Czekamy dłużej... ale nie przestajemy wierzyć ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Po pracy napiszę Wam gdzie można robić mini histero na NFZ i jak to jest z tym udrażnianiem jajowodów. Tylko muszę odkopać notatki.
Mika1992, Lady A., Mona_Mona, ferrytynka25 lubią tę wiadomość
👩❤️👨 30+
💃 AMH - 3,14/2,2, do tej pory bez określonego czynnika żeńskiego niepłodności
zaburzenia lękowe
👦 jelito drażliwe
🔬seminogram:
1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
hipogonadyzm - testosteron całkowity 🔻, estradiol - nieoznaczalny
2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple
16cs
(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)
Marzec 26' - I cykl IVF
10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
02.04 - I transfer - beta ujemna.
04.05 - II transfer na cyklu naturalnym
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
Kasiooola wrote:Mika ten system pomógł przy corce 4 lata temu 👌 tez tak brałam 3 cykl tablety i akurat bylam w 10 dc cyklu, pęcherzyk byl mały, gin mowil ze owu najwczesniej za 4 dni i ze nie ma szans na ciąże jeśli dzisiaj będziemy serduszkowac 😜 ależ sie zdziwił jak mu 3 tygodnie pozniej pisałam ze udalo sie 🤯
Ja wiem ze to mogło byc elementem innych składowych ale zawsze bede to łączyć 🫡
Robisz histero prywatnie? Nie masz możliwości dostać sie do lekarza ktory pracuje w jakimś szpitalu zeby Cię nie sprobowal wkrecic ? Patrzyłam na te ceny bo juz nie mialam nadziei ze moja gin sie odezwie i az mnie ściskało, ale gdyby sie nie odezwała szłabym i tak prywatnie!
Zmotywalalam sie i bede walczyc ile dam rady. 15.05 wizyta u gin endo 👌
Ooo to super! Czyli rzeczywiście NAC działa. ❤️
Jestem pod opieką kliniki Novum i tamtejsza ginekolog mnie skierowała na histero, z badaniami dodatkowymi to pewnie ok 6000 wyjdzie. I jeszcze mi powiedziała że lekarz który to robi to jakiś najlepszy w Polsce i że on jak to robi to wie czego szukać pod kątem płodności. No taka reklama trochę i argument, żeby nie szukać nigdzie indziej. A może powinnam właśnie.
Powodzenia na wizycie, fajnie że znalazłaś kogoś kto ma taką dodatkową specjalizacje.
Kasiooola lubi tę wiadomość
👩🏻 33 👦🏻 32
Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami
Jestem wege od ponad 10 lat
28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna
Nie poddajemy się!
Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod
IO -> Siofor 500 -
Dziewczyny wszystkie jesteśmy silne babki i szczęście się do nas uśmiechnie w swoim czasie, pamiętajcie 🍀🌸
U mnie też nuda, dziś zacznę owulaki, w czwartek monitoring 😬 mam już stresa, szczególnie o endometrium czy znowu nie będzie cienkie i jestem ciekawa co lekarz powie na wyniki.
Mika a nie czujesz się dobrze w swojej branży czy w konkretnym miejscu którym pracujesz? Masz jakiś pomysł na zmianę czy raczej odpuszczasz zmianę ze względu na starania?
Mika1992, Mona_Mona lubią tę wiadomość
30 🙋🏽♀️ 33 🙋🏽
Starania od 09/25 o pierwsze 👶🏽
Tarczyca ✅
Progesteron 12/25 8 dpo 19,17ng/ml, 02/26 9 dpo 16,2 ng/ml✅
Łagodna IO
Homocysteina 5,97 umol/l✅
SHBG 43.4 nmol/L 32.4-128.0⬇️
Testosteron 1,66 nmol/l 0,29 - 1,67⬆️
Prolaktyna⬆️❗️
AMH 6,58 ⬆️⁉️
On:
Badanie nasienia ✅ morfologia 5% 🆗 -
@Agi96 mi dobrze działa na pogrubienie endometrium estrofem dopochwowo i witamina E

Co do pracy.. Lubię branże i swoje zadania, ale wkurza mnie mój pracodawca. Ciągle jakieś chore akcje. Na szczęście mogę pracować w większości z domu i to jest plus jak muszę do lekarza czy na badania. Ale ta atmosfera... Codziennie coś. Wczoraj np. akcja urlop. Mam zaplanowany, a szefowa odsyła do mnie koleżankę z zespołu bo tamta chce wtedy co ja i mamy się dogadać. Ręce mi opadły.
Myślę nad zmianą, ale teraz z mężem czekamy na kredyt, potem czeka nas remont, przeprowadzka i pewnie jak się przeprowadzę to wtedy będę szukać, jeśli nie uda się ze staraniami.
Mona_Mona lubi tę wiadomość
👩🏻 33 👦🏻 32
Nie poddajemy się!
Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod
IO -> Siofor 500 -
@Mona_Mona możesz spodziewać się szybko miesiączki, ja po dwóch stymulacjach dostawałam w 23dc przeważnie.
Ja również miałam histeroskopię (pierwotnie skierowanie wystawione na histeroskopię z laparoskopią, tylko lekarz na miejscu stwierdził że nie ma podstaw aż do laparoskopii) na NFZ. Mój ginekolog po prostu wystawił skierowanie do szpitala, aby zrobić histeroskopię diagnostyczną.
👩🏻28
❌AMH 1,90 2023 rok
❌AMH 0,119 VII 2025
❌FSH 14,72 VII 2025 praktycznie od 2,4 do 14,72 wahające się co miesiąc
❌wit. D3 26->38
❌TSH 2,207
❌09.2025 - wyszło lekkie Hashimoto, anty-TPO: 8,67; anty-TG: 6,22
❌Ferrytyna: 151 - do powtórzenia
✅Insulina: 5,6
✅ANA - ujemne
👨🏻 37
Wszystko 👌, dwójka dzieci
✅05.2023 histeroskopia diagnostyczna - wszystko ok
💊D3 na receptę (Dekristol, Solderol); Mio-inozytol; Q10 - ubichinol; Omega 3; Kwas foliowy; Selen; kwas ALA
💉Punkcje (bez transferu)
📆10.2025 - 4🥚, 4 MII
📆03.2026 - 1🥚, 1 MII
📆08.2026 - ? -
Ja akurat mam koszmarnie w pracy, w środę miałam kolejną rozmowę że to pt. "nie ma sensu dalej ciągnąć" bo mój performance ze względu oczywiście wszystkie wiemy przez co mocno spadł. Do mojej wykonywanej pracy nie mają zastrzeżeń, ale do mojej postawy już tak. Wielokrotnie słyszałam "nie uśmiecham się"; pracownicy się skarżą itd. Jeszcze to mała firma, więc "dyscyplinuje" mnie bezpośrednio zarząd nie szefowa
także szukam pracy już od listopada ale jest koszmarnie ciężko.. 
Ten cykl starań mogę skreślić bo tyle stresu.. mdli mnie i mam biegunkę na zmianę przez tę pracę, plus w majówkę coś tam się wypiło/zapaliło papierosa, też poniekąd przez ten stres.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja, 09:53
👩🏻28
❌AMH 1,90 2023 rok
❌AMH 0,119 VII 2025
❌wit. D3 26->38
❌TSH 2,207
✅ANA - ujemne
👨🏻 37
💊D3 na receptę (Dekristol, Solderol); Mio-inozytol; Q10 - ubichinol; Omega 3; Kwas foliowy; Selen; kwas ALA
💉Punkcje (bez transferu)
📆10.2025 - 4🥚, 4 MII
📆03.2026 - 1🥚, 1 MII
📆08.2026 - ? -
Mika1992 wrote:@Agi96 mi dobrze działa na pogrubienie endometrium estrofem dopochwowo i witamina E

Co do pracy.. Lubię branże i swoje zadania, ale wkurza mnie mój pracodawca. Ciągle jakieś chore akcje. Na szczęście mogę pracować w większości z domu i to jest plus jak muszę do lekarza czy na badania. Ale ta atmosfera... Codziennie coś. Wczoraj np. akcja urlop. Mam zaplanowany, a szefowa odsyła do mnie koleżankę z zespołu bo tamta chce wtedy co ja i mamy się dogadać. Ręce mi opadły.
Myślę nad zmianą, ale teraz z mężem czekamy na kredyt, potem czeka nas remont, przeprowadzka i pewnie jak się przeprowadzę to wtedy będę szukać, jeśli nie uda się ze staraniami.
Mega współczuję z pracą, w ogóle co za tekst że macie się dogadać, jeśli szef zaakceptował oba wnioski to nie wasz problem a jego… rozumiem jak to jest, w mojej pracy atmosfera jest ogólnie ok, ale też czuję takie uwiązanie bo kredyt, bo wykończenie nowego mieszkania, no i jeszcze miał być macierzyński 🫣 mój szef jest ogólnie bardzo w porządku, ale boję się jak to będzie jak wpadnę w ten wir IVF i zaczną się wizyty i nieobecności , nie chcę mu o tym mówić bo po pierwsze to taka delikatna i prywatna sprawa a po drugie on jest trochę plotkarzem i od razu by się rozniosło. Chciałabym żeby było mnie stać móc nie pracować na czas tego procesu, dużo by to ułatwiło, ale wiadomo jak to jest w prawdziwym życiu 😆 a najgorsze jest to, że wcale nie musi to od razu zadziałać i te nieobecności mogą trwać nie miesiąc a więcej…
🤷🏽♀️30 lat
Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
plamienia przed miesiączką
Adenomioza?
Progesteron 11-15 ng/ml
Inne hormony - ok
Wymazy MUCHa - czysto
AMH 2,03 ng/ml
Prenacare start, inozytol, magnez, ubichinon, DHA, NAC, witamina E, cholina, probiotyki
🤷🏻♂️35 lat
OAT
SCD 26%
Prenacare start ON, l-karnityna, witamina D, ubichinol, NAC, DHA, olej z czarnuszki, probiotyki (nic nie pomaga i nic nie polecam 😆)
Kariotypy ok 👌
13 cs o pierwszą 🤰 -
Mika - odespałam wczorajszą noc i dzisiaj jest w porządku, w ogóle wczoraj miałam mega kłucie piersi i tak na luzie po dwóch dniach robienia owulaków wyłapałam pik 😅 ale wiadomo, starania odsunięte. Chcemy wrócić na koniec wakacji jak już obydwoje podziałamy w kierunku poprawy.
Mika1992, Morgo, Agi96 lubią tę wiadomość
🧑 33 l. 🧒 36 l.
♥️🍀 -
Remedios wrote:Mega współczuję z pracą, w ogóle co za tekst że macie się dogadać, jeśli szef zaakceptował oba wnioski to nie wasz problem a jego… rozumiem jak to jest, w mojej pracy atmosfera jest ogólnie ok, ale też czuję takie uwiązanie bo kredyt, bo wykończenie nowego mieszkania, no i jeszcze miał być macierzyński 🫣 mój szef jest ogólnie bardzo w porządku, ale boję się jak to będzie jak wpadnę w ten wir IVF i zaczną się wizyty i nieobecności , nie chcę mu o tym mówić bo po pierwsze to taka delikatna i prywatna sprawa a po drugie on jest trochę plotkarzem i od razu by się rozniosło. Chciałabym żeby było mnie stać móc nie pracować na czas tego procesu, dużo by to ułatwiło, ale wiadomo jak to jest w prawdziwym życiu 😆 a najgorsze jest to, że wcale nie musi to od razu zadziałać i te nieobecności mogą trwać nie miesiąc a więcej…
No ja też bym szefom nie mówiła, chociaż wiem, że są dziewczyny które otwarcie informują. To trzeba mieć ogromne zaufanie do przełożonych, że nie będą robić pod górkę i specjalnie kłaść kłody pod nogi. Ja widzę jak u mnie utrudniają życie matkom, a co dopiero jakby się powiedziało o IVF czy w ogóle o staraniach.
Ja też bym chciała nie pracować 🤣 więc chyba coraz częściej myślę o własnym biznesie. Nawet ostatnio wpadłam na jeden, ale na początku raczej nie byłby dochodowy. Zobaczymy. Chyba chce być swoją szefową!
Remedios, Mona_Mona lubią tę wiadomość
👩🏻 33 👦🏻 32
Nie poddajemy się!
IO -> Siofor 500 -
Ja musiałam poinformować z czym się zmagam w pracy, nie dawali mi żyć 🙃 a jak poinformowałam to było tylko "oo bardzo przepraszamy, nie wiedzieliśmy z czym Pani się zmaga, bardzo współczujemy" 🙃
Remedios, Mona_Mona, Mika1992 lubią tę wiadomość
👩🏻28
❌AMH 1,90 2023 rok
❌AMH 0,119 VII 2025
❌wit. D3 26->38
❌TSH 2,207
✅ANA - ujemne
👨🏻 37
💉Punkcje (bez transferu)
📆10.2025 - 4🥚, 4 MII
📆03.2026 - 1🥚, 1 MII
📆08.2026 - ? -
Wspolczuje z tymi pracami, kiepsko jak jest zla atmosfera i ciezko cos zalatwic
ja w pracy wcale nie mowie nic poki co tylko narazie jakos mi sie udaje jeszcze te wyjscia czy prace zdalne usprawiedliwiac ze zalatwianie spraw czy sie przeziebilam i nie chce w biurze siedziec 🙈
Wiadomo jesli nie z przesada to takie cos przechodzi. Jakby wiedzieli o staraniach to raczej szlo by to w strone ze by odsuwali od projektow itd z mysla ze zaraz zniknie na 2 lata. Ale jak juz ciaza to raczej pojda na reke z jakas wieksza ilosci pracy zdalnej itdStarania od 03.2023
Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
👱♀️34 🧑40
👱♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram ✅️
Amh: 1,440
Tsh: 11.2024: 1.94 ➡️ 10.2025: 0.826
Euthyrox n75
IO: glukoza: 84 insulina: 12.20❌️
insulina na czczo 2.85, po h 30.80, po 2 h8.30
Symformin xr 750
DHEA-SO4: 11.2024: 394 ➡️ 10.2025: 319
Prolaktyna: 11.2024: 21.3 ➡️ 10.2025: 6.4
Dostinex 0.5 mg, 1/2 tabletki raz w tygodniu
💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone besins
Allo-MLR: 27,1%
💉 accofil
Drożność jajowodów plus podany lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️
Cykle owulacyjne ✅️
👱♀️biocenoza,MUCHa, bad. bakteryjne✅️
🧑nasienie ✅️
Ovitrelle 15x ❌️
Letrozole Bluefish 8x ❌️
w 41 cs pierwsze ⏸️ 24.04
25.04 beta 225 27.04 beta 460 29.04 beta 829 30.04 beta 1200
7.05 CRL 2,4mm z bijącym ❤️ -
Co do pracy to sama zmieniłam swoją w sierpniu ub roku, po 18 latach, ja tamta prace bardzo lubiłam,kontakt z ludzmi mielismy takie fajne zbyte biuro i współpracowników. Do dzis bardzo mi brakuje tej atmosfery stamtąd, ale szef wlasnie mial takie chore akcje, karanie za wszystko brakiem wynagrodzenia, takze powiedziałam dosc. Mam teraz szefa bardzo ok, az czasem sie zastanawiam czy mozna tak byc ok wobec pracowników bo tego nie znałam wczesniej. No i praca tez inna, bardziej nudna, wszystko tak taśmowo, ale stabilnie. Chociaz po takim czasie jeszcze sporo musze sie nauczyć 🤭
Ja juz po badaniach, mam morfologie spoko,nawet hemoglobina skoczyła do 14,4 🤩 czekam na tsh i na Ferrytyne czy ladowanie żelaza cos pomaga, chociaz moze zbyt krotki czas od ostatniego badania bo robiłam na początku marca 🤭
Celebruje dzisiaj dzien wolny i lecę na trening 🫡26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝

-
To ja w swojej pracy mam jak pączek w maśle. Zero problemów z pracą zdalną, wyjściami w trakcie, urlopami. Szefowa super. Prorodzinne podejście, bo niedawno wróciła koleżanka z macierzyńskiego, więc widzę, jak to wygląda. No tylko gniecie mnie, że to korpo i że nie robię nic pożytecznego. Też myślę o własnym biznesie, Mika. Tylko póki co nie wpadłam jeszcze na żaden pomysł.
O staraniach nie mówiliśmy nikomu. Jak powiedziałam mojej przyjaciółce o pozytywnym wyniku testu, to była w szoku i do tej pory nie może się pozbierać, więc ta informacja będzie wielkim zaskoczeniem dla absolutnie wszystkich 😀 Nie wiem, kiedy powiem w pracy. Szefowej to po prenatalnych, jeśli wszystko będzie ok, żeby mogła zaplanować jakieś delikatne roszady w zespole. A reszcie może w lipcu?
Bardzo bym chciała, żeby wszystko było dobrze, ale jest też we mnie sporo stresu. Za każdym razem jak idę do toalety, to boję się, że zobaczę krew... Staram się nie dawać tym myślom, ale już chyba po prostu jestem trochę skrzywiona, bo wiem, ile trzeba się wystarać i czekać na te dwie kreski. Nie jestem gotowa na wątek w dziale ciążowym.
Mona_Mona, Mika1992 lubią tę wiadomość
⌛Starania od wiosny 2025 -
maranta wrote:
Bardzo bym chciała, żeby wszystko było dobrze, ale jest też we mnie sporo stresu. Za każdym razem jak idę do toalety, to boję się, że zobaczę krew... Staram się nie dawać tym myślom, ale już chyba po prostu jestem trochę skrzywiona, bo wiem, ile trzeba się wystarać i czekać na te dwie kreski. Nie jestem gotowa na wątek w dziale ciążowym.
Ja mam tak samo i tez poki co zyje w strachu od badan do badan byle tylko bylo ok wszystko. Ale mam tez takie chwilo trwaj🙏 lekarka zalecila mi diete low ig to tez nie mam z tym najmniejszego problemu 😁 moge wcale slodyczy niw ruszac byle bylo wszystko ok. Trzymam za Ciebie kciuki zeby wszystko szlo dobrze ! 🍀
maranta, Mona_Mona lubią tę wiadomość
Starania od 03.2023
Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
👱♀️34 🧑40
👱♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram ✅️
Amh: 1,440
Tsh: 11.2024: 1.94 ➡️ 10.2025: 0.826
Euthyrox n75
IO: glukoza: 84 insulina: 12.20❌️
insulina na czczo 2.85, po h 30.80, po 2 h8.30
Symformin xr 750
DHEA-SO4: 11.2024: 394 ➡️ 10.2025: 319
Prolaktyna: 11.2024: 21.3 ➡️ 10.2025: 6.4
Dostinex 0.5 mg, 1/2 tabletki raz w tygodniu
💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone besins
Allo-MLR: 27,1%
💉 accofil
Drożność jajowodów plus podany lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️
Cykle owulacyjne ✅️
👱♀️biocenoza,MUCHa, bad. bakteryjne✅️
🧑nasienie ✅️
Ovitrelle 15x ❌️
Letrozole Bluefish 8x ❌️
w 41 cs pierwsze ⏸️ 24.04
25.04 beta 225 27.04 beta 460 29.04 beta 829 30.04 beta 1200
7.05 CRL 2,4mm z bijącym ❤️ -
Maranta, trzymam kciuki i wierzę że wszystko będzie ok ❤️ ale totalnie rozumiem, przebywając na tym forum człowiek dowiaduje się ile rzeczy może pójść źle i niestety taka wiedza trochę może temperować entuzjazm.
eithela, to bardzo dobrze zareagowali w takim razie, cieszy mnie to. Może czasami warto powiedzieć 😊
Ja ostatnio po roku życia staraniami zaczynam mieć potrzebę mówienia o tym np przyjaciółkom, ale szczerze mówiąc zawsze mnie jakoś rozczarowywuje ich reakcja 🫣 w sumie nie wiem czego oczekuję, ale mam wrażenie że tak jak ja staram się wysłuchać i pokazać zainteresowanie jak osoby mówią mi o swoim życiu, sukcesach, problemach, tak niestety rzadko czuję to w stosunku do mojej osoby. Dlatego często po prostu rezygnuje z tego i przełączam się na rozmowę o życiu danej koleżanki 🙃
maranta, Mona_Mona, Mika1992 lubią tę wiadomość
🤷🏽♀️30 lat
Adenomioza?
Progesteron 11-15 ng/ml
Inne hormony - ok
Wymazy MUCHa - czysto
AMH 2,03 ng/ml
Prenacare start, inozytol, magnez, ubichinon, DHA, NAC, witamina E, cholina, probiotyki
🤷🏻♂️35 lat
OAT
SCD 26%
Prenacare start ON, l-karnityna, witamina D, ubichinol, NAC, DHA, olej z czarnuszki, probiotyki (nic nie pomaga i nic nie polecam 😆)
Kariotypy ok 👌
13 cs o pierwszą 🤰 -
U mnie w pracy odkąd wzięłam ślub 2 lata temu ciągle miałam pytania czy już jestem w ciąży. A że miałam ich dość to pod koniec poprzedniego roku powiedziałam wszystkim o tym że się nam nie udaje (w mojej firmie pracuje kilka osób razem z szefowymi). Rozmawialiśmy też o nowej umowie o pracę (poprzednia wygasała z końcem roku) i czułam że korzystniej dla mnie będzie wyłożyć karty na stół szczerze mówiąc o swojej sytuacji. O tym że idziemy w program IVF nie mówiłam od razu, bałam się ostracyzmu, pytan w newralgicznych momentach. Ale no te moje prośby o wcześniejsze wyjścia, urlopy na już budziły pytania. Niektórzy sami się domyślili 😉. Szefowa zapytała czy myśleliśmy o IVF 🤣. Ale to była ulga dla mnie powiedzieć że jesteśmy w takim leczeniu. Jednak tajemnice budzą napięcie.
Z poradników psychologicznych pamiętam radę że zawsze można powiedzieć szefowi że jesteś w trakcie leczenia które wymaga częstych wizyt. Nie musisz mówić jakiego.
👩❤️👨 30+
💃 AMH - 3,14/2,2, do tej pory bez określonego czynnika żeńskiego niepłodności
zaburzenia lękowe
👦 jelito drażliwe
🔬seminogram:
1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
hipogonadyzm - testosteron całkowity 🔻, estradiol - nieoznaczalny
2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple
16cs
(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)
Marzec 26' - I cykl IVF
10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
02.04 - I transfer - beta ujemna.
04.05 - II transfer na cyklu naturalnym
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
Hej dziewczyny, bylam dzis na USG, mam torbiel czymnosciową 5 cm, na lewym jajniku, a na prawym duzo pęcherzyków typowych dla pcos. Faktycznie od owulacji (w teorii bo może to być od pęcherzyka lub od ciałka zoltego) czuję ciągniecie/ kłucie, ale w zeszłym miesiącu też tak miałam... nie miałam nigdy torbieli, niby mam nic nie robić,ale dziś ginekologa powiedziała że 3-4 cykle starań, sprawdzenie za 2 cykle czy torbiel zniknęła, ale po tym czasie ze względu na wiek trzeba juz powoli kierować się na jakieś wspólne wizyty.
Ehhh no nic, to co mogę zrobić - to bardziej zadbać o dietę (niestety ostatnio gorsze wybory), rich, suplementy, a przede wszystkim redukcję stresu.. tak sama sobie te zalecenia daję.....K: 37 lat, M: 36 lat - starania o pierwsze dziecko
PCOS wyciszone, insulinooporność wyciszona (metrofmina 1500 mg)
-po zmianie trybu życia (od 11. 2023)
10.2024 odstawienie AH po 7 latach
01.2025 poronienie samoistne i przerwa w staraniach
start starań 10.2025, obecnie 6 cs -
Tez mam wrazenie, że oczekuję czegoś innego od znajomych, jak już coś powiem, wiec raczej o tym nie mówię.. bo nie ma zrozumienia i tyle, zastanawiam się czasem wlasnie jak to jest że gada się o wszystkim a nie o rzeczach naprawdę ważnych,, ale takie czasy chyba mamy.Remedios wrote:Maranta, trzymam kciuki i wierzę że wszystko będzie ok ❤️ ale totalnie rozumiem, przebywając na tym forum człowiek dowiaduje się ile rzeczy może pójść źle i niestety taka wiedza trochę może temperować entuzjazm.
eithela, to bardzo dobrze zareagowali w takim razie, cieszy mnie to. Może czasami warto powiedzieć 😊
Ja ostatnio po roku życia staraniami zaczynam mieć potrzebę mówienia o tym np przyjaciółkom, ale szczerze mówiąc zawsze mnie jakoś rozczarowywuje ich reakcja 🫣 w sumie nie wiem czego oczekuję, ale mam wrażenie że tak jak ja staram się wysłuchać i pokazać zainteresowanie jak osoby mówią mi o swoim życiu, sukcesach, problemach, tak niestety rzadko czuję to w stosunku do mojej osoby. Dlatego często po prostu rezygnuje z tego i przełączam się na rozmowę o życiu danej koleżanki 🙃
Zresztą to jest temat dosc wstydliwy mimo wszystko, bo nawet to że porusza się go prawdziwie tylko na anonimowym forum to tez jest jakis obraz... temat tabu
Remedios lubi tę wiadomość
K: 37 lat, M: 36 lat - starania o pierwsze dziecko
PCOS wyciszone, insulinooporność wyciszona (metrofmina 1500 mg)
-po zmianie trybu życia (od 11. 2023)
10.2024 odstawienie AH po 7 latach
01.2025 poronienie samoistne i przerwa w staraniach
start starań 10.2025, obecnie 6 cs -
U nas jak tak dalej pójdzie to chyba zejdziemy z plemnikami do 0 do czasu startu IVF 🙃 mężowi nie wykonali fragmentacji DNA bo koncentracja poniżej 3 mln. Miesiąc temu była 5. Im więcej robimy tym gorzej jest🤷🏽♀️30 lat
Adenomioza?
Progesteron 11-15 ng/ml
Inne hormony - ok
Wymazy MUCHa - czysto
AMH 2,03 ng/ml
🤷🏻♂️35 lat
OAT
SCD 26%
Kariotypy ok 👌
13 cs o pierwszą 🤰 -
U mnie w pracy też się domyślają, my po ślubie kilka miesięcy i każdy się spodziewa, że to już. Czasami dziwnie patrzą jak mam mdłości po Ozempicu 😅
Gorzej, że spodziewam się awansu jesienią, a późniejsze stanowisko i stres mu towarzyszący nie będzie sprzyjał staraniom, dlatego siliłam się na to żeby wyrobić się przed. No ale cóż, raczej się nie uda. Potem będę się zastanawiać jak to rozwiązać 🙃🧑 33 l. 🧒 36 l.
♥️🍀