Czekamy dłużej... ale nie przestajemy wierzyć ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Wgl trochę off top, ale pisanie idzie Ci bardzo dobrze! Przeczytałam Twój pamiętnik, trochę po cichu, ale moim zdaniem jest świetnie napisany, może mogłabyś stworzyć większa formę? 🤗Morgo wrote:Może po prostu masz taki czas trawienia strat i niepowodzeń. Pewnie w kolejnych etapach, jak emocje trochę opadną myślenie będzie mniej radykalne. Ja nie znoszę takich stanów destabilizacji, zawsze mi się pojawiają oczekiwania względem siebie by się szybciej "ogarnąć" i poczucie, że innym jest ciężko z tym że mam taki ładunek emocji, że znów nam się nie udaje, że ciągle dzielę się złymi wieściami. Ale jak pomyślę że dopiero miesiąc temu miałam punkcję, po której przez 2 tyg. dostawałam rozczarowujące informacje i czekałam w napięciu z, mimo wszystko, nadzieją to myślę sobie kurczę no, mam prawo jeszcze nie wrócić do dawnej "radości życia". I jedyne co mogę teraz robić to rozmawiać z wami, z grupą terapeutyczną, z bliskimi, uprawiać jakąś formę aktywności fizycznej, czytać, pisać, chodzić, malować, śpiewać i czekać, aż umysł te doświadczenia opracuje.
Morgo lubi tę wiadomość
👩 93' 🧑 93'
Starania od 02.2025 z przerwami
07.2025 - puste jajo płodowe 💔 7w
06.2026 - cb 💔
07.2026 - ⏸️ (13cs)
08.2026 - poronienie chybione 💔 7w -
Ależ kojące są takie wizyty, cieszę się, że dobrze trafiłaś. Ja mam chyba dużo złosci w sobie, bo mnie by zdenerowało to, że tyle transferów było nie optymalnych, ale też nic na to nie poradzisz. Jedynie utwierdzenie w przekonaniu, że dobrze, że zmieniłaś klinikę 🤗Morgo wrote:Odjeżdżam z Krakowa także mogę się zameldować z wieściami 🔥. Ogólnie wizyta spoko, wrażenia mam dobre, wreszcie jakiś powiew optymizmu 😉. Doktor uważa że mamy dobre rokowanie także na ciążę naturalną - sugeruje działać dalej między procedurami i ma nadzieję że w międzyczasie zaskoczy, tak by było najlepiej (no ba).
W IVF uważa że miałam tylko 1 transfer w optymalnym timingu (po analizie wyników hormonów) i ten transfer dał ciążę biochemiczną. Pozostałe nie były błędem w sztuce ale nie były też wstrzelone w okno implantacyjne tak, by dawały największe szanse na powodzenie. Np. dwóch świeżych transferów on by u mnie w ogóle nie zrobił bo 2 dni przed punkcją miałam proga 1. U mnie w Klinice nie patrzą na takie niuanse. Powiedział, że diagnostykę mamy zrobioną porządnie (sporą częścią kierowałam sama 🤣) i że szkoda że sama musiałam nią kierować w dużej mierze. Dodał tylko badanie na celiakię. Przed kolejną procedurą zaleca wykonać kontrolną histeroskopię. Wstępnie umówiliśmy się za miesiąc na histero i wizytę kwalifikacyjną z mężem żeby nas wciągnęli do tutejszego programu IVF. Już zapowiedziałam mężowi że zwiedzamy razem Wawel!!
Morgo lubi tę wiadomość
👩 93' 🧑 93'
06.2026 - cb 💔
07.2026 - ⏸️ (13cs)
@Morgo, to brzmi jak konkretny plan! Na Wawelu, dotknijcie serca dzwonu Zygmunta na szczęście, na maturę pomogło 😜
Ja mam w przyszłym tygodniu dwie ważne wizyty gdzie mam nadzieję że określi się czy insemnizacja czy IVF. Już sie nie mogę doczekać żeby coś więcej wiedzieć. Byłam też u lekarza rodzinnego żeby zobaczyć czy mogę dostać coś na stany lękowe ale powiedziała mi że jeśli staram się o dziecko to nie ma nic bezpiecznego.
Morgo, Kejti97 lubią tę wiadomość
Starania od poczatku 2025
🙋🏻♀️ 33l nieregularne cykle, PCOS, drożne jajowody
07/25 AMH 5,74
09/25 AMH 3,85
kariotyp ok
🙎🏼♂️ 33l lekka oligospermia? morfologia 3%? (różne wyniki)
fragmentacja niska 23%: generalna, podwójna 17%
kariotyp ok
4 cykle clomifene
4 cykle letrozole
MAR25 ciąża biochemiczna 💔 -
@askowe, wiadomo ile mniej więcej może to potrwać aż przyjdzie 🐵? Niepłodność to ciągłe czekanie na coś …Starania od poczatku 2025
🙋🏻♀️ 33l nieregularne cykle, PCOS, drożne jajowody
07/25 AMH 5,74
09/25 AMH 3,85
kariotyp ok
🙎🏼♂️ 33l lekka oligospermia? morfologia 3%? (różne wyniki)
fragmentacja niska 23%: generalna, podwójna 17%
kariotyp ok
4 cykle clomifene
4 cykle letrozole
MAR25 ciąża biochemiczna 💔 -
Od 2 do 6 tyg... W sumie chyba można już liczyć 2 od poronienia, ale nadal mam dwie kreski na teście, więc jeszcze przed owulką, może w pt pójdę na USG, to się coś więcej dowiemniecierpliwa14 wrote:@askowe, wiadomo ile mniej więcej może to potrwać aż przyjdzie 🐵? Niepłodność to ciągłe czekanie na coś …
niecierpliwa14 lubi tę wiadomość
👩 93' 🧑 93'
06.2026 - cb 💔
07.2026 - ⏸️ (13cs)
Potwierdzam, ogestan to chyba najobrzydliwsza rzecz, jaką przyszło mi pić w staraniach. Przy nim zioła ojca Sroki i nagietek są fantastyczne.
U mnie nastrój dzisiaj jak ta pogoda - dwie bliskie mi osoby ogłosiły swoje ciąże, właściwie godzina po godzinie i walczę ze sobą żeby się nie rozpaść w pracy. Wstyd mi za moje emocje wewnątrz, bo chyba nie jest to już poczucie niesprawiedliwości tylko zazdrość, której tak bardzo nie chciałabym w sobie pielęgnować.
Z rzeczy jaśniejszych to zrobiłam sobie szybkie USG w pracy i pomimo totalnych bladziochów na testach LH okazało się, że jestem w trakcie owulacji. To moja pierwsza lub druga spontaniczna owulka w przeciągu dwóch lat starań, jednak moje ciało coś potrafi! 🥲
Morgo, Lady A., Angel93, Seabird, Kompotlinka, askowe, Mona_Mona lubią tę wiadomość
29👩🏻❤️💋👨🏼30
Starania od 09/2024
👸🏻PCOS
🌸TSH 2,9 -> euthyrox 50 -> 1,2✅
🌸Wysokie androgeny (Testosteron 65,52, SHBG 15, DHEASO4 381)
🌸IO -> Metformax 500
✅AMH 07/2025 5,34 -> 04/2026 2,79
✅Drożność 12/2025
✅MUCH
✅Ferrytyna 88
✅Niedobory
✅Homocysteina 7,34
❌ CD138 08/2026 4/10 (+)
❔CD56 100/1mm2
🫅🏼
✅morfologia 9% 09/2025
✅brak ŻPN
✅hormony
10x stymulacja Lametta
2x stymulacja Ovaleap
1x stymulacja Ovaleap+Lametta
💔cb 02/2026 -
askowe wrote:Wgl trochę off top, ale pisanie idzie Ci bardzo dobrze! Przeczytałam Twój pamiętnik, trochę po cichu, ale moim zdaniem jest świetnie napisany, może mogłabyś stworzyć większa formę? 🤗
Dzięki, zawsze lubiłam pisać i to mój sposób regulacji emocji ale zawodowo jestem w innym świecie. Ale kto wie;).
Co do złości na klinikę to pewnie że ją mam, chociaż teraz to może bardziej żal... muszę jutro tam pójść żeby mi jakiś lekarz podpisał dokumenty o zakończeniu leczenia... mam nadzieję że będę mogła to po prostu zostawić w rejestracji i odebrać bo jakbym miała rozmawiać z lekarzem to nie wiem czy bym się nie popłakała. Cieszę się że jest opcja zmiany. Nie umiałabym już tutaj zaufać.
askowe, Mona_Mona lubią tę wiadomość
👩❤️👨 31&38 l. 21 cs
💃 AMH - 1,72, przewlekłe zapalenie endometrium w histeroskopii, dyskretna adenomioza
👦 morfologia 0-2%, hipogonadyzm - wyrównany
I IVF
10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
3 transfery - 2x beta ujemna❌ , 1x ciąża biochemiczna.
II IVF
13 pęcherzyków - 10 kumulusów - 5 MII - 2 zygoty w 1 dobie - 1 morula w 5 dobie - transfer świeży ❌
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
Morgo - mi w takich momentach włącza się bunt i tylko niech by mi spróbowali zrobić problem z takim dokumentem a usłyszeliby swoje 😤
Kejti - super, nawet w tych trudnych chwilach trzeba znaleźć coś dobrego, skoro jesteś w czasie owulacji to działajcie ✊
Askowe - trzymam kciuki żebyś mogła już zrobić krok do przodu ✊
askowe lubi tę wiadomość
👩 34 l. | 🧔 37 l.
Starania z przerwami od 09.2025 | 4 cs ❌
09.2026 wracamy do gry 😁♥️
👩💊 IO | NT | Metformina | Ozempic
⚖️ -14.0 kg 💪
🧔 Obniżona morfologia
🙏 „Powierz Panu swoją drogę i zaufaj Mu: On sam będzie działał.” (Ps 37,5) -
Kejti 🫂 Wiem jak trudne bywa patrzenie na cudze szczęście, gdy samemu tak bardzo czeka się na ten cud. Przytul siebie mocno i nie wyrzucaj sobie tych emocji. Masz prawo czuć to, co czujesz.
A Twoje ciało właśnie wysyła Ci piękny sygnał, że teraz jest Twój moment. Skupcie się z partnerem na sobie. Głęboko wierzę, że ten miesiąc może przynieść Wam najpiękniejszą niespodziankę
👩93 🧔93 👧17
Starania od 09.25
👩
TSH 1.6
Estradiol – 21,08 pg/ml (3dc)
FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
LH – 4,91 mIU/ml(3dc)
Prolaktyna – 14,30 ng/ml(3dc)
Progesteron - 20,93 (8dpo)
🧔 Oligoastenoteratozoospermia (OAT)
Orchidektomia lewego jądra - seminoma
Maj 26' Zabezpieczenie nasienia i start chemioterapii -
I u mnie dzisiaj takie newsy… ta osoba wie o mojej sytuacji i zrobiła to z taktem i widać że było jej z tym źle, ale i tak ciężko mi się z tym poradzić i zastanawiam się co zrobić, żeby jej przynajmniej przez parę dni nie widywać…Starania od 04.2025
🤷🏽♀️30 lat
Hashimoto, cechy adenomiozy
Histeroskopia ✅ cd-138 ❌
🤷🏻♂️36 lat
OAT
Fragmentacja 26%
07.26 IVF (Gonal F, Orgalutran, Mensinorm)
ICSI+MACS+Embrioskop
3 MII
23.07.26 ET 4BB beta 0 ❌
+ 2x bl2 ❄️ -
Pocieszę Cię że z czasem pogodzisz się z tym.Remedios wrote:I u mnie dzisiaj takie newsy… ta osoba wie o mojej sytuacji i zrobiła to z taktem i widać że było jej z tym źle, ale i tak ciężko mi się z tym poradzić i zastanawiam się co zrobić, żeby jej przynajmniej przez parę dni nie widywać…
Też miałam to samo z przyjaciółką i chwilę czasu byłam wściekła tym bardziej że z mężem nie dbają o siebie i są otyli. Ale z czasem im bliżej porodu jest za miesiąc rodzi pogodziłam się z tym i nawet ostatnio widziałam się z nią.
Głowa do góry, zaraz to my będziemy w ciąży ❤️
Lady A., Kompotlinka, Mona_Mona lubią tę wiadomość
👩🦳27 👱🏻♂️ 29
Starania od 03.25
cytologia ✔️
wymazy Mucha ✔️
TSH 1,8 Aktualnie 1.4
Owulację występują ✔️
Cykle 28/29
Hormony w normie,
Prolaktyna ✔️
Ferrytyna 6!!! Dramat
Witamina D 20 dramat do poprawy!
Początki IO
AMH 3.87
luty 2026 RTG HSG niedrożne jajowody
Maj 2026 SONO HSG niedrożne jajowody
Sierpień 2026 laparoskopia drożne jajowody ✋🏻
Problem: leniwe plemniki 🫣
Program Ochrony zdrowia prokreacyjnego -
niecierpliwa14 wrote:Ja mam w przyszłym tygodniu dwie ważne wizyty gdzie mam nadzieję że określi się czy insemnizacja czy IVF. Już sie nie mogę doczekać żeby coś więcej wiedzieć. Byłam też u lekarza rodzinnego żeby zobaczyć czy mogę dostać coś na stany lękowe ale powiedziała mi że jeśli staram się o dziecko to nie ma nic bezpiecznego.
Są leki do wysokim profilu bezpieczeństwa w ciąży np. sertralina albo doksylamina (ta działa nasennie, ale jest też składnikiem popularnych leków p-wymiotnych dla kobiet w ciąży). Do transferu i kilka dni po ginekolodzy często rozpisują pacjentkom diazepam (Relanium) także tak naprawdę dopóki nie ma implantacji, która wylapiesz testem można brać wiele leków.
Mona_Mona lubi tę wiadomość
👩❤️👨 31&38 l. 21 cs
💃 AMH - 1,72, przewlekłe zapalenie endometrium w histeroskopii, dyskretna adenomioza
I IVF
II IVF
13 pęcherzyków - 10 kumulusów - 5 MII - 2 zygoty w 1 dobie - 1 morula w 5 dobie - transfer świeży ❌
Hej! Podczytuję, ale nic póki co mądrego nie mam do napisania 😃 też zagłębiłam się ostatnio w jakieś pamiętniki.
Obserwuje swój cykl, wczoraj o 12 był pik na owulaku, działaliśmy wieczorem, dziś owulak już blady, próbuje odczytać ile godzin po Piku mam owulację, ale musiałabym mieć chyba maszynę do USG 😃
Jeszcze od włączenia witaminy B-Right mam mocz w kolorze odblaskowym żółtym.
kindzaaaa, Morgo, Kompotlinka, Mona_Mona lubią tę wiadomość
Start starań luty 2025 🍓
7 lipca 2026 pierwsze w życiu ⏸️
USG 29.07 7+2 - brak akcji serca 💔
sierpień 2026 poronienie chybione 👼
AMH luty 2026 - 0,56
kwiecień 2026 - drożność, oba jajowody drożne
TSH lipiec 2026 - 2,10 -
Dzięki dziewczyny za wsparcie, Wasze słowa działają na mnie kojąco 🙂↕️jestem w trakcie antybiotykoterapii, wątpię, żeby coś mogło się tam zagnieździć, ale w słodkiej niewiedzy wczoraj podziałaliśmy. Pocieszające to, że może w przyszłym cyklu nie będę musiała brać Lametty tylko po to, żeby wyindukować owulację do biopsji, bo moja lekarka prosiła o wyniki z II fazy cyklu29👩🏻❤️💋👨🏼30
Starania od 09/2024
👸🏻PCOS
🌸TSH 2,9 -> euthyrox 50 -> 1,2✅
🌸Wysokie androgeny (Testosteron 65,52, SHBG 15, DHEASO4 381)
🌸IO -> Metformax 500
✅AMH 07/2025 5,34 -> 04/2026 2,79
✅Drożność 12/2025
✅MUCH
✅Ferrytyna 88
✅Niedobory
✅Homocysteina 7,34
❌ CD138 08/2026 4/10 (+)
❔CD56 100/1mm2
🫅🏼
✅morfologia 9% 09/2025
✅brak ŻPN
✅hormony
10x stymulacja Lametta
2x stymulacja Ovaleap
1x stymulacja Ovaleap+Lametta
💔cb 02/2026 -
Reja13 wrote:Hej! Podczytuję, ale nic póki co mądrego nie mam do napisania 😃 też zagłębiłam się ostatnio w jakieś pamiętniki.
Obserwuje swój cykl, wczoraj o 12 był pik na owulaku, działaliśmy wieczorem, dziś owulak już blady, próbuje odczytać ile godzin po Piku mam owulację, ale musiałabym mieć chyba maszynę do USG 😃
Jeszcze od włączenia witaminy B-Right mam mocz w kolorze odblaskowym żółtym.
O właśnie, ja się przerzuciłam na B complex też i się zaczęłam zastanawiać czemu tak żółto w toalecie. To już wiem 😅
Kejti, podczas antybiotyków nie ma bana na starania? Dobrze wiedzieć, trzymam kciuki za cykl 💪 jak była owulacja i bylo podziałane w terminie to szansa jest dobra.
Kindzaaa, ja już trochę nie umiem sobie znaleźć tej nadziei 🙃 mam wrażenie że wszyscy dookoła “dostają” dzieci za darmo, a ja żyję tym od ponad roku, chodzę po lekarzach, wydaję pieniądze, zniszczyłam sobie żołądek suplami i nie widziałam nawet cienia cienia na teście 😆 może to po prostu nie jest mi pisane skoro jest tak ciężko, może po prostu nie da się tego u nas wymusić? Nie wiem, ciężko mi po prostu.
Mona_Mona lubi tę wiadomość
Starania od 04.2025
🤷🏽♀️30 lat
Histeroskopia ✅ cd-138 ❌
🤷🏻♂️36 lat
OAT
Fragmentacja 26%
ICSI+MACS+Embrioskop
3 MII
23.07.26 ET 4BB beta 0 ❌
+ 2x bl2 ❄️ -
U mnie wczoraj w 14 dc na USG taka sytuacja, że nie da się powiedzieć czy jestem przed czy po owulacji bo mam miks pęcherzyków jeszcze niewyrosnietych i ciałek żółtych po stymulacji. Ten cykl będzie ciekawy 😆. Ale nie planuje robić owulaków ani testów, idę na spontan.
askowe, Mona_Mona lubią tę wiadomość
👩❤️👨 31&38 l. 21 cs
I IVF
II IVF
Morgo, te ciałka żółte to z tego cyklu? To chyba parę jajeczek ci się wylosowało 🫣 te leki do stymulacji jednak potrafią namieszać na jakiś czas. Ja cykl po stymulacji i transferze dostałam nagle krwawienia w 10 dniu cyklu…Starania od 04.2025
🤷🏽♀️30 lat
Histeroskopia ✅ cd-138 ❌
🤷🏻♂️36 lat
OAT
Fragmentacja 26%
ICSI+MACS+Embrioskop
3 MII
23.07.26 ET 4BB beta 0 ❌
+ 2x bl2 ❄️ -
Remedios wrote:Morgo, te ciałka żółte to z tego cyklu? To chyba parę jajeczek ci się wylosowało 🫣 te leki do stymulacji jednak potrafią namieszać na jakiś czas. Ja cykl po stymulacji i transferze dostałam nagle krwawienia w 10 dniu cyklu…
Miałam też pomniejsze pęcherzyki więc możliwe że nie były pobierane i pękły jakiś czas po punkcji i stąd te ciałka. Lekarz od endo myślał że mam PCOS 🤣 a ja normalnie zawsze hoduję jeden pęcherzyk. Także nie wiadomo czy cokolwiek dojrzeje, może być też i bezowulacyjny cykl, kij go wie. Poprzednio miałam owulacyjny po punkcji z pikiem LH przesuniętym na 17 dc.👩❤️👨 31&38 l. 21 cs
I IVF
II IVF
Morgo - wyniki męża się poprawiły, ja tam trzymam kciuki za naturalsa 😁✊
Remedios - rozumiem Cię jeśli chodzi o tą sytuację ze znajomą. Niby człowiek nikomu źle nie życzy, ale u mnie to osobiście powoduje duże zmieszanie. Daj sobie czas i zadbaj o siebie, jeśli ta osoba faktycznie jest taktowna to zrozumie.
U mnie koniec okresu, mam jeszcze dokończyć Infectvagin, zostało mi 6 globulek i wezmę starego w obroty 😁
Morgo, Mona_Mona lubią tę wiadomość
👩 34 l. | 🧔 37 l.
Starania z przerwami od 09.2025 | 4 cs ❌
09.2026 wracamy do gry 😁♥️
👩💊 IO | NT | Metformina | Ozempic
⚖️ -14.0 kg 💪
🧔 Obniżona morfologia
🙏 „Powierz Panu swoją drogę i zaufaj Mu: On sam będzie działał.” (Ps 37,5) -
Lady A. - ja się zatrzymałam przy tym że masz okres, to idzie jak burza!! 😁
Lady A. lubi tę wiadomość
👩❤️👨 31&38 l. 21 cs
I IVF
II IVF
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu