    Hej! Podczytuję, ale nic póki co mądrego nie mam do napisania 😃 też zagłębiłam się ostatnio w jakieś pamiętniki.
    Obserwuje swój cykl, wczoraj o 12 był pik na owulaku, działaliśmy wieczorem, dziś owulak już blady, próbuje odczytać ile godzin po Piku mam owulację, ale musiałabym mieć chyba maszynę do USG 😃

Jeszcze od włączenia witaminy B-Right mam mocz w kolorze odblaskowym żółtym.

O właśnie, ja się przerzuciłam na B complex też i się zaczęłam zastanawiać czemu tak żółto w toalecie. To już wiem 😅

Kejti, podczas antybiotyków nie ma bana na starania? Dobrze wiedzieć, trzymam kciuki za cykl 💪 jak była owulacja i bylo podziałane w terminie to szansa jest dobra.

Kindzaaa, ja już trochę nie umiem sobie znaleźć tej nadziei 🙃 mam wrażenie że wszyscy dookoła “dostają” dzieci za darmo, a ja żyję tym od ponad roku, chodzę po lekarzach, wydaję pieniądze, zniszczyłam sobie żołądek suplami i nie widziałam nawet cienia cienia na teście 😆 może to po prostu nie jest mi pisane skoro jest tak ciężko, może po prostu nie da się tego u nas wymusić? Nie wiem, ciężko mi po prostu.

Mona_Mona lubi tę wiadomość

Starania od 04.2025

🤷🏽‍♀️30 lat
    Histeroskopia ✅ cd-138 ❌

🤷🏻‍♂️36 lat
    OAT
    Fragmentacja 26%

ICSI+MACS+Embrioskop
    3 MII
    23.07.26 ET 4BB beta 0 ❌
    + 2x bl2 ❄️
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 22 września, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wczoraj w 14 dc na USG taka sytuacja, że nie da się powiedzieć czy jestem przed czy po owulacji bo mam miks pęcherzyków jeszcze niewyrosnietych i ciałek żółtych po stymulacji. Ten cykl będzie ciekawy 😆. Ale nie planuje robić owulaków ani testów, idę na spontan.

askowe, Mona_Mona lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 31&38 l. 21 cs

I IVF
    II IVF

• Remedios Autorytet

Wysłany: 22 września, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo, te ciałka żółte to z tego cyklu? To chyba parę jajeczek ci się wylosowało 🫣 te leki do stymulacji jednak potrafią namieszać na jakiś czas. Ja cykl po stymulacji i transferze dostałam nagle krwawienia w 10 dniu cyklu…

Starania od 04.2025

🤷🏽‍♀️30 lat
    Histeroskopia ✅ cd-138 ❌

🤷🏻‍♂️36 lat
    OAT
    Fragmentacja 26%

ICSI+MACS+Embrioskop
    3 MII
    23.07.26 ET 4BB beta 0 ❌
    + 2x bl2 ❄️
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 22 września, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Remedios wrote:
    Morgo, te ciałka żółte to z tego cyklu? To chyba parę jajeczek ci się wylosowało 🫣 te leki do stymulacji jednak potrafią namieszać na jakiś czas. Ja cykl po stymulacji i transferze dostałam nagle krwawienia w 10 dniu cyklu…

Miałam też pomniejsze pęcherzyki więc możliwe że nie były pobierane i pękły jakiś czas po punkcji i stąd te ciałka. Lekarz od endo myślał że mam PCOS 🤣 a ja normalnie zawsze hoduję jeden pęcherzyk. Także nie wiadomo czy cokolwiek dojrzeje, może być też i bezowulacyjny cykl, kij go wie. Poprzednio miałam owulacyjny po punkcji z pikiem LH przesuniętym na 17 dc.

👩‍❤️‍👨 31&38 l. 21 cs

I IVF
    II IVF

• Lady A. Autorytet

Wysłany: 22 września, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo - wyniki męża się poprawiły, ja tam trzymam kciuki za naturalsa 😁✊
    Remedios - rozumiem Cię jeśli chodzi o tą sytuację ze znajomą. Niby człowiek nikomu źle nie życzy, ale u mnie to osobiście powoduje duże zmieszanie. Daj sobie czas i zadbaj o siebie, jeśli ta osoba faktycznie jest taktowna to zrozumie.
    U mnie koniec okresu, mam jeszcze dokończyć Infectvagin, zostało mi 6 globulek i wezmę starego w obroty 😁

Morgo, Mona_Mona lubią tę wiadomość

👩 34 l. | 🧔 37 l.
    Starania z przerwami od 09.2025 | 4 cs ❌
    09.2026 wracamy do gry 😁♥️

👩💊 IO | NT | Metformina | Ozempic
    ⚖️ -14.0 kg 💪
    🧔 Obniżona morfologia

🙏 „Powierz Panu swoją drogę i zaufaj Mu: On sam będzie działał.” (Ps 37,5)
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 22 września, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady A. - ja się zatrzymałam przy tym że masz okres, to idzie jak burza!! 😁

Lady A. lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 31&38 l. 21 cs

I IVF
    II IVF

‹‹ ‹ 183 184 185 186 187 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ